Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 94

  • 91 177
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 231
Гушанка, страхотна е  Crazy.

По-скоро питането ми е за този шортънинг при оформянето, какво е? Масло ли е? Или си се казва шортънинг и продава ли се тук? Понеже гледах видеото на английски, а то е "шортънинг"... Поне си изясних разликата между марципан и фондан  ooooh!

# 706
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
issues вид мазнина е - в бг го заместват с твърд маргарин.

# 707
  • Мнения: 59
Благодаря ви момичета,
попрегледах библиотеката, видях някои неща, пък ще видим. Ама с тия английски сайтовееее... Confused То някои от сладкарските термини и на български незнам какво означават, пък на англйски newsm78 newsm78.мъкааа Crazy
Ох много обичам да майсторя торти, но досега не съм правила нищо с марципан, фондан и т.н интересни неща. Тааа.....по този повод имам още една питанка, може и тъпа да ви се стори, ама за новобранец като мен е нормално Crazy Пък и то хората са си казали, че с питане става Flutter
Как оформяте покритието толкова гладко по страните? Представям си, че се разточва и се покрива блата отгоре, но по страните ще виси като покривка. Как премахвете излишното (ако изобщо ви се получава такова Rolling Eyes) и страните са също толкова гладки както отгоре? Ох, надявам се, че разбирате какво се опитвам да питам Embarassed Embarassed Crazy Благодаря ви предварително Hug

# 708
# 709
  • Мнения: 157
4естито на  патерици на вси4ки ,малки и големи,именници и рожденици  bouquet
невъзможно ми е да коментирам,за което много се извинявам Embarassed.Поздравявам ви и дано новата година ви донесе хиляди прекрасни поводи за торти Hug
ето и моите в4прашни торти,които дори нямах време да снимам,но щерката ги нащракала..джунглата е  в незавършен вид на снимката


# 710
  • Мнения: 231
issues вид мазнина е - в бг го заместват с твърд маргарин.


Благодаря  Hug. И един последен въпрос преди да почна да действам  Crazy, трябва ли да изчакам фондана някакво определено време /1-2 дни/ преди да го сложа. Четох, че някой го чака 2 дни, но задължително ли е?

# 711
  • Мнения: 11 607
Моля за съвет какъв крем да направя за торта от наличните ми продукти:

Течна сладкарска сметана, 200гр. натурален шоколад, краве масло, какао, пудинг шоколад на д-р Йоткер, традиционни яйца, мляко, нишестета - натурални, сухо мляко 25% и май това е, което го имам в шкафа......

Е, не е казано да използвам всички, представям си какво ще се получи....Само може би единственото ми желание е да не използвам желатин(имам иначе), но ако толкова се налага за някой свръхвкусен крем - ще се прежаля......

Искам да направя за нова година торта с готови какаови блатове и някакъв крем, който до сега не съм правила - шоколадов и да е вкусен. Ох...скоро ме черпаха с купена торта и много ми хареса шоколадовия крем - ама как се казваше тортата - идея си нямам!

Благодаря ви!

# 712
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Моля за съвет какъв крем да направя за торта от наличните ми продукти:

Течна сладкарска сметана, 200гр. натурален шоколад, краве масло, какао, пудинг шоколад на д-р Йоткер, традиционни яйца, мляко, нишестета - натурални, сухо мляко 25% и май това е, което го имам в шкафа......

Е, не е казано да използвам всички, представям си какво ще се получи....Само може би единственото ми желание е да не използвам желатин(имам иначе), но ако толкова се налага за някой свръхвкусен крем - ще се прежаля......

Искам да направя за нова година торта с готови какаови блатове и някакъв крем, който до сега не съм правила - шоколадов и да е вкусен. Ох...скоро ме черпаха с купена торта и много ми хареса шоколадовия крем - ама как се казваше тортата - идея си нямам!

Благодаря ви!

300гр сметана+ 200гр шоколад = ганаш
250гр масло + 1 сварен охладен пудинг + течен шоколад = вкусен млечно маслен шоколадов крем.

.... за друго шоколадово в момента не се сещам

Ако нямаш течен шоколад разбий маслото с малко пудра и към готовият крем добави какао

Последна редакция: вт, 29 дек 2009, 11:57 от _Пепи_

# 713
  • Мнения: 2 000
Мама Цоцоланке, аз правя един шоколадов крем - 1 пак.пудинг шоколад си го правя с 500 мл.прясно мляко. Към него, още като е горещ, добавям 100-150 гр.шоколад. Оставям го да изстине и после го добавям към 250 гр.масло. Друг крем, който можеш да направиш е шоколадов ганаш - с 200-та гр.шоколад дето имаш + 400 мл.сладкарска сметана.

# 714
  • Мнения: X
Моля за съвет какъв крем да направя за торта от наличните ми продукти:

Течна сладкарска сметана, 200гр. натурален шоколад, краве масло, какао, пудинг шоколад на д-р Йоткер, традиционни яйца, мляко, нишестета - натурални, сухо мляко 25% и май това е, което го имам в шкафа......

Е, не е казано да използвам всички, представям си какво ще се получи....Само може би единственото ми желание е да не използвам желатин(имам иначе), но ако толкова се налага за някой свръхвкусен крем - ще се прежаля......

Искам да направя за нова година торта с готови какаови блатове и някакъв крем, който до сега не съм правила - шоколадов и да е вкусен. Ох...скоро ме черпаха с купена торта и много ми хареса шоколадовия крем - ама как се казваше тортата - идея си нямам!

Благодаря ви!
Точно преди малко довърших една торта със следния крем:
Ганаш от сметаната и шоколада
1 крем Оле-шоколад с 400 мл прясно мляко
200 гр крема сирене,за омекотяване на вкуса
100-на мл разбита сладкарска сметана /може и без нея/
Няма нужда от желатин,за половин час в хладилника си стяга и може да се сглобява тортата.
Успех!И да я покажеш после!    Peace   

# 715
  • Мнения: 157
здравейте,моми4ета
от4итам се с днешните торти,искаха да ги мнооого блестящи

# 716
  • Мнения: 25
 newsm78 Да попитам откъде мога да си поръчам декоративен шаблон за фондан /като разстелеш фондана върху него и го отлепиш тестото става релефно/, някой поръчвал ли си е?
В Бг мога ли да го намеря? Wink

# 717
  • Мнения: 124
Може ли някой да ми каже колко е доставката до България?

# 718
  • Мнения: 2 000
Може ли някой да ми каже колко е доставката до България?

Започва от 1.70 паунда и нагоре вече си зависи от теглото. 

# 719
  • Мнения: 1 173
December ако има в Бг ще е само в София в магазина на ул. Кадемлия . Не знам обаче на каква  цена ще бъде  Rolling Eyes

Другия вариант е онлай от Англия ...има адреси на магазините в Тортената библиотека.

Много торти сте показали , няма как да коментирам всички .   Поздравления   bouquet

Весело посрещане на новата година - нека бъде по-добра за всички !!!

Общи условия

Активация на акаунт