Отговори
# 360
Съни, има ли налепи? Сливиците как са? Има разни бабини рецепти компреси с извара, с ябълка също. Опитай с тях. Ако няма Т аз бих изчакала.
Дано да мине без АБ  Hug

# 361
  • Остров Приятелство
Maris Ми няма налепи - т.е. не храчи. Не кашля хич пу, пу! Praynig
Лекарката ми вика - Ела да видиш ако искаш/щото ме знае каква съм/ гърлото - ужасно е, чиста ангина. Каза също ще повръща, ще го боли корем и температура - нищичко за сега, да не ме чуе дявола. Играе си чудесно, на кино бяхме/ тръшка се неудържимо докато не го заведох ooooh!/, на разходка, хапна си...
Какви са тези илачи? Сподели моля. Hug
По-късно ще ти пиша на ЛС, че имам една молба. Peace

Последна редакция: пн, 28 дек 2009, 17:45 от s_sunny

# 362
  • Sofia
И Габи е пак с Т в Нова Загора. Водиха го при УНГ, според която е с бактерии, най-вероятно стрептококи. Според нея е така от 2 години, когато пак го водихме при нея и тогава му прави изследване.
Сега попрочетох и направо косата ми се изправи. От тогава той е пил АБ няколко пъти, но сигурно още ги има  Confused Мечи, вие нали лекувахте, какво стана?
Най-вероятно чак след НГ ще мога да го отведа за секрет и ще видим от там нантатък какво се случва Sad

Видях много хубави снимки, ама нещо супер се скофтих с тия стрептококи Sad

Sunny, аз не знам какво да те посъветвам за болести - нищо не разбирам Sad

# 363
Съни, и аз не знам какво да те посъветвам, все пак лекарката  е видяла гърлото..
Аз бих изчакала, ако не вдига по-висока Т от 38.5, само парацетамол и ибупрофен ( за болката и възпалението) редувам през поне 4 часа, с много течности.
Галче, вчера мъжът ми прави френска селска торта  Heart Eyes Сериозно, по-добре се справя от мен вкъщи, и аз не знам кога успява, но е много зает  Wink

# 364
  • Plovdiv
Здравейте, момичета! Hug
Уфф, писна ми от тези болести, като чета не сме единствени. Лазе от вчера е с температура. Нощта я минахме с 39 и нещо, сутринта само 38. Ходихме на лекар - гнойна ангина, налепи колкото искаш. Изписа антибиотик и аз започнах да давам още днес. Днес към пет застопори на 41 градуса. Почти час не можех да я сваля. Като тръгнах в 7 за работа беше вече с 37,5.  ooooh! Сега се гонят с баща му да я мерят, той не дава и е криииив, та дрънчи. А, аз ще счупя телефоните.
Съни, не знам какво да те посъветвам, когато има бактериална инфекция, за каквато водят ангината е добре да се приема антибиотик. И все пак изчакай ден, може да се разминете, щом няма Т. newsm78
Ани, направете втори изследвания, може първите да са грешни. Стискам палци.
Галче, толкова съм се сдухала, че не ми се и празнува, идеи - нула от мен. Музата ми спи зимен сън. Laughing
А моят мъж е сръчко, а в кухнята може да сготви по-вкусно и от мен. А какви идеи му идват... Laughing Научил се е да готви още по време на студенството. Абе, късметлийка съм. Laughing
Нещо Пепе/Номадик ми се губи, да мине на отчет. Пък не само тя - Цецко, Мариана, Нинка....

# 365
  • София/Осло
Иви- аз като разказвах за тоя лунен пясък, воден пясък и незнам си още какви пясъчни глупости, май някой не ме е чел  Laughing
съни- аз също бих изчакала  Peace
мариско- страхотни снимки видях. Да поздравиш Руси за хубавата питка  Hug
галче- моя мъж напоследък готви много,е за празници ,гости и поводи се включвам и аз.Аз правя по класически манджи, а той е по завъртяните експерименти...но няма как , не може един да парви всичко. Марти вдига и слага масата, аз мия чинии.  Laughing
Болничките-оздравявайте бързо  Hug
При нас започнаха разпродажбите  ooooh!...../мариска не съм те забравила/

# 366
Съни, и аз изчаквам до последно, но бих направила още на другия ден пак преглед  Confused

АниК, не е толкова страшно, колкото си мислиш. Няма да е проблем да се отлоши изследване след НГ и съм сигурна, че ще ги преборите гадовете  #2gunfire

Деата, може, може, аз затова се сдухвам нещо напоследък, че ми иде множко и ще преразпределяме май задълженията у дома  Thinking

НияHug оправяйте се бързо, мисля че кризата е минала, дано  Praynig Какъв е тоя сдух, а, а  Naughty Гледай някое готино филмче (The Ugly Truth гледа ли?) и ще се разведриш  Wink Аз съм се зачела в Изгубеният символ (новата на Дан Браун) и едни масонски заплетени тайни са ме обсебили  Joy много яко  Party

# 367
.....Разпродажбите... ...при нас свършиха. В събота в един часа рафтовете бяха празни в Next  Shocked Сайтът - също  Shocked Просто не успях  ..

# 368
  • Sofia
Иви- аз като разказвах за тоя лунен пясък, воден пясък и незнам си още какви пясъчни глупости, май някой не ме е чел  Laughing

Ооо, прочела и запомнила съм аз  Peace
Niya, то от къде настроение  ooooh! Тия болести като се завъртят... на мен не ми е било толкова притеснено, не знам от кога.
Снощи бях сама в Банско и гледах Новолуние - баш женски  Peace
Моят мъж не готви - върти се около мен и помага. Много иска някой път да ме изненада, но няма опит.

Последна редакция: вт, 29 дек 2009, 07:30 от aniK

# 369
Съни- аз винаги изчаквам с антибиотика, но си познавам детето, а те всичките са различни. За червено гърло и налепи действам с  Гранофорин- зеленото лекарство от едно време. Хич не е приятно обаче и мазането е трудно. Иво почти е свикнал, но първите пъти беше голям рев и борба. Но пък действа безотказно, поне засега. Аз общо взето съм готова на всичко, преди да дам АБ. Confused

АниК- На Иво отдавна не съм му правила изследване на гърлен/носен секрет, като цяло успяхме да ги преборим стрептококите с прием на антибиотик Панцеф- доста силен, но се справи. От тогава, когато видя, че му тръгват зелени/жълти сополи(признак за бактерия), ползвам Бактробан. Локален антибиотик за мазане в носа, ефикасен е точно срещу стрепто и стафилококи.

За лунния пясък си имам едно на ум, даже предупредих и колегата да не взима на дъщеря си. Laughing

# 370
  • Остров Приятелство
Дадох го Confused
Много ме хвана страх от прочетеното на Niya за температурата.
Калоян не вдига, не вдига, но като вдигне тръгва от 40 и лошоооо. Даже не знам как вчера беше 39. Не мога да я сваля - почти по един ден се боря всеки път като е с температура - последния път в чаршафи се наложи да го обвивам. Sad

Благодаря Ви!  bouquet

# 371
  • Plovdiv
Еее, Сънка, да бях си мълчала. Embarassed И на мен ми  дойде вчера в повече. А с гранофорин не мога да се справя, то при нас е борба за всяка лъжичка лекарство, какво остава да му мажа сливиците. ooooh! Лошо, брат му беше много послушен в това отношение.
Лазар снощи, към 12 последно е бил с 38.
Гал, аз съм киноманиачка, от малка и непоправима. Дай ми на мен филми. Laughing

Niya, то от къде настроение  ooooh! Тия болести като се завъртят... на мен не ми е било толкова притеснено, не знам от кога.
Е, те тва е и при мен. Sunglasses

# 372
  • Sofia
Добро утро! Без разбота, без дете, а съм се ококорила от 6 часа  Crazy
Sunny, и аз отдавна не бях давала АБ, но сега доста се стреснах, а вече станаха 3 седмици от последното боледуване на Габи (не много висока Т и лека кашлица), а не се оправя напълно, явно нещо си стои неизлекувано. Аз се сетих и за този Ангинхин, дето Деси и Дани писаха - само не знам дали може хомеопатия и АБ  newsm78 Тази сутрин се събудих с размисли за Гранофорина, но провокирани от мисълта за гъбички след приема на АБ (една майка се оплака, че малкото и е с афти в устата) - все пак трябва да си купя да си имам. Сигурно е голяма борба мазането на гърлото, но аз бих се справила, ако знам, че ще помогне  Peace

Хайде малко да се похваля, стига съм мрънкала - по Коледа ми спря слюноотделянето   Grinning Grinning Grinning Направо го приех за Коледно чудо!!! Нямаше нещо, което да ме мъчи толкова  #Cussing out Все едно, че крила ми поникнаха - в Банско 4 дни овършах всичко, свърших си работа за 4 месеца, направо не се чувствах бременна  Grinning Много ми олекна и в момента мога да кажа, че най-после се наслаждавам на бременността - не ми е тежко, с бременските дънки не изглеждам чак такъв слон, нямам някакви кой-знае какви стомашни оплаквания, подритват ме често отвътре... абе бива работата, само Габриелчо да ми се оправи по-бързо Praynig Praynig Praynig

Последна редакция: вт, 29 дек 2009, 09:49 от aniK

# 373
Добро утро!

Мислех да си мълча да не развалям коледния дух, ама като сте почнали, да се оплача и аз. И Ивко е на АБ от 24-ти също с ангина. С Т се справихме за 2 дена и като гледам и гърлото вече е по добре. При нас борбата докато му дам АБ е голяма (давам, той плюе, може и да повърне) и затова за Т сме на свещички. Да не ви разправям какъв зор видяхме на 24-ти вечерта да търсим АБ - повечето аптеки бяха затворени, а тези които работеха го нямаха. Беше страхотна разходка из цял Пловдив, докато го намерим.
Пожелавам на всички, които са болнички бързо да се оправят и да посрещнат НГ здрави Hug
Галче не се сдухвай моля - и аз съм на същият хал. Мъж ми помага в чистенето и готвенето, но самоинициативи  Naughty
Ани радвам се, че всичко вече е добре и ти пожелавам да се наслаждаваш на такава прекрасна бременност докрая Hug

# 374
  • Sofia
Привет!

Ани, айде честито, поне една беля по-малко...
При нас язък за цялото изолиране на Рали при баба й, отидохме на Коледа и веднага ми го лепна, че и на баща ми го лепнала  Sad Сега се сополивим двете в къщи, при нея отмина почти... Май ще си поседи известно време пак в къщи, че то голям келепир - една седмица на градина и после и двете болни...  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт