Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 94

• 91 037
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
ШОКОЛАДОВА ТОРТА

Необходими продукти:

1. 3 бр. готови блата;
2. 1 ½  ч. ч. захар;
3. 1 куб. чисто масло;
4.  1 ч. ч. вода;
5. 50 гр. алкохол;
6. 1 коф. заквасена сметана;
7. 1 коф. течен шоколад.

Начин на приготвяне:

ЗА СИРОПА: Захарта се карамелизира. Към нея с бъркане се прибавя чистото масло и алкохола. Към тях се прибавя около 1 ч. ч. вода, бърка се докато стане сироп.

ЗА КРЕМА: Сметаната се разбива с 2-3 с.л. захар заедно с течния шоколад.

НАРЕЖДАНЕ: Реди се блат, полива се с сока обилно, особено по краищата отгоре нарязан на малки парченца банан, после крема, следва още другия блат, банан и отново крема. Тортата добре се намазва с крема и от страни. Украсява се по желание с шоколадови пръчици, бомбонки, орехи и т. н.

Ето и една мързелива, бърза и лесна от мен

# 631
  • Пловдив
Здравейте момичета,страхотни торти правите   bouquet
Бихте ли ми дали рецептата на торта трюфел,търсих,търсих,но не намерих,а нямам много време Sad
Благодаря ви предварително.
Весели празници,много радост,здраве и късмет ви желая .

А ако погледнеш в тортената библиотека дали няма да я намериш Wink

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=339926.msg8954597#msg8954597

# 632
Искре щом не искаш айсинг остава само кокоса . Можеш да поръсиш с кокосови стърготини за сняг

# 633
Ами сметана????? newsm78

# 634
Ехооооооооо!!! Преди да ви пожелая весело посрещане на празника довечера, искам да ви разкажа една Коледна приказка. Естествено ще бъде ОФФ, но не мога да се въздържа, тъй като тя е с поука.
Снощи, с моята достойна луда сестра ходихме на нощно посещение в МЕТРО. Решихме, че народа се е изтеглил вече от София и трябваше да заредим хладилниците и ние. А и сестра ми искаше да и покажа боичките-шрифтове и да си купи. Както и да е! В 22.30 бяхме там, както и половин София и околностите както се оказа.  Laughing Заровихме се в някакъв щанд да гледаме едни обувки и чуваме по високоговорителя: "Моля, Госпожа А...С...И... да се яви на информация" ... Споглеждаме се ние и гласът повтаря съобщението. След потретяне на съобщението, в един глас казваме: "Това съм аз" и "Това си ти" и хукваме към информация. Какво се оказва??? Сестра ми си изпуснала чантата някъде и я викат за да и я върнат!  Shocked Обяснихме кои сме, какво има в чантата, сравниха личната карта и и я върнаха непокътната с много пари, документи и ключове от колата и. Попитахме кой е донесъл чантата, казаха ни единствено: "Едно момиче." Не можаха да ни го посочат или да ни дадат повече инфо. Доплака ми се, честно ви казвам. Тази случка възвърна вярата ми в останалото добро в хората. Знам, че няма начин да разбера коя беше нашата благодетелка, но довечера ще изпия чаша вино за здравето и и здравето на семейството и. Не разбрах дали е момиченце, девойка или жена, но факта че това се случи ме обнадежди, че има шанс народа ни да оцелее и да съхрани добротата!!! Нека бъде жива и здрава и искренно се надявам че ще и се случат много хубави неща!!!
Бъдете всички Вие живи и здрави, направето по една добрина и се надявайте като мен, че тя ще ви се възвърне стократно!!!
Наздраве и късмет на всички!!!

Ще се опитам по-късно да ви разгледам нещата и да коментирам, но все още ме държи емоцията и не съм в състояние да го направя сега.  Crazy

# 635
Здравейте набързо прелитам да си покажа снощната тортичка(тортище) За предната торта казах че съм горда ... Ееееее и с тази съм горда Embarassed Въпреки че на снимките не е излязла чак толкоз хубаво - на живо е супер (поне на мен ми харесва) трябваше да има и листенца туй онуй но времето не стигна Laughing Отивам да правя калинка утре или в други ден ще я покажа и нея  Laughing На всички приятно изкарване довечара   bouquet 

# 636
Ванче,малко ме разчувства с тази хубава Коледна приказка.Ние българите сме си такива,добри,сърдечни,просто времето в което живеем ни кара да бъдем малко по-зли и лоши.
Напоследък не съм ви разглеждала красотите,при мен на работа сега точно има много работа, /уж криза а хората поръчват ли поръчват торти/.
Весели празници ви желая на всички.

# 637
Някой може ли да ми каже от какво се прави тази смес, за да се изреже с Пачуърк кътърсите?  Praynig
Например ето тази торта:

# 638
  • Linz
Направо ми идва да ви попитам... не ви ли е срам да правите толкова красиви, фантастични и невероятни торти?! Mr. Green
Весели празници!

# 639
От толкова сладки не можах да се включа в темата, но видях страхотни торти. Ванче не мога да не похваля твоя Дядо Мраз, страшно чаровен. Браво!!! А за постъпката на момичето, което е върнало чантата, евалата й правя.

ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО И ВЕСЕЛА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ ОТ ЛЮБИМАТА МИ ТЕМИЧКА! ПОЖЕЛАВАМ ВИ МНОГО ЗДРАВЕ И БЛАГОПОЛУЧИЕ ПРЕЗ НОВАТА 2010 Г.!!!

# 640
  • Варна, морето и сините вълни!
issues, тази на снимката точно не мога да ти кажа каква е.
Но аз съм рязала с кътърите съхнеща моделираща маса, шоколадово тесто и 2части шоколадово тесто+1 част съхнеюа моделираща маса  bouquet

По принцип има специална смес за кътъри, но аз не съм я оитвала!

# 641
ВЕСЕЛИ  КОЛЕДНИ  ПРАЗНИЦИ  МИЛИ  МОМИЧЕТА!!!!
Желая на Вас и Вашите семейства здраве, щастие и много любов!
Наздраве!

Аз така, само викам, ама честна пионерска няма да пия  hahaha[/color]

# 642
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ,МНООГО щастие,ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ ВИ ЖЕЛАЯ ОТ СЪРЦЕ Hug Hug
показвам ви  торти от днес и отивам да по4ивам Whistling

видях мноого красиви торти,но за да не пропусна някой когато се поосвободя ще коментирам Embarassedпоздравления ,моми4ета  bouquet

# 643
Здравейте,имам една торта в хладилника,взех рецептата от форума,по бабина рецепта, имам доста излишни шоколади покрай празниците на децата и искам да я направя така отстрани и отгоре,та въпроса ми е  как става номера, благодаря предварително  (снимката е копирана от галерия торти на bicho malo)                                                                                                          

А това  е първата ми торта,правих я за рождения ден на малката ми дъщеря, получи се благодарение на страхотно добре синтезираната информация в Тортена Библиотека,голямо БРАВО на тези,които са я направили     bouquet
                                                                                                                                         Цветовете са жълто и оранжево,но не се вижда добре на снимката.

Последна редакция: чт, 24 дек 2009, 22:17 от nakita

# 644
  • В кошера...
Весела Коледа, мили момичета!
Бъдете много здрави, бъдете обичани и обичайте!

Нашата скромна коледна тортичка, след маратона със сладките вече не остана време за украси
http://medunkabg.multiply.com/photos/album/33/33#photo=30

Последна редакция: пт, 25 дек 2009, 00:01 от medunka

Общи условия

Активация на акаунт