Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 94

• 91 063
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Момичета здравейте

не съм писала отдавна, но сега ще се включа с въпросче: дайте идея за покритие на торта с цвета на луната
благодаря предварително

# 601
Момичета здравейте

не съм писала отдавна, но сега ще се включа с въпросче: дайте идея за покритие на торта с цвета на луната
благодаря предварително
Искаш да стане сива на кратери или жълта като пълнолуние?

# 602
  • София
Ето ме пак на линия. Имах време да прегледам само последните няколко страници и да се порадвам на красотите, които сте спретнали. Браво, момичета!
Жени- много красиви, стилни, перфектно направени и трите минита. Радвам се на всяко твое творение.
Патрияни - голям ударник си ти!Всичките ти торти са чудесни.
Дими - много интересна и нестандартна торта, но основния цвят на покритието ми е малко странен. Може и от снимката да е, не знам.
Ели - суперска китара! Много ми хареса.
Шемет
- да ти е живо и здраво момченцето!
Краси - виждам, че си се вдъхновила от мои тортички, което много ме радва. Справила си се чудесно.
Блу - много идейна торта!Има леки дефекти, но като цяло е много ефектна!
Хрисив - много стилна и елегантна! Наистина трябва да си доволна от себе си.
Гушанка - всичките ти торти са много свежи, цветни и готини! Браво!
Азалс - снежкото е голям сладур. Страшно си го пипнала - изглежда сякаш е наистина от сняг.

От мен  - част от последните ми произведения - една шоколадово - кафена торта, последните две минита и курабийки сърца за 13-та годишнина от съвместния ми живот със скъпия (само искам да се оплача, че точно черното и червеното излизат отвратително на фотоапарата и снимките не са с много добро качество, но това е положението).

# 603
  • София
Ели, китарата е много добре придадена като форма, според ръката, която  се вижда, наистина е голяма:) Хубава работа, а вероятно е било и забавно:)

Бубе, не съм сигурна за цвета и снимката, ако идеш в албума ми, там ще видиш още една на друга светлина. Като цяло се получи пепел от рози, целях нещо като кафяво, но после боядисах с леко кафяво отгоре, има златна боичка и това е...странен е цветът, не веднага пъхнах нещото в кутията и не пазя много ярък спомен за естествения цвят, за да сравня със снимката.

Редактирам: Чак като постнах видях твоите снимки -много красиви неща. Панделката на шоколадовата е фондан, нали? Много красиво!!! Точките как направи? Зеленото мини е много идейно и се замислям какво ли би могло да бъде, ако беше торта?

Краси, в албума е по-голяма снимка, но нещо не ми сработва добре IE и не можах да го публикувам вчера като линк към по-голямата.

Последна редакция: вт, 22 дек 2009, 15:16 от dimitrina73

# 604
  • София
Дими - на другата снимка в албума ти верно си личи, че е повече пепел от рози. Но на тази, която си пуснала във форума, си е сиво-кафяво. А за панделката - да, фондан е. Точките правих после с тънка четка и боичка. Много ме е яд, защото снимах с една допълнителна леща (просто не съобразих да я махна) и блясъкът на шоколадовата глазура отиде по дяволите. В действителност тортата изглеждаше толкова по-апетитна, а на снимките е отврат, но карай да върви. Напоследък всичко, което правя, ми харесва много повече в действителност, отколкото по снимките.

# 605
  • Plovdiv->Toronto
Много красиви тортички буболинката  Grinning, мерси момичета, Дими, страхотен кейк, ще ми се зарадват в Лондон  Simple Smile ...
Дарилка, мъжете много харесаха китарата, вътре беше шоколадови блатове на Тоба Гарет, тялото с ганаш, а грифа с цитрусовия крем на Дими  Heart Eyes, много вкусен  Party ...
Дот, ще го измислим това кафенце някой ден  Laughing, весели празници на всички и от мен  Hug ...

# 606
Привет на всички. Отново прелитам и не мисля да кацам. Утре мисля да ви прочета и разгледам на спокойствие. Спускам 3 торти и отивам да подготвям елементи за следващата. Обещавам, ще се посмеем с нея.   Wink

Тази е кола загадка.  Изобщо няма да се оправдавам и да си търся извинения. Ха, да видим кой ще я познае. Награда - близалка естествено.
И ОЩЕ
Милион проблеми имах с нея. Тонове нерви и ядове изхабих. Кусури - с лопата да ги ринеш. Хайде Райче, беше го ударила на критики. Възползвай се от момента. Голям цирк днес с тая кола. Чакам си днес в офиса да дойдат да си вземат тортата, всичко ми се свило от притеснения, щото си знам кусурите. И както си работя на компа, с периферното зрение мяркам една синьо-сиво-зелена Тойота с познат номер да минава отпред.  Shocked Направо се уплаших. реших че халюцинации имам..... вече ми се привижда. Не стига че я сънувах и сутринта се събуждам с мисълта че пак съм забравила "гедалата", ами вече и ми се привижда.... Оказа се че човека идва да си прибере тортата с прототипа.  Sunglasses Огледалата ги направих набързо сутринта, и чак днес вечерта като свалях снимките забелязах, че съм ги сложила наопаки.....   Confused Rolling Eyes

Тази е за една пълнолетничка. Опитах се деликатно и не чак толкова деликатно да ги откажа от цветните перли, но не успях. Зеленото клонче е моя идея. Може би трябваше с още по-тънкия фитил да го направя. Отчитам си грешката. Най-сетне лилавото ми е излязло. Отгоре е мината с гъбичка и перлена боя, разтворена във водка и капка лилава боя. Много нежно и красиво става.
И ОЩЕ

И ОЩЕ
А това е за утрешното тържество на малкия. Бузите що са толкова червени на снимката - незнам  Shocked . Голяма веселба беше с тая торта. Разтоварих си напрежението с нея.  Най-накрая малко о...ках положението с гъбката и червената боя, ама трябваше да махна нишестето. Малкия висеше до мен и само кусури намираше. На едно място мацнах брадата с червено и той подскочи. Викам му: Абе, кой ще го види тука отдолу?... Обаче той  ми заяви: "Ама мамооооо, казала съм на Госпожата, че си царицата на тортите. Не можеш така да се излагаш с намацано......"  Joy Цирк голям.
Толкова от мен.

Последна редакция: вт, 22 дек 2009, 22:50 от van444eto

# 607
  • Plovdiv->Toronto
Оооо, този Дядо Мраз е страхотен, че и красив  Laughing. Вчера като го обясняваше още го харесах, но е станал по-хубав отколкото си го представях  Heart Eyes ...
И лилявата е хубава, ама тази е  #Crazy   bouquet ....

# 608
Аз така нахално пак при вас.
van444eto  аз познах,първата торта е тойота Laughingда знаеш,че децата са много доволни.И никакви кошмари повече Hug
Приятна вечер на всички  bouquet
п.с. Дядо Коледа е фантастичен.

# 609
  • Vaudreuil Canada
Ванче Тойота Ярис бе душата ... кво не е ясно!!! Искам близалкааааааааа!!!!
Дядо Мраза е страхотен - много готин.
Ели китарата ми напълни душата - невероятна е - много сте си поиграли ама има защо.
bubolinkata перфектно както винаги.
Албенче ти ще почиваш ли изобщо?

# 610
Ванче Тойота Ярис бе душата ... кво не е ясно!!! Искам близалкааааааааа!!!!

Еййй верно ли? По задницата ли я позна. На мен ми прилича на няква ретро Тойота, що ли е то?

Ванче, дядо Мраз или дядо Коледа е страшен. Има едно добродушно излъчванеее, много хубав. Я кажи последно брадата как направи, не са само фитили, нали?

И лилявата ми харесва, не са лоши перлите, свежо е с тях. "Шукарна" работа ...ей от два дни ми е в главата тая дума и голям смях пада като се сетя за нея

Бубе, много са ти хубави сладките и шоко-тортата. Нали знаеш от сега че питам за рецептата. Как успя да загладиш толкова гладко отстрани?

# 611
Добър вечер и от мен.
Момичета тортите ви просто са невероятни. Няма да ви изброявам за да не пропусна някоя, но не мога да пропусна "Дядо Мраз " на van444eto .... Невероятен е!!!
И след тези красоти мен ме е срам да покажа моята торта  Embarassed, но срам не срам показвам, а вие си критикувайте.
Тази торта дойде "поръчка" от кандидат етървата  Grinning, за Коледния купон във фирмата им ....

Допуснах толкова много грешки .... Но както и да е !!!
Лека вечер на всички и Весели празници  Tada  Wine Glass

# 612
  • Пловдив
Момичета привет и от мен. Тук съм и ви чета, но 2 дни се разправям с болното си дете. И сега съм ядосана, че ни се проваля пътуването за Коледа Sad Но пък важното е дечко да е здрав. Зарязах даже правенето на коледните сладки заради малкия, че се борихме 2 дни с температура около 39 градуса. Ето оплаках се, но не ми олекна кой знае колко.
Видях много хубави торти в темата, но ми е непосилно да ги изброя.
Ето и от мен последната за годината торта. Покрай празниците отказах всички торти, защото щях да съм извън града, но пък и сега нема да ми е зле. Ще си почина пълноценно  Mr. Green

# 613
Леле колко торти съм пропуснала...  Shocked
2 Страхотни снежни човека. И двата различни, но и двата ми харесват. Двете торти на Патрияни са супер. Изобщо не личи да си имала проблеми с гъбичката. Страхотен цвят. Направо се кефя вместо теб на апарата ти. Разликата е огромна. И другите ти 2 торти са супер. Дядо Коледа е станал много ефектен и добре направен. А кофата с шампанското е невероятна. От какво са ледените кубчета. Тортата на Шеметчето е много весела. Малко ми тъмнее зеленото на долния етаж, ама това да е кусура. Фигурките са много сладки. Сърцето на Краси е разкошно. Гладичко, нежно синьо и със страхотна декорация. И Пух и Ко за много готини. Много труд има по тази торта. Голяма врътня, но си заслужава.
За тортата на Блюто какво да кажа - вече я изкритикувах и си казах мнението но ще кажа и тук. Прощавам и целулита и кривините. Знам какво е да се издъниш точно когато не трябва. Бебето е  хубаво. Много ми идват цветлетата на горния етаж. Малко като нахвърляни са. Убеждавам се за пореден път, че цветленце без листенце е малко като недовршено. Като цяло тортата ми харесва много. За разцепения релеф, и аз го постигнах тоя ефект. Ужасно е. Особенно отстрани, където трудно се прикрива после.  Хриси - страхотна торта. Нежна и изчистена. Нямам забележки.  Цветето е много хубаво. Жени - супер са подаръците. И трите тортички са много добре направени. И панделките и релефа... всичко е страхотно.  Дими, пак ли пращаш торти до другия край на света? Иска ми се да я видя отблизо. Нещо нестандартно си направила за пореден път и искам да надникна през лупата. Фиолеткееееее, браво кака! Идеално си се справила в седнало положение. За пореден път отказа жокера "Обади се на приятел". Дано да си добре след толкова труд.  Ели - китарата е като истинска. Завидях ви на приятното преживяване около правенето на тортата. Заслужавало си е ввсяка изпита чаша. Като гледам, винцето не ви се е отразило зле.  Laughing Бубулинка отново страхотна колекция. И отново гледах и разглеждах дълго и продължително. Пепи - не се предавай и не се давай на някакви си болести. Дано детенце да се излекува бързо и да се насладите на празниците.
По-късно ще раздавам близалки и ще отговарям на въпросите. Сега ще работим малко.

# 614
  • София
Бичо мало, Пепи - много свежи коледни торти! Зареждат ме с настроение за празник и купон.
Ванче - Дядо Мраз (или Дядо Коледа) ти е страхотен! Толкова симпатичен и изразителен си го докарала! Браво. А разказа за синчето и постоянните забележки - толкова ми е познато. Мен средният ми е такъв перфекционист и  е роден за критик. Нищо не пропуска, нищо не спестява. Миналата седмица и аз правих лилава торта, мината отгоре с перлена боя (точно както при теб). Дано намеря време скоро и нея да я кача.
Дарилка - тортата я правих пак по любимата ми вита технология. Използвах какаови блатове, напоени със сироп от кафява захар и ром. Кремът беше мока. Между блатовете редих и бишкоти, топнати в еспресо. Замазах с моя си шоколадов крем (давала съм рецептата). Ползвах дълга шпатула - от тези, които продават в Метро. Имам въртяща се стойка, която много улеснява работата по замазването и изглаждането. Отгоре поръсих с настърган шоколад и украсих с кафени зърна. Аз лично не съм я пробвала тортата, защото беше за подарък, но хората казаха, че била невероятна на вкус. А аз реших да им повярвам.  Laughing
 Ето и още една торта от мен - беше ми първата от общо четири поръчки за миналата седмица. По-голяма част от бонбоните са ръчно правени. Картичката е от захарно тесто изцяло. Самата торта е класическо тирамису.

цък за още снимки

И да ви пожелая на всички ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!!! Много настроение, Коледен дух, подаръци и усмивки!

Общи условия

Активация на акаунт