"За" или "против" Коледното настроение в ИТАЛИЯ за 108-ми път

• 31 350
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
Ей ме на и мен  Crazy

Джуф, бързо и стабилно възстановяване  Praynig

Аз по принцип харесвам Коледа  Crazy ,но нещото,което ме отвращава(извинявам се) е консумизма в хората  Thinking какво е това лудо купуване - няма предвид само Коледа - подаръците са ясни.....това постоянно купуване,купуване....и за децата всеки ден е едно искане и купуване на какво ли не( не точно аз де  CrazyThinking

Иначе Коледа е чудесен празник и дечко е голям фен и на Бефаната също  Peace в продължение на 2 год почти всеки ден песента за Дядо Коледа и играехме на Бефана  и Дядо Коледа  Peace

Хубави празници  Heart Eyes Здраве...пък останалото колкото може  Peace

# 466
Тоника, ти си цяла ренесансова личност Simple Smile Комплименти!  Peace

Ани, завидях ти за люлката  Sunglasses Може ли да се поставя в градина?

Феиам, приятен week-end в Париж! От Франция имам приятно спомени покрай една приятелка, която завърши рисуване там.

Ние елха ще подреждаме тази събота и неделя. Коледа за мен е празник на децата и няма нищо по-хубаво от това да се радват, но и аз съм против крайния консумизъм, не виждам смисъл, а и не е това, което ти прави феста-та. Това е период, който е настройва още по-носталгично, към едно безгрижно и прекрасно детство, каквото имах. Иначе, обожавам много Нова година. Нямам нищо против да празнувам и в София - там са моите много скъпи хора и не я намирам за грозна, мръсна и всичко останало. Чудно ми е, сякаш всички, на които не им харесва, никога не са празнували там и не са имали прекрасни празници.

# 467
  • на езерото в града
Здравейте,италиански момичета   bouquet
Нахълтвам в темичката ви с едно питане от кулинарен характер.Напоследък съм луда полудяла на тема "маринован артишок".Но след като френските магазини за 1 седмица дигнаха цената от 3,50 на 7,50 евро за едно миниатюрно бурканче, newsm45съм се амбицирала да започна собствено домашно производство  newsm78
Намерих разни рецептички,но реших да питам "патило" директно от извора.Правите ли си сами тази вкуснотийка в къщи?Ще ви бъда много благодарна ако споделите малките си тайни по въпроса  newsm51

# 468
  • Italia, Palermo
4естит рожден ден на Маркрит!

Джуф, бързо възстановяване на май4ето ти  bouquet Hug

Весел и интересен уикенд в Париж на Феям!

# 469
Mиликс , много ти благодаря !!!  bouquet

# 470
Маркрит, да си жива и здрава:) Много подаръци и пътувания в любимата ти Италия   bouquet

За артишока - това за мен е много трудна задача.
Първо, като го обелиш, разфасоваш на практика от главата остава съвсем малко, после се кисне в лимон ( до колкото помня) и изобщо е една голяма драма, а и много боцка:)
Веднъж съм правила, явно зависи и колко е млад/стар артишока, беше ад някакъв, по-добре бурканче...

# 471
  • UK
Maркрит, честито и от мен, всичко най-хубаво!   bouquet

От мен здравейте от София, тук съм уикенда. Криво-ляво се домъкнахме, аз както винаги с моите багажи си направих беля на гърба, сега всичко ме боли, къпя се и лягам. Имам само Канал 1 на телевизора, говорят за траките- веднага да наваксам знания  JoyВидя ми се доста осветена София, да видим утре как ще е на дневна светлина. Чудя се...такъв тегав период имах в Италия и никога не ми е липсвала толкова, колкото сега..странна работа! Simple Smile Rolling Eyes

# 472
Maркрит, честито и от мен, всичко най-хубаво!   bouquet

От мен здравейте от София, тук съм уикенда. Криво-ляво се домъкнахме, аз както винаги с моите багажи си направих беля на гърба, сега всичко ме боли, къпя се и лягам. Имам само Канал 1 на телевизора, говорят за траките- веднага да наваксам знания  JoyВидя ми се доста осветена София, да видим утре как ще е на дневна светлина. Чудя се...такъв тегав период имах в Италия и никога не ми е липсвала толкова, колкото сега..странна работа! Simple Smile Rolling Eyes

Браво на тем Ljoli, браво че си пристигнала.
Maркрит, честито и от мен, всичко най-хубаво и от мен!

Тоника, ти си цяла ренесансова личност Simple Smile Комплименти!  Peace

Как пък реши че съм ренесансова личност??? Grinning
Аз съм нещо странно, обичам Коледа, обичам всякакви празници. С децата вече се борим за елхата.

Иначе съм, типичната романтичка, (не рева обаче на Титаник  - въпреки че първия път май пророних некоя слъза  Mr. Green Mr. Green )
Иначе съм идеалист, мечтател, не знам какво още. Както споменах това че съм поетеса, ме кара да съм много шантава личност. Мога да кажа че съм и много разхвърляна.Даже вече творческия хаус на бюрото ми  крещи "ОПРАВИ МЕ" Ама няма нещо да го огрее тоз уикенд.
Какво друго за мен, не съм перфекционист, въпреки че обичам всичко да е перфектно.

Та защо мислиш че съм ренесансова личност, Tsugumi ?

# 473
Tonika, ренесансов човек се е превърнало в синоним на всестранно развит (заради жаждата да откриват нови хоризонти не само в географски план - въпреки че при теб явно и това важи Simple Smile ). Надявам се, че сега е станало по-ясно.
На Маркрит да е жива и здрава!
Джуфка, леко възстановяване на майка ти!

# 474
Много Ви благодаря на всички !!!!  bouquet Hug
Да ви се връща на вас и вашите семейства - здраве, късмет и много любов.Какво повече му е нужно на човек за да е щастлив?? Hug

# 475
  • UK
Moля:)

Така съм се отпуснала сега, в София леко пръска сняг, много е сънливо. Още реанимирам, но с чашка мавруд, наздраве и весел уикенд на всички!

# 476
  • Italia, Palermo
Ееех, Льоли, кога тъкмеше багажи, кога отлетя и пристигна в София, аз мислех, че още си в италийско! Сега предстои връщане в бащината къща във Варна!

# 477
  • UK
Бързо стават нещата, лети времето наистина. В понеделник при мама и тати Laughing.

# 478
Бързо стават нещата, лети времето наистина. В понеделник при мама и тати Laughing.

Чак ти завиждам. Simple Smile

Tsugumi, разбрах какво искаш да кажеш. Simple Smile)))

Mr. Green

# 479
Добро утро от мен, в Неделната хубава утрин (добре де обяд.. )
Аз като най "раннобудна" . Пожелавам ви хубав ден. Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт