София,кв.Стрелбище,Иван Вазов,Гоце Делчев

• 121 849
  • 616
  •   1
Отговори
# 435
  • В полите на Витоша :)
Изобщо не е абсурдно това за корупцията, лично познавам 3 майки, които са си платили, за да влязат там децата им. Сумите са от 3 до 6 хиляди лева!!! Познавам и 2, чиито деца влезнаха по нормалния начин, с класирания. Но е достатъчно да видите автопарка пред градината сутрин, за да разберете какви деца ходят там. Някои ги взимат лични шофьори... Направете си сметка какви "дарения" правят тези родители.

# 436
  • София
За съжаление и аз съм чувала същтото , и да колите които спират сутрин и вечер са показателни  Whistling Иначе че детската градина е хубава изобщо не се и съмнявам. Peace Много искам да ни приемат в яслата, но да видим...

# 437
Привет на всички!Ние сме в Иван Вазов и детето ми е на 3.3 г. От 2 години ходи в частна градина в Младост, защото с 8.2т. нямаше и все още няма шанс за яслите и градините в Триадица. Естествено, че има корупция след като в 21 -ва ясла има деца от Малинова долина например, а ние от съседната пряка не сме приети. Както и да е. Не съжалявам отдавна, защото съм много доволна от градината. Като цяло съм се ориентирала към частното образование и за в бъдеще, но ви е любопитно да разбера кое училище избират родителите на деца от нашия квартал за 1-ви клас.

# 438
  • София
Привет и на теб Simple Smile

За първи клас аз съм се ориентирала към 73 СОУ и 104 ОУ в Гоце Делчев. Най-близо ни е 126то, но за него се колебая дали изобщо да кандидатства, когато дойде времето. Едни хора казват, че е лошо училище, други казват, че не е кой знае какво, но не е и лошо, трети казват, че е супер. Критериите на хората са различни, разбира се, и това хич не ми помага Simple Smile В интерес на истината не познавам никой, чието дете понастоящем да е там, чувала съм неща от странични хора, които са имали досег с училището отдавна или е през трети лица, така че ако някой има по-прясна информация от първа ръка, ще се радвам да чуя.

# 439
С тези точки не виждам никакъв шанс за прием и в 73то и в 104то. 73то е ок в гимназиален курс, а 104то в начален. 107мо е добро, но е за там нямаме шанс, както и за 20то. На нашата улица е 47мо, което е ремонтирано и прилично квартално школо, но не знам нищо за нивото.

# 440
  • София
С тези точки не виждам никакъв шанс за прием и в 73то и в 104то. 73то е ок в гимназиален курс, а 104то в начален. 107мо е добро, но е за там нямаме шанс, както и за 20то. На нашата улица е 47мо, което е ремонтирано и прилично квартално школо, но не знам нищо за нивото.

Следя темата за "Частните училища". В нея няколко майки споделиха, че са преместили децата си от ЧУ в 47-мо и са доволни от решението си. Влез в темата, там подробно са описани плюсовете на въпросното училище. Успех!

# 441
erna, и аз я следя. Благодаря ти.

# 442
  • София
Здравейте,
Моят син с 8.2 точки го приеха във филиала на "Малкият принц" на Янко Забунов. Приятно ни изненада това. Моля, ако нечие детенце ходи там да сподели впечатления. Благодаря предварително!

# 443
Детето на моя позната ще бъде там от есента. Сега там са 4-та група завършващи. Успех Simple Smile

# 444
Привет и на теб Simple Smile

За първи клас аз съм се ориентирала към 73 СОУ и 104 ОУ в Гоце Делчев. Най-близо ни е 126то, но за него се колебая дали изобщо да кандидатства, когато дойде времето. Едни хора казват, че е лошо училище, други казват, че не е кой знае какво, но не е и лошо, трети казват, че е супер. Критериите на хората са различни, разбира се, и това хич не ми помага Simple Smile В интерес на истината не познавам никой, чието дете понастоящем да е там, чувала съм неща от странични хора, които са имали досег с училището отдавна или е през трети лица, така че ако някой има по-прясна информация от първа ръка, ще се радвам да чуя.

Моето дете беше в предучилищна и в първи клас в 104-то. От втори е в 126-то, в пъти по-доволна съм от отношението към него..
Базата в 104-то е по-добра, но отношението на голяма част от преподавателите е по-малко от нула.

# 445
  • София
jenny_b, благодаря ти много! А кой клас е синът ти в момента? Можеш ли да ми кажеш нещо повече за качеството на самото обучение? На мен това ми е всъщност притеснението - искам училището да е наистина училище, а не просто някакво място, на което дъщеря ми ще си прекарва времето, докато аз съм на работа - колкото да не е сама и без надзор. Отношението към децата и атмосферата са наистина много важни, но и другото е важно Simple Smile

Чувала съм мъгляви и неконкретни отзиви, че макар децата да печелят награди от конкурси по танци, музика и приложни изкуства, всъщност общообразователната подготовка е на ниско ниво. Затова искам да чуя впечатления от първа ръка, а не "на една позната колежката има сестра, чиято зълва казала"... сещаш се...

# 446
Момичета, ние засега сме насочили към ЧУ. Не очаквам никакво качество на обучението в ДУ за съжаление. Даже вчера говорих с една позната, която работи по различни проекти с МОН и ми сподели, че резултати от тестове на бг ученици в 5-и и 12-и клас са показали, че сме на последно място в ЕС и тенденцията е нещата да се задълбочават в негативна посока. Моля се да сме здрави да работим яко, за да можем да плащаме за ЧУ, което да гарантира, че децата ни ще са конкурентноспособни един ден.  Cry

# 447
jenny_b, благодаря ти много! А кой клас е синът ти в момента? Можеш ли да ми кажеш нещо повече за качеството на самото обучение? На мен това ми е всъщност притеснението - искам училището да е наистина училище, а не просто някакво място, на което дъщеря ми ще си прекарва времето, докато аз съм на работа - колкото да не е сама и без надзор. Отношението към децата и атмосферата са наистина много важни, но и другото е важно Simple Smile

Чувала съм мъгляви и неконкретни отзиви, че макар децата да печелят награди от конкурси по танци, музика и приложни изкуства, всъщност общообразователната подготовка е на ниско ниво. Затова искам да чуя впечатления от първа ръка, а не "на една позната колежката има сестра, чиято зълва казала"... сещаш се...

Сега завършва трети клас.
В 104-то се учи много, наистина много. Доколкото знам от майки с по-големи деца там, до 4-ти клас всички преподаватели са така.. нахъсани. Натам вече зависи както навсякъде, от желанието на самото дете. Специално в нашия случай проблемът беше точно в това, че госпожата има някакви минимуми, които има за цел да постигне за класа, с цената на всичко. От съседни класове и от "нашия", също преместиха няколко деца по други училища след първи клас. Идеята, че училището постига добри резултати на матурите, никак, ама никак не ме блазни, ако ще бъде за сметка на психиката на моето дете.
В 126-то може и да се учи, може и по-хлабаво да бъде, макар че пак зависи от конкретния преподавател и от капацитета на детето. Стига да не му се убие желанието в зародиш, мисля, че навсякъде ще е така.
В 104-то повече се бият, въпреки охраните и т.н. В 126-то има само "приятелски" спречквания, не се бият отделните класове, както беше в старото.
Успех, каквото и да изберете и най-вече късмет, да попаднете на човек и учител.
Има вариант да си отделите един ден и да обходите и учителките, да поговорите с някои.. и все някоя ще ви грабне. Все пак, тази в 104-то беше възможно най-добрият избор от 4-те паралелки (малко по критерий по-малкото зло, но по-елитно училище...).
Нямам колебание за малкото дете, в 126-то ще бъде със сигурност.
Проблем със занималните и на двете места има. Пример за 126-то, че не си дават много зор някои, гледат да подсказват на децата, с цел по-бързо да си напишат домашните и да не са ангажирани с тях. Пример за 104-то - дават още допълнителни задачи, за да блеснат..

# 448
  • София
Много ти благодаря за изчерпателния отговор! Това, което казваш за 104то, и мен ме отблъсква. Аз държа на знания и умения, но да се съсипват децата заради оценки и рейтинги, не ми харесва. А и моята дъщеря е доста емоционална и чувствителна и не знам дали би издържала на подобен натиск, което не означава, че ще бъде оставена да си прави каквото си иска и да я кара съвсем през просото, разбира се.

Споменаваш занимални - значи имат целодневни форми? Аз разглеждах сайта доста внимателно, но видях само полудневна предучилищна и разписание на дневен режим за начален курс, което приключваше в 12:30. При всички положения ще имам нужда от занималня. До колко часа е занималнята?

Благодаря ти още веднъж и извинявай за хилядите въпроси.

# 449
Здравейте! Аз съм от Иван Вазов и съм с малко бебче - на 1 месец. Виждам, че повечето сте с по-големи дечица, но реших и аз да се разпиша тук. Живот и здраве като поотраснем още малко и времето се оправи ще си търсим компания за разходки в парка.  Wink Ако някой има желание нека сподели  Grinning

Привет, аз също съм с малко бебе /роден е на 15 февруари/и живея в Гоце Делчев, ако се разхождаш в Южния парк, някой път може да се засечем : )

Общи условия

Активация на акаунт