"За" или "против" Коледното настроение в ИТАЛИЯ за 108-ми път

  • 31 275
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 2 603
Да се похваля и аз, днес изживях един ужасно гаден ден. Чакане на градски транспорт в снега, накрая на последната спирка дори се разплаках  Blush (след 50 минути чакане). Много обичам снега, но днес, точно днес, когато имах да върша работа навън беше ужасно. Да каже човек, че сме някоя латино държава, дет не вали никога сняг, поне да се разхождаха някакви латино типове навън, но уви! Сняг задръстване и никакви латино типове  Cry

# 676
  • Мнения: 1 100
Привет дами,

ААа, видях, 4е има много закъснели с подаръците, хайде то време не остана дее Grinning

Ани, желаем ви лек и незатруднен от снеговалежи полет.

Дирок4еее, липсваШ много тук, поздрави на теб и принцесите ти Heart Eyes

Уж е 5 градуса, ма на мен ми се струва доста студено... от влагата ли Що ли...

Лека на вси4ки
  bouquet

# 677
  • Мнения: 5 710
Може ли лингвисти, домакини и т.н. да ми кажат какво на италиански се разбира под
 cream cheese. 

# 678
  • Мнения: 1 545
сирене от сорта на филаделфия, Ленка

# 679
  • Мнения: 5 710
сирене от сорта на филаделфия, Ленка

а маскарпоне .. или то не е сирене май..хм
гледам рецепти за торта за РД на Дамиано , много ми се иска да се проявя ...Simple Smile)
не че имам какъвто и да е опит, но съм сръчна булка, ако е описано ясно ще се справя...

# 680
  • Мнения: 0
И на мен ми се иска да направя коледна торта.... ама не съм добра в тортите....  ooooh! Sick Cry Cry Cry

# 681
  • Мнения: 2 617
Дирокче, да ти се връщат пожеланията  Hug

Тоника, как си успяла чисто технически да завършиш Консерваторията, да работиш в БНТ и 24 часа, 2 години да си била в Холандия и да си завършила медицина (само общата е 5 години, педиатрията е мисля, 3, а УНГ - 2) и другите две специалности, за журналистиката не разбрах, учила ли си я и да си работила в "Кориере делла сера"? Вероятно съм мнителна, аз бих го нарекла картезиански подход, но трудно ми се връзват годините на всички тези дейности.
Да ме поправи някой, ако бъркам, все пак имам само един скромен сертификат CELI, но подписът ти не му звучи на най-коректен италиански.

Лени, какви рецепти за торти гледаш? Аз имам едно мое опростено тирамису, което често правя и там използвам маскарпоне (Давиде казва, че е сирене).

# 682
  • Мнения: 5 710
аз ако изпълнявам стъпка по стъпка съм много добра:)
имам и любим сайт от който ( понякога) готвя http://www.williams-sonoma.com, рецептите са много точни. Напоследък съм запалена по книгата на Джулия Чайлд ( от филма..) и съм се амбицирала да развия скритите си готварски таланти, само че ми се иска повече диетични манджи... харесвам и един блог с много хубавки рецепти, които (пак френски) не са много мазни и тежки.

# 683
  • Мнения: 2 617
Лени, филмът не съм го гледала (още), имаше ли рецепти в него също? Четох няколко статии с двете изпълнителки. Мисля, че Джулия Чайлд е още жива.
Аз много харесвам идеите на Жак Пепен (даваха негови предавания по една българска телевизия). Симпатяга е и Джейми Оливър, но не се имам за кулинар и трудно мога да преценя, какво им е мястото в общата картина на шефове. Много от тях, разбира се, залагат и на шоуто.

И ние сме от закъснелите с подаръци. Днес тръгнахме да се поправяме, но успяхме да намерим само една игра с Телетабис, които много се ценят в къщи  Crazy

# 684
  • Мнения: 5 462
Лени , препоръчвам ти видео и фото рецептите от този форум .
http://www.giallozafferano.it/

# 685
  • Мнения: 5 710
Tsugumi,
ето на тази съм се спряла в момента ..
 
http://www.williams-sonoma.com/recipe/blueberry-cheesecake.html

Маркрит, мерси, сега ще го отворя:))

Ние като нямаме деца ще си направим наш си подарък - wii.

# 686
  • Мнения: 0
Дирокче, да ти се връщат пожеланията  Hug

Тоника, как си успяла чисто технически да завършиш Консерваторията, да работиш в БНТ и 24 часа, 2 години да си била в Холандия и да си завършила медицина (само общата е 5 години, педиатрията е мисля, 3, а УНГ - 2) и другите две специалности, за журналистиката не разбрах, учила ли си я и да си работила в "Кориере делла сера"? Вероятно съм мнителна, аз бих го нарекла картезиански подход, но трудно ми се връзват годините на всички тези дейности.
Да ме поправи някой, ако бъркам, все пак имам само един скромен сертификат CELI, но подписът ти не му звучи на най-коректен италиански.

Лени, какви рецепти за торти гледаш? Аз имам едно мое опростено тирамису, което често правя и там използвам маскарпоне (Давиде казва, че е сирене).

В холандия  съм живяла и като малка и от там знам холаднския.
Ами виж, аз бях частна ученичка в консерваторията, т.е. явявах се само на изпити. В БНТ съм работила половин година, а в 24 часа, сигурно 6 месеца и малко. А медицината е много различна, учи се 5 години общо, но тъй като аз почнах училище на 5 и половина, заради това че съм живяла в холандия, съм 2 години по напред с материала, защото там учих първи и втори клас, и когато се върнах в БГ с наще, затова аз завърших и на 16 години гимназия. На 17 ме приеха в Софийския - медицина. и 22 години завърших медицината. Аз мога да съм педиартър към УНГ, за което ми се искаше само да завърша някакъв курс се водеше тогава, сега не знам дали е задължителен. На 23 имах стаж в "ЕМБАЛ - Царица Йоанна" а  консерваторията я завърших на 19 години, защото е 4 години джаз пеене.
Когато бях на 16 ме приеха и журналистика, и аз записах и двете, просто защото можеше журналистиката да се учи задочно. Така по ясно ли е? Аз може да съм вече на 30 почти, но просто нещата при мен почнаха от по раничко, заради това мое местене в Холандия.
А отностно подписа : нарочно е написан така, не защото не може да се напише по правилно.
Аз не се влиа от мнението на другите отностно мен, защото знам каква съм, мнителни не мнителни, живота си тече, и не мисля че може да се впечатляваме с такива материални неща. Странно звучи всичко това сигурно, но пък за мен не е нищо особено. Просто стекли са се обстоятелства. Така че не виждам нещо кой знае какво - мнително в ситуацията. Не съм се опитвала да впечатлявам никой с това какво мога, това не е важно, аз съм на друго мнение - душата усмивките и любовта : трябва да впечатляват човек, а не някакви неща който владее. Пък който иска да си е мнителен, щом иска да се тормози сам себе си. Simple Smile Дано ад ти е станало по ясно Tsugumi и на всички други "мнителни мами" Simple Smile

----------

10c's Cafè&Lounge , аз и да ги следвам стъпка по стъпка, явно я няма душата на готвача. Въпреки че казват че бивам в готвенето, иначе има хубави рецептички. Аз днеска пробвах да направя Шоколадовото Фондю... стана !   chef  chef

# 687
  • Мнения: 5 462
Тсугуми , и двамата готвят страшно достъпно.
Обясняват всичко много подробно .
В ютобито има рецептите на Жак Пепен .И Оливър е страхотен / може би го обичам заради това , че готви много италианска кухня на много достъпно ниво/.

# 688
  • Мнения: 5 710
Лени, филмът не съм го гледала (още), имаше ли рецепти в него също? Четох няколко статии с двете изпълнителки. Мисля, че Джулия Чайлд е още жива.

Джулия Чайлд е починала, аз много харесах филма, много нежен, топъл филм, много светъл ... Мъжът ѝ ми напомня на моя.  След него намерих някои рецепти онлайн, както и нейни в ю тюб и ги прегледах + това изпълних една рецепта за едно суперско пиле и наистина си заслужаваше, книгата й сигурно ще я поръчам, още не съм решила, защото от това, което се разбира от филма , френската кухня е доста мазна, не знам дали имаме нужда точно от този тип рецепти с масло, масло, масло ... Но сигурно ще я купя, да я имам, много ми хареса историята ѝ.

Ааа, Тоника, то готвенето се учи, както езиците.
Душата я имам, определено по рождение. Animal Pig

Боже, като чета как са те приели медицина, джаз пеене и журналистика ... аз за едната медицина 2 години взимах уроци и дъвках орбиталите , а накрая биология ме приеха:))

Последна редакция: пт, 18 дек 2009, 20:46 от 10c's Cafè&Lounge

# 689
  • Мнения: 0
 cook cook cook cook cook

Като малка имах опит да готвя... пекнах корабиики, и те изгоряха, и разбрах че не ме бива в това. иначе може и да се учи като езиците, ама явно не съм симпатична на готвенето... както и на математиката. въпреки че съм почнала да се специализирам . Peace  chef

Общи условия

Активация на акаунт