Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 94

• 91 173
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, аз имам проблем  Sad ... След една седмица детенце има рожден ден. Хареса си торта кошер. Речено - сторено! Направих си предварително пчеличките, но не съобразих да им бодна клечки от долу ... Сега са напълно изсъхнали и супер твърди и се чудя как да ги закрепя върху тортата?  ooooh! Тортата не е равна от горе, а е като полукълбо - иска ми се да са хаотично "накацали" по страните... С глазура от белтъци и пудра дали ще стане?  newsm78 Дайте идеи, плийййз  Praynig

п.п. Забравих да напиша, че тортата ще е покрита с марципан Варна, а пчеличките са от захарен фондан

Към коментарите на Шеметчето, ще добавя и още един вариант за закрепване. Можеш да ги сложиш на увити телчета, небрежно разхвърчани по тортата и да ги забучиш самите телчета.

Аз минавам да се оплача от злополучният ми опит с торта Баскетболна топка...многооооооо трудно е това с тая топка. Особенно като нямам форма за полукръг и реших да дялкам двете полукълба на ръка Thinking. Голяма бела си вкарах, въобще не съм доволна, лошото е че тортата е поръчка от приятелка имного се дразня...

Повече разкази в снимки, довечера. ooooh!

# 106
  • Vaudreuil Canada
Дарилка утрепа ме с това дялкане - печеш си блатовете изрязваш кръгове от тях (с различен диаметър според купата която ще пълниш) и пълниш в купа покрита с найлоново фолио (като тортата с рула ама ти си редиш блат крем блат крем и т.н.)

# 107
Дарилка утрепа ме с това дялкане - печеш си блатовете изрязваш кръгове от тях (с различен диаметър според купата която ще пълниш) и пълниш в купа покрита с найлоново фолио (като тортата с рула ама ти си редиш блат крем блат крем и т.н.)

Е, да ама не стана така, щото нямах подходящ диаметър купа. И нали в 12 полунощ гредах "Черешката на тортата" по Fiesta TV и там правиха топки за тенис....та видях от тях и викам дай и аз да пробвам...ама нъцки. Тренинг и опит си трябват за това, а не здраво дупе  Rolling Eyes.
То като цяло не ми върви с тая торта, тъй като изхвърлих и 6 белтъка, тъй като не станаха на сняг.
След това като покрих топката, реших че оранжевият цвят не е достатъчно наситен и го наплесках отгоре с още оранж. Стана като тиква. #Crazy
Отлепих покририето, тъй като нямах достатъчно ММ, изстъргах полепналото масло с нож ...хаха и пак замесих и разточих. Мислих, че голяма боза ще се получи, но стана.
А и тъпият релеф не е хубав, абе като цяло Баскетболната топка много ще й отива коша за боклук...af

# 108
  • В кошера...
Дарилке, ти съвсем ме отказа от идеята за бакугана. Щом ти се оплакваш... Аз къде ще се бутам...Чакам с нетърпение да я видя топката.

# 109
Ей верно голямо затишие е тук ...цял ден аз ли само се оплаквам Embarassed
Ванчето се покри в Студения порцелан ...ами останалите къде са?

Дарилке, ти съвсем ме отказа от идеята за бакугана. Щом ти се оплакваш... Аз къде ще се бутам...Чакам с нетърпение да я видя топката.

Еее, що да съм те отказала Медунке? Просто не съм възхитена от себе си, очаквах да се справя по-добре...
Не е това което очаквах, мисля че сбърках като цяло с технологията, но нали така човек трупа опити и после знае кво да прави...

Ето и самата торта

Разрези нямам, щото заминава по предназначение, ама ако ми пратят, ще пусна по-късно.

Айде, отивам да се утешавам с един кекс Laughing

# 110
Eeee Дарилка, Прекрасна е тортата,не си личи през какви перипети си минала, е има малко бабунки, но не мисля,че окото на "невежите" Mr. Green ще го забележи, освен ако не е за някоя приятелка като Теди,която определено вече си деформирала  Joy
Итересно ми е първият етаж какво представлява,пусни някоя снимка отстрани. А топката с какъв крем я направи за да си запази формата?

# 111
Абе, що не вземеш да се гръмнеш и ти  #2gunfire ...... Пиша по-често от тебе тука. Какво сте ме захапали  къде се крия и къде не...... Ти поне си виждала колко е весело и спокойно при мен в офиса и въпреки всичко пиша от време на време. Ако си вдигнат ръчичките всички които са ми писали на ЛС и съм им отговорила знаеш ли колко времечат имам в темата??? Аааааа, че ме ядоса!  И ако искаш да знаеш, седнах да те питам къде е тортата която цял ден обещаваш. Топка щеше да показваш....  и к`во виждат очите ми???  Shocked Портокал с жартиери..... Многоъгълен при това.....  Crossing Arms Айде, яж си кекса и спри да ме шпионираш мноУ ти сЪ мол` щото влизам в серия торти и ще ревеш другата седмица че постоянно ме срещаш тук...... Първата след малко. Само батериите да глътнат малко ток, че кофти изненада се получи.
В интерес на истината, топката се е получила добре. След тоя рев днес, очаквах да видя кой знае какъв провал. Без майтап. Другия път ще е перфектна.
Асенцето - моите чудовища са специално проектирани за случая. Затова са родени на тези дати. Ама х`американското посолство не се трогва. И не ни ще там. Sad

# 112
Дарилка aз въобще не очаквах да покажеш тортата, наистина си помислих че е отишла в кофата Joy А сега направо ме застреля с резултата, браво бе, много хубава е станала. И сега докато пиша и мойта щерка дойде и като я видя, каза че е много яка. Така че хич не се ядосвай, много си е хубава даже. Peace Релефа с какво направи?
То наистина тука цари някакво затишие, от мен ще има две торти ама другата седмица.

# 113
Айде, яж си кекса и спри да ме шпионираш мноУ ти сЪ мол` щото влизам в серия торти и ще ревеш другата седмица че постоянно ме срещаш тук......

Ей какво посрещане! Така те искам, аааа...Дай тон, че всички са заспали  Joy Joy
Еми мъчно ни е за тебе бе, цял ден никой нищо не е писал, направо резил за темата.
А това за портокала, много ме развесели... Joy

Ай-ай, първият етаж е 26 см, покрит с бяла ММ, и тия ресни отдолу са мрежата на коша. Блатовете и на двата етажа са пандишпана на Пепи, че е доста стегнат, пекох 1 ден предварително и на следващият рязах и сглобявах, на по-следващият обличах. Идеята ми бе да има спойка между блатовете и да е стегнато. Снимки много не направих, знаеш по каква причина. В албума има още една..

stasi76 релефа го правих с най-малкият накрайник на един от шприцовете, мисля  2-ка, тоя с който се изсписват надписи...

# 114
....... и тия ресни отдолу са мрежата на коша.
Щях да питам к`во общо има  топката с това ДЕТСКО БАРАБАНЧЕ, ама ти ме ядоса и забравих. То, па мрежа било.....   Rolling Eyes

Ей ви една торта. Тия отгоре, определено ме измъчиха много. Много сложни тия човешки фигури, брей! И добре че снимах отблизо, та видях че тая розовокосата мацка е омазана цялата иначе така щях да си я дам и голям резил. Ще кажат хората че има екзема.....
И ОЩЕ

# 115
  • Vaudreuil Canada
А това за портокала, много ме развесели... Joy

И мене  hahaha

Тортата си е станала супер - кусурите си ги знаеш но и аз очаквах трагичен резултат особено с това орязване и остъргване на формата. Аз не бих могла да се справя така добре с тази част.

Отивам да правя вечеря пък после ако се доредя до компютъра може и торта да ви пусна.

# 116
Включвам се и аз преди да съм си довършила тортата, че може и накрая да я окепазя. Но оставих утре на светло да я доогледам и да преценя къде какво да пипна още. Ето:
Идеята е да пресъздам резбована рамка . Доста се пънах с какво ли не и накря главицата ми това успя да измисли. Това дето ще е в рамката ще го видите евентуално утре.

Ванчето, получили са се фигурите и то много добре! Не личи да си се измъчвала... А последния хумор дето пускаш...леле, да се смееш ли, да плачеш ли. Ако бях на мястото на Дарилка сигурно щях здраво да лапна плувката Laughing

Дарилка, браво за тортата! Харесва ми! (Наскоро си правих проучване за тази тематика, но определено нямаше да се престраша на такъв смел вариант. Добре, че имах избор между две теми и избрах другата. )Е върха щеше да е, ако беше сложила топката на ринга, преди падането й в мрежата  Grinning Май не ти е стигнало търпението за равномерен релеф? Wink Гледам, носиш на майтап, да не ми се засегнеш сега? Thinking

Pavi, добре дошла в отбора на ризувашите Simple Smile Рисунката ти е станала много добре.

Стаси 76, като ти гледам тортичката-много е апетитна, изкушавам се и аз да я спретна някой ден

# 117
  • Vaudreuil Canada
Eто и от мен тортичка

Розите бяха повече но не можах да ги сместя на тортата щото се бяха втвърднали много.

Ивейн чакам с нетърпение творението ти - страхотно се справяш.

Ванче аз от фигурките на тортата никой не познавам но пък са много чаровни и изработката много ми харесва - много си надобряла в моделирането на фигури.

# 118
Откривам Коледния сезон ( тук след Тенксгивинг всичко вече е настроено Коледно  Mr. Green )

Тука има  снимки на няколко "дъмита" ,на който му е интересно да надникне . http://raya1979.multiply.com/

Дарилка е ,и аз чаках да видя нещо наистина "зле"  Wink ,но тортата е станала хубава . Е топката на места е "поомекнала",ама това да и е проблема  Grinning
Ванче тез юнаци вече ги вядях в другата тема , много са сполучливи да знаеш . Лично аз като филмче и герои хич не ги долюбвам ( брех слава богу вече не го дават тук  Laughing Mr. Green ) . Нещо те подхванаха за порцелана а ....кажи им какви родилни мъки преживяват всички с откриването на рецепта ( аз утре ще докладвам за 2те нови теста )
Шемет какви са тези рози бре човек , това каква боя е ...или  да питам " това захарно тесто ли е изобщо "  Що не сложи малко "гюрлюк" за допълнение ( в превод " листа"  Laughing )
Самото кафяво фондан ли е или шоколадово тесто ( такъв наситен кафяв цвят  newsm78 )

Пепи с няколко дни закъснение ,но ЧРД   bouquet .Да си жива и здрава и още много сладки красоти са сътвориш . Кучето Гръм не го познавам , но фигурките както винаги са много красиво измоделирани .

Последна редакция: сб, 28 ное 2009, 06:46 от raya_рая

# 119
Ейййй нощни птици сте я как по никое време се е раздвижила темичката.
Ванче- мнооооо са Убави човеците, аз тези детски още не ги разбирам и слава богу,но чудесни са станали.
Ивейн,рамката е станала много красива, нямам търпение да видя крайният резултат.Познавах един дърворезбар,лека му пръст,който беше невероятен човек и талант и все се каня да направя някоя торта с дърворезба просто така в негова памет, за това още повече ме заинтригува твоята торта.Кажи моля те, какво е тестото, много интересен цвят се е получил.
Шемет, хубава е станала кошницата,но малко постнчка отгоре,наистина може би малко листенца щяха да му дойдат добре  Heart Eyes
Еееее Рая, откриваш Коледното настроение  santa2

Уфффф тоя студен порцелан ще взема да погледна за какво си говорите там, явно е доста интересно.

И аз имам да показвам торта,но се оказа,че нямам читава снимка, последна надежда ми е една снимка от тел. като я сваля ще ви покажа.

Общи условия

Активация на акаунт