Срамно ли е съжителството без брак?

• 18 855
  • 426
  •   1
Отговори
# 150
  • Брюксел / София
Ами не подписват защото не искат предполагам, което за мен (а и много други хора) е причина. Не разбирам защо някой трябва да прави нещо, което не иска.

# 151
...Предполагам това ти е бил другия довод нали - тези не се женят, за да лъжат държавата. За какво? За половината такса за детска градина ли?  Joy Спи спокойно обаче, не се водим самотни майки и нямаме никакви права за помощите и облекченията за самотни майки.  Crazy
                              Да ми е довод? За кое? За мен въпросът с брака е морален. Но има хора, които го правят поради тази причина - факт. И да, срамно е.
                              Колкото до въпроса за съня ми... чуден е, само времето не ми стига  cry.

CTramell, това е повече от смешно  Stop. Има привързаност, има приятелство, има уважение. Има хиляди причини да сключиш брак. Страх да не останеш сам. Но щом според вас човек може да изпитва само три до четири чувства - ще ви приема и такива.

# 152
                              CTramell, това е повече от смешно  Stop. ... Има хиляди причини да сключиш брак. Страх да не останеш сам.

ти ставаш смешна - бракът ми гарантира, че няма да остана сама?!? или ми натрапва живот по задължение, когато вече не го искам?!? - не може да направи нито едно от двете  Laughing

пп е, ако го надживея, няма да съм вдовица, а стара мома /неомъжена демек/ и няма да взимам вдовишка пенсия /има ли такава?/; а ако го прецакам и гушна маргаритките преди него? цццццц!  Crazy

# 153
  • Има много детски смях.
Кое да му е срамното?
За протокола- с мъжа ми имаме брак.

# 154
Много жалко,че виждате брака само като повод за материални изгоди..........................

# 155
  • Брюксел / София
Китана, пропусна: и като средство да не останеш сам Mr. Green

# 156
                             CTramell, това е повече от смешно  Stop. ... Има хиляди причини да сключиш брак. Страх да не останеш сам.

ти ставаш смешна - бракът ми гарантира, че няма да остана сама?!? или ми натрапва живот по задължение, когато вече не го искам?!?...
                              Случва ми се да не разбирам някои постинги. Понякога ги препрочитам пак, и ако не съм ги разбрала, но съм кометирала - се извинявам. Приятно смеене.

П.С. Иска ми се и на мен страхът от заболявания да гарантираше чудесно здраве, но уви. И все пак доста хора ги е страх, дори ходят на профилактични прегледи (отговарям все пак на постинга ти, който няма нищо общо с моя).

П.П.С.Китана, наистина е жалко  Peace. Или си влюбен, или го правиш за пари. Няма човешки чувства, няма страсти, няма излишни емоции. Има само черно. При повечко късмет - понякога и бяло. Като патенце във фейсбука.

# 157
ОК !! Защо не разпишете тогава ?! Подписа не гарантира щастие но не води и до нещастие .... поне при нас е така  Peace

хем не гарантира щастие, хем не води до нещастие ... тогава защо да го правя?

На този въпрос всеки сам трябва да си отговори.

Лично за мен ... живяхме около година заедно за да разберем дали сме способни на това, после проведохме един разговор - дали да сключваме брак. Стигнахме до извода че е по-лесно да не сключваме. "По-лесно" за мен е антиаргумент защото винаги когато съм избирал по-лесния път 'лесното' ми е излизало през носа. И за това. А трябват и гащи .... между нас казано. Хич не е лесно да кажеш 'да' пред една камара близки хора - нашите не бяха много ама си е ...... трудничко.

И те така !!

# 158
Все го повтаряш това...За кои също е така? Laughing

# 159
Kазах, че бракът не ми гарантира, че ще имам човек до себе си. Казах също и че няма да живея с човек, с когото не искам дори и да имам сключен брак. В отговор на това, че причина да искам да се бракувам е страхът да не остана сама. Т. е. за мен страхът и бракт нямат нищо общо. Ако все още е неразбрано, пиши да го обясня по-подробно.

# 160
Бубанка,ти кое от това изречение не разбра?
  Има хиляди причини да сключиш брак.

# 161

не разбрах следващото, а не това, чат ли си?
останаха още около 999 причини ... любопитна съм кое отличава бракуваните от тези без брак.

# 162

не разбрах следващото, а не това, чат ли си?
останаха още около 999 причини ... любопитна съм кое отличава бракуваните от тези без брак.
Не съм чат,у форумо съм.

# 163
е, щом няма какво друго да кажеш ...

# 164
Ми,засега нямам.Трудно ще ми е да обясня какво ме е накарало да искам да имам брак с мъжа,когото съм избрала.

Общи условия

Активация на акаунт