Месце си хапвам със Дюкан, а пийвам си водичка и айрян - 217

• 45 845
  • 766
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
добро утро!
Тонка, ти що си се кукнала в събота толкоз рано?! newsm78

Варненки, дайте предложение за дата за коледната ни среща/ Тони и теб включвам, няма да избягаш тоя път!/ мисля си за 12.12 какво ще кажете?на 19.12 се работи, така, че това ми се струва най- удобно!

Зоритка видях че писала!много ми липсваш!пиши ако можеш по- честичко!надявам се всичко с теб да е наред! Hug

# 631
Petenci-cvetenci ,аз цяла седмица си ставам 5-5.30 ч. Корема ми е на режим и той.Успя ли се и не мога да ида до 00. newsm78
На мен ми се размина шофирането до Добрич. newsm47 Направо ми се свиваше всичко от страх.
Относно срещата:Аз на 12.12 съм на банкет с танцовата. newsm78 Пак ли ще ви изтърва?Няма ли тази седмица дето идва, да пиете кафе ,поне за малко да ви видя? newsm78 newsm17

# 632
  • Бургас-Несебър
Добро утро! Grinning
Нищо не сънувах, даже не можах да спя добре, времето се променя и кръста ме боли ужасно, сутрин едва се вдигам от леглото! ooooh!
Май и аз има проблеми с баба ВеЦе и ще си направя и едно чайче - Тони, мерси за кафенцето, току що глътнах и последната глътка... Hug
Що те притеснява шофирането? Натоварен ли е много пътя там?Хайде успех да ти пожелая  fingerscrossed
Калинче, браво, много добри резултати, и аз гоня същия минус - 21-22кг. Дано успея  Embarassed
Още не съм закусила, но ей сега ще си забъркам тутманичето, за обяд имам пиле със зеле на фурна, за вечеря ще е лучена пилешка яхния - много ми се дояде, ама не съм правила режимна и се чудя как ще стане newsm78.Каквато-такава - ще я хапнем с мъжа ми. За утре да не забравите за рибката - то май всички от форума това ще ядем  Laughing
Дайте идеи как да я приготвим...Моята няма да е шаран - никой не го обича, но ще е пак с люспи - нали.....традицията.... Simple Smile
Хайде стига съм писала....
Лек и отслабващ ден на всички и много гушки  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 633
megy_sn,лучената пилешка яхнийка ние я правим така:
Задушаваме много лук в тенджерата с малко водичка.Може да се смесят кромид и праз лук.После добавям пилешкото,домати,подправки-чубрица,босилек,малко черен пипер и сол.Като се свари месото правя кашичка от 1с.л. нишесте с вода и наливам в тенджерата.После малко да покъкри и готово. Peace
А иначе какво да кажа:Моите страхове край нямат. #Crazy Когато мъжа ми е до мен,много добре си карам и съм спокойна ,ама без него ми е притеснено. newsm78 Някои жени не щат мъжете си в колата до тях ,а пък аз не мога без него. Heart Eyes

# 634
Много интересно,никъде на 1ва страница,не е споменат кашкавала като забранен,за това и аз се подведох Thinking

# 635
  • Бургас-Несебър
Тони, мерси за рецептата, само да попитам за нишестето - царевично или пшеничено - за натурално става въпрос,нали така? Не съм го ползвала до сега..... и затова питам
За шофирането....той мъжа ти е винаги с теб, дори и мислено....Мен ми е по-спокойно като карам сама(с детето) - возя ли и  него се почва - видя ли това, онова,  - добре де, аз пътя ли да гледам, знаците ли или рекламите и хората по пътищата?! newsm78. Предпочитам той да ме вози като сме двамата, иначе не ме е страх да шофирам, даже ми е кеф... Wink

# 636
  • София :(
          Добро утро  Hug
    tonnny_bg, благодаря за кафенцето  Hug Добре дойде докато изровя другите глезотии  Wink Хайде сега и да хапнем  Laughing

Искам да поздравя една "стара" дюканка, която и аз вече трудно помня, ама така е, трябва да се пише  Peace
     svidni4ka, ЧРД! Нека дните ти бъдат изпълнени с радост, вечерите с топлина, а годините с младост!

При мен асансьорчета днес е на етаж 78,0, върви си на където му скимне  Grinning Хич не му се връзвам.
           Пожелавам на всички ви красив, мързелив и режимен ден  Hug Hug Hug

# 637
Хихихи 59.5кг  Party
Купих шаран без люспи  Embarassed Добре, че има там някоя за цвят, че да си сложим в портфейлите  Mr. Green
Взех 3 шарана, че майка ми си иска рибника, мъжа не яде лук, пък аз съм "башка луда"  Joy Голямо готвене ще пада, но когато е с желание, не тежи.

# 638
Ха добрютро и от мен, че отдавна не съм се отчитала  bowuu
Обаче нищо не пропускам Naughty
Мименситка Hug благодарско за грижите ти Hug Heart Eyes
Тони Hug Heart Eyes ти мило си пропуснала май, че пихме кафе в сряда тая седмица Laughing Смо че не се отбеляза със снимки, понеже никой не носеше фото...бяхме в силно намален състав, но пак си беше хубаво PartyДаже имахме ново попълнение - сладката sweety Hug Кали Hug, Янич Hug Тумбеее Hug, Дорче Hug много липсвахте, шА знайтИ
mamma_mia кашкавала е забранен точно, защото не е споменат NaughtyВиж пак на първа стр. е написано
ЗАБРАНЕНИ ПРОДУКТИ: ВСИЧКО, КОЕТО НЕ Е ПОСОЧЕНО, КАТО ПОЗВОЛЕНО Е ЗАБРАНЕНО
Така, ако нещо не е посочено не го яж Naughty Пък ако не си сигурна, в нещо, първо питай тука, за всеки случай  Hug

За мен като четвъртофазничка да кажа (който го интересува де) вече два месеца задържам и се въртя около 62 - 62,5. Е отначало мрънках, понеже исках поне да съм 60, ама започнах да свиквам с това вариране...понякога съм даже и 61,5, така че, ако не надвишавам 63 мисля че е добре.Малко гимнастика да правех, ама пусти мързел Twisted Evil обаче УбИщавама да сА стегна newsm39 running jump ехееее, май много са разспортувах  hahaha

Пожелавам ви един прекрасен уикенд и мнооого гушлячета Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 639
  • Варна
Крис  Hug тъкмо се питах дали съм изтървала линка със снимки от срещата.  newsm78 Лошо сте направили, как така без фото!?! Шъ съ наказвамИ!!! На Коледната ще се постарая да се включа, чакам инфо.

Гардения  Hug сега сядам да търся рецепти за шаран (недюкански). За първи път ще приготвям такоз нещу, не помня и да съм го яла - нямаме семейна традиция. Но чухме нещо за паричките hahaha и взехме най-люспестия от сергията.
Я кажи с люспите какво се прави  Embarassed това за портмонето

# 640
  • Пловдив

ТРЕТИ ЕТАП: - запазване на постигнатото тегло

4. 40 гр. кашкавал.

......................

ПОЗВОЛЕНИТЕ ХРАНИ

.................................

VIII. Обезмаслени млечни продукти - имат ограничение до 1 кг дневно!!!
кисело мляко 0,1%, извара и сирене Excuisa FitLine 0,2%

ДОБАВКИТЕ:

Обезмасленото мляко 0,1%- прясно (Верея, Май дей Фитнес, Фибела) или на прах може да подобри вкуса или да посгъсти чая или кафето, както и да участва в приготвянето на сосове, кремове и др. подобни. Може да се консумират ДО 250 ГР. НА ДЕН.

Извинявам се че цитирам, но е написано много ясно какво може и какво не - изброено е. Направо имам чувстото, че утре някой ще напише "ядох шоколад, него го няма написан като забранен".

Дори, аз шарана го пълня с ориз за домочадието, слагам го в една тава, покривам го целия с лук(сигурно има кило) и заливам с две бутилки доматен сок. И го изпичам. После ям от лука и шарана, те и от ориза.

# 641
  • Варна
Здравейте момичета, нова съм в Дюкянството. Прочетох книгата, изчетох голяма част от темата и с мисълта, че съм добре подплатена теоретично започнах на 02.12 първият ударен етап. Имам много да свалям, започнах от 109,5 кг, днес сутринта кантарът показа 106,5 кг. Всичко е супер, само едно в едно нещо не съм сигурна, когато приключа другата седмица с І-ва фаза и започна ІІ-ра с П ли започвам или с ПЗ. Т.е. правя 7 дни П /І-ва фаза/ и след това примерно 5П 5ПЗ или 7 дни П + 5ПЗ 5П. Надявам се да ми разбрахте питанката и ще съм много благодарна на отговори.

# 642
  • София
equinox Hug Добре дошла Hug След ударните дни на протеини започваш Протеини + зеленчуци. След това пак протеини, после ПЗ Whistling Желая ти успех  bouquet

# 643
equinox , втора фаза я почваш с ПЗ, че иначе ще се съберат опасно много П дни  Peace
Добре дошла и успех   bouquet  Добре започваш, не си помисляй да прегрешиш, че тъкмо си взела засилка, да не забавиш свалянето.
Дорче, майка ми е именичка и откак се помня на Никулден ядем рибник - шаран пълнен с лук, орехи (или други ядки) и нещо зелено (магданоз, целина...), завит в тесто от брашно, сол и вода и печен на фурна.
Мислех си моя да го направя без ядки, без да запражвам лука и да го завия (залея) с тесто от трици и мляко, ама реших да си изместя галата утре, пък допълнителния шаран да е на скара, на шайби.
За люспите - традицията е да се сложи една от най-големите люспи на шарана в портфейла - за да носи пари през цялата година. Костите пък не се изхвърлят, а закопават в земята или пускат в течащи води - за да се умножи семейството и да има благополучие. Някога майките използвали костта от главата на шарана (която прилича на кръст) като амулетче, което пришивали в дрехите на децата, за да ги пази от болести.

# 644
  • Варна
happysmile, Gardenia благодаря ви за скоростните отговори. Аз също така си мислех, но реших да попитам за по-сигурно. В този случай в сряда ще си хапна с удоволствие лучената яхния, която прочетох по-назад.
За шарана, аз съм именничка на този ден и е традиция да го приготвям пълнен с лук, орехи, домати и разни зелении. Не го запечатвам с тесто, а просто пека. Тази година смятам да изтормозя родата като не запържа плънката, а просто я задуша в малко вода. Няма да слагам изобщо никаква мазнина и ще си хапна от месото без плънка, а на фамилията ще оставя орехите.

Общи условия

Активация на акаунт