Какво правят жените в менопауза когато....

• 686 160
  • 1 118
  •   2
Отговори
# 225
Morgana, аз за това не почвам с хаповете
Трябваше да отида на контрола март, пропуснах щото знам какво рънкяне ще удари гинеколожката
ми що ми идваш, като не правиш каквото ти казвам и тем подобни
ще направя и консултация с друг лекар
цикъла наистина ми е отврат
ръждиво зацапване два- три дни, ден-два цикъл и после пак два-три зацапване ooooh!

# 226
  • София
Пали, вземи и друго мнение...Ама личен съвет - ако започнат да те агитират да слагаш Мирена, хич и не се навивай! Ясно е, че гинеколозите взимат процент от доставчика и здраво я рекламират като пенкилер за всякакви предменопаузни проблеми!

# 227
  • София
Неба, нормално е от прогестерона цикъла да е без цапане....но не можеш безкрайно да караш на прогестеронови препарати понеже има и странични ефекти - високо кръвно, тромбози...и винаги се прилагат внимателно.

За пръв път ми се наложи да пия прогестерон по-дълго от месец, но при перспективата да ме оперират или да загубя яйчник, търпях. Ако пак ми се наложи вече ще е прогестеронов крем.

# 228
  • София
Имам предвид прогестерон повече от година време...Тогава вече трябва да се търси друго решение, че не може вечно на него.

# 229
Хммм...това с ръждивото зацапване като индикация за нещо ли го имате? Щото при мен също е така, но вместо цикъл е ръждиво зацапване 3-4 дни. Другият месец-цикъл. Следващият месец прескача и после пак цикъл или само зацапване.... Rolling Eyes Не съм ходила при гинеколог, така и няма да пия никакви хапчета, чакам да ми спре. Има ли някаква опасност от нещо? Предполагам, че ако се появи някакъв проблем ще се решава оперативно. Не вярвам моите лекари да се съгласят на каквито и да било лекарства(хронично болна съм).

# 230
Хъм..., ми всяко кървене извън нормалното е индикация за нещо
Ръждиво кървене не е цикъл.Отиди при гинеколог,
трябва да знаеш причината, пък дали ще пиеш хапчета или не си е твое решение
Аз също не пия хапчета към момента, но поне знам защо имам проблем.
При мен миомите пречат на равномерното олющване на лигавицата,
което пък води до продължителен и оскъден цикъл
Пускам си цитонамазка всяка година и прочие

# 231
Хъм..., ми всяко кървене извън нормалното е индикация за нещо
Ръждиво кървене не е цикъл.Отиди при гинеколог,
трябва да знаеш причината, пък дали ще пиеш хапчета или не си е твое решение
Аз също не пия хапчета към момента, но поне знам защо имам проблем.
При мен миомите пречат на равномерното олющване на лигавицата,
което пък води до продължителен и оскъден цикъл
Пускам си цитонамазка всяка година и прочие

Аз го приемам като показател, че влизам в менопауза. Проблемите с цикъла започнаха преди две години, а от 6 месеца се задълбочиха, споменатото зацапване, прескачане на цикъла в някои месеци, цикъл с 1-2 дни по-къс от обичайното. Като наложа тези факти върху това, че съм на 48 години и си направих извода ,че започва менопауза. По тази причина не съм ходила на гинеколог. Не зная миома може ли  да предизвиква такива аномалии и попитах. За лекарства решения не взимам аз изобщо. Дори за един витамин питам лекарите си. Гледат ме лошо, ако кажа ,че съм пила чай. Мога ли да спра евентуално развитието на миома с друго, освен с лекарства? Лечението е оперативно мисля... Rolling Eyes

# 232
  • София
Като цяло миома не можеш я спря с нищо ако е решила да расте!  Sad Sad Sad
Хубаво е, ако има миома да го знаеш и да я следиш. Ако не расте и не прави проблеми - в менопаузата обикновено калцира. Но ако расте - общо взето само танца на скалпела оправя положението.....

# 233
Ти навлизаш в менопауза, на мен ми е рано още Simple Smile
Аз съм на 38.Чела съм, че при спиране на цикъла миомите"изсъхват".Не при всички, но се дължало на промяната в хормоните при настъпване на менопауза.Аз мислех, че настъпват кръвоизливи, оказа се, че и такива аномалии като зацапване , ръждиви течения и др. също могат да се дължат на миомни възли

# 234
  • Другата България
Моите отзиви за дивия ямс- уви, абсолютно никаква промяна. пих го на капсули близо 6м, и мигрената остана, и по отношение на болките (съмнения за ендометриоза) същата работа. Ами то в книгата си е казано, че организмът няма механизъм за превръщането на диосгенина в прогестерон. Имах и полип, който по всяка вероятност е изчезнал от ензимите само за 2м.
От4м взимам орално прогестерон- 3м оргаметрил- ужас, надебелях с 5кг, май от него вдигам кръвно и имах 5дни непрестанно главоболие, което трудно преминава с обезболяващи. 1м. дуфастон- определено го понесох по-добре, без увеличение на тегло и с по-леко и краткотрайно главоболие. А  кистата не изчезна, само намаля. Накрая ще пробвам май на своя глава с прогестеронов крем, да видя дали трансдермално при мен ще има ефект.
И да добавя, че цикълът се регулира от прогестерона- няма го онова безкрайно цапане, нормално кървене - и по продължителност и по обилност,
Защо не вземаш прогестерон под формата на някакви добавки, а не непременно на хапчета? Hug

# 235
  • София
Защото според най-новите изследвания растителните аналози на прогестерона, те са си имитатори направо, не се усвояват от организма така както прогестерона. Казано иначе - не можеш да заблудиш тялото, че му даваш нещо фалшиво. Така, че при прогестеронов дефицит няма растителни ала-бала. Трябва си хормонът, който тялото не може вече да прави...за съжаление....

# 236
Аз тук , в темата на Пинко , прочетох за прогестогела , че може да се маже дълго време .
Той е естествен прогестерон .
Но дали е така , не споря . Peace

# 237
happy mama, за прогестогела не е сигурно , че е естествен прогестерон. В сайта на производителя , а и в листовката вече НЕ пише, че е естествен/ обсъждали сме го в "темата на Пинко"/ .Макар производителят да е същият ,като на Утрогестана, за който си пише, че е естествен.
Относно ниския прогестерон- има доволни от приема на Витекс, други- от дивия ямс, но всичко е индивидуално. Докато не се пробва- нищо не може да се каже.

# 238
Да , аз казах , че не споря . Peace

# 239
  • София
Моите отзиви за дивия ямс- уви, абсолютно никаква промяна. пих го на капсули близо 6м, и мигрената остана, и по отношение на болките (съмнения за ендометриоза) същата работа. Ами то в книгата си е казано, че организмът няма механизъм за превръщането на диосгенина в прогестерон. Имах и полип, който по всяка вероятност е изчезнал от ензимите само за 2м.
От4м взимам орално прогестерон- 3м оргаметрил- ужас, надебелях с 5кг, май от него вдигам кръвно и имах 5дни непрестанно главоболие, което трудно преминава с обезболяващи. 1м. дуфастон- определено го понесох по-добре, без увеличение на тегло и с по-леко и краткотрайно главоболие. А  кистата не изчезна, само намаля. Накрая ще пробвам май на своя глава с прогестеронов крем, да видя дали трансдермално при мен ще има ефект.
И да добавя, че цикълът се регулира от прогестерона- няма го онова безкрайно цапане, нормално кървене - и по продължителност и по обилност,
Защо не вземаш прогестерон под формата на някакви добавки, а не непременно на хапчета? Hug

Вземах орално прогестерон да преборя киста, която бяха взели за ендометриозна. Аз съм със съмнения за ендометриоза, а с това шега не бива. От една киста ми замина яйчника преди 10г. и затова очаквам по-рано менопаузата. Опитвала съм витекс при болезнени гърди, пак свързани с недостиг на прогестерон- страхотен ефект!!! Обаче се оказа,че ми е противопоказан заради аденом на хипофизата и повече не прибягвам до него. Прогестогелът не помогна за облекчаване на болките ми, а и ме кара да кашлям. Сигурно нещо ме дразни. Сега съм минала на естествен прогестеронов крем- след като кистата изчезна и без орален прогестерон, да видя дали болките ще намалеят.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт