Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 94

  • 91 098
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 175
Момичета, аз имам проблем  Sad ... След една седмица детенце има рожден ден. Хареса си торта кошер. Речено - сторено! Направих си предварително пчеличките, но не съобразих да им бодна клечки от долу ... Сега са напълно изсъхнали и супер твърди и се чудя как да ги закрепя върху тортата?  ooooh! Тортата не е равна от горе, а е като полукълбо - иска ми се да са хаотично "накацали" по страните... С глазура от белтъци и пудра дали ще стане?  newsm78 Дайте идеи, плийййз  Praynig

п.п. Забравих да напиша, че тортата ще е покрита с марципан Варна, а пчеличките са от захарен фондан

# 91
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Душко ако не са много тежки даже и с малко водичка ще стане - други варианти са малко маслен крем, или размит с мнооооого малко вода марципан Варна или фондан - колкото да е по-лепкав но не много течен, или белтъчена глазура, или разтопен шоколад.

# 92
  • Мнения: 175
Душко ако не са много тежки даже и с малко водичка ще стане - други варианти са малко маслен крем, или размит с мнооооого малко вода марципан Варна или фондан - колкото да е по-лепкав но не много течен, или белтъчена глазура, или разтопен шоколад.

Много ти благодаря   bouquet Ами не са много тежки, но са обемни и не съм сигурна, че ще стане с вода само... Скоро без да искам отлепих едното крилце на една пчеличка и едва го залепих - с вода и мед малко... Но идеята за размит с водичка марципан или фондан ми хареса и така ще ги лепна  Laughing  Че за друго няма да ми трябва белтъчна глазура и останалата голяма част трябваше да хвърля ...
Още веднъж благодаря  Hug

# 93
  • Мнения: 1 122
Clairette не става пудинг. Аз направих тая глупост и сложих пудинг, ама той не се разбива, а се вари и добре че имах крем Бавария та спасих положението.

shemet_neveroiaten може и без смокини, аз имам сладко и затова си сложих 4-5 бр. нарязани на дребно.

Pavi да е жив и здрав сина ти. Много добре си се справила. С какво рисува? Дай малко подробности по рисунката.

# 94
  • Мнения: 2 185
Аз не намерих сладко от смокини и май се отказах да правя тортата. А пудинга ми е без варене, все си мисля, че ще свърши работа. Стаси колко време я държа тортата в хладилник преди да можеш да я режеш?

# 95
  • Мнения: 1 122
Clairette и без смокините пробвай, пак ще стане хубава. Е щом пудинга ти е без варене значи ще стане. Аз я направих вчера следобяд и днес на обяд я разкопчах, но предполагам 4-5 часа стигат. То няма какво толкова да стяга и да попива. Моят крем си стегна почти веднага.

# 96
  • в моя свят
  • Мнения: 849
Момичета тази бисквитена торта и мен много ме съблазнява обаче ми трябват идеи за алтернатива на форма за торта с откопчаващ се борд.Нямам такава и си мисля ако увия с фолио дали би се получило?И всякакви други идеи приемам,че с тези торти,които правите въображението ви работи без отказ.  bouquet
Да не забравя да попитам и за шоколадовия крем,които сте от Бг какъв използвате? Някой крем на д-р Йоткер без варене подходящ ли е? Или друг,който го има в магазинната мрежа,че от сладкарските складове имат само големи опаковки като количество.
Извинявам се за многото въпроси,но от предната седмица въздишам по тази торта и всички я хвалите и вече не издържам  Grinning

# 97
  • Мнения: 3 926
И аз с проблем... Опитвам да правя шоколадов фондан по подробните описания на Ванчето, обаче не им се получава Sad Седи ужсно тричаво... Меся с пудра захар - става твърдо и тричаво... МОже би изобщо не трябваше да доомесвам... Обаче то така и не стана гладичко като на снимките на Ванчето.
Иначе шоколадът е черен, от Кадемлия го взех, на шайби (копчета, кръгчета... кой както им казва Wink)
А мама има РД в събота и исках да я изненадам с торта с шоколадови рози Rolling Eyes
Иначе глюкозата ми изглежда добре уж..
Де да знам. Дайте някакви идеи Hug

# 98
  • Мнения: 492
Стаси и аз искам парче от тази торта   Mr. Green, олее колко вкусно изглежда

и от мен една закръгленка барби  Joy

# 99
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
И аз с проблем... Опитвам да правя шоколадов фондан по подробните описания на Ванчето, обаче не им се получава Sad Седи ужсно тричаво... Меся с пудра захар - става твърдо и тричаво... МОже би изобщо не трябваше да доомесвам... Обаче то така и не стана гладичко като на снимките на Ванчето.
Иначе шоколадът е черен, от Кадемлия го взех, на шайби (копчета, кръгчета... кой както им казва Wink)
А мама има РД в събота и исках да я изненадам с торта с шоколадови рози Rolling Eyes
Иначе глюкозата ми изглежда добре уж..
Де да знам. Дайте някакви идеи Hug

Разтопи, разбъркай и го остави тричаво да отлежи на студено - в хладилника за 2 часа. Намазни си ръцете и омеси. Ако и след това не става  нямам идея как да го спасиш.

# 100
  • Мнения: 81
И аз с проблем... Опитвам да правя шоколадов фондан по подробните описания на Ванчето, обаче не им се получава Sad Седи ужсно тричаво... Меся с пудра захар - става твърдо и тричаво... МОже би изобщо не трябваше да доомесвам... Обаче то така и не стана гладичко като на снимките на Ванчето.
Иначе шоколадът е черен, от Кадемлия го взех, на шайби (копчета, кръгчета... кой както им казва Wink)
А мама има РД в събота и исках да я изненадам с торта с шоколадови рози Rolling Eyes
Иначе глюкозата ми изглежда добре уж..
Де да знам. Дайте някакви идеи Hug
Взела си от този скъпия австрииски шоколад за да направиш заливка?  Crazy

# 101
  • Мнения: 3 926
Пепи, благодаря много Hug
Точно преди да прочета отговора ти го бях сложила да го затоплям.
Всъщност вечерта го бях збравила на плота и го намерих на камъче. Разтроших го и го сложих да го топля на водна баня. После прочетох отговора ти и добих смелост. Понеже бях месила с поне 3 лъжици пудра захар, реших, че няма да е излишно да му сложа вода. ПРибавих две ч.л. вода и още лъжичка и половина (отново чаени) глюкоза. А, забравих да кажа, че вечерта в опитите си да го спася разтопих и още 50 гр. шоколад. Та в крайна сметка се получи. Месих с лъжица и отделих малко вода, както е показала Ванчето (да е жива и здрава) в един клип Peace Накарая, като не можех вече с лъжица го взех и месих на ръце. Вода продължи да се отделя, а аз си бършех ръцете със салфетки. Отидоха 3 броя салфетки, докато придоби според мен нормална консистенция. Пак е леко влажно, но не е лепкаво и е доста по-разтегливо от снощи Peace
Мисля, че ще се получи Praynig

Ааа, мисля, че не е австрийски... 13.50 килото. Не ми се видя скъпо... Thinking

# 102
  • Мнения: 1 965
И аз с проблем... Опитвам да правя шоколадов фондан по подробните описания на Ванчето, обаче не им се получава Sad Седи ужсно тричаво... Меся с пудра захар - става твърдо и тричаво... МОже би изобщо не трябваше да доомесвам... Обаче то така и не стана гладичко като на снимките на Ванчето.

Разтопи, разбъркай и го остави тричаво да отлежи на студено - в хладилника за 2 часа. Намазни си ръцете и омеси. Ако и след това не става  нямам идея как да го спасиш.
Съгласна съм с Пепи 50на100. Разтопи в МВ на много слабо, за да не го сготвиш. Като се размекне, омеси още топло с ОЛИО. Мажи ръцете и меси. След това остави на стайна температура няколко часа. Допълнителната захар е била грешка. Винаги трябва да се преценява, че след забъркване и изтиване на сместта следва стягане от самосебе си. Наблъскаш ли захар още в началото, след това имаш тухличка. Предполагам че това важи за всички домашни покрития.  Ако и така не се оправи, наистина незнам какво да правиш.
Шоколада на копчета/плочки/пелети/калети от кадемлия го знам, ама само на теория. не съм го ползвала и не мога да кажа нищо за неговата консистенция.
svetlane - Хубаво Барби. роклята е малко стил 17 век - кралския двор.

Докато пиша, Асенцето оправила работата. Браво на теб!

# 103
  • Мнения: 3 926
Ванче Hug
Сори за ОФФ-а, ама гледам, че децата ти са родени на две паметни, за американската история, дати Peace
А що се отнася до шоколада от Кадемлия, вчера една дружка ме убеждаваше, че е кувертюр, обаче съставът му не е на къвертюр, а и вкусът също Thinking Така или иначе това е втория път, в който работя с шоколад и определено нямам опит. Но пък желание не ми липсва Wink

# 104
  • Мнения: 57
поздравления на всички мами  bouquet тортите са страхотни...и аз се запалих сега отивам до магазина да купя продукти и се захващам за работа Laughing ,ще видим какво ще измайстора  Laughing .... браво страхотни сте!!!

Общи условия

Активация на акаунт