"За" или "против" Коледното настроение в ИТАЛИЯ за 108-ми път

• 31 321
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
е, само началото е на Руфинка, то туй е ремикс:)

ремикс ремикс,ама си е тежка за пеене.И пак щом я признават ,абе казала съм аз 4е само 4рез танците и песните ще пробием ,ама неиде... Mr. Green Mr. Green

Между другото ,протагонистите от клип4етата които сложи Астреа са от Бреша,и организират стрещи с българи и ит.Събират инфо със снимки и филм4ета за БГ.Които иска мога да дам контакти.  Mr. Green

# 91
Намесихте и българската музика...
Е няма само с т'ва, имаме и много хубави певци,  (певачки ) поети ( тука това ми е професионално изкривяване) актьори, музиканти (не певци) историци, абе не подценявайте българското. ЩЕ ПРОБИЕМ - все с нещо, пък с какво, няма значение. Само да е с добро.
 Sunglasses

Момичета лека вечер на всички от мен, утре пак ще открия сутрешното кафе, като първата в форума  Mr. Green Mr. Green.

До Утре Stop Stop Hug Hug Peace Peace

# 92
Ау, бях забравила за Руфинка... Сега ми изплува едно лято на един пленер в Троян с художници от цял свят, но най-вече от България и Балканите Sunglasses, имаше купон с ядене и пиене в една голяма зала (столът на училището по керамика) и изведнъж се изправи един мъж и, ей така без предупреждение, запя Руфинка. Всички моментално млъкнаха и като закънтя тази зала и този хубав глас, тази хубава песен... Ех, какъв спомен. Simple Smile Може би никога повече нямаше да се сетя за този момент, ако не бяхте споменали сега.

# 93
Честито на гуфо и от мен, макар и малко късно   bouquet
Ето ме и мен след един доста мързелив ден. По темата с молитвите, не повтарям, помня, че на един Великден дойде свещеник в къщи да чете молитва и че ми се стори много странно като Чезаре повтаряше. Тогава не знаех, че всички го правят там, а си помислих, че съм открила неподозирани качества в него.  Mr. Green Не мога да повтарям, дори не мога да се моля на глас, обичам да ходя на църква и да си паля свещичка, но предпочитам да съм сама, харесва ми мистичността в православните църкви, католическите не ми изглеждат толкова мистични, но все пак се кръстя като влизам/излизам, по нашия начин. На мен религиите са ми много интересни, и смятам, че човек трябва да има основни познания, дори и да не е религиозен, а специално ако се живее в страна с различна религия е задължително за мен. Не е оправдание "щом те не знаят, тогава защо аз да знам", ако така се разсъждава никога нищо няма да се научи. Евреите също не ядат свинско. На меса съм попадала точно един път и се изнизахме 5 минути след като почна, но още си пазя листчето с псалмите. Може би бих отишла да видя какво е, но най-вероятно ще трябва да съм сама.  Laughing

# 94
  • UK
Единствения път в годината, в който ходя на църква, е на Никулден, защото тогава почина преди 10 години дядо ми и просто, за да се сетя за него. Иначе от време на време влизам в нашите, за да паля свещ, обикновено с майка ми, за да я придружа. Не бих редила молитви по никакъв повод тук, бих присъствала от уважение, но нищо повече. С религиите си признавам, че хич не съм запозната. За православието не можах да обясня много кое му е различното, освен външните прояви, като ме бяха питали веднъж- два. Давам ясно да се разбере, че съм нерелигиозна, освен пред баба ми, че се скандализира Simple Smile

# 95
Между другото, сега на 29 ноември швейцарците ще имат референдум "за" или "против" минаретата.

# 96
Ох, доста труден въпрос.

# 97
Значи, да уточня всъщност, че въпросът не е "за" или "против" джамиите (храмовете), а минаретата.
Това май улеснява избора. Simple Smile

# 98
Барбааааа, боядиса ли хола моля?!

# 99
# 100
Има още време до 00:00  Crazy ,за да се промени това почти  Crazy само идейка  Joy Joy Joy

# 101
  • UK
Добро утро, днес аз откривам темата. Толкова е мъгливо навън, че чак очилата ми са се запотили. Имам чувството, че живея в Лондон (мечти, мечти), какво стана с известното слънце на Италия?

Чета сега индексите на Трансперънси Интернешънъл за корпупцията в света. Италия е на 63то място след страни като Чили, Уругвай, Ботсвана, Коста Рика, Намибия и Самоа. От ЕС само ние и румънците сме по-назад де, не че това е изненада за някого...

# 102
Здравеите от мен
Добре дошли на новите моми4ета .

На Златната монета тази ве4ер ПОБЕДИ ПЕСЕНТА РУФИНКА БОЛНА ЛЕГНАЛА, Една много тежка родопска песен.Моите суо4ери сарди си тръгват утре,ама така ме угоиха 4е като се върне мъжлето ще ме намери усвинена.
От утре ще съм по редовна и ще спра да ям. лека на вси4ки  Stop

4удесно  Grinning  аз се сетих, 4е имах намерение да го гледам в 10 ве4ерта, а днес се прибирам в 9 и половина, та се отлага за утре
в колко по4ва всъЩност?

# 103
Добро утро и от мен... аз малко спорадично се включвам, прощавайте.

Иначе от темата за религиите и от темата за българската музика се сетих по аналогия за една история, която мой професор от Софийския университет разказваше. Той е католик и е бил посланик на България във Ватикана, така че беше присъствал на всякакви важни сбирки и събития. Та разказваше как делегация от български архиереи отива на посещение във Ватикана при, съответно, група от католически епископи, които ги посрещат. Сядат на вечеря и започват политическиетр изказвания, католическите епископи говорят за сближаване между тези два клона на християнството, за подновяване на диалога и т.н. Архиереите се споглеждат и някой казва: "Ами хайде сега, да изпеем пропара на св. Йоан Златоуст". Стават, изпяват и си сядат. След което пак католик взима думата, похвалва ги как хубаво пеят и пак заговаря нещо за религиозния диалог е днешната политическа ситуация. Българите пак се изправят, "Хайде да попеем...", и с това се изчерпва "диалогът".

Тя историята е колкото смешна, толкова и тъжна... и много представителна за двете религии, струва ми се. Православието очевидно е по-мистично и по-уединено като религия... Обаче това е прераснало в пълно безхаберие към прооблемите на обществото, т.е. на вярващите. Католицизмът от друга страна пък е толкова ангажиран  с хората, че на хората чак им писва...

А тая песничка на Златната монета според мен добре са я направили, ще стискам палци!

# 104
  • UK
Я гледайте какво става, Лега Норд почнаха приготовленията за Коледа (бяла такава):

http://www.repubblica.it/2009/11/sezioni/cronaca/natale-a-coccag … -a-coccaglio.html

Общи условия

Активация на акаунт