ФЕВРУАРИ то се знае, в нашите къщи на бебе ще ухае !!! (29)

• 18 989
  • 739
  •   1
Отговори
# 120

Стар, можеш да не го слагаш моя списък, това е частна клиника и наистина нищо не се носи, май във всички частни така практикуват.  Peace

Така е, аз също нищо не съм носила, но списъка ти ми хареса, и го боданах  Laughing !

Аз не съм купила нищо за бебето  Embarassed, нищичко си няма..... Все си мисля , че има време. Обичам да работя на едро  Mr. Green, излизам и купувам всичко.
Имах детски магазин и ми беше любимо пътуването за стока .... Все едно избирам за детето си, ама по - много  Blush .

Момичета, не ги мислете тези неща отсега. Плюс това наистина е важно какво и колко изтича от нас.  Peace На мен не ми тръгнаха лохиите след операцията /имам си разни аномалии/ и док като ме информира какви са процедурите в такъв случай ... по-добре да си кървим, пък макар и публично и всичко да е наред накрая.  Hug

На мен също не ми тръгнаха , нищо , нищо..... Беше ми странно , че идваха буквално през час да ми гледат превръзката  Rolling Eyes....
Назначиха ми химичен масаж на матката и се позасилиха нещата, но като цяло беше доста оскъдна работата.

Надявам се този път всичко да е ОК, че бая инжекции изядох !

# 121
Аз пък имах 10 дни нормално кървене като при цикъл, след това 23 месеца нищо9 толкова и кърмих) и след това всичко си се нормализира по стария начин

# 122
Това горе трябваше да е 2 месеца нищо, а не 23

# 123
vanya, тъкмо си казах, еее, ветеран  Grinning!

# 124
Мами, мен единственото , което ме притеснява, е дали ще имам кърма тоя път, че предния много се изложих.В родилното нямах никаква, като се прибрах и в същия ден дойде детската докторка у нас, ми изписа инжекции окситоцин , за да ми слези кърмата.Естествено тя тръгна-няма къде да отиде, ама само 1 месец и после спря.А съм била много прилежна- кърмех и се изцеждах и кво ли не ядох и не пих само за да се увеличи-ама тц

# 125
  • offshore & overseas
Това горе трябваше да е 2 месеца нищо, а не 23
Що не, аз толкова нямах цикъл -- 23 месеца след раждането. Има майки-кърмачки, които нямат и по-дълго.
Мами, мен единственото , което ме притеснява, е дали ще имам кърма тоя път...
Тук се повтарям, ама ако нямаш хормонално заболяване (или хранително р-во), няма начин да ти спре кърмата просто ей тъй на. Явно е имало някъде нещо, което не ти се е получило както трябва (или си имала кърма, но си мислила, че нямаш -- доста често явление Crossing Arms).

Кърменето е биологична норма, просто организмът ни е настроен за кърмене и всички ще имаме кърма в достатъчно за нашите бебета количество. Друг е въпросът да я стимулираме, поддържаме, запазим, но това не става само с ядене и пиене.

Нали помните рекламата: "Не стига само ядене, трябва и акъл!" Joy Това в кръга на майтапа, естествено.

Аз и Шамана сме готови да помагаме, няма страшно (а и всички "стари" мами ще споделят опит)!!

# 126
  • София
На мен лохиите ми след като тръгнаха обилно на следващата сутрин след операцията /без външна намеса  Laughing/ , ми караха точно 40 дни, като бих казала, че бяха на приливи и отливи. После стоях без цикъл точно ... един месец.  Mr. Green Около мен имаше мами като Мяу, дето бяха забравили какво е това, докато децата им тръгнаха на ясла, аз братче...егати късмета.

Стар, и при мен така - цяла нощ влизаха /съответно ме будеха/ да видят тръгнало ли е нещо или не. Док цяла нощ звънеше на акушерките /бях точно до тяхната стая/ да пита и те влизаха и по негово настояване отделно.
Операцията ми беше по обед, доктора си тръгна късно вечерта и сутринта беше цъфнал в 6 на вратата с ехограф да види какъв е проблема и точно тогава ми обясни процедурата. Аз като чух, че ще ме бъркотят отдолу, реших спонтанно да си прокървя.  hahaha
Не дадох да ме гледа на ехограф, а ги накарах да ме вдигнат от леглото и в същия момент оплисках пода. Ама аз си знам, че като лежа нищо не тече, както ми е и при месечния цикъл.
Никога няма да забравя как се зарадва този човек - запрегръща ме и ме целуна по бузата.  Laughing

# 127
 А не знам , вие сте късметлийки... Аз имах лохии повече от месец Sad
И първите дни беше КОШМАР. Нищо не беше в състояние да ги спре  Mr. Green

# 128
  • Burgas
Гледат те не заради шевовете,а за да видят каква кръв ти изтича,аз например бях с операция и пак гледаха,преди всяка визитация минаваше една санитарка и викаше в стаята визитация лягайте и сваляйте гащите,защото повечето си ходехме с гащи и като мине санитарката ги сваляхме,иначе лекарите мрънкаха.
Аз кървях около 20дена,но слабо.

# 129
Бръмби пробвах да ти пратя тел.,ама  нямаш място на лични,то сигурно някой ти е пратил тел. вече де

# 130
Момичета, как се стреснах, ако знаете... Sad Ходих до работата да си занеса болничния и понеже си бях забравила служебната карта за достъп и звъннах на шефката да слезе пред сградата. Целуна ме за здрасти и малко по-късно ми съобщи, че хубаво съм направила, че не съм се качила, защото 2ма от колегите ми били в болнични заради варицела  Shocked Shocked Shocked Мисля, че съм я карала, обаче така се уплаших, че пот ми изби  Cry И тя я е преболедувала като малка. Кажете ми, че няма нищо страшно, уфффффф...

# 131
  • Burgas
Щом си я карала няма нищо страшно.

# 132
Как ме стреснахте с тези мисли за раждане още от сега. Я по - спокойно я карайте, то е ясно, че не зависи от нас, ама все пак. И като се замислих, че още нищо не сме купили за бебо...все си викам има време, януари ще е месеца запазаруване. То и без това сега с това местене ако купим нещо и него трябва да обикаляме. Та само си се надявам всичко да е наред.
 Напоследък се замислям за периода след разждането и изписването от болницата. Най - вече за лекарите - кога трябва да изберем лекар за бебето, направо личен лекар ли трябва да се избира или първо педиатър? Моля мамите, запознати с тези неща, да споделят, за да се подготвим от по рано.

# 133
  • Burgas
Може да си избереш педиатър или общо практикуваш както решиш,но като ви изпишат от болницата трябва на следващия ден да му се обадиш да запишете бебето и избрания л;екар да дойде на домашно посещение да прегледа бебето.

# 134
  • София
Рали, щом си я карала, не се тревожи! Плюс това нали шарките имаха някакъв инкубационен период преди да се появят пъпките, т.е. ако вече са пъпчасали не са заразни.  newsm78

Пильо, ние за баткото избрахме педиатърка, която отделно е общопрактикуваща и впоследствие и аз се прехвърлих при нея. Понеже имам много приятелки с по-големи деца и всички са при нея, ми я препоръчаха, аз не я познавах. Едната ми приятелка беше ходила при нея за нещо и я беше попитала дали ще поеме едно бебе, тя се беше съгласила. Като се роди и се обадих и се уговорихме кога да дойде вкъщи, по принцип е длъжна да дойде до 24 часа след изписването.
Като цяло - това посещение при някои лекари е безплатно, при други - не. Нашата прави две безплатни посещения и после към 15-ия ден на бебето те вика в кабинета за пробно мерене, защото до това време бебето трябва да си е възстановило рожденното тегло /ако е наддало - още по-добре  Grinning/.

Общи условия

Активация на акаунт