Откъде си намирате кисело мляко, ама по- като "нашенското"? (САЩ)

• 22 750
  • 216
  •   1
Отговори
# 195
  • The QC to be!!!
Кюбит   bouquet мерси. Още сме на старият континент. Млякото си го копуваме от магазина. Тук даже не знам дали фермите продават.  Thinking Цедката за спагети ми е пластмасова купа с много дупки, и се надявам от тях да не изпаднат зърната.

# 196
Преди години в Пловдив дойде на посещение един много известен китайски готвач. Беше събитие. Опита кухнята ни, показа нещо от тяхната и накрая даде интервю. На въпроса: "Какво най-много ви хареса?", той отговори: "Кебапчета и кисело мляко". Не се шегувам. Имаме ги и двете Simple Smile, тук в САЩ. Ако ви се е прияло, дайте знак!

Наско

# 197
  • The QC to be!!!
Абе вие добре ли сте бре ?
  newsm78 за кого ли се отнася това  Thinking тук май в тази темичка всички сме горе долу добре  Peace Мерси за проверката  Wink

# 198
Хммм...

Дата на регистрация: Петък, 09 Април 2010, 04:24
Този коментар е публикуван в: Петък, 09 Април 2010, 04:33

И квооо, тоя се е регистрирал за да ни задате такъв дълбокомислен въпрос?  newsm78  Tired

# 199
Такова силно влизане с шут във вратата в грешен форум не бях виждал Joy Ако пък не е случайно, тогава приемам въпроса на Мистър "Бре"  по-скоро като загрижен, отколкото саркастичен Thinking hahaha. Не си спомням, някои от нас да се е оплаквал, че е зле Joy И все пак нека му благодарим за вниманието  bouquet

# 200
 Joy
Дайте да си говорим за млека и тем подобни...

# 201
  • The QC to be!!!
Игнорирането е много добра стратегия и почти винаги работи безотказно във форумчета  Peace

Наско какъв е трика с млеката с плодчета в тях да стоят по дълго свежи вътре в к. мляко? И по принцип може ли да се сложат и да издържат без да се смахмузват до края на деня в домашно направено к. мляко?   bouquet

# 202
Baby,
Има два начина на правене на кисело мляко. Домашният се нарича термостатен и единствената  възможност да се внесат плодовете е в началото на процеса и след това го оставаяш да втасва. Плодовете могат да бъдат пресни или замразени. Но, наистина е трики, не всеки път се получава добър резултат. Другият начин, по-сигурния е т. нар. резервоарен метод, при който плодовете се внасят при вече охладен йогурт до 20 градуса, но е неприложим в домашни условия. Плюс това се слагат глюкозен сироп или глюкозо-фруктозен сироп, сгъстител  и стабилизатор пектин или желатин и т.н., за да се получи добър на вкус продукт с добра консистенция. Аз бих сложил пресни плодове в млякото непосредствено преди консумация, което предполагам както ти, така и много други хора правят.

# 203
Аз бих сложил пресни плодове в млякото непосредствено преди консумация, което предполагам както ти, така и много други хора правят.

Това е най-доброто решение.  Peace Само като гледам готовите плодови млека по рафтовете и ми става неприятно. Всичките са "обогатени" по начина, който си описал, който на мен лично, хич не ми се нрави.

# 204
Колкото по-малко добавки, толкова по-добре Peace

# 205
  • The QC to be!!!
Наско мерси много   bouquet Да, аз се пробвах веднага да слагам, но не става всеки път, пък и зависи какви плодове слагам. За туй трябва преди да го яма да слагам, но си  мислех, че има "чист" трик, без добавки да стане номера, че много купички ми се събират за работата, и си рекох дали няма начин да спестя една  Rolling Eyes

# 206
Забравих да се похваля, че най-после и аз опитах киселото мляко на Тримона. Много е хубаво, с един такъв специфичен вкус като млякото на село  Grinning Наско, много ми хареса и украсата на кофичката - като ония писани чинии с "очите". Ще го чакам да дойде във Whole Foods.

Междувременно опитах и другите вкусове на Organic Valley айряна, който също много ми харесва. Досега си взимах само plain, уж да ми е като истинския айрян, но и другите не са лоши - ванилия и боровинки. Ванилията не ме грабна особено, но аз по принцип не съм й фен. Но, боровинковото е супер! Много наподобява онова Данон за пиене в България, не знам дали още го има - пак в кофичка, но за пиене, с вкус на ягода, праскова или малина, доколкото си спомням. Много го обичах, и сега ще си взимам от това боровинковото. Ето ги и трите:

# 207
Дай боже, да стъпи на рафтовете на Whole foods скоро Praynig Много са мудни и бюрократични, но стане ли един път... По повод на орнамента с писаните чинии искам да споделя, как един американски клиент приятно ме изненада със собственото си виждане върху дизайна: "Много ми харесва пауновото перо". Дали пък троянската керамика (от където идва вдъхновението) не е имала точно това предвид при изработката на мотива?

# 208
Да, типични  за троянското грънчарство са шарки като житен клас, пеперуда, гайтани, пауново око (т.е. перо но му се вика око защото шарката на перото наподобява око ) и други които не се сещам  Grinning

Аз се сетих още нещо....ние като сме ъпстейт, ако сте ни близо дали не можем да се отбием нкой път да си вземем мляко директно от цеха...? Не искам да ви доя за фрии пробички, искам да си го купя...но пък не ми се чака докато дойдете и в нашия Уегмънс.... Thinking

# 209
Ооо да, троянското пауново око е страхотна идея. Аз пък съм двойно зарадвана, защото не само че съм от троянско, но и баба ми която живее там се казва Пауна  Wink Хихи.

Общи условия

Активация на акаунт