Откъде си намирате кисело мляко, ама по- като "нашенското"? (САЩ)

  • 22 745
  • 216
  •   1
Отговори
# 180
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
А няма ли там ревизьори да минат да проверят тези ББП? Това си е направо незаконно  ooooh! Те явно действат на принципа "риба в морето много", но това е принцип който работи само в големи океани, а Българите дето пазаруват в този магазин не са като океан, ами кат малък язовир, кат се разнесе слуха и  Whistling ще се отгъръмят с "къпането на червея"  hahaha

# 181
  • Мнения: 4 310
В Хюстън мирише на луканка Simple Smile. Магазинът се нарича Phoenicia.
Благодаря, преди 3-4 дни ходих, но никаква луканка не видях. newsm78 А винаги разглеждам с надежда. Ще се обадя да питам.

# 182
  • Мнения: 3 989
Наско, имате ли някаква представа кога ще приключат преговорите ви с Хол Фудс за дистрибуция на киселото мляко? Зависи ли от района? Интересувам се конкретно за НЙС.
Имам и още няколко въпроса:  Grinning
Ваши ли са местните продукти, които се продават в албанския магазин на Bainbridge Ave / E 204th St в Бронкс? Питам по молба на приятели, аз самата съм вегетарианка.  Wink Казали са им, че са от български производител.
На сайта ви пише "milk comes from grass fed cows, not treated with artificial hormones". Има ли някакъв сертификат млякото за този произход?
Цехът ви в Лонг Айлънд ли е? Това си е чисто любопитство.  Blush

# 183
  • Мнения: 19
Кюбит,
Ако месния продукт не е луканка Тримона или Пълдин, не е наш. Никакви други месни продукти нямаме там.
Относно млякото, да, сертификат има. Не може да се напише нещо, на етикет на хранителен продукт, без да е утвърдено от USDA, FDA или  Department of Agriculture & Markets. На етикета на всеки хранителен продукт има едни цифри, които се наричат ''естаблишмент нъмбър'', което ще рече идентификация на производителя. Това е гаранция за истински проверен продукт. Нашите продукти са до един одобрени!
Ще съобщя веднага щом стъпим в Whole Foods. Влезе ли в един, влиза и по цялото източно крайбрежие. Може да е месец, може да са два. Обещават и определено имат интерес, но са административно бавни.
Киселото мляко произвеждаме в ъпстейт ню йорк.

# 184
  • Мнения: 3 989
Благодаря за отговорите!  Grinning

# 185
  • Мнения: 1 783
Не съм се разписвала отдавна тук, а и започнах (най-после) сама да си правя киселото мляко, но искам само да спомена, че съм много впечатлена от отговорите на Тримона. Дано да имате успех! Когато продуктите ви дойдат в Минеаполис, ще ви препоръчам на приятели тук.

Кюбит, постепенно се присъединявам към подписа ти  Wink

# 186
  • Мнения: 3 989
Пак почнах да си правя кефир в къщи и искам да споделя, че вкусът е много по-хубав от който и да е купешки. Правих с прясна мента - умопомрачително.  Heart Eyes Технологията е проста, изисква само 2 минути занимавка. Ако случайно някой се навие, можете да си набавите кефирени зърна от тук примерно, 90% от хората ги дават безплатно. И да спомена, че не бих си взела кефир, държан в непастьоризирано мляко. Моите зърна скоро ми ги дадоха и са още много малки, за това не мога да отделя и да пратя.

Биз, радвам се.  Hug

# 187
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
Кюбит давай рецептата  Praynig Гледам тук има поствали на уеб сайта дето си дала някой които нямат нищо против да споделят техните зърна. Никога не съм правила, и ми е интересно да пробвам  Thinking

# 188
  • Мнения: 233
Ще съобщя веднага щом стъпим в Whole Foods. Влезе ли в един, влиза и по цялото източно крайбрежие. Може да е месец, може да са два. Обещават и определено имат интерес, но са административно бавни.
Киселото мляко произвеждаме в ъпстейт ню йорк.


А, някаква надежда за западното краибрежие дали има?  newsm78

# 189
  • Мнения: 19
Сега съм напълно убеден, че съм попаднал на правилно място. Кисело мляко, кефир, любов към натуралното и ентусиазъм за "направи си сам". По-добра комбинация от тази, едва ли би се намерила!
На западното крайбрежие знам само едно място, до което Тримона млякото е достигнало-български магазин-кафе в Конкорд, Bay area на Сан Франсиско. Има го и в Лас Вегас.
Работим също така с голям дистрибутор в Чикаго - VG Commerce, които предполагам вече са стигнали с доставките до Минеаполис.
Великден  иде, бъдете здрави! ... и още по-здрави... яжте кисело мляко Тримона Laughing

Наско

# 190
  • Мнения: 3 989
Бейби, като ти дадат кефирните зърна ги изплакни със студена в пластмасова цедка, не метална. Кефирът не трябва да се докосва до метал. Трябва да имаш поне колкото орехче за около един литър прясно мляко. Ако нямаш толкова, сложи по малко мляко, той ще порастне.
Та, в буркан или голяма бутилка слагаш изплакнатите кефирни зърна, наливаш мляко и трябва да остане 1/4 поне празно място в съда. Слагаш го на тъмно, 18-25 градуса е оптималната температура (лятото като е топло зрее в хладилник, но повече време). От време на време разклащаш леко. След 24 часа прецеждаш, кефира оставаш в хладилника за поне един ден да доузрее и чак тогава пиеш. А кефирните зърна ги заливаш с ново мляко.
Ако не искаш или нямаш време да правиш кефир, зърната ги съхранявай залети с мляко, колкото да са покрити, в хладилник и сменяй млякото на 7-10 дни.
Ако ти свърши млякото, можеш да съхраняваш зърната във вода, в която си сложила малко захар. Пак в хладилник и пак сменяш на 7-10 дни.
Много е проста процедурата. Ако имаш въпроси - стреляй. И да ти е вкусно.  Hug

# 191
  • Мнения: 1 783
Еее, Кюбит, тъкмо говорехме за кефир в къщи, че много скъп хубавиякефир в руския магазин пък го пием доста. Мерси!!!
Искам само да кажа, че International Kefir Community звучи доста комично, като название  Laughing.

# 192
  • Мнения: 3 989
Биз, и аз се хилих като идиот, но една позната ми го пусна сайта, не е пунтажен. Тя живее в Германия и от сайта си е намерила кефир. Аз просто се обадих на една моя украинска приятелка и си взех нов, че предния го бях затрила.

# 193
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
Кюбит мнооооого благодаря  Hug  bouquet А защо трябва да се оставя място, за нарастващите зърна ли?  newsm78 Млякото може пастьоризирано нали? или трябва да го преваря, както за к. мляко когато правя? Четох и на други места, че се прецежда, предполагам това е само за да се извадят зърната, значи бих могла да използвам едра цедка която е за спагети  newsm78 18-25 гр. това си е стайна температура  Thinking

Наско е как да не си попандал на правилното място, всичките сме си Българчета и си обичаме натуралното  eat ; ентусиазма е от нашите баби и родители за направи си сам, и да е естествено  Wink ! Ако те не са ни отгледали да го тачим, няма много как да стане  Rolling Eyes 

# 194
  • Мнения: 3 989
Бейби, трябва да има място в съда, заради налягането, зърната правят лека газировка. Ако си сложила по-малко мляко или пък зърната са много, може да се газира и по-силно. Експериментирай и си намери вкуса, който на теб ти харесва.
Аз като започнах да правя едно време, го правих в малки количества - по половин литър мляко слагах с различно количество зърна, за да уцеля долу-горе вкус, който ми харесва, така ме посъветваха моите рускинки и украинки.
Може да сложиш и по една чашка мляко само в различни съдове и за един опит ще имаш резултат.

Иначе ползвам само пастьоризирано мляко, не го варя предварително. Непастьоризирано не употребявам в никаква форма, дори и на кашкавали и сирена. Ако си купуваш мляко от ферма (вие къде сте сега - върнахте ли се или сте още в Европа?) го вари.

Температурата е стайна, да. Но отоплена стая,  Wink ако е студено времето.

Прецежда се след 24 часа след като е стоял на тъмно на стайна температура. Трябва да се извадят зърната - да, които или пак трябва да залееш с мляко или със сладка вода за съхранение, както съм писала по-горе. След като го прецедиш го оставяш да зрее в хладилник за 1-2 дни.
Не знам каква ти е цедката за спагети, но ако е метална мрежата - не я ползвай. Прецеди кефира през марля или тензух.

Общи условия

Активация на акаунт