Английски в детската градина

• 3 073
  • 53
  •   1
Отговори
Здравейте,
Какво е мнението ви за изучаването на чужд език в детската градина.Как точно се провежда обучението.

# 1
здравей Zari65.аз лично предпочитам да си запиша детето в професионална школа,а не в градината.Не смятам че там обучението ще е на ниво.Прави се програма на децата,за да им запълнят деня с допълнителни занятия.Аз бях записала синът ми,който е на 3 години,но за 2месеца нямаше  особен резултат,като не очаквам да преразказва,а просто думички на английски.А и смятам,че трябва да са по големи.

# 2
  • Sofia
Дъщеря ми посещаваше английски език през четирите години, в които посещаваше детската градина. Най- много думички научи когато беше във втора група. В трета група беше друга госпожа и нямаше напредък. В четвърта група отново беше госпожата, при която най- много научи, но нямаше същият успех, дали се отрази едната година, в която почти нищо не научи..
Обученията се провежда във вид на игри. На моята дъщеря и беше интересно през всичките тези години затова не съм я спирала въпреки, че не видях кой знае какъв напредък. Сега ходи на школа и има голяма разлика.

# 3
И аз съм записала ситния. До сега не ми е споделял нищо от това какво са правили. Но ако не друго поне волно или неволно по някоя думичка влиза в главицата Simple Smile

# 4
  • София
аз също съм записала сина ми.
Смятам, че език се учи най-добре още от възможно най-ранна детска възраст.
Не очаквам да проговори в детската градина - ако по-цял ден им говорят на езика - да, но в общия случай - едва ли, но взависимост от учителите могат да научат песнички, отделни думи, може и повече - все пак някаква основа.

Школата е нещо различно, но мисля, че бих го записала ако е малко по-голям - например на 5 години...може би и защото в момента нямам възможност да организирам посещението му технически

# 5
  • София
Записала съм я в градината (първа група) на английски. Ходи с голямо желание, разказва ми какво са учили, пее ми песнички, употребява думичките които знае.
Наясно съм, че това няма да я накара да научи езика, но пък малко или много пробужда интерес у нея. 

Записах я за да и разнообразя ежедневието, а и за да свиква малко по малко... като поотрасне ще има по сериозно обучение. 

# 6
Ивайло ходи на английски в градината. Обучението е под формата най- вече на игра, песнички. Това ми е достатъчно за момента, да свиква със самото звучене на различен език без да се натоварва. Той се забавлява и разнообразява.

# 7
Ззаписах го.
По една единствена причина - вкъщи аз си го уча и знае вече определен запас от думички. не ги свърза в изречения, разбира се, това е по-скоро подготовка. Но в детската го записах защото сега имат група, деца ходят, тоест малко или много учат нещо и след половин година това вече ще натежи, тоест ще са малко напреднали. Ако реша тогава да го запиша - той няма да знае отова, което и те. Ще е по-трудно за него да се включи на по-късен етап просто. А за мен ученето на англ. е важно.
Не бих го водила извън детската, защото не виждам разликата на първо място. На възраст между 3-4 годинки всичко става под формата на ситуации от игрови характер. Не може да се говори за съществен обучителен процес. След година, две - може и да се замисля дали да го запиша на курс, но само след като видя как вървят нещата в детската.

# 8
  • София
И аз записах детето, просто искам запознанството с езика да е във вид на игра. Живот и здраве в първи клас ще го запиша в школа.

# 9
  • София
Имам усещането, че в градината се претупват нещата с английския и мноооого се чудя дали да си запиша детето  newsm78 Уж под форма на игра се учи, ама в същото време цената на учебниците не е хич за пренебрегване. А колко пъти ще ги отворят е доста под въпрос  Crazy
Все ми се струва, че школа е по-добре, стига да може да си го позволи човек- не само за парите, ами и да го води някой и да го прибира.....то и за 1 клас пак същия казус изниква с воденето ...... Ще мисля до следващия септември  Thinking

# 10
На нас пари за учебници не са ни искали за английския.  Както казах, само пеят и играят, учителката явно си подготвя материалите във вид на фотокопия, поне за момента.

# 11
Всичко, свързано с обучението в тази възраст - става под формата на игрови ситуации основно.
Свързано е с възрастовите особености.
Нали не окаквате от дете на 3 годинки да стои мирно на чин и да учи?
Претупването - дали ще претупат по английски, или по основните занимания - всичко зависи от учителките. нещо, което и в една школа също може да се случи.

# 12
Благодаря на всички мами, които се включиха, Имам две деца голямата учи от детската градина, спомням си че тогава и песнички пееше и стихчета и цели сценки разиграваше.Малката сега нищо не казва и тотално няма никакъв интерес. Относно обучението нямам никакви съмнения. Многократно съм наблюдавала през прозорчето и виждам, че учителката полага големи усилия и уроците са много интересни-всичко е в игри. Гледам я че участва от време, но просто си личи, че не я вълнува.
Мъжа ми казва да приема, че на малката езиците не и се лепят. А аз се чудя да изисквам ли нещо допълнително от нея все пак е малка 15 години учене и предстоят все ще научи език. Или да изчакам.
Знам че не бива да сравнявам двете деца-всяко си е отделна личност. Но някак приемам,
че малката ще е като каката.
Извинявам се, че не формулирах точно темата. Твърдо съм за ранното учене на език и не очаквам да ми говори на английски в детската градина. По-скоро ме интересува как е при другите деца. Позабравила съм от голямата и се притеснявам да не поставям твърде високи изисквания към малката.

# 13
  • Sofia
Ако детето няма желание  да ходи не го карай, ако иска да ходи остави го. В един момен пък може и да ти каже някоя друга думичка. 

# 14
Беше записан до миналата година,когато любезно ми намекнаха да го отпиша,т.к развалял дисциплината.Е как няма да я разваля,когато му е скучно,ами те дъвчат по една- две думи.Иначе,има желание да учи.Вкъщи имаме книжка"Първите 1000 думи на английски" и само ме преследва да учим по нея.Тази година сам отказа да го запиша.Тази пролет имахме тържество в градината с участието на децата от школата по английски,ами трагедия беше.През цялото време пееха или изговаряха цифрите до 10,и то доста несигурно,с помощта на преподавателката.Беше мъчение да гледаш притеснените деца и още по притеснената госпожа.
На мнение съм,че ако детето желае, е хубаво да се запише,но не заради болни родителски амбиции.Присъствала съм на случай,при който детето ревеше,че иска да посещава школата по танци,а майката го убеждаваше,че английския е по-важен.Така или иначе,в училище ще учат език.
За протокола-синът ми е предучилищна.

Общи условия

Активация на акаунт