Английски в детската градина

• 3 075
  • 53
  •   1
Отговори
# 30
  • София
По принцип съм добре настроена, защото това е идеалната възраст за започване на обучение по чужд език.
Моят е записан. Още не мога да разбера какво му влиза в главата, защото на български не говори много добре и не ми разказва, но съм сигурна, че има някакъв ефект.

# 31
Аз съм на мнение, че от английски в градината полза няма!! Моят ходеше, но защото всички ходеха и той трябваше да стои сам в групата. Обаче в предучилищната го отписах, госпожата им даваше огромни домашни - да пишат думи на английски, а той още не пишеше ръкописно на български, еми не, мерси!
Та, ако й е забавно с децата, и не ти пречи таксата, запиши я, но не очаквай някакви особени резултати.

# 32
Особени резултати от дете на 3-4 годинки не зная кой очаква  Laughing

# 33
  • Варна
 От опит ще споделя когато синът ми беше на 4 г. (втора група ) по записах на английски , г-жицата която ги учеше беше съвестна пишеше редовно думите които учат , но реших да проверя защо ние не знаем повечето от тях . Помолих един ден да отида с тях на урок , тя милата едвам им приковаваше вниманието беше с едно тънко гласче , повечето се разсейваха и закачаха по между си .  Една от причините да го отпиша беше тази а другата че често боледувах и отсъствах ме.
Когато стана 1 клас го записах в школа по английски в група по 5 - 7 деца , там ходи до 6 кл. много съм доволна от школата . Там научи много   Peace

# 34
Благодаря Луда Мара, ти ме успокои.
  bouquet
Явно аз прекалено се притеснявам и малката наистина нищо не казва какво правят в детската.
А аз бях свикнала от каката всичко да си казва без да я питам.
Или съм позабравила как е с малките.
 Simple Smile

# 35
  • В светлината на слънцето
Здравейте,
Какво е мнението ви за изучаването на чужд език в детската градина.Как точно се провежда обучението.

Лошо. Поне при нас.  Thinking За три години децата, които ходеха на английски научиха грубо казано 10 думи. Със същия успех, че и по-голям щяха да ги научат и у дома, ако поне единият от родителите поназнайва английски. Вероятно причината е в преподавателя, който не успява да предаде знания на достъпен за децата език. Не е във възрастта при всички случаи, защото на същата възраст деца, които посещават частни школи (не всички, разбира се), се справят доста по-добре. Поне в нашето ОДЗ английският не е на ниво и има доста разочаровани родители. Аз лично не записах дъщеря си на английски, защото ме бяха предупредили предварително за ситуацията. И не съжалявам. Догодина ще я запиша направо в някоя школа, поне читави около нас има. Thinking
Но е факт, че има детски градини, в които се учи много стабилно английски или друг западен език. Peace

# 36
Май ме разбрахте погрешно. Аз съм твърдо за изучаването на английски език или някакъв друг от ранна възраст. Определено не очаквам да ми говори на английски от това което учат в детската градина.
За учителката и начина и на преподаване нищо лошо не мога да кажа. Като споделих притесненията си тя самата предложи от съседната стая да гледам уроците когато ми е удобно.
Видях, че просто няма голям интерес мойта щерка, но не мисля да я спирам.Въпреки всичко мисля, че ще  и бъде полезно.
Мисля че и е нужно просто повече време.
Сега вече осъзнах, че са ми прекалено големи очакванията имайки и предвид, че все пак от 4 месеца ходи на градина. Прекалено много нови неща има с които трябва да свикне.

# 37
  • В светлината на слънцето
Ооо, Зари, за ученето на език отрано си съвършено права. И аз съм на мнение, че колкото по-рано започне детето, толкова по-добре.  Peace

# 38
аз искам сина ми да го запиша на френски език....много красиво звучи  Hug

# 39
аз искам сина ми да го запиша на френски език....много красиво звучи  Hug
Има курсове за малки във Френския културен институт. Не знам на какво ниво са. Ето и линк:http://www.institutfrance.bg/rubrique.php3?id_rubrique=201

# 40
Моята ходи на английски. Знае много малко думи, не й е интересно...

# 41
  • София
 Каката ходеше на английски в градината в къщи почти нищо не казваше, но в 1 клас като почна  да ходи на курсове се оказа че е научила много в градината.Така че аз съм за английския в детската градина. Малката като стане на 3 ще я запиша непременно. Но за частните курсове от 3г. смятам че са малки по добре е от 6-7 г. но това е мое мнение него налагам на никой. Каката е 15г. и знае много добре английския а започна на 7г. частните уроци.

# 42
Първо се запознай с програмата и после преценете
Аз прецених, че на  половината думи синът ми не знае значението на Бг та камо ли на английски и тръгването на английски се отлага до догодина. Пък и в момента се адаптира още и не искам да го влачат по други стаи с други госпожи, други деца

# 43
на тази възраст не е необходимо да знае думите на български, за да започне да ги учи на английски; може спокойно да ги научи на английски и по-късно ще разбере как са на български. Важното е да прави връзка между думата и предмета или действието, описанието на съответния език /български или английски/

# 44
Mи точно това е, няма как да направи връзка защото аз океан не мога да му покажа и ред други  сред думите в нашата програма  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт