въпрос с повишена трудност за кредит

• 6 310
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
Банките искат да видят, че фирмата работи и е на плюс, за което трябва време. Моят съвет е приятелят ти да разкара това ЕТ и да си направи ООД (или ЕООД).

Защо не кандидатства за кредит като частно лице?
Банките искат 2-3 години история и печалба за фирмен кредит.
По добре кандидатствай като физическо лице.

# 16
  • Бургас
за регистрация на дружество мин. капитал е вече 2 лв

Това вярно ли е наистина?

Търговски закон:

Капитал и дялове
Чл. 117. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1997 г., бр. 82 от 2009 г.) Капиталът на дружеството с ограничена отговорност не може да бъде по-малък от 2 лв. Той се състои от дяловете на съдружниците, които не могат да бъдат по-малки от 1 лев.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 66 от 2005 г., бр. 82 от 2009 г.) Сумата от дяловете трябва да бъде равна на капитала, а стойността на всеки дял трябва да бъде кратна на 1.

(3) Дяловете могат да бъдат различни по размер за отделните съдружници.

(4) Един дял може да бъде поет съвместно от няколко лица.

# 17
Банките искат да видят, че фирмата работи и е на плюс, за което трябва време. Моят съвет е приятелят ти да разкара това ЕТ и да си направи ООД (или ЕООД).

Защо не кандидатства за кредит като частно лице?
Банките искат 2-3 години история и печалба за фирмен кредит.
По добре кандидатствай като физическо лице.

В повечето банки, не може да кандидатства за кредит за физическо лице, щом има фирма! Не е вярно, че се искат по две три години!

# 18
В повечето банки, не може да кандидатства за кредит за физическо лице, щом има фирма! Не е вярно, че се искат по две три години!
Глупости.

# 19
Глупости.
Ми аз работя в банка , не говоря наизуст

# 20
  • Бургас
Глупости.
Ми аз работя в банка , не говоря наизуст

Значи ако аз съм съдружник в дружество и искам да си обзавеждам жилището или пък искам да стартирам друг отделен бизнес, който да няма нищо общо с първото дружество, няма да ми отпуснете кредит, понеже "имам фирма"?!

# 21
Разбира се, че ще отпуснем. Всеки, който докаже достатъчно доход, може да получи кредит. Няма никакво значение дали доходът е от дългосрочен наем, аренда, доходи от трудов договор, граждански или такъв за упраление и контрол.

# 22
  • Бургас
Разбира се, че ще отпуснем. Всеки, който докаже достатъчно доход, може да получи кредит. Няма никакво значение дали доходът е от дългосрочен наем, аренда, доходи от трудов договор, граждански или такъв за упраление и контрол.

Банковият ми опит сочи същото, но съвсем различно излиза от отговора на evoto, затова и въпросът ми е към нея - интересно ми е що за политика е това.

# 23
  • по пътя на светлината
Съпруга ми има фирмен кредит и кредит като физическо лице.
Клиенти сме на Прокредит.

# 24
Май, май нещо не можем да се разберем  Laughing Имах в предвид, че когато клиента има регистрирана фирма, искането за кредит задължително се разглежда на база доходите от фирмата и кредита се отпуска на фирмата (дори и да е за лични нужди, изключения се правят, но не и за нови клиенти). Ако клиента работи на заплата, тя ще бъде взета в предвид, но пак ще се разгледа и фирмата.

И ако може да ми кажеш, коя банка отпуска кредит на база граждански договор. Защото моя позната ги обиколи всичките в града и навсякъде условията започват със постоянен трудов договор, а тя е на граждански?

# 25
A, evoto, не че не сме се разбрали, просто ти си написала глупост, която после поправи и после пак написа глупост  Wink Ако клиентът е на трудов договор не се разглежда ( анализ на кредитоспособността) фирмата, не и ако за доход е декларирал само трудовия.

Няма смисъл да казвам коя банка дава кредити на лица на граждански договор,по скоро сигурно приятелката ти не може да обясни или да разбере какво й обясняват. Всички адвокати например работят на граждански договори, те нямат право да работят на ТД. Доказват си доходите с данъчна декларация за предходната година, договори, сметки за изплатени суми и т.н.

# 26
Айде пък ти да не ми се правиш на много умна и да ми обесняваш кво може и кво не може. Да клиента може и да не ми каже, че има фирма, но като му направя справката и фирмата вече стане явна, директно ще бъде отказан за невярна информация. Всяка банка си има условия за отпускане на кредит. В някой от тях, имаш ли фирма се разглежда фирмата и колкото и да се пениш нищо не можеш да промениш.

Няма смисъл да казвам коя банка дава кредити на лица на граждански договор,по скоро сигурно приятелката ти не може да обясни или да разбере какво й обясняват.

А това изказване искренно ме разсмя

и последно, примера с адвокатите не е най-удачен при положение, че при тях нещата стоят доста по-различно от другите, който са на граждански договори

Последна редакция: пт, 20 ное 2009, 23:01 от evoto

# 27
Обиждаш без да имаш основание.

Въпросът с гражданските договори е принципен-данъчна декларация, договори, сметки за изплатени суми.
А собственик на фирма едва ли работи на трудов договор в собствената си фирма. Ако работи на ТД към друг работодател няма никакво значение дали има или няма фирма. Ако вече му трябва допълнителен доход тогава може да се разглежда доходът от фирмата-било то като печалба или като възграждение подоговор за управление.

# 28
Изобщо не мога да разбера защо продължаваш да спориш? При подаване на документите за кредит се правят няколко справки, едната от тях е за наличието на фирми на даденото лице. Ако има, се разглеждат доходите от нея (като естествено се взима в предвид и заплатата му).

# 29
Не се пише в предвид...

Аз не мога да разбера--ако имам ООД, значи не мога да кандидатствам за кредит с договора ми за Управление, така ли?

Общи условия

Активация на акаунт