146 ДЕ> Някакво прасе, грипозно или не, не ще уплаши душите наши!

• 29 724
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
  • Немция
Аха, значи този вид дерматит на бг език го водят атопичен. Детето, което едно време цяла година гледах(в ДЕ) беше също с такъв- израсна го, но голямо чесане падна, докато отшуми. Беше неспокойно дете, моят син също се числи към тази група. За съжаление това неспокойство се отразява на кърменето и съня му. Confused
Ще видим колко мазила ще ни минат през главата- в момента го мажем с едно от аптеката, няма кортизон, облекчава го определено, но се появяват все нови и нови петънца по тялото.
Омекотител не ползвам, с Персил Сензитив пера неговите дрешки, къпем го 2 пъти седмично без козметика. Както чета, добри отзиви давате за Линола Фетт.

Предполагам, че слънце , море и пясък добре се отразяват на такива кожни проблеми?

# 676
И аз да си кажа за дерматита. И Яна получи такова нещо и като се замисле беше накъде към 6тия месец, но първото петънце беше още преди да почна да я захранвам.
Като почнаха да никнат зъбите изведнъж стана адски много по цялото тяло. Тук в университетската клиники ми казаха, че е Neurodermitis и ми дядоха един кортизонов крем и линолафет за мазана и линолабат. ПОсле лятото ходих в БГ при една дерматоложка и тя ми каза, че не е атопичен дерматит, а себореен и до към годинката ще мина и то точно така и стана. Даже доста по-рано изчезна.
Аз не мазах с кортизоновите кремове, само като много я сърбеше.
Иначе ползвам на Авене крем за атопична кожа и гел за къпане. Тях си ги ползвам и сега. МИсля, че е важно да не е суха кожата. Но някъде четох, че било по-добре с хидратиращи кремове, а не мазни, но н есъм спец.
За твое успокоение можеш да идеш на лекар да видиш какво ще ти кажат. най-добре на 2ма, за да сравниш

Като сте почнали за чазтните застраховки да говорите, то няма ли усповие да се получават нат определена месечна сума, за да се сключи такава?
И примерно с 2-3 деца и не работеща майка не е ли по-добре в държавната? newsm78

# 677
Като сте почнали за чазтните застраховки да говорите, то няма ли усповие да се получават нат определена месечна сума, за да се сключи такава?
И примерно с 2-3 деца и не работеща майка не е ли по-добре в държавната? newsm78

Да, само ако получаваш 3.750? месечно (от 2010г) имаш избор, под тази граница трябва да си към държавната.
И да, ако жената не работи, наистина е по-изгодно с държавната, особено ако има и деца, понеже за всяко дете се плаща отделно.

Сега виждам че съм написала грешни суми, моята е тази която е steuerbegünstigt  ooooh! иначе плащам 398,70 общо  Whistling Мъжът ми е по-евтин  Crossing Arms Хубавото е, че от 1.1. ще  по-големи суми от данъците.

# 678
  • Немция
Петка, ние го водихме вече на педиатър- иска да изчака да види как ще се развие обрива, преди да се сложи окончателна диагноза.

За частните застраховки- така е както го е написала Татяна. С мъжа ми сме симпатизанти на държавната такава, тъй като с възрастта при частните каси вноските чувствително нарастват( и не само това сме взели под внимание). Отделно имаме познати , които са на години вече и съжаляват, че едно време са се застраховали частно- сега им вземат големи суми и няма откачане оттам вече. Въпрос на лична преценка. И на доходи, разбира се.

# 679
М, те и държавните вноски се покачват. При частните важното е на колко години си в момента на сключването на застраховката.
Иначе ние не съжаляваме, особенно като гледам какви неща изскочиха при мен в последно време  ooooh! Имам термин за ОП другия месец, ще ми поставят импланта. Сметка 2600евро  Shocked но застраховката ни ще покрива около 2000, та е поносимо. С държавна не ми се мисли, всички знаем колко (не)плащат  ooooh! От повече от година ходя 2пъти седмично на физиотерапия, отделно на остеопат (през 3 месеца), на други лекари къде с повод, къде без (профилактично), правиха ми снимка на челюстта за 400евро и ми я поеха (с държавна не се поема, а само на тази снимка откриха възпалението в челюстта, което се оказа причинител на хроничния ми синузит), ходиме всяка година на кожен и ни правят видеодокументация на бемките, и т.н. Та при нас определено си струваше и за сега не съжаляваме решението си  Peace
И аз симпатизирах с държавната, но мъжът ми каза че ще видя аз как ще съжалявам ако се появи някакво по-така заболяване, а тогава ще е късно да сключим частна застр., защото или ще откажат да застраховат някой с това заболяване, или само срещу много висока тарифа.

Както и да го погледнеш, решението е трудно.

# 680
  • Germany
Включвам се много набързо - ние сме частно застр. - и никак не ни е зле - до сега аз имах проблеми и много ходене по гинеколог, и ОП и какво ли още ме чака - всичко се покрива, лекарства 100%, от догодина и заболекарите ни ще са 100%, до сега бяха 65%; хубавото е че застраховката ни е за цял свят и като отидем почивка не ходим по поликлиники и т.н. - с деца е ад, всеки знае. Друго хубаво е - че тук зъболекарите са уникални некадърници - вече от опит говоря, а аз си правя при уникален зъболекар в БГ зъбите и ми се покрива всичко, децата за тях няма какво да говорим - при тях вечно се ходи някъде по кабинети и т.н. всеки знае как е. Лошата част е - че е голяма разправия - да ги сканираме всяка сметка, всяка рецепта да ги пратим, да ги опишем, после оригинали и т.н. И естесвено най-гадната част е : ежемесечната вноска  Twisted Evil но няма как - безплатен обяд няма както се казва в една хубава бг поговорка  Wink

И на Симон му се появява някакъв дерматит, които вече почти не се е появявал да чукам на дърво  Praynig Praynig при него само по краката под коленете и го мажа с Линола фет, или един правен в аптеката крем. Обаче това се случва само в студено време - лятото или хубаво време не се появява.

Симон е пак болен, кошмарна нощ изкарах, сигурно и тази ще е такава, а Сасшко след 1 седмица в нас и АБ продължава да смърча и кашля. Започвам да мразя Коледа и компания - от 2 години дойде ли декември до януари ние сме вечно в кръговъртежа на някакви вируси и температури и всяка Нова Година откланяме покани за празнуване и празнуваме с Фервекса - това е последния хит на мъжа ми в нас за да се опита да ме развесели - да не се притеснявам, че празненство ще има - С Фервекс, но ще има  Whistling Tired

И за капак - съдомиялната ми отказва да работи, е как да харесвам коледа, няма начин  Tired

# 681
Деси, защо сканираш?  newsm78 Аз получавам всяка фактура в оригинал и едно копие, пращам оригинала и готово. Компанията ми прати формуляр в което попълвам само датата и сумата, не ми отнема много време. По-досадно ми е превеждането на парите на лекарите  Laughing Мда, и мой % за зъбите се вдига от 1.1., ура!  Grinning Аз случих на много добра зъболекарка, невероятна е, и за късмет е и имплантоложка  Grinning Такъв провизориум ми направи, че дори нейните асистентки не могат да разберат кой зъб е  Crazy Изобщо, голям късмет, пък я намерх в жълтите страници, без препоръка.

# 682
аз не мога да се оплача от лекарите си, и от застраховката. Като съм имала нужда, са ми правени доста обстойни изследвания. За час, ако съм спешен случай, не се е налагало да чакам, още същия ден ме вземат. А аз ако не е спешно, така или иначе на лекар не ходя. За МРТ заради дискова херния съм чакала почти месец, но като се обадих за час, не ме питаха с каква застраховка съм,предполагам, че и с частна да бях, все тая. Пратиха ме на МРТ и заради възпалена шпайхелдрюзе. Правили са ми и ОП, като аз настоявах да е с местна упойка, а не наркоза, защото ме беше страх, че няма да се събудя. Белег там не се забелязва. Затова си мисля, че всичко зависи от лекарите, а не от касите, защото, като се налага, касите всичко поемат. Та дори и посещения при психолог за 2 години.  Peace
На мен са ми слагали тук провизорна пломба от бял цимент, никой в БГ не можеше да го разпознае.

Но, с деца, или някакви сериозни здравословни проблеми, картинката може би е друга. Знам ли  Peace

# 683
Бибит, моя приятелка и чудесен медик препоръчва Dr. Theiss, Nachtkerzen Intensivsalbe. Опитай, използва се за бебета и малки деца. Без (хидро)кортизон е. Ако не помогне, то няма и да навреди. Хидратира кожата, забравих да добавя, а това е много важно при атопичния дерматит. Успех в борбата!

Татянски, и на мен с държавната ми правят документация на бенките, ама на хартия.  Peace
Което ме подсеща, че трябва да я посетя дерматоложката си скоро.

А "похвалих" ли в и се, че съм с гнойна ангина? Моря я с антибиотик. Даже в петък се затътрих на работа, за което чакам тиквен медал. Mr. Green

Последна редакция: сб, 12 дек 2009, 23:22 от Мамункова

# 684
Здравейте, имам един въпрос относно този Aufenthaltbescheinigung, който доколкото разбрах за нас вече е отпаднал и се е заменил с Freizugbescheinigung или нещо от сорта.
Днес отидохме до един магазин да си вземем лаптоп на изплащане, но човека се обади в банката и каза, че трябвало да имаме онзи стария документ. И така не ни дадоха кредит.
Някой правил ли е такова финансиране и знае ли повече по въпроса...трябва ли да имаме определени години тук и някакъв друг документ? Може ли само с този фрайцуг да вземем кредит?

# 685
Зайо, ако решат да не ти дадат кредит и немски паспорт да имаш, няма да ти помогне.
Apropos, името на документа е: Freizügigkeitsbescheinigung.

# 686
Спомням си в началото като дойдохме, в една банка ни отказаха дори да ни открият сметка, въпреки доста привлекателната сума, която им предлагахме да внесем.
А съвсем скоро в един автосалон бяха готови да ни дадат кола на лизинг Crazy
Мамункова благодаря Grinning, точно щях да правя корекция за изписването на документа

# 687
Зайо,при  купуване  на  хендита  и   сключване  на  договори за  мобилен  оператор  са  ми  искали   такъв  документ ,но  със  студентски  аусвайс  минах  тогава,и  моя  лаптоп  е  купуван  на  изплащане ,но  го  взех  от  ОТТО.de  ,имаха  някакъв  ангебот  и  никой  нищо  не  ми  е  искал  като  документи ,изплащах  24  месеца,ако  превода  от  банката  закъснее  ,се  плаща  и  малко  манунг ,та  съвета  ми  е  ,ако  и  в  следващият  магазин  ви  направят  този  номер,си  спестете  ядовете  с по  следващ,защото  има  и  по  лесно  Peace

# 688
Да ви попитам среднощно Laughing, някой използва ли такава кафе машина или подобна .. друга марка марка, хубаво кафе ли прави, как да избера правилната newsm78

# 689
тогава къде е обърквацията, че ми фигурира отделни кранкен и пфлеге, а при други е заедно? да не плащам 2х пфлеге някъде  newsm78
май ще разпитвам .
шоши проучвала съм този въпрос за частните здравни и НЕ ми изнася . За нас поне не ни харесва варианта. А при държавната не съм имала недостиг или лошо качество на услуги .
При нас няма сняг,  но си е голям студ, което не попречи на съпруга да напусне леглото по тъмно и да се измъкне с колелото  Rolling Eyes Поне да не беше будил детето с "подготовката". Но няма да му се бъркам. Вчера успя да залепи 12 парчета тапети за 6 часа - остана само да изреже краищата и да дозалепи тук-там  hahaha 

Общи условия

Активация на акаунт