"За" или "против" Коледното настроение в ИТАЛИЯ за 108-ми път

• 31 236
  • 755
  •   1
Отговори
# 60
  • UK
gufo, всичко най-хубаво за рожденния ти ден! Честито!   bouquet

Много се ядосвам. Сестра ми от няколко месеца отслабна много рязко, а сега прави Коледен пост и никакви аргументи не могат да я убедят да не я прави тази отживелица. Не знам просто какво ще яде тук, то почти няма храна без животински продукти. Просто е такъв инат, че ме изкарва извън равновесие, щото с тия пости ще съм аз тази, която ще се чуди какво да и дава да яде, щото тя нищо не приготвя.

# 61
4естит ройден ден ГУФО   bouquet

дове4ера запо4ва златната монета
има и бг песен, много хубава според мен Simple Smile

# 62
  • в едно миланско село
gufo, всичко най-хубаво за рожденния ти ден! Честито!   bouquet

Много се ядосвам. Сестра ми от няколко месеца отслабна много рязко, а сега прави Коледен пост и никакви аргументи не могат да я убедят да не я прави тази отживелица. Не знам просто какво ще яде тук, то почти няма храна без животински продукти. Просто е такъв инат, че ме изкарва извън равновесие, щото с тия пости ще съм аз тази, която ще се чуди какво да и дава да яде, щото тя нищо не приготвя.

е, хубава работа  Shocked
хиляда вида паста със зелен4уци, с олио/4есън/лЮтив пипер, постен ориз, салата, спанак и всЕкакви подобни  Rolling Eyes
аз тук без да постя се оказа, 4е по4ти не ям месо, колко му е и без сирене и яйца  Rolling Eyes

# 63
ЧРД, Гуфо! Да си здрава и щастлива! Hug Благодаря за хубавата песен!!!  bouquet
На колко години ставаш? Simple Smile

Льоли, сестра ти вместо диета ли го прави или иска после да вземе причастие?

Вие какво правите тук на католическите молитви (сигурно ви се е случвало поне понякога да присъствате)? Повтаряте ли заедно с тях пасажите, които всички повтарят? Аз не. Не знам какво точно казват и някак не намирам за нужно да седна вкъщи да си го уча. А когато всички се кръстят, аз се кръстя също, но по православен начин. Thinking

# 64
  • UK
Никой при нас не се моли, не съм присъствала никога на молитва, един път влязохме, като бяхме в Пистоя на меса и исках да остана, защото ми харесваше музиката и латинския език, но Паоло направо ме хвана за ръкава и ме измъкна от църквата. Но дори и някой да се молеше, не бих повтаряла.

feiam,aма тя пастата е с яйца...то не че много месо ядяхме ние, най-много от време на време кайма, ама сигурно един път седмично и малко пиле...уффф, много мразя някой като си е внушил, че е дебел и само за това говори как ще е на диета и как са му широки гащите...после и била падала косата...

# 65
  • в едно миланско село
ЧРД, Гуфо! Да си здрава и щастлива! Hug Благодаря за хубавата песен!!!  bouquet
На колко години ставаш? Simple Smile

Льоли, сестра ти вместо диета ли го прави или иска после да вземе причастие?

Вие какво правите тук на католическите молитви (сигурно ви се е случвало поне понякога да присъствате)? Повтаряте ли заедно с тях пасажите, които всички повтарят? Аз не. Не знам какво точно казват и някак не намирам за нужно да седна вкъщи да си го уча. А когато всички се кръстят, аз се кръстя също, но по православен начин. Thinking

само на сватби, кръЩенета и там другия неприятен слу4ай. демонстративно НЕ повтарям.  Laughing

# 66
  • в едно миланско село
Никой при нас не се моли, не съм присъствала никога на молитва, един път влязохме, като бяхме в Пистоя на меса и исках да остана, защото ми харесваше музиката и латинския език, но Паоло направо ме хвана за ръкава и ме измъкна от църквата. Но дори и някой да се молеше, не бих повтаряла.

gioia,aма тя пастата е с яйца...то не че много месо ядяхме ние, най-много от време на време кайма, ама сигурно един път седмично и малко пиле...уффф, много мразя някой като си е внушил, че е дебел и само за това говори как ще е на диета и как са му широки гащите...после и била падала косата...

не вярвам да ядете само паста алл'уово  Shocked

# 67
само на сватби, кръЩенета и там другия неприятен слу4ай. демонстративно НЕ повтарям.  Laughing

E, то и аз за същите поводи говоря. Класиката в жанра тъй да се каже.
Семейството ми (цялото - и млади, и стари) са върли противници на Църквата и на меса така и не съм била, поне да видя какво е.
А на Симоне баба му пък е била почти луда на тема религия и църква и се е качвала до върха на близката планина, влачейки се на колене и повтаряйки розарио. Confused Свекър ми (неин син) споменаваше майка си като най-ярък пример за промит мозък.

# 68
  • la Città Eterna
gufo , честит рожден ден! Здраве, късмет и само хубави неща да ти се случват!

Аз не разбирам всичко, което си говорят в църквата, но ми е интересно. На една сватба бяха раздали книжки с текста на всичко, което говореха - свещеника, младоженците и присъстващите в залата и ми беше интересно да чета. Сигурно ако ми дадат подобна книжка, бих положила известни усилия поне да чета в хора, ама засега не разполагам с такава. Скъпия не е религиозен, но на такива събития и той мърмори с останалите. Явно е важно за тях... Във всеки случай църквата не е място, където бих правила нещо демонстративно - просто не е нашата религия и това ме освобождава от ангажимент да им познавам ритуалите, нали и те не познават нашите?! В неделя съпругът на сестра му ме попита дали ям свинско - чужденците не били ядяли обикновено. Май това е по-осъдително като невежество, но все пак скромно му обясних, че съм също християнка и че само ислиама забранява консумацията на свинско.

# 69
Благодаря ви момичета за хубавите пожелания!

Ljoli, ако готвиш  feiam ти е дала хубави предложения. Ако трябва ще помагаме с рецепти.

Амииии #Cussing out , ставах много голяма вече. Както се казва по 20 на крак  Laughing
 Молитви и на български не знам та тука съвсем. Не казвам нищо, а се кръстя по навик обратно, като теб  Laughing Усещането, че те наблюдават всички е неприятно, но няма да се променя заради него.

# 70
  • Italia, Palermo
ЧРД на gufo !  bouquet
Лъоли, защо пък да нe пости сестра ти, то баш от животинските продукти се разболяваме, с какво ли не хранят животните и какво ли не им дават, а попадат тия неща после и в човешкия организъм! То си има логика и с постенето религиозно, да се пречистим с леките храни, де земята дава. А пастата няма яйца, освен ако не е обзначено, че е с такива. Освен това защо пък я номинираме, като и без нея може, ей колко плодове и зеленчуци, бобови растения, ядки, чер хяб има! И аз не си падам по месата, само де " кълва" филе Елена, което си произвеждам за n-ти поред път.
Аз купувам чер хляб в пликове от ЛИДЛ и други видове има немски и италиански на Пема ( производител Лоаkкер). В България също има немски разни, соттовуото и един вид отворени се съхраняват в хладилника.

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 12:40 от milix

# 71
  • Italia, Palermo

www.pema.de

http://www.pema.de/xist4c/web/Produkte_id_7109_.htm

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 12:40 от milix

# 72
но все пак скромно му обясних, че съм също християнка и че само ислиама забранява консумацията на свинско.
Съвсем не е само ислиямът. Simple Smile

# 73
  • в едно миланско село

Амииии #Cussing out , ставах много голяма вече. Както се казва по 20 на крак  Laughing

а така, Barbabeau няма само с мен да се бъзика ве4е  Crossing Arms Laughing

# 74
  • UK

Тези продукти май не съм ги виждала в нашето селце, ама ще потърся пак, благодаря за идеите, аз защо бях останала с впечатление, че всичката паста е с яйце, ама сте прави де. Даже сега ще врътна едни спагети Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт