"За" или "против" Коледното настроение в ИТАЛИЯ за 108-ми път

• 31 401
  • 755
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте на всички преди да тръгна за работа . За мазна коса зная , че не е добре да се мие много често това допълнително я увружда . Може да се втрива сол преди къпането около половин един час . А при твърда вода може след измиването на косата да се облее с вода в която сте сложили оцет . След , което се изплаква обилно с вода .
Добра маска е и измиването с яйце , но изплакването трябва да стане с хладка вода .

# 376
Ами, аз малко не можах да проследя на кой каква му е косата, но моята е дълга, суха и тънка (с известна тенденция към пърхут, може би заради сухотата...!?) и по принцип много ме мързи да си правя маски, така че винаги съм търсила някакви готови продуки, които се отмиват след две-три минути или направо се оставят в косата след измиването, но нищо не помага особено, като шампоаните са - едно е малко по-добре, друго малко по-зле, но никое няма особено видим ефект.
Това го казвам, за да препоръчам маската, която ще кажа - просто за един месец си имаше видима разлика. Мед и зехтин, смесени, докато на гъстота стане като боза; за мазна коса май се добавя лъжица ракия. Стои половин час на косата и се отмива с шампоан, много по-лесно се отмива, отколкото човек може да си помисли заради зехтина. Зависи колко често си миете косата, прави се нещо като два пъти седмично, в продължение на един месец.
Само че трябва да имаш два пъти седмично по половин излишен час, това е недостатъкът.
При това си правих тази маска след раждането, т.е. когато косата би трябвало да е най-зле (при това и бяхме на изключително кърмене) и пак ми беше сигурно най-хубава изобщо в сравнение с както е била през живота ми.
А пък ми я препоръча една приятелка с дълга, твърда и мазна коса... тъй че може да помага не само на мен  Rolling Eyes

# 377
Тралала, ще опитам  Peace аз обичам такива мазила...аз си правя такова нещо с жълтъци ( Лени го нарече кекс  Crazy ) ....аз даже по-повече седя  Peace просто е решавам,че в следващите 3 часа няма да излизам и мацкам + найлонова торбичка на главата  и си действам нещо  Peace  в маските с олио е хубаво леко да се загреят или на радиатора, или на водна баня  Peace

Отивам в Иперкооп в коледната лудница  Crazy

# 378
А тва кекса, то какво е, сигурно нещо и яйца има вътре?

# 379
Ох, то не беше бременност, то не беше разсеяност... Кала, ти си си казала, че има жълтъци. Значи мед+зехтин+жълтъци ли!?

# 380
Ех, то ако човек не си мие косата, всеки ден, ( ако му е мазна) ще заприлича мазна котка. Поне при мен лично е така.
 Sunglasses Sunglasses

Я споделете къде ще ходите за Коледаааааааааааа Simple Smile)))

# 381
  • UK
Oбаче е наистина вярно, че ако се разреди миенето на косата, после се омазнява по-бавно. Сестра ми го направи- резултатът е видим.

Аз в петък се прибирам в България, даже си освобождавам квартирата. Точно сега ходих да взема билети за влака до Милано, сега се започва опаковането на багажа, лудница, изхвърляне на ненужни вещи, брррр! Уикенда съм в София, после си отивам във Варна (да се похваля- със самолет за 15 лева  Mr. Green). Не знам тия празници как ще ги карам, Паоло няма да идва за първи път от четири години насам, защото е на работа, така че на мен всичките ми планове увисват. Иначе на Коледа сме с родителите ми и сестра ми, с двете ми баби, ние нямаме много голяма рода и Коледата е винаги в тесен семеен кръг.

# 382
Ами, и аз в "тесен" семеен кръг, т.е. родителите ми, брат ми, мъжът ми и малкият бандит, който прави всеки кръг да изглежда пренаселен. Тази година сме в България.

# 383
Ох, то не беше бременност, то не беше разсеяност... Кала, ти си си казала, че има жълтъци. Значи мед+зехтин+жълтъци ли!?

Peace  да, това е  Peace вместо зехтин може и някое масълце от ербористерия-та  Peace или геритамин (вит А)  Peace

Дани, това със солта за първи път го чувам?! а не се ли отмива?

Ние сме си тук на празниците  Peace половинката работи  Peace 

# 384
Ние сме си вкъщи на Коледа, покрай Нова година с приятели. М/у дните правя една вече традиционна вечеря за италианските роднини, може би на 26ти или 29ти. Няма никъде да пътуваме.
Коледен шопинг няма да правя. Дядо Коледа ще ни подари общо семеен подарък,  така че няма и да мисля какво да подарявам и пр. Днес за последен път бях в Икеа ( кояето е в състояние, като след набези на скакалци ...), купих каквото ми трябваше, с което приключих с всякакъв вид харчения поне до февруари.

# 385
Oбаче е наистина вярно, че ако се разреди миенето на косата, после се омазнява по-бавно. Сестра ми го направи- резултатът е видим.

Резултата е видим, ама аз ако не си измия косата един ден, казвам ти срам ме е да излезна от нас... Ама то че съм суетна суетна съм, ама не съм като онез мадами с маските и супер прическите, просто къпане сушене и чао чао дом . Grinning

Ехе, много разнообразни ваканции виждам че ще има тази година.
Ама как може мъжете на повечето да работят по коледа, това е нещо много страшно, аз каквато съм, ако моя работеше на Коледа, когато имам и имен ден, просто ще ми е толкова самотно, въпреки че дъщеря ми прави всичко възможно да зарадва майка си. Сега я е обхванала вълната да пише стихове, ще видим докъде ще я докара.
Но моля ви се мами, прикоткаите мъжете си вкъщи на Коледа, как ще седите самички... много самотно ми звучи.  newsm78 newsm78

Иначе тук как стоят нещата с професиите, споделете с какво се занимавате и нещо така интересно във вашата сфера на дейности. Simple Smile)) Ако желаете разбира се...

Много се разплямпах, оставям ви, по късно ще намина да ви видя пак, отивам при спагетите  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 386
  • UK

Ехе, много разнообразни ваканции виждам че ще има тази година.
Ама как може мъжете на повечето да работят по коледа, това е нещо много страшно, аз каквато съм, ако моя работеше на Коледа, когато имам и имен ден, просто ще ми е толкова самотно, въпреки че дъщеря ми прави всичко възможно да зарадва майка си. Сега я е обхванала вълната да пише стихове, ще видим докъде ще я докара.
Но моля ви се мами, прикоткаите мъжете си вкъщи на Коледа, как ще седите самички... много самотно ми звучи.  newsm78 newsm78

Иначе тук как стоят нещата с професиите, споделете с какво се занимавате и нещо така интересно във вашата сфера на дейности. Simple Smile)) Ако желаете разбира се...

Моят приятел няма как да го прикоткам, ние не сме и женени още, а аз се прибирам винаги при семейството ми, а той е с неговите. Надявам се вече догодина да няма такива раздели. Карахме досега винаги Нова Година заедно, но няма начин просто да дойде до Варна от Форли за един ден/вечер- убийствено би било. Ще наваксаме после, и без това януари и февруари за нищо друго не стават.

Аз за професиите съм пас- завърших наскоро и съм в търсене на работа (засега изключително отчайващо), надявам се да запълня липсата на работа с научен труд в скоро време. Не е розово положението при мен, някой по-успешен да пише:)

# 387
Само набързо за Шампоаните:

Лени, от години  (над 6 ве4е) ползвам следните видове Шампоани, като ги редувам. Предписани (след обстоен преглед) от дерматолог.
ГореЩо ти ги препоръ4вам, запо4ни ducray, резултатите са видими и най ве4е трайни оЩе след първото измиване, наистина.

http://www.saninforma.it/Sezione.jsp?idSezione=12484&idSezioneRif=392

http://www.saninforma.it/Sezione.jsp?idSezione=12332&idSezioneRif=392

http://www.saninforma.it/Sezione.jsp?idSezione=1252&idSezioneRif=396

http://www.saninforma.it/Sezione.jsp?idSezione=7262&idSezioneRif=397

http://www.saninforma.it/Sezione.jsp?idSezione=12029&idSezioneRif=397
http://www.saninforma.it/Sezione.jsp?idSezione=7262&idSezioneRif=397

Мога само 2 неЩа да добавя, при проблем тип коса, да се насо4им непременно към медицински тип козметика. В Никакъв слу4ай да не се приемат витамини и "интегратори", без лекарско предписание, като става въпрос за коса... патила съм и от тях... За "бабините" рецепти се въдържам от коментар, но при вси4ки пожелания не бих ги експериментирала отново върху себе си. Confused

Имам и оЩе 2 линии на подобни Шампоани.
Едната е на Rene furterer, например http://cgi.ebay.it/Ren%E9-Furterer-FORTICEA-Shampoo--anticaduta- … 91103169001r11766

Другата е на http://cgi.ebay.it/SQUAPHANE-P-Shampoo-Antiforfora_W0QQitemZ2205 … 91028184001r10849

Това е най новото неЩо, което ползвам, отли4но както винаги. Моята доверена дерматоложка ми сменя терапията веднъж годиШно, заЩото ина4е скалпът "свиква" на Шампоана и става резистентен, т.е не действа ве4е.

Дано са ти полезни Hug

Поздрави на вси4ки дами
  bouquet

# 388
  • UK
dune, възползвам се и аз от инфо-то...главата ми става все по-зле. Още утре ще взема един от тези шампоани, майната им на парите, важното е да помагат най-после.

# 389
dune, възползвам се и аз от инфо-то...главата ми става все по-зле. Още утре ще взема един от тези шампоани, майната им на парите, важното е да помагат най-после.

И аз ще използвам някой от тез. :–) мерси.

Ljoli в каква сфера си учила, в смисъл каква специалност? Simple Smile

Аз съм от години завършила вече, но и при мен положението не е розово. То при всички е така точно в момента. Simple Smile  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт