Картофена запеканка.Лесно и вкусно!

  • 35 282
  • 90
  •   1
Отговори
  • Мнения: 5 001
 Картофена запеканка

Картофите се сваряват обелени и нарязани на парчета.След сваряването се изцеждат от водата и се прехвърлят в намаслена тавичка.Добавя се сол,млян черен пипер и нарошено сирене и няколко парченца масълце.Всичко се размесва.

В отделна малка тенджерка се запържват в олио 3-4 с.л. брашно,залива се с прясно мляко и се бърка за да стане гъсто сосче.Посолява се и се прибавят рабити 2 яйца с 1/2 кофичка кисело мляко.Количестото на заливката да е толкова,че да залее обилно картофите.

Заливаме картофите и печем до порозовяване във фурната.

П.П. Ако искате да има нещо месно вътре може да добавите шунка или варено пилешко месо.Също става много вкусно.

Последна редакция: пн, 16 ное 2009, 11:40 от TheNMaster

# 1
  • Мнения: 221
Тъкмо си мислех какво да готвя днес. Ще пробвам рецептата. Благодаря

# 2
  • Мнения: 940
И на мен ми харесва идеята. Ще пробвам обезателно още тази вечер.

# 3
  • Beyond the Frontiers
  • Мнения: 5 482
Щом има картофи, ста и за мен  Mr. Green

# 4
  • Мнения: 1 252
Ето какво ще наготвя и аз вечеря! Peace

# 5
  • Мнения: 174
Конкретизирай като за готварска рецепта: картофи- колко килограма?; прясно мляко- колко милилитра, литра?

# 6
  • Мнения: 5 001
Конкретизирай като за готварска рецепта: картофи- колко килограма?; прясно мляко- колко милилитра, литра?
Не съм писала,защото всеки ще го прави в различна тавичка.Съответно ще е различно количеството на картофите и заливката....

Ако се прави в по-голяма тава е ясно,че ще отидат повече картофи.Ако е в по-малка,по-малко картофи..

Всеки сам си преценява количеството.

# 7
  • Мнения: 52
Ще се пробва,у дома картофките са на почит.Дали ще ''разваля'' рецептата,ако добавя и кашкавал за поръсване?  Mr. Green
 Благодаря! Hug

# 8
  • Мнения: 337
Това ми прилича на огретен от картофи, само дето като допълнение има кисело мляко. Аз правя същото но картофите ми са пасирани и след това разбъркани със соса, който е Бешамел и поръсено с кашкавалче. Слагам черен пипер и чубрица. Става както за основно хранене също така за гарнитура и за мезенце ако е нарязано на кубчета/естествено трябва да се истуди/

# 9
  • Мнения: 5 001
Ще се пробва,у дома картофките са на почит.Дали ще ''разваля'' рецептата,ако добавя и кашкавал за поръсване?  Mr. Green
 Благодаря! Hug
Ами! Ще се развали  Laughing
Рецептата търпи всякакви варианти.... Hug

Така само със сиренце става леко,сочно и вкусно ястие.Затова я написах.... Grinning

# 10
  • Мнения: 112
Mммм,ще се пробва!...

# 11
  • Където пожелая
  • Мнения: 270
А дали ще стане,ако към сварените картофи добавя само кис.мляко с яйца, масълце и настържа кашкавал?В момента нямам прясно мляко,а не ми се ходи да пазарувам.
Докато чакам отговор,ще сложа да изпека една тиква.

# 12
  • Мнения: 5 001
А дали ще стане,ако към сварените картофи добавя само кис.мляко с яйца, масълце и настържа кашкавал?В момента нямам прясно мляко,а не ми се ходи да пазарувам.
Докато чакам отговор,ще сложа да изпека една тиква.
Можеш да го залееш само с кисело мляко и яйца разбира се,но няма да получиш същият вкус.

# 13
  • Където пожелая
  • Мнения: 270
Тогава отивам до магазина,решила съм че тази рецепта ще е за вечеря Grinning

Благодаря TheNMaster Hug

# 14
  • Варна
  • Мнения: 181
Здравейте момичета !
Тъй като при нас се ядат много картофи  във всякакъв вид реших да дам и моята рецепта за запеканка.Всички продукти са  според тавата и на око - аз така обичам да готвя. Laughing
Та :около 1кг.  картофи се сваряват и след като се обелят се намачкват с вилица ,нарязва се някакъв колбас /най често използвам пуешка шунка/също на око ,колкото имам възможност,настъргвам лук и чесън , подправки ,сирене и чуквам 3 яйца +1/2 ч.ч. прясно мляко /става по пухкаво/.Всичко това се опърква в голяма купа .Пропуснах и малко олио.Изсипва се в тава и се запича колкото да се  стегне яйцето. След това се настъргва отгоре кашкавал и се запича до златиста коричка . Аз го правя в тефлонова тава така че не я мажа . Ако е в обикновенна може би ще трябва да се намаже с мазнина .
Получава се нещо като пица с картофен вкус.
Опитайте .Това едно от любимите ястия в къщи .Приятен апетит !

# 15
  • Мнения: 5 001
Весислава сигурно е много вкусен и твоят вариант  Hug
Но тази рецептичка,която съм постнала аз е много опростен вариант....Та..нека да не смесваме всички видове картофени запеканки,че ще стане много объркано.....

# 16
  • Мнения: 7 433
   Ще пробвам рецептата на Мастерчето още днес! Party
   Бягам да варя картофи!

# 17
  • Мнения: 11 790
Това ще е и нашата вечеря. Simple Smile Бързо, лесно и вкусно.

# 18
  • Мнения: 2 532
Здравейте момичета !
........
Аз правя същата запеканка, но отгоре настъргвам малко бадеми и поръсвам със сусам в момента преди да изключа фурната.

# 19
  • Мнения: 7 433
   Ето и моята запеканка.
   Не знам доколко се доближава до оригиналния вкус и вид,но на нас ни хареса.Детето я хапна с преголямо удоволствие! Hug
   Мастерче,благодаря за чудесната рецепта!  bouquet

# 20
  • Мнения: 221
Мастерче, още веднъж благодаря, за лесната и вкусна рецепта. Превъзходна е    bouquet

# 21
  • Където пожелая
  • Мнения: 270
Току що се навечеряхме,супер е запеканката и много лесна за приготвяне.Само допълних настърган кашкавал,малко преди да я извадя от фурната.

# 22
  • Варна
  • Мнения: 5 980
Много ми харесва тази рецепта. Определено ще я направя.

# 23
  • Мнения: 1 252
Рецептата е невероятна!
Снощи докато ги извадя от фурната и тавата беше преполовена! Peace

# 24
  • Мнения: 7 433
Току що се навечеряхме,супер е запеканката и много лесна за приготвяне.Само допълних настърган кашкавал,малко преди да я извадя от фурната.
     Аз я допълних с настъргано сирене. Simple Smile
     А към запеканката имаше и тази кашкавалена разядка,която страхотно се съчетаваше със запеканката. Party

# 25
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
това аз го знам като картофи огретен. И е наистина божествено вкусен   chef

# 26
  • Мнения: 5 001
Радвам се,че ви е допаднала  Hug Ниестина е лесна,лека и вкусна.

# 27
  • Мнения: 7 433
това аз го знам като картофи огретен. И е наистина божествено вкусен   chef
     Аз мислех,че огретена е друго..... newsm78
     Тук соса е по-различен и невероятно вкусен!
     Моето дете не обича огретен,а тази запеканка я изпапа без никакви колебания. Laughing

# 28
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
това аз го знам като картофи огретен. И е наистина божествено вкусен   chef
Аз мислех,че огретена е друго..... newsm78

Ми не е...
Справка!

# 29
  • Мнения: 5 159
Ще го правя и аз Grinning но с месо, че всички сме месоядни.

# 30
  • Мнения: 7 433
     Сигурно съществуват различни рецепти,Шани,но аз правя огретен по друг начин....
     Сурови картофи и лук заливам с яйца и мляко,отгоре настъргвам кашкавал.....Запичам.
     Няма брашно,няма запържване,няма предварително сварени картофи.....
     Знам рецептата за този огретен от една приятелка,не твърдя ,че е най-правилната,просто споделям за моя опит.....
 
     Рецептат на TheNMaster ми е съвсем нова и перфектно пасва на вкуса ми! Simple Smile
    

Последна редакция: ср, 18 ное 2009, 09:50 от Селма

# 31
  • Мнения: 409
Благодаря TheNMaster   bouquet

# 32
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
Сурови картофи и лук заливам с яйца и мляко,отгоре настъргвам кашкавал.....Запичам.

на яйцата им трябва около 10 мин. (че и по-малко). А картофите ще са ти яко сурови. Лукът ще е полу-суров....  Rolling Eyes
Нищо чудно, че детето ти не го яде.  Thinking

Аз съм правила почти твоя вариант. Но си запичам картофите (без лук) почти до готовност в тавичка намазана с мазнина. И при полуготовност чуквам по 2-3-4 яйца (без да са разбити и без мляко) и малко настърган кашкавал отгоре. Допича се за 5-7мин. и всичко е готово.

# 33
  • Мнения: 7 433
на яйцата им трябва около 10 мин. (че и по-малко). А картофите ще са ти яко сурови. Лукът ще е полу-суров....  Rolling Eyes
Нищо чудно, че детето ти не го яде.  Thinking
  Картофите ще са ми сурови,ако сложа и кисело мляко и то ги стегне,но аз слагам само прясно мляко. Peace
  А и как ще дам сурови картофи на детето?! Shocked   33uu

  Нищо не остава сурово. Naughty Но детето ми не обича омлет,а в този вариант,който споменах, огретена си е нещо като омлет с картофи,само че запечен. Peace

  Пак казвам,не твърдя ,че рецептата е правилна,както и че е много добра,но това знам,това съм опитвала. Peace
  И сега абсолютно предпочитам Запеканката на TheNMaster. Hug

# 34
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
Запеканката на TheNMaster. Hug

Гледам, че си в Сф... Опитай запечените картофки в "УГО" или в "Лъчони". И те са много вкусни.

# 35
  • Мнения: 7 433
   Мастерче,я дай още някоя готина рецепта с картофи! Hug

# 36
  • Мнения: 5 001
Шани не разбирам защо трябва да се спори....
Не съм знаела,че на това,което аз казвам "запеканка" ти казваш "огретен"...
Важното в случая е да пасне вкуса на семейството,да е лесно и вкусно....Пък как се нарича е най-малкото нещо...

Винаги съм се старала да помагам на всички.Не обичам споровете и острия тон.... Tired

Селмаблагодаря ти за хубавите думи!  Hug     bouquet

  Мастерче,я дай още някоя готина рецепта с картофи! Hug

Може да пробваш да направиш тортиля(тортийя)....
Но има доста яйца там и не мога да кажа ,че е лека рецепта... Mr. Green

# 37
  • София
  • Мнения: 10 858
О, душата, тази вечер ще направя твоята запеканка  Peace

# 38
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
Мастерче, не споря...
Просто казах, че ястието има доста по-известно име и го споменах, просто тъй - мимоходом.

Ти, като голяма кулинарка би трябвало да го знаеш Wink Макар, че в ресторантите се води именно картофена запеканка.

Иначе разбира се, че заглавието не е водещо. А бързината при приготвянето му и чудесния вкус, който това ястие притежава.

Моето в момента се пече.   chef Все пак, свеки ще идва....  Joy

Селма, по подобен начин се приготвя картофена крем-супа. Става божествена. Но в момента не мога да ти напиша точната рецепта.

Желая Ви вкусни ястия всеки ден   bouquet

# 39
  • Мнения: 5 001
Ти, като голяма кулинарка би трябвало да го знаеш Wink
Ми аз не се изживявам като голяма кулинарка  Laughing Готвя за удоволствие и забавление,така,че това с имената.....Айде,карай да върви....Няма значение...

О, душата, тази вечер ще направя твоята запеканка  Peace
Виве  Hug

# 40
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
Ти може да не се изживяваш, но за мен си кулинарен връх  Hug

# 41
  • Мнения: 5 001
Ти може да не се изживяваш, но за мен си кулинарен връх  Hug
Благодаря!  Laughing  Hug

# 42
  • Мнения: 3 641
TheNMaster  , благодаря за рецептата.  HugСамо да питам яйцата и кис, мляко се добавят още докато соса е на котлона или като се свали? Embarassed
 

# 43
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
*Jeny* - като се свали...
Поне аз така направих днес, преди малко.

# 44
  • Мнения: 5 001
TheNMaster  , благодаря за рецептата.  HugСамо да питам яйцата и кис, мляко се добавят още докато соса е на котлона или като се свали? Embarassed
 

Да след като се свали,за да не се пресекат яйцата.Сместта от кисело мляко и яйца се добавя при непрекъснато бъркане.  Hug

# 45
  • Мнения: 7 433
  Мастерче,а как се прави тортийя?Никога не съм яла такова нещо.
  Може и на ЛС,ако случайно не искаш да разводняваш темата. Simple Smile

# 46
  • Мнения: 3 641
Благодаря, Дами. Иаз така си мислех,но все пак да попитам Hug

# 47
  • Мнения: 5 001
 Мастерче,а как се прави тортийя?Никога не съм яла такова нещо.
  Може и на ЛС,ако случайно не искаш да разводняваш темата. Simple Smile
Писах ти Hug


Жени Hug

# 48
  • Мнения: 7 433
   Благодаря,TheNMaster! Grinning Скоро ще пробвам и тортиля! newsm68

# 49
  • София
  • Мнения: 3 271
 Мастерче,а как се прави тортийя?Никога не съм яла такова нещо.
  Може и на ЛС,ако случайно не искаш да разводняваш темата. Simple Smile
Писах ти Hug


Я пусни направо рецептичката тук Wink, че ми стана любопитно, а и други мами преполагам, че ще я поискат Simple Smile

# 50
  • Мнения: 5 001
Добре....Аз малко съм я олекотила за да не е много мазно...

Та....

Тортийя

Сваряваме картофи,но с обелките за да не поемат вода.Обелваме и след като изстинат се нарязват на парчета.
В по-дълбок тиган се задушава в олио+ една бучка ,колкото орех масло(за вкус) до златисто 1-2 глави лук на филийки.Прибавяме картофите и ги врътваме да се позапържат и те.Посоляваме на вкус.
Заливаме с разбити яйца,ама доста...Да стане сочно от яйцата.Похлупваме и на бавен огън чакаме да се постегнат яйцата и да хване златиста коричка.
С помоща на чиния обръщаме тортийята за да се позапържи(позапече) и от другата страна.
Поръсваме с черен пипер.
Сервираме топло!



П.П. Пак не давам пропорции,защото зависи от размера на тигана в който ще се прави.


Трябва да изглежда така(снимката е от нета):

Последна редакция: ср, 18 ное 2009, 17:57 от TheNMaster

# 51
  • София
  • Мнения: 3 271
Мерси много, ама горе-долу колко яйца слагаш?

# 52
  • Мнения: 5 001
Мерси много, ама горе-долу колко яйца слагаш?
Ами аз на моя тиган за да направя ефекта от снимката слагам 6-7 яйца....После нали се реже на парчета,та не се стряскай от броя им...

# 53
  • София
  • Мнения: 10 858
Запеканката ми се пече  Heart Eyes
Обаче отсега виждам, че ще стане нещо убийствено!

# 54
  • Мнения: 5 001
Запеканката ми се пече  Heart Eyes
Обаче отсега виждам, че ще стане нещо убийствено!


hahaha hahaha hahaha hahaha
Хапваш и припадаш  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Направо като прочетох убийствено и това си представих визуално  Joy Joy Joy

Дано да ви е харесала запеканката... Hug Hug Hug Hug

# 55
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
Дано да ви е харесала запеканката... Hug Hug Hug Hug

свеки е много впечатлена от моята, упс - на Мастерчето  Hug  bouquet

Аз правя рецептата отдавна, но не съм слагала кис. мляко. Само прясно. А то и с кисело ставало...  Grinning

Торийята също ми допадна  Peace


П.П: малей, много картоф...  ooooh! Не съм аз още за толкоз много картоф...  Tired

# 56
  • Мнения: 5 001
П.П: малей, много картоф...  ooooh! Не съм аз още за толкоз много картоф...  Tired
hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

Радвам се,че си впечатлила свеки  Hug

# 57
  • София
  • Мнения: 10 858
И вкъщи се хареса, мъжа ми, въпреки че хич не тачи безмесни блюда  Laughing омете половината тава.
А децата си изядоха всичко, което рядко се случва, особено на малката Simple Smile
С доматки страшно върви!

Другият път ще пробвам с нещо пушено.

Мастерче  Hug

# 58
  • софия
  • Мнения: 99
Благодаря TheNMaster   bouquet.Снощи я направих(една голяма тава) и остана и за довечера.
Още веднъж  Hug

# 59
  • Мнения: 5 001
Радвам се  popo   Hug Hug Hug Hug
Виве,смело слагай каквото решиш,за да го пригодиш към вкуса на вашето семейство.С пушенко става още по-голяма вкусотия....  Hug Hug
Може с месо,може без месо...Кой както харесва.

# 60
  • Мнения: 3 641
Направих я ,супер е. HugОстана съвсем малко и не става за снимка Crazy, съседите също мног оя хареса

# 61
  • Мнения: 1 996
Тортийа може да се направи и с останали от предния ден пържени картофи. Става също много вкусно.
Аз я правя на тиган, на малко по-ниска температура да не загори. Захлупвам тигана с капак за малко, за да се "вдигнат" яйцата.

# 62
  • Мнения: 22 867

Мастърче, запеканката ти е един път, много вкусна! Heart Eyes Сложих  варено пилешко и чубрица. От заплесия сварих картофите цели, после ги белих и рязах, но това едва ли е променило нещо. Мислех кашкавал да настържа отгоре, пък се отказах, но и с него ще я пробвам. Наистина много вкусно! Благодаря, че сподели рецептата!  bouquet

# 63
  • Мнения: 5 001
Момичета,много се радвам,че ви допадна!  Hug Hug Hug
Лабрекс,от твоята уста похвалата е особено ценна.Благодаря!    bouquet

# 64
  • Мнения: 22 867
Момичета,много се радвам,че ви допадна!  Hug Hug Hug
Лабрекс,от твоята уста похвалата е особено ценна.Благодаря!    bouquet

Е, тя моята уста, като излапа една чиния от тая вкусотия, какво да каже. Че и още и се искаше, ама...... Joy Майтапът си е майтап, но наистина се получи много вкусно. Изпринтих си рецептата, ще я нося на майка да си разнообрази манджите. Grinning

# 65
  • Мнения: 5 001
Трогната съм!  Crazy

# 66
  • Мнения: 221
Мастерче, тази тортийя не може ли да се сложи във фурната вместо е тиган? Това с обръщането...  newsm78 Изглежда ми доста апетитна.    Hug

# 67
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
Лабрекс, много апетитно ти се е получило.  Peace
Аз я готвих вчера набързо запеканката, изключих фурната и бегом на бач. И ми се получи доста по-сухо... Но и аз сложих месце... малко пуешка шунка.

И да ви подскажа как я правят в ресторантите... В алуминиева формичка за еднократна употреба. Печеш, консумираш и хвърляш, замърсявайки за хилядолетия напред  Tired

# 68
  • Мнения: 5 001
Мастерче, тази тортийя не може ли да се сложи във фурната вместо е тиган? Това с обръщането...  newsm78 Изглежда ми доста апетитна.    Hug
Никога не съм я пекла да кажа честно....Винаги в тиган...Не е трудно да се обърне и затова никога не съм мислила вариант с печене...


Лабрекс, много апетитно ти се е получило.  Peace
Аз я готвих вчера набързо запеканката, изключих фурната и бегом на бач. И ми се получи доста по-сухо... Но и аз сложих месце... малко пуешка шунка.

Не трябва да е суха....Губи се ефекта....Независимо дали ще сложиш нещо месно вътре,трябва да се запази сочността.

На Лабрекс е ТОЧНО както трябва да бъде.То си личи от снимката  bouquet

Последна редакция: чт, 19 ное 2009, 16:35 от TheNMaster

# 69
  • Мнения: 221
Ами не знам, мисля да пробвам с печене. Ще видим какво ще се получи.Дано не разваля рецептата.  newsm78

# 70
  • Мнения: 5 001
Ами не знам, мисля да пробвам с печене. Ще видим какво ще се получи.Дано не разваля рецептата.  newsm78
Пробвай тогава след като задушиш лука да прибавиш картофите.Да ги позавъртиш да поемат аромата и тогава ги изсипи в малка тавичка(бих предложила дори тортена форма от тези с падащото дъно).После залей с яйцата(разбити) и печи...Целта е да стане като торта дебеличка и сочна.После режеш на парчета и сервираш.....

Да видим какво ще стане....Аз така бих постъпила.

# 71
  • Мнения: 2 279
За утре съм намислил да направя запеканка с картофи+ печурки с масълце,няколко вида топени сирена,синъо сирене и пършута.....ако имаше и сметанка бих сложил ама ще стане много тежко.

# 72
  • Мнения: 5 001
За утре съм намислил да направя запеканка с картофи+ печурки с масълце,няколко вида топени сирена,синъо сирене и пършута.....ако имаше и сметанка бих сложил ама ще стане много тежко.
Да...доста ще е тежичко.Много и разнообразно не означава по-добро....Трябва да има баланс...Това тук е доста олекотен вариант....

# 73
  • Мнения: 221
Ами не знам, мисля да пробвам с печене. Ще видим какво ще се получи.Дано не разваля рецептата.  newsm78
Пробвай тогава след като задушиш лука да прибавиш картофите.Да ги позавъртиш да поемат аромата и тогава ги изсипи в малка тавичка(бих предложила дори тортена форма от тези с падащото дъно).После залей с яйцата(разбити) и печи...Целта е да стане като торта дебеличка и сочна.После режеш на парчета и сервираш.....

Да видим какво ще стане....Аз така бих постъпила.

Това с формата за торта ми хареса, ще пробвам така. Благодаря за съвета.   bouquet

# 74
  • Мнения: 5 001
Джейда,снощи ми разпали любопитството,та като се прибрах пробвах да направя тортийята по тази начин....

Задуших 3 големи глави лук нарязан на филийки в олио+масло.Сварих картофите,но обелени,понеже нямах време.
Разбърках лука с картофите,посолих и сложих в тортената форма.Заравних и залях с разбити яйца.10 броя ми отидоха за тази цел.Тортената ми форма е 24 см.
Сложих в загрята на 180 гр. фурна за около 20-ина минути да се стегнат яйцата и да придобие златист цвят.Нарязах на парчета и сервирах с кисело мляко.


Вкусно беше не мога да отрека.Така,че и това е вариант.

# 75
  • Мнения: 221
Джейда,снощи ми разпали любопитството,та като се прибрах пробвах да направя тортийята по тази начин....

Задуших 3 големи глави лук нарязан на филийки в олио+масло.Сварих картофите,но обелени,понеже нямах време.
Разбърках лука с картофите,посолих и сложих в тортената форма.Заравних и залях с разбити яйца.10 броя ми отидоха за тази цел.Тортената ми форма е 24 см.
Сложих в загрята на 180 гр. фурна за около 20-ина минути да се стегнат яйцата и да придобие златист цвят.Нарязах на парчета и сервирах с кисело мляко.


Вкусно беше не мога да отрека.Така,че и това е вариант.

Мастерче, тъкмо сварих картофите и започвам да я правя. Благодаря ти за труда. Ще я направя по описания начин. Още веднъж много благодаря.  newsm51

# 76
  • Мнения: 1 947
Мерси за рецептата. Още утре ще я пробваме.

# 77
  • Мнения: 610
Вчера и аз направих запеканката, голяма вкусотийка  Simple Smile много ни хареса.  eat
TheNMaster- Благодаря ти, че сподели рецептата.   bouquet

# 78
  • Мнения: 5 001
Радвам се!  Hug Hug Hug Hug

# 79
  • Germany
  • Мнения: 1 598
И аз да се похваля - при моите месоядци не върви много постно, но това се прие много добре, добавих само малко копър за разкош, ще я правя често рецептата.   bouquet

# 80
  • Мнения: 5 001
kovatcheva   Hug
Може да си добавяш нещо месно шунка или пилешко месо.....Така сигурно съвсем ще допадне на месоядните у вас  Laughing


Джейдааа какв направи с тортилята? Успя ли,хареса ли ти?

# 81
  • Мнения: 221
kovatcheva  Hug
Може да си добавяш нещо месно шунка или пилешко месо.....Така сигурно съвсем ще допадне на месоядните у вас  Laughing


Джейдааа какв направи с тортилята? Успя ли,хареса ли ти?

Мастерче, чудесна е и тортийята, само че добавих 1 печена люта чушка в картофите ( стрита ).Стават по пикантни. Когато имам време ще се пробвам и в тиган.      bouquet

Това е резултата.

Последна редакция: сб, 21 ное 2009, 12:59 от Джейда*

# 82
  • Мнения: 5 001
Аааа,браво! Добре изглежда.  Hug Hug Hug Hug
Радвам се,че ви е харесала!
И аз ще пробвам с лютата чушка. Wink

# 83
  • Мнения: 221
Аааа,браво! Добре изглежда.  Hug Hug Hug Hug
Радвам се,че ви е харесала!
И аз ще пробвам с лютата чушка. Wink

Моята беше много люта, та сложих само една. Ти прецени според чушките, колко са люти.  Thinking

# 84
  • Мнения: 7 433
     Целувки на Мастерчето за превъзходната рецепта!  love001  love001  love001
     Направих я отново.Отново прибавих сирене към соса.Настъргах и повече кашкавал отгоре.
     Стана истинска фантазия! Crazy Party

       bouquet  bouquet  bouquet

# 85
  • Мнения: 6 790
Точно такава вкусотийка ми се пече в момента във фурната! Много лесно, бързо и вкусно. Аз слагам когато каквото имам под ръка - кашкавал, шунка, кисели краставички, обикновено краве сирене. Crazy

# 86
  • Мнения: 5 001
     Целувки на Мастерчето за превъзходната рецепта!  love001  love001  love001
     Направих я отново.Отново прибавих сирене към соса.Настъргах и повече кашкавал отгоре.
     Стана истинска фантазия! Crazy Party

       bouquet  bouquet  bouquet
Радвам се Селма  Hug Hug Hug

# 87
  • Мнения: 310
М дааа това  звучи като  огретен + малко кисело мляко. Със сигурност ще да е нещо мноооооого вкусно  newsm22

# 88
  • Мнения: 7 433
М дааа това  звучи като  огретен + малко кисело мляко. Със сигурност ще да е нещо мноооооого вкусно  newsm22
  Много по-вкусно е! Wink

# 89
  • Мнения: 310
Селма по-сочно е сигурно и картофките по-сладки, хвърлих си око и на тази рецептичка пу. 

# 90
  • Мнения: 22 867

Да покажа и моята от вчера. Тоя път я правих натюр, както си е по рецептата, обикновено и добавям месца, гъбки, но и без тях си е вкусотия. Не можахме да решим с моя мъж как ни харесва повече - топла или студена. Пробвахме я и в двата варианта, все е вкусна. Heart Eyes Grinning
TheNMaster bouquet!


 

Общи условия

Активация на акаунт