Колкото сме по-красиви,МАЙчетата ще са по-щастливи. N8

• 21 389
  • 731
  •   1
Отговори
# 405
Уф , момичета забравих:
http://www.9m-bg.com/?p=news_inner&sub=69
открих го съвсем случайно като инфо е полезно.

# 406
Мерси за инфото, облак. Чисто любопитство, щом не зависи от размера, дали зависи от начина на хранене или нещо друго, или е изцяло божа работа?

# 407
  • София
Добро утро майчета,

KikiNiki, добре дошла при нас!   bouquet

С кремчето на Авент аз си мажех зърната, след като родих, тъй като изпитвах известен дискомфорт при засукване (до рагади не се е стигало). Много добре ми подейства, защото не е нужно да се измива преди кърмене, а проблемът ми мина за около 1 седмица след като родих. Даже не съм го купувала, а си ползвах мострите, които ми бяха дали от лекциите на 9 месеца. И аз като anik събрах и доста шишета оттам, както и контейнерчета. Шишетата се оказа напълно ненужни, защото Марти не искаше ни чайове, ни вода (вода пропи стабилно едва след като го отбих), но пък контейнерчетата ги позвах да си слагам храна, след като захраних, като излизаме по разходки.

# 408
  • гр. София
oblak11 - благодаря за инфото  Party
 Embarassed а сега въпросче към всички - интерсно ми е "дните на отворените врати" - някой ходил ли е на такова нещо, има ли някакви впечатления, които да сподели  newsm78 Hug

# 409
... (направи ми супер силно впечатление как препоръчват да нямаме шишета, разни биберони и т.н. в къщи, когато се приберем с бебето, живот и здраве, за да не мислим за тях като лесна алтернатива, ако не се получи веднага с кърменето. какво ще кажат майчетата, които вече веднъж/два пъти са кърмили? това помага ли? чисто психологически...

Malini
, и аз се сдобих с шишета Авент от лекциите на "9 месеца", които ползвах точно 10 пъти. Инвестирах само в помпа Авент, като избрах комплект с контейнери (те се продават и отделно). Тези контейнери вършат страхотна работа не само за съхранение на кърма, но и за замразяване на пюрета, за хранене навън...  Simple Smile

За шишета, мога да споделя моя скромен опит, ако ви е интересно. Притеснявам се да не ви тормозя с моите виждания. Но, да, наистина имаш ли си вкъщи шишета и биби, изкушение има. На бебето може да се предлага изцедена кърма и с лъжичка, и със спринцовка, защото честата употреба на шише може да обърка бебето. Сукателния рефлекс към майчината гърда е много силен - бебетата "знаят" от новоредени какво да правят, но храненето от шише е по-различно от сученето и може да обърка сигнала към бебето.

KikiNiki
, добре дошла в отбора! Желая ти щастлива бременност и здраво бебче!   bouquet

Момичета, много от вас съвсем скоро ще преполовят бременността!!!!  Heart Eyes Как лети времето...

# 410
KikiNiki, добре дошла и от мен!  Hug

Момичета, да ви се оплача аз от снощи съм с кървящ цистит, доки ми каза да пия уринал акут засега, но ако продължавало трябва да пия и антибиотик... Sad Много ми е притеснено, дано не се стигне дотам.

# 411
Добро утро и от мен  Grinning

vivid_v , не се тревожи, надявам се да се оправиш, без да има нужда от прием на антибиотик  Hug

# 412
Здравейте и от мен! Hug
Аз да ви се похваля  още си нося старите дънки и си ги закопчвам без проблем! Grinning Ама какъв апетит ми се е отворил от няколко дена, сигурно ще кача килата изведнъж, което въобще не е добре!

# 413
Варненки, ето нещо и за вас:

Училище за кърмене на 28.11., събота, от 10 ч. в Майчин дом.
Тема: Хранене на бременната и кърмачката. Захранване на бебето.

Лектор е Ивелина Станева, помощник за кърмене към Ла Лече Лига. Питайте на регистратурата къде точно е лекционната зала.

Дано да успеете да отидете и после да разказвате!  Hug

# 414
  • Sofia
Green-че, друга мама е събрала инвентар от лекциите. Моя милост ходи само 1 път на лекция и получи контейнерче  Grinning Аз затова сега гледам цените - имам няколко неотваряни Chicco (едното ми е подарък за снимка в едно списание за бременни  Embarassed), но не ми харесват, няма да ги ползвам. Лекцията, на която бях ми беше леко тъпа и досадна, половината мина в реклама на слънцезащитни продукти, а голяма част от майките бяха дошли само заради подаръците. Повече не повторих  Joy
angelka, аз бях категорична, че няма да кърмя второ дете. Процесът, макар и лесен и безболезнен, не ми е приятен - дори самото стоене по н'ам колко си минути, мен ме изнервя. Също и тази "скаченост" с бебето. Като забременях обаче, промених решението си - ще се напъна да покърмя заради самото бебенце. Пък и не искам да пия някакви си хапчета за спиране на кърмата. Имам и други съображения "от суета", които са тъпи и никому неполезни  Embarassed Приветствам кърменето и смятам, че то е най-доброто за детето, но аз няма да се напъвам много  Embarassed

Наистина Toche не се обади, BeBoranChe-то се изгуби и още няколко по-редовни мами. Дано рпичината да е, че се чувстват супер и са се отдали на разходки  Peace

Днес с моя мъж правим 15 години заедно. Няма да пускам никакви черпни, на някой да не мус е прияде Wink

# 415
Добро утро и от мен!
KikiNiki добре дошла в отбора и лека бременност Hug
Момичета аз днес съм много разсеяна.Започвам да се замислям , че трябва да пия лекарства за паметта Weary(нещо като гинко минко.На работа нося очила, защото цял ден съм пред компа и сутринта просто не можах да гио намеря и сега не ми стига ума къде са, аи телефона си забравих вкъщи , ако и главата си бях забравила вече незнам ...... smile3518.На вас случва ли ви се или съм сама ...?

# 416
Варненки, ето нещо и за вас:

Училище за кърмене на 28.11., събота, от 10 ч. в Майчин дом.
Тема: Хранене на бременната и кърмачката. Захранване на бебето.

Лектор е Ивелина Станева, помощник за кърмене към Ла Лече Лига. Питайте на регистратурата къде точно е лекционната зала.

Дано да успеете да отидете и после да разказвате!  Hug
Благодаря на Бръмбазела за инфото  Hug
Някоя от варненските мами мисли ли да ходи? newsm12 newsm53

# 417
Относно кърменено, аз се опитах да кърмя дъщеря ми , но нищо не се получи! Беше ми супер болезнено и неприятно, появиха ми се направо ранички по зърната на гърдите ,а пък и нямах достатъчно кърма! Едвам удържах да я кърмя по веднъж на ден и така  две седмици! Sad Дано този път  се получи!

# 418
danly и аз имам проблеми със паметта.Няма да забравя миналата седмица когато още ходех на работа.Търсих си очилата ама НЕ, и цял ден се побърках пред компютъра.Когато се прибрах видях калъфа и очилата в чантата. То бива бива разсяност ама...И сега както имам да уча за изпити, е кошмар. Rolling Eyes Дано не ме скъсат Praynig

# 419
Добър ден и от мен мили мами newsm51,чета ви редовно,но просто не остава време да пиша.Споделете как растът коремчетата вече,че моето  е все едно съм се нахранила малко повече,то и преди това ми беше все едно съм в 5-и постоянен Embarassed,имам чувството че не мърда изобщо,от цялата бременност до тук единствената ми промяна са гърдите bombs,иначе не чуствам НИЩО... smile3511ама нищо все едно че съм едно безчуствено съ....во.

Общи условия

Активация на акаунт