Графика на БТ. Моля за мнението ви !

• 147 698
  • 2 801
  •   1
Отговори
# 915
denis d  нямаш представа как ми отпусна напрежението но все пак се притеснявам да не се проточат нещата и да не се объркат плановете за инвитрото след 7 дни сме на първа среща със д-р Стаменов чакам толкова време и сега ме е страх да не ни върне заради това

# 916
  • София
http://www.fertilityfriend.com/ttc/chartgraph_module.php?d=2010- … amp;ts=1271673175  - бихте ли изказали мнение кога е Ову според вас? Според Бейбиплан е на 13.04. (16 - ден), а фертилити на 16.04. (19 ден)   bouquet

# 917
Зайче, графиката ти не се отваря. Ако пък съм се логнала с моя потребител във ФФ, отварям моята графика, кликвайки върху твоя линк.
Линкът трябва да изглежда като моя в подписа ми - адреса на ФФ.ком/ + 6-клавишна комбинация от цифри и букви.

Можеш да я "вземеш" като кликнеш на Home page - третото табче от долу на горе на страницата, където нанасяш t.

[Edit]
Копирам си ЛС, изпратено преди малко на друг потребител, смятам, че ще е полезно  Simple Smile

Привет Simple Smile

Направих ти print screen на моя екран. Надявам се визуално да обясня по-ясно  Blush

ЦЪК

My Home Page е в най-лявата колонка на страницата, третото от долу нагоре и съм го оградила в червено .  Simple Smile

Има вероятност да не си си създала Home page. Ако е така, в празното поленце, което излезе, напиши просто едно Hi или нещо такова и натисни Submit или Create (май беше нещо такова). Тогава вече би трябвало да си готова с линка - ето как изглежда моят:

http://www.fertilityfriend.com/home/2d665f

Мнението за О. и t вече оставям на специалистите  Simple Smile

Успех  Peace

Последна редакция: пн, 19 апр 2010, 17:01 от Café con leche

# 918
  • София
Кафенце, много благодаря!   bouquet Мисля, че вече трябва да се отвори: http://www.fertilityfriend.com/home/23e78f

# 919
  • В къщурката на хълма на феите
Зайче, според мен ову е било както засича ФФ .. но мен не ме взимай за меродавно мнение, че аз вече тотално се пищисах - 3 сайта 3 различни дати за ову .. днес се регистрирах в бейбиплан.ру и там ме засече на 22ри ден, първоначално ФФ ме засече на 21ви ден, но в последствие направи преизчисление и премести датата за 27мия ден, а пък в зачатие беше 24ти ден и май в крайна сметка ще си бебеправим на 21ви 22ри 24ти и 27ден този месец и ще се молим да не е ановулаторен и не задържа фоликул (ако изобщо се появи такъв)
иначе сега поне мога да ви дам и трите графики, защото вече се научих как да ги направя видими за всички (кафенце благодаря ти пак Hug) та ето ги:

http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=8404 … oginName=moonlady
http://www.babyplan.ru/profile/75641
http://www.fertilityfriend.com/home/2e3aee

и исках да ви питам, знаете ли защо линийките които засичат ову във ФФ при някои са плътно червени, а при някои (както и при мен) пунктирани??

Последна редакция: пн, 19 апр 2010, 19:13 от mecani

# 920
Зайка, аз съм за Ову на 20-21-ви ден. Почти никога овулацията не е на деня с най-ниска БТ или веднага след положителния тест за О. Един съвет от мен, когато видиш + на теста за О започнете с бебеправенето на същия или следващия ден, но не спирайте поне още 2 дни след това. успех!   bouquet

# 921
и исках да ви питам, знаете ли защо линийките които засичат ову във ФФ при някои са плътно червени, а при някои (както и при мен) пунктирани??
Хи хи, до вчера аз задавах тези въпроси, а днес съм първа писта да отговарям  Laughing

Накратко, пунктираната линия означава, че овулацията за конкретния цикъл е предполагаема.

Има отговор на този въпрос във FAQ секцията на FF.

Why do I have a dotted line on my chart?

(превод)
Пунктираната линия на температурата и на засечената овулация означава, че има нещо във въведените данни, което поставя датата на вашата О. под въпрос. Обикновено това се случва, когато другите признаци на фертилност (извън температурата) не потвърждават датата на О., която вашата температура предполага. Това може и нищо да не означава, особено когато разликата в температурите е очевидна. Понякога признаците на фертилност не успяват да се съчетаят в синхрон, за да представят категорично положение. В повечето случаи засечената дата на О. може да се вземе за меродавна, но това означава, че трябва да продължите да следите графиката си и признаците си на фертилност и да правите секс, ако забележите признаци за повишена фертилност.

Когато линията е пунктирана и промяната в температурата не е очевидна и категорична, на всяка цена продължавайте да правите секс, тъй като е напълно възможно О. все още да предстои. Ако в последствие друга дата на О. стане очевидна, програмата сама ще промени датата на О.

# 922

Възможно е да имам проблеми с термометъра. Едвам се виждаха цифрите в събота и неделя.
Като разместих батерията днес е друго. Освен това имаше Т-37,1 като мемори, а не 36,3 както показваха бледите показания.

Момичета, това е графиката ми, моля вижте тази за предишния месец и очаквам мнение! Имала ли съм овулация?

# 923
@viktoriqna@, за съжаление аз поне не виждам О в предната ти графика. Няма ясно изразена двуфазност  Confused

Защо не пробваш 1, 2 цикъла да ходиш на фоликулометрия, да проследите как нарастват фоликулите, образуваш ли доминантен и дали се пука?

# 924
Бенджолина, на всички предишни цикли имам двуфазност, може би този да е празния цикъл, този без овулация! ooooh!
Скоро съм на лекар и продължаваме.

# 925
Днес ми дойде, но знаех със сигурност, че ще е така.
Моля ви, бихте ли ми погледнали вече завършената втора графика. ФФ и БП дават О. на 14-и ден от МЦ, но това е и денят с най-ниска t. Чела съм, че много рядко О. е именно на деня с най-ниска t. Освен това на 14-и ден е (+) О. тест, а знам, че след такъв, О. настъпва от 12 до 48 часа. И второ освен това - отново на 15-и ден док видя фоликул 23 мм.  Blush Значи няма как О. да е на 14 ден, както казват сайтовете. Въпросът е и дали е на 15-и, за да мога да разбера дължината на ЛФ.  Blush Blush

Ако О. да речем ми е на 15-и ден, то това ще означава, че ЛФ ще ми е отново 12 дни, както миналия цикъл  Blush

Cycles History

(2 cycles)      Ave.    Min.   Max
Ovulation:   16   14   18
Luteal Phase:   13   12   13
Cycle length:   29   27   30

От БП - разликата в температурите е 0,24, а няколко поста по-нагоре Денис написа, че разликата е в границите 0,4-0,6. Притеснителна ли е разлика само 0,24?

Благодаря ви!   bouquet

# 926
Кафенце, със сигурност О не е била на 14-ти ден. Щом си имала 23 мм фоликул на 15-ти ден кога доктора е казал, че ще се спука? Според мен най-рано на 16-ти ден си имала О. А дали наистина се е спукал след това???? Докторът видяли жълтото тяло? Виждам, че в предния ти цикъл си имала ову около 20-ти ден.... Явно и при теб тя се измества...  newsm78

# 927
@viktoriqna@ , да напълно е възможно да си улучила точно ановулаторния цикъл.

Кафенце, според мен овулацията ти е била в същия ден, когато док е видял 23мм. фоликул, може би по-късно вечерта.
И лутеалната ти фаза наистина излиза 12 дни.
Разликата от 0.24 обаче ми се струва малко ниска.
Защо не пуснеш един прогестерон следващия път 7 дни след О?

Гледам обаче, че по-предния ти цикъл е била 0. 33 разликата, което е малко по-голяма разлика.

# 928
Благодаря ви, момичета   bouquet

Прегледът при док, видял 23 мм фоликул, беше в деня след (+) О. тест, т.е. 15-и ден от МЦ, къмто 14 ч. Може би наистина вечерта се е спукал. Което още повече ме вбесява, че милото ми отказа секс баш тази вечер  Crossing Arms

На следващия ден от МЦ - 16-и, отидох при друг лекар, тъй като вчерашния ми беше далече. Та втората лекарка каза: "Чак пък 23 мм не вярвам да е бил... " ooooh! Иначе имаше жълто тяло и специфичната течност, освободена при пукането на фоликула. Всъщност не знам доколко да вярвам на тази лекарка, тъй като ми откри и миомни възли, които предните 2 гинеколога не бяха видели  Blush

При тези обстоятелства, да коригирам ли сама графиката, че да сочи О. на 15-и ден?

За разликата от 0.24 - миналия цикъл изследвахме прогестерона на 7 ден след О., беше отличен (всъщност малко над горната граница).

# 929
  • София
Днес ми дойде, но знаех със сигурност, че ще е така.
....................

Според мен О. е била на 14/15 ден от МЦ /т.е на 14 много късно вечерта или на 15 много рано  сутринта - там някъде/
Според мен графиката ти е добре - имало е О. според мен.
ФФ взема всички стойности и така изчислява средната ст-т. В тази графика има повишена Бт през М.фаза и това обърква изчисляването на средната БТ.
Според мен разликата в БТ /като махна някои инцидентни стойности / е около 3,5/ - в този случай си на ръба Simple Smile , но според мен е имало О. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт