Срамно ли е съжителството без брак?

• 18 823
  • 426
  •   1
Отговори
# 345
viliko,
не четеш внимателно - върни 10-15 страници и ще разбереш, че Пинокио изключително аргументирано е обяснила, че те 13 години са били само приятели Wink

# 346
viliko,
не четеш внимателно - върни 10-15 страници и ще разбереш, че Пинокио изключително аргументирано е обяснила, че те 13 години са били само приятели Wink
                             Благодаря ти   bouquet. Правя разлика между двойка и семейство.

# 347
Срамно е ако бракът е ценност - първо е срамно за теб, че си прекрачваш ценностите, после и за всички останали, дето смятат, че брака е уважавана форма на съжителство.

Моето мнение за съжителството е от бабините времена: "Едно време без брак живееха само прислужниците" - каза една възрастна дама и аз я намирам за много права (лично мнение, да не става повод за спор). Което не изключва временния вариант на съжителство за тези, които не са сигурни биха ли живяли заедно. Но ако това продължава 10 години, защо да да не придадат малко красота на връзката си Simple Smile

# 348
  • София
 Joy Joy Joy Joy

Интимни приятели живеещи под един покрив 13 години - това сме били.

Пинокио  Outta Joint  Hug

Отивам да връщам страниците, че явно не за мен се говори (пише)  newsm78

# 349
Срамно е ако бракът е ценност - първо е срамно за теб, че си прекрачваш ценностите, после и за всички останали, дето смятат, че брака е уважавана форма на съжителство.

Моето мнение за съжителството е от бабините времена: "Едно време без брак живееха само прислужниците" - каза една възрастна дама и аз я намирам за много права (лично мнение, да не става повод за спор). Което не изключва временния вариант на съжителство за тези, които не са сигурни биха ли живяли заедно. Но ако това продължава 10 години, защо да да не придадат малко красота на връзката си Simple Smile

Какво да  придават????????  Shocked
Какво се променя?

Красота въ връзката се създава със съвсем различни неща от простия подпис на документ!

Пинокио , meggyv , нищо лично, нито злонамерено, но като чуя младо семейство и не знам защо, но си представям двама двайсетина годишни  Laughing

# 350
Не, не, viliko, ти просто нищо не разбираш Wink Добре, че беше Пинокио да ми отвори очите - преосмислих си отношенията с моя човек и сега знам вече какъв ми е Wink Много неща научих за СЕБЕ СИ в тая тема, ще знаеш - прочети я цялата (ВНИМАТЕЛНО!) и ще се изненадаш колко неща не са ти били ясни до днес Wink

# 351

Какво да  придават????????  Shocked
Какво се променя?

Красота въ връзката се създава със съвсем различни неща от простия подпис на документ!

Пинокио , meggyv , нищо лично, нито злонамерено, но като чуя младо семейство и не знам защо, но си представям двама двайсетина годишни  Laughing
: shock :  <===???????
припадъци няма ли заедно с шока

говоря за брака с всичките му достойнства и плюсове, много ясно че има и смотани бракове

# 352
...но като чуя младо семейство и не знам защо, но си представям двама двайсетина годишни  Laughing
                                 Младо семейство са всички скоро сключили брак   bouquet.

# 353
Nesiha ,
Еми там е разликата, че ти не можеш да направиш разликата, че брак може да има и без подпис, когато човек не формализира нещата толкова, а го чувства със сърцето си  Peace

# 354
  • София
Nesiha ,
Еми там е разликата, че ти не можеш да направиш разликата, че брак може да има и без подпис, когато човек не формализира нещата толкова, а го чувства със сърцето си  Peace

Аме, viliko, поради що се напъваш. Виж, че те дори не правят разлика между граждански и религиозен брак. Даже не правят между религиозен и църковен. Аз викам да продължаваме да си живеем срамотно и да се забавляваме. Поне процентът на болните мозъци, които опират в двете крайности не е голям  Peace т.е. лудите, дето отричат брака до откат и смятат, че ако те не се женяти другите не трябва и другите луди, дето ако не си се оженил, трябва да се самозастреляш и веднага да станеш прислужница ... Това е успокоително  Joy

# 355
Аз пък мисля също, че именно за тези, за които брака е закон и е немислимо да живееш без подпис - всъщност са ужасно несигурни и с това се опитват да се застраховат...

Иначе действително магията е в нюансите  Peace

# 356
Аз пък мисля също, че именно за тези, за които брака е закон и е немислимо да живееш без подпис - всъщност са ужасно несигурни и с това се опитват да се застраховат...

Аз пък мисля,че тези,за които подписването е немислимо,просто искат да си оставят отворена вратичка,за да могат да избягат по-лесно и безболезнено..... ooooh!
Е,айде,без такива обобщения,хора. Stop

# 357
Доверието и любовта са много далеч от подписа, само това ще кажа!
А бягството винаги е възможно, дори от затвора...

# 358
Доверието и любовта са много далеч от подписа, само това ще кажа!
А бягството винаги е възможно, дори от затвора...
Точно и правилно!Тогава ...как мислиш:каква ли е причината хората да се женят едни за други,след като явно не е "опит за подсигуряване"?

# 359
...Виж, че те дори не правят разлика между граждански и религиозен брак. Даже не правят между религиозен и църковен...
                             А дали ще е възможно някой да обясни каква е разликата между религиозен брак и църковен такъв  Thinking? Имам някаква идея, но съм сигурна, че ако ти обясниш ще ми разбиеш представите.

Общи условия

Активация на акаунт