Английски в детската градина

• 3 076
  • 53
  •   1
Отговори
# 45
заради няколко думи, една то които океан /която е фонетично близка с английската/ не мисля, че е добре да отлагаш. Ще научи песнички, ще се научи да произнася думи, различни от българската фонетика - това само ще ви обогати. Но това си е мое мнение - аз съм от твърдите застъпници на колкото по-рано чужд език, толкова по-добре и по-лесно  Simple Smile

# 46
Mи точно това е, няма как да направи връзка защото аз океан не мога да му покажа и ред други  сред думите в нашата програма  Naughty
Че вие ТВ нямате ли - все ще се падне да му покажеш океан  Wink
В тази възраст се учи автоматично, усвоява се определен запас от наизустени думи, които в последствие се осмислят и се прави връзката език - значение. Но научил ли си ги веднъж - след това много по-лесно разбираш какво е български и какво е англииски и как така едно нещо има две наименования. Това е вид подготовка.

# 47
подкрепям viliko напълно. А и кога едно дете възрастен разбира какво е океана? Когато го види на картинка, по телевизията, прочете за него или живее до него и го преживява плувайки и пътувайки? Всеки създава идея за дадена дума и постепенно попълва значението.

# 48
  • софия
хубаво е

# 49
  • на североизток от Рая
 Здравейте!

Синът ми още не е записан на английски в ДГ,но дъщеря ми започна да го учи като беше на 5 години.Сега тя твърди,че това изобщо не и е било излишно.Тогава научи много думи,песнички и малки стихчета.Сега учи в ЕГ /англ. и втори-немски/.В детските градини детето преодолява страхът си към чуждият език,всичко е в игрова форма,а така учат лесно и без да разберат,че всъщност учат.После в училище по-лесно навлизат в материята.Аз преподавам английски в нач.степен и децата,които не са го учили в ДГ изпитват някакво стъписване в началото.Затова ги записвайте докато са още малки,за тяхно добро е!Синът ми знае думи от мен и от кака си,но догодина и той ще е записан в групата по английски. Peace

# 50
Ние също сме в детска градина - предучилищна . Ходим на английски, Но  не мисля че нещо сме научили . Защо ли? Ами както се казва всичко от учителя. Нашата госпожа идва два пъти в седмицата точно за половин час , и предава по 10 думи . Е? тези десет думи ще се запомнят ли от едно дете . В края на месеца. и затова мисля , че няма смисъл . Да не би едно време да го учехме в детската градина ? И който го знае да не би   от там?

# 51
  • на североизток от Рая
Ние също сме в детска градина - предучилищна . Ходим на английски, Но  не мисля че нещо сме научили . Защо ли? Ами както се казва всичко от учителя. Нашата госпожа идва два пъти в седмицата точно за половин час , и предава по 10 думи . Е? тези десет думи ще се запомнят ли от едно дете . В края на месеца. и затова мисля , че няма смисъл . Да не би едно време да го учехме в детската градина ? И който го знае да не би   от там?

В детската градина всички занимания са с такава продължителност/30 мин./.Детското внимание е неустойчиво и по-дълго занимание от 30 мин. едва ли ще е удачно.Дори в първи клас часовете са 35 мин.Децата са малки.Когато се учи чужд език,учителката би трябвало да оставя на таблото в ДГ думите,които са учили с децата.Така родителите ще знаят какво е учило детето и ще могат да му помагат.Аз така помагах на дъщеря си.А пък ние едно време не сме учили английски още от ДГ,но реално погледнато и в училище не го започвахме от втори клас като задължителен предмет,нали?! PeaceСега нещата са различни.Животът го изисква.Но,все пак,всеки родител решава сам за детето си,дали да посещава група с език,танци,муз инструмент и т.н..

Весели празници!

# 52

В детската градина всички занимания са с такава продължителност/30 мин./.Детското внимание е неустойчиво и по-дълго занимание от 30 мин. едва ли ще е удачно.Дори в първи клас часовете са 35 мин.Децата са малки.Когато се учи чужд език,учителката би трябвало да оставя на таблото в ДГ думите,които са учили с децата.Така родителите ще знаят какво е учило детето и ще могат да му помагат.Аз така помагах на дъщеря си.А пък ние едно време не сме учили английски още от ДГ,но реално погледнато и в училище не го започвахме от втори клас като задължителен предмет,нали?! PeaceСега нещата са различни.Животът го изисква.Но,все пак,всеки родител решава сам за детето си,дали да посещава група с език,танци,муз инструмент и т.н..

Весели празници!Явно не си ме разбрала.Нали и аз това казвам ,че зависи от учителката . не че имам против изучаването на език.но все пак , връщам и времето преди -и това го има съгласи се . но си права  животът сега го изисква.

# 53
  • на североизток от Рая

Весели празници!Явно не си ме разбрала.Нали и аз това казвам ,че зависи от учителката . не че имам против изучаването на език.но все пак , връщам и времето преди -и това го има съгласи се . но си права  животът сега го изисква.

Здрасти!С най-добри чувства написах поста си и те разбрах отлично!Не ме разбирай погрешно!

ето нещо за теб---  love001 newsm51

Общи условия

Активация на акаунт