ЗА или ПРОТИВ "смъртното наказание" във форума.

• 15 675
  • 247
  •   1
Отговори
# 90
Да се изпиша и аз. Ще направя конкретен пример:

Ако започнем с 1 ден и удвояваме наказанието на всеки две нарушения, конкретният случай Борис е с 'доживотна' и въобще не е нещо инцидентно и от 'днеска за утре' преценено.

еди.

# 91
  • Стара Загора
А цялата драма защо е? И тази анкета защо е?
Няма ни един баннат само защото "така искаме"

П.П Простете цвета на коса ми

# 92
Това, че форумът е заприличал на Женски пазар и се бълват една след друга малоумни теми е до голяма степен следствие на толерантността на модератори и администрация към желанието на стотици потребители да блеснат с остроумие, независимо на каква цена, ако ще и с поредната тема къде ги сърби тази вечер.

Стотиците потребители от Женския пазар, които бълват "остроумни теми" са хората, които помогнаха по някакъв начин да се съберат за две седмици 200 000 Е са спасението на едно дете! По-полека с обидите.

Сравнението на форума с Женския пазар е сексистка забележка.

Ако ще обиждате се уточнете примерно така: "Хората в Клюкарника" са еди какви си. А не всички стотици хиляди потребители!

Освен това администраторите могат да кажа кое е по-хубаво - добра посещаемост с много работа по модерация или слаба посещаемост без нужда от модерация.

Еди, темата е Селтакис, ако не си схванал. Съотношенията предупреждения/постоянен БАН при Борис и Селтака са доста странни като критерий за вечен БАН. Това иска да ти посочи темата. Много е просто. Никой нищо не иска от тебе.

# 93
Именно, Мишона! Според мен няма противоречие с това, което е написал abcd.

Точно подобни неща (като кампанията за Анджи) ме убеждават, че все пак има смисъл. Иначе отдавна да съм теглила една и на форуми, и на всичко, след като съм се уморявала неведнъж от безкрайни форумни безумици и битки.

Но такива теми често се пропускат, не се забелязват, омаловажават се.
Има стотици теми и мнения, които са ценни с информацията и помощта, но съсредоточаването и огромното внимание, които изискват "заслужилите форумни герои", приказките за Пепеляшка и други форумни драми, изместват фокуса, тежестта, идеята и целта на форумите като цяло. Те водят след себе си и следващите форумни светила, за които допускането на подобни теми и поведение е знак, че могат да си влезнат тук и да си пишат и псуват на воля.

Не ни товари модерирането, яд ме е, че се губи изключително много време в бърсане на откровени простотии и в обяснения защо някой е баннат, след като явно е нарушил правилата, а включването му във форумите няма нищо общо с тематиката им, а теми, които наистина са ценни и може да помогнем, се пропускат, защото потребителите в тях са сериозни, непретенциозни и без нужда от изключително форумно внимание и бурни ръкопляскания от фенове.

Относно стотиците хиляди потребители, мога да се обзаложа на каква част от тях са им известни прякорите на "заслужилите" потребители от Клюкарника, на които е посветена и настоящата тема.
Пак да отбележа - Клюкарникът не е форумът, не е и основата на форумите.

За мен в пъти по-жалко е това, че наистина ценни с мненията си, интересни и колоритни потребители (които са интересни и популярни не с това, че могат да напишат на черната дъска "учителят е пишка", а с наистина приятни, интелигентни и интригуващи публикации) не влизат вече в Клюкарника именно заради това, в което една шепа хора се опитват да го превърнат.

Последна редакция: чт, 19 ное 2009, 15:26 от Mamma

# 94
Не ми пука за никой от тези с доживотните, дразни ме непрекъснатото хленчене за някой от тях! И тук като в живота - едни "умират", а други "се раждат".

В цяла тема администраторите ни увещаваха след продажбата, че всичко ще е наред и тогава повечето се надявахме форума да оцелее в истинския си вид. Всичко вече е забравено и всеки ден трябва непрекъснато да се жали за Жмундьо, Ждрольо и Трътка, че и "амниситя" да им искаме! Баннат е присъда само тук, не и в реални живот!

П.С. Форума не е Клюкарника! С посещението в другите подфоруми можеш реално да си промениш живота, в Клю-то само да се почесваш докато се чудиш какво не ти е наред!

# 95
Не ми пука за никой от тези с доживотните, дразни ме непрекъснатото хленчене за някой от тях! И тук като в живота - едни "умират", а други "се раждат".

В цяла тема администраторите ни увещаваха след продажбата, че всичко ще е наред и тогава повечето се надявахме форума да оцелее в истинския си вид. Всичко вече е забравено и всеки ден трябва непрекъснато да се жали за Жмундьо, Ждрольо и Трътка, че и "амниситя" да им искаме! Баннат е присъда само тук, не и в реални живот!

т.е. НИЩО не се е променило.

Цитат
П.С. Форума не е Клюкарника! С посещението в другите подфоруми можеш реално да си промениш живота, в Клю-то само да се почесваш докато се чудиш какво не ти е наред!

хапсолутно.

еди.
ПС Мишона, не разбрах, ти ли определяш кое е темата? А така наречения 'селтакис' заедно с още не много за мен би трябвало да е в същата категория, но това не те засяга, просто дадох добър пример с поредния, който може да се прави на незнамкаквоси незнамколкосивреме но не може да си носи елементарната логика на последствията. Спирам дотук - ако се нуждаеш от лична комуникация, използвай ЛС. Моля.

Последна редакция: чт, 19 ное 2009, 17:22 от T3-M4

# 96
Сели, май темата стана всички /праведни/ срещу Клюкарника /които си чешат пръстите/. Няма да припомням колко бухалки и снайпери изядох само от един мой пост в кърмаческия, но нямам спомен никой нищо да е трил. Ама и аз да са ...., кво правя там! Кво ми пука, че на някоя ССФ и повръща детето - държа си моя опит за себе си и не ми се споделя пред величията в детската педиатрия. Те знаят всичко! Модовете могат всичко - богове! Peace
п.п. ФорумА се пише с пълен член, октоподчо!

# 97
По повод на Клю-то, ето ви мнение на старо куче.... Whistling
Цитат

Споделете и Спамо чата са за остроумните във форума.
Отчетните са за по-обикновените.  Wink

Наистина нямам наблюдение (редакция - нямам особено голямо наблюдение), защото чета Клю-то и ДиС, но само от време на време, даже напоследък много се застоявам, и не ми действа добре това.   Laughing
Наистина не се бях замисляла за нещата, на които видях че са подложени администраторите, с тези разправии и чудесии (визирам поста на Мама). Sick
Тука си е едно мини-общество, как да няма нужда от полиция, от бан, от предупреждение?
Аз съм "за" (редакция - в крайна сметка, да има нужда от такива банове).

Последна редакция: чт, 19 ное 2009, 17:36 от Лурдес

# 98
По повод на Клю-то, ето ви мнение на старо куче.... Whistling
Цитат

Споделете и Спамо чата са за остроумните във форума.
Отчетните са за по-обикновените.  Wink

А ти да откри иронията в цитираните от теб думи?

# 99
Франческа, пределно ми е ясно емотикона накрая на поста ти какво значи. Wink
Но е факт, че много хора тука мислят точно по начина, точно като написаното от теб, без таз емотиконка накрая!

# 100
  • У вас,че да видиш хубуу ли е!
Има си хора,които да решават тези неща!Форума е изключително полезен!Аз не съм старо "куче"-нито пък ново, и хич не ми пука какво "куче" съм!

Точно подобни неща (като кампанията за Анджи) ме убеждават, че все пак има смисъл. Иначе отдавна да съм теглила една и на форуми, и на всичко, след като съм се уморявала неведнъж от безкрайни форумни безумици и битки.
Но такива теми често се пропускат, не се забелязват, омаловажават се.
Ето, това е важно!И ако вие не сте го забелязали,вече е време да обърнете внимание!

# 101
Франческа, пределно ми е ясно емотикона накрая на поста ти какво значи. Wink
Но е факт, че много хора тука мислят точно по начина, точно като написаното от теб, без таз емотиконка накрая!

Ами Лурдес, проблемът си е техен.
За мен в Майките и Нашите деца пишат много ерудирани потребители, незаразени със злобата и язвителността присъщи на някои от другите подфоруми.

# 102
Поддържането на хигиена във форума е жизнено важно за неговото оцеляване, ясно.

Но на мен ми се струва не съвсем уместно да се прилагат едни и същи правила на бана както в темите за взаимопомощ (бременност, майчинство, родителство, репродуктивни проблеми и т.н.), така и в темите за "отдих и забава" - Клюкарник,  ДиС  и др.

Не толерирам никакви изстъпления в сериозните теми, но какво толкова има, ако нечий език е по-пиперлив, прям, провокативен, умерено нецензурен в темите от другата група. Тяхната цел е развлечение, а последното всеки го разбира различно и участва според манталитета си. Едни са жалко високопарни, други - откровени простаци, трети  - ужасно остроумни и интересни. Точно за това не разбрах, кой е обиденият форумец/ка от Селтакис, че трябваше форумът да се лиши от него? И да попитам, ако е възможно, с какво Селтакис заплашваше безупречното реноме на бг-мамма? Или прчината е друга, а пък младата ми възраст ТУК ме прави да не я схващам?

За информация на колегите тук, мен ме пуснаха във временна отпуска, защото разтреперих (забележете, не съм обидила или заплашила със саморазправа) 4-5 разлигонтени домакини в ДиС. Така и не разбрах по кой член от НК ме осъдиха, но това действие на мод ми се стори доста предвзето.

Та с една дума, бановете (временни и вечни) са необходимост, но малко да се пипнат критериите. Не приемам да съм в една група на "баннати" с някви извратени педофили или амбулантни търговци.

П.П. Идеята на Дона заслужава да се обмисли от модовете, .... те просто я отхвърлят с оправдание за безсмислена хамалогия....

# 103
  • София / Пловдив
До сега не съм чула някой да е получил "смъртно наказание", без преди това подобаващо да е минал през всички мерки за неотклонение, включително и дълга ефективна присъда, т.е. временен бан.
За мен дори твърде често свободата тук е прекалена, но е ясно, че модовете и админите не могат да огреят навсякъде.

.....

Та с една дума, бановете (временни и вечни) са необходимост, но малко да се пипнат критериите. Не приемам да съм в една група на "баннати" с някви извратени педофили или амбулантни търговци.

....

Не си в една група с тях, самият факт, че пишеш отново тук, означава, че не сте "в една група"  Wink

# 104
Не разбирам увлеченията по така наречените "знакови" форумци.
Без извинение - подобно увисване на врата им не говори добре за висналия.
А пък допускането от тяхна страна на това явление не говори добре и за тях самите.
А всъщност кои са дисидентите, кои са така наречените "знакови" фигури, предизвикали тази полемика? Щото аз не знам да се реве за някой друг, освен за Лиска и за Тоньо. За някакви изцепки на Селтакис за сефте чета сега, въобще не ми е известно за какво е "окошарен" (освен ако не го отъждествяват с Пепеляшката).
Отгоре на всичкото и Лиска и ТС сами са пожелали вечен (или какъвто е там) бан, вероятно не с цел да идат в манастир от мъка по форума. И за капак на всичко ревящите за тях са една шепа хора, които имат скайпове, на които си дърдорят когато си искат.
И егати проблема!
Има ли опечалени за нечий друг бан? Може да съм пропуснала да прочета. Аз забравям излишните подробности бързо(и това ще забравя след ден-два).
Кенга се споменава, но траур за нея не съм виждала. Друг?
Селтакис беше симпатяга.

Общи условия

Активация на акаунт