Отговори
# 615
  • Стара Загора
Здравейте и Ч.Н.Г!
Разрових се из темата, но те открих..
На кои български сайтове може да се разчита, че продават истински камъни.
Конкретно искам да си подновя гривната от черен турмалин и има  големи разлики в цените, което ме кара да мисля, че сигурно има и ментета..

# 616
  • София, Лагера
Вантони и Интергеоресурс продават истински камъни. И този магазин също: https://www.mineralsrainbow.com/
Може и други да има, но аз от тези купувам.

# 617
Да съживя темата. Преди малко си купих гривна за зодия Овен с планински кристал и четен оникс. Произход Китай, но камъните са студени на допир. Не знам дали това са камъните за зодията, чета различни мнения. Успокоява ме факта, че оникса защитава от токсични хора и негативна енергия. В момента имам силна нужда от това.

# 618
На мен пък ми се скъса вчера гривната от розов кварц,но четох,че е знак за приключване на лош период ,през какъвто преминавам.Сега мога ли да си взема нова?И гривните от черен турмалин кога се подменят?И аз имам силна нужда от защита.

# 619
Турмалин се подменя когато се счупи, повреди. Така съм чела. На мен ми помага много наистина, но за съжаление моя се счупи и го оставих.

# 620
  • SF
Няма значение зодията, носите камък такъв, от какъвто имате нужда.
Иначе червени цветове за Овен. Някои от камъните са боядисани, за да са по-красиви. В природата няма розови, лилави ахати и оникси, червени тюркоази и т.н.
Планински кристал е за зодия рак, но и дева. Оставете ги тези зодиакални теории.
Казват, че камъкът трябва да се усети. Аз много обичам да държа в ръцете си селенит.

# 621
  • София
Ето тоя камък с голяма решителност си избра малката щерка и тръгна. Жената се притесни и каза, че тов камък бил бая силен каквото и да означава това.

# 622
Направих основен ремонт на жилището, с децата се отделихме да сме си сами (имам две момчета и двете са зодия овен, с асцендент близнаци). Моля препоръчате ми какви камъни да си взема, за да се балансира енергията, за спокойствие, разбирателство. Покрай леглата мисля да взема селенит, с големия ми син (7г.) много сънуваме, често и кошмари. Той сам си купи едно яйце ангелит. За двете деца съм взела от тези торбички с черен турмалин, Обсидиан, хематит и оникс

# 623
За Овен и мен ме интересува. Вкъщи сме два Овена и два Рака и положението понякога е влудяващо.

# 624
За кошмарите вземи аметист на друза

# 625
Аз също съм привърженик на теорията, че камък се избира според нуждата, а не според зодията. Най-интересното е, че подсъзнателно ме намират тези, които са ми нужни. Сега съм в търсене на камък, който да се носи от човек, изпитващ силна тревожност, несигурност и вина.

I.R. този камък от снимката не е ли пирит?

# 626
  • София
Може, нямам идея

# 627
  • Шоплука
Сега съм на вълна топаз и син сапфир.

Тия дни зяпайки по бижутерските магазини преоткрих изумруда.
Каква невероятна енергия струи от него - силна, земна енергия. Въпреки, че характеристиката му е за мир, надежда, обновление и хармония, аз по-скоро го усетих като силна, земна енергия даряваща стабилност и чистота на ума.
След жълтите диаманти и лондонският топаз, той застава на трето място в уш листа на бижутата.

# 628
Взех си гривна от хаулит на смешна цена. Не знам за 2€ колко да е истинска, но е студена на пипане. Сложих я и се затопли. Уж за спокойствие е.
Другата гривна е от планински кристал и черен оникс.

Общи условия

Активация на акаунт