Срамно ли е съжителството без брак?

• 18 849
  • 426
  •   1
Отговори
# 375
А, значи чуждите въпроси и съмнения са причината да сключите брак, така ли...лелеееее  ooooh!
Закона е зад всички деца, признати от бащите си и получават точно толкова, колкото и децата от подписалите се с брак бащи...ама то за това трябва човек малко да се интересува. Или я сподели по-точно - като закона е зад теб - какво точно получи?

# 376
Китана,
Казала съм ТОЧНО това, което исках. Няма начин да ми докажеш, че бракът гарантира моногамност, а липсата на подпис автоматично предполага, че 2-мата партньори спят и с други хора. Именно подобно схващане за мен е липса на ценности - да зависиш от един подпис. И още нещо - с теб нали уж си обещахме да избягваме обобщенията?! Wink

# 377
Аз те разбрах какво искаш да кажеш.Но,ти разбра ли мен?
Допреди време хората са смятали брака за равносилен на моногамност.Омъжваш се за някой,девствена,и живееш  с него,независимо от всичко,без да поглеждаш друг.Така е било по принцип.
Това исках да кажа.

# 378
И след като пак се намеси законът: пак доста назад някой каза, че баща, който зорлем трябва да бъде накаран да "си даде името", е като трън в задника на по-късен етап. Тук изобщо не дискутираме подобни казуси, а чистият и неподпавен срам Simple Smile Но пък който се срамува, не го прави, нали? От срам бая народ вместо да се разведе, се избива зад затворената врата на дома си... Което е жалко, не мислите ли?
А хорските приказки "защо" обикновено ме мотивират да се инатя повече, отколкото съм имала намерения изначално Simple Smile

Хайде сега преди... Ние не си ли говорим за сега?

# 379
Да бе, да, да не мислиш, че изневерите ние ги измислихме - новото поколение????
Просто тогава са били по-осъждани и много по-прикрити  Wink

# 380
  • Linz
А, значи чуждите въпроси и съмнения са причината да сключите брак, така ли...лелеееее  ooooh!
Закона е зад всички деца, признати от бащите си и получават точно толкова, колкото и децата от подписалите се с брак бащи...ама то за това трябва човек малко да се интересува. Или я сподели по-точно - като закона е зад теб - какво точно получи?
Казах, че съм живяла с мъжа си 13 год. без брак и отлично знам какво говоря. Взела съм решението си след много дълго обмисляне. Подобни постове предизвикват само насмешка у мен, така, че нямам нужда от коментарите ти. Може би ти трябва да се поинтересуваш, защото виждам, че имаш сериозни пропуски. Но преди години и аз разсъждавах като теб.
И моля те, не е карай да повтарям едно и също, отегчително ми е.

# 381
Подтикната съм да задам въпроса си тук,след спор с приятелско семейство.Те имат брак,а ние не.
За тях е срамно да живееш с някой без брак.

Та какво мислите вие?
Срамно ли е да живееш без брак?

Съжителството ми с моят компаньон  е без брак и последното нещо е да се срамувам от това 0_о.За да нямаме брак си има основателна причина и това е финансовата страна на нещата.Ако някой ми заяви че трябва да се срамувам от безбрачното си съжителство ще му се изсмея в лицето и дори няма да си губя времето да го убеждавам в противното.Толкова нелепо е това...и то в днешно време.

# 382
Живях 13 год. в съжителство с бащата на децата си, от 3 месеца сме женени- всичко си е същото (не че съм очаквала някаква промяна Laughing). Предимството е само, че няма вече да отговарям на въпроси като аджеба, защо пък нямаме брак?!... Супер досадно ми беше! Tired Или пък съмненията, че мъжът ми не ме обича достатъчно след като не иска да скрепи любовта ни с подпис. Пък да кажеш "да" в крайна сметка не боли Simple Smile А относно материалното положение- не съм изпитвала никаква несигурност с човека до мен, но пък като знаеш, че и закона е зад теб- това носи допълнително спокойствие (поне при нас на теория можеше да възникнат разногласия).
Не, ти написа, че си взела решението заради другите - това се разбира от поста ти.
И така и не разбрах какво спокойствие ти донесе закона като е зад теб...недей да отговяраш, риторично е.
Дали имаш нужда или не от коментарите ми - честно, въобще не ме грее, пиша тогава, когато аз искам и това, което мисля. Ако и ти мислеше - щеше да уточняваш, за да не стават подобни недоразумения и да не определяш хората, които не познаваш всъщност...

# 383
И след като пак се намеси законът: пак доста назад някой каза, че баща, който зорлем трябва да бъде накаран да "си даде името", е като трън в задника на по-късен етап. Тук изобщо не дискутираме подобни казуси, а чистият и неподпавен срам Simple Smile Но пък който се срамува, не го прави, нали? От срам бая народ вместо да се разведе, се избива зад затворената врата на дома си... Което е жалко, не мислите ли?
А хорските приказки "защо" обикновено ме мотивират да се инатя повече, отколкото съм имала намерения изначално Simple Smile

Хайде сега преди... Ние не си ли говорим за сега?
Реагирах на "равносилно на моногамност".
И да,ВИлико,хората преди са осъждали изневерите много по-жестоко,отколкото сега.Защо?

# 384
Ами де да знам защо, защото са разбрали може би, че неща, които просто се случват - и да ги отричаш - тях пак ги има...

# 385
Нещо не можах да те разбера.Защо са осъждали изневерите толкова яростно?

# 386
Обясних защо според мен сега се приемат по-леко.
Както например и гейовете сега са по-лесно приемани, както например сега има повече наркомани от преди...
Ясно е, че обществото и народопсихологията търпят промени, вече защо - сигурно си има и наУчно обяснение...аз не се нагърбвам.

# 387
Добре,по тази логика хората скоро и с престъпленията ще вземат да се примирят."Едно нещо и да го отричаш,то пак си го има".Хм...нещо не ми звучи правилно.

# 388
Ами замисли се, че сега и престъпността е много в по-големи размери. Ти вече шашкаш ли се като чеуш за ново прастъпление, защото аз не - някак претръпнах и не се изненадвам  Confused

# 389
  • Linz
Живях 13 год. в съжителство с бащата на децата си, от 3 месеца сме женени- всичко си е същото (не че съм очаквала някаква промяна Laughing). Предимството е само, че няма вече да отговарям на въпроси като аджеба, защо пък нямаме брак?!... Супер досадно ми беше! Tired Или пък съмненията, че мъжът ми не ме обича достатъчно след като не иска да скрепи любовта ни с подпис. Пък да кажеш "да" в крайна сметка не боли Simple Smile А относно материалното положение- не съм изпитвала никаква несигурност с човека до мен, но пък като знаеш, че и закона е зад теб- това носи допълнително спокойствие (поне при нас на теория можеше да възникнат разногласия).
Не, ти написа, че си взела решението заради другите - това се разбира от поста ти.
И така и не разбрах какво спокойствие ти донесе закона като е зад теб...недей да отговяраш, риторично е.
Дали имаш нужда или не от коментарите ми - честно, въобще не ме грее, пиша тогава, когато аз искам и това, което мисля. Ако и ти мислеше - щеше да уточняваш, за да не стават подобни недоразумения и да не определяш хората, които не познаваш всъщност...
1. Не, не е само заради другите- и заради себе си. Мисля, че ясно съм го написала.
2. Надявам се, че въпросът наистина е риторичен. Ако не- семейния кодекс може да ти свърши работа.
3. Аз също не разбрах къде и как съм те определила.
4. Аз също пиша това, което мисля и не приемам упреци или коментари, изпълнени с ирония или насмешка заради начина, по който мисля.
Айде да приключим с моето мнение, че не ми се разтягат едни и същи локуми (тая тема се подновява през месец-два вече толкова години). Пък и нещо всички теми взеха да се превръщат в чат, а това е досадно (не се отнася конкретно за viliko).

Общи условия

Активация на акаунт