Отговори
# 630
За мен все още си остава проблемен въпросът от къде да се поръчват истински полускъпоценни камъни. Бях се доверила на вантони, но като гледам същите се предлагат и в други сайтове, а там директно пише "страна на произход - Китай", тааааа, нямам вяра, че купуваме истински.

# 631
На морето исках да си взема гердан от флуорит, на едно място 10, на друго 35€. И двете с произход Китай. Не взех.

# 632
  • София
А по какво всъщност се познава дали един кристал е истински? Чувала съм, че трябва да са студени, но дали или Grinning

# 633
Аз последно си купувах от Zenlife аметист. Пише произход - Бразилия.  Не мога да преценя топъл ли е или студен. Понеже е гривна с топченца, две неща ми правят не особено добро впечатление. Че кордата, с която са завързани, се подава и че някои от топченцата се нараниха от допира им с разни твърди повърхности като мебели.

# 634
  • BG-DE
Това, че са се наранили топченцата е странно, защото аметистът има твърдост 7 по скалата на Мос което означава, че е доста твърд. Преди много години имах подобна аметистова гривна с топченца, носех я почти постоянно в продължение на 2-3 години и нямаше и драскотинка по нея.

# 635
  • Шоплука
Вече има много лабораторни ментета.

Този сайт тествали ли сте го, че планувам от тука да купувам?
https://vantony.com/27-topaz/1543-topaz

# 636
Това, че са се наранили топченцата е странно, защото аметистът има твърдост 7 по скалата на Мос което означава, че е доста твърд. Преди много години имах подобна аметистова гривна с топченца, носех я почти постоянно в продължение на 2-3 години и нямаше и драскотинка по нея.
Пак ги огледах. Само едно има, което стои леко вдлъбнато. Не знам, може и така да са ми я изпратили.

# 637
Ако е удобно, може ли снимка на гривната от аметист ? Благодаря.

# 638
Скрит текст:

Schneegloeckhen, ето я. Не успявам да намеря по-добро осветление, за да се види и вдлъбнатото място. Но кордата се вижда как стърчи Grinning

Последна редакция: вт, 29 сеп 2026, 14:14 от JennysGotAGun

# 639
Аз търся аметистова гривна за детето, но не знам как да разпозная дали е истински камъка. Благодаря за снимката.

# 640

Това за мен НЕ е естествен аметист

А това е естествен камък.

# 641
Имам гривна от Франция седемте чакри и в нея има аметист, точно като показания като истински. За съжаление кордата й се разхлаби и съм я прибрала, за да не я загубя.

# 642
Ето я моята, малко стърчи от ластичната корда. От рейнбол съм я взимала.

# 643
  • София, Лагера
Не знам дали снимката е не много добра, но на мен това ми прилича на флуорит.

Аз си купувам камъни от проверени места - Вантони, Итрегеоресурс, Минарелас рейнбоу. И консултантките са добри.

# 644
Не аметист е. Имам и флуорит ,различна е.
Точно от Минарелас рейнбоу ми е.

Общи условия

Активация на акаунт