Бяла техника - климатици, сушилни, съдомиялни, перални, хладилници!

• 379 964
  • 2 714
  •   1
Отговори
# 2 355
  • София
Ако става въпрос за Горение и Електролукс бих го нарекла две магарета по-скоро. Словения срещу Полша или Унгария...среден клас качество, еднакъв обслужващ /калпав/сервиз, за Горение - една година  по-дълга гаранция, иначе всичко си е до късмет. И да не ви се налага подмяна на резервни части - за всички марки срокът за доставка е 45 дни, само на Сименс/Бош срокът е 10 дни, щото немецът контролира, нищо че е изведено производството в Турция и Испания например.
Не бих казала. Електролукс са правени в Италия и Германия основно, може и в Полша да има, не знам. Електролукса си имат от нисък през среден до висок клас, по - високо вече трябва да се търси другата им марка АЕГ, но там и цените скачат. Не ми я ясно само как срока за доставка на части е 45 дни, след като сервизите имат по 30 дни за да открият проблема и да подменят частите.

# 2 356
Повечето печки на Елетролукс се правят в Италия. В Полша се правят сушилни и перални и на АЕГ и на Електролукс, само 2 елементарни фурни, с малко функции евтини като цена се правят в Полша.. Хладилници на АЕГ/Електролукс и Сименс се правят в Унгария.  Водното почистване не върши работа. Пиролизата е змей чистача. Като по-евтин вариянт може да се помисли за фурна с каталитини панели.

# 2 357
Ако става въпрос за Горение и Електролукс бих го нарекла две магарета по-скоро. Словения срещу Полша или Унгария...среден клас качество, еднакъв обслужващ /калпав/сервиз, за Горение - една година  по-дълга гаранция, иначе всичко си е до късмет. И да не ви се налага подмяна на резервни части - за всички марки срокът за доставка е 45 дни, само на Сименс/Бош срокът е 10 дни, щото немецът контролира, нищо че е изведено производството в Турция и Испания например.
Не бих казала. Електролукс са правени в Италия и Германия основно, може и в Полша да има, не знам. Електролукса си имат от нисък през среден до висок клас, по - високо вече трябва да се търси другата им марка АЕГ, но там и цените скачат. Не ми я ясно само как срока за доставка на части е 45 дни, след като сервизите имат по 30 дни за да открият проблема и да подменят частите.
Ми ха де, питай патило. Точно 45 дни е срокът на доставка. Бях си два месеца без съдомиялна в очакване на затветната част.Потвърдено и от майстор преди 2 седмици, и той горкият пригаждал съдомиялни на клиентки, че 45 дни са си месец и половина....Изхвърлих хладилник Електролукс наскоро на осем години в отвратителен вид, ръждясал корпус и съсипана вътрешна част. Та все ми е едно къде се прави, сигурна съм, че не е добър контролът, а цената му беше 1300 лв, та не е бил в евтиния сегмент сигурно. Сега си взех Бош, дано да имам повече късмет и да го ползвам поне десетина години.
П.П. Техномаркет са измислили много полезна услуга - срещу малка сума идват, демонтират стария уред и го изнасят и монтират новия. Засега е само в София, но заслужават поздравления. Иначе Технополис само изнасят стар уред ако заявиш, но аз моята съдомиялна не мога да я размонтирам и това не ми върши много работа. Дано повече търговци се сетят да въведат тази политика.

# 2 358
Това е чудесна инициатива на Техномаркет. Значи все пак има надежда да се очовечат и нашите търговци.

# 2 359
Повечето печки на Елетролукс се правят в Италия. В Полша се правят сушилни и перални и на АЕГ и на Електролукс, само 2 елементарни фурни, с малко функции евтини като цена се правят в Полша.. Хладилници на АЕГ/Електролукс и Сименс се правят в Унгария.
Имат заводи и в Бразилия, Мексико, Чили, Египет, Китай, Тайланд, Австралия...
(заети бр. служители)
https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1& … k9S12AHrVVSVPG19w
Скрит текст:

# 2 360
Е, тукашните електролукси едва ли идват от Чили и Бразилия.....

# 2 361
  • София
Имах предвид фурните електролукс, които идват в БГ, че са основно от Италия и по-малко от Германия. Такива от  Бразилия, Мексико, Чили, Египет и т.н. на българския пазар няма.

# 2 362
Контейнерите се разтоварват на пристанище Варна.
Други се разтоварват на пристанище Констанца.
(определено не "идват" от Италия)
ПП Новата технология (2011г) за обработка на ламарината на фурни Електролукс е въведена
в заводите им в Германия, Полша и Италия.
http://www.laser-community.com/en/oven-ready/

Последна редакция: нд, 02 апр 2017, 20:04 от Анонимен

# 2 363
  • София
Контейнерите се разтоварват на пристанище Варна.
Други се разтоварват на пристанище Констанца.
(определено не "идват" от Италия)
Аха, пък върху уредите и в документацията им вицове пише, така ли?

# 2 364
Изобщо не вярвам на надписите върху уредите, от опит.

# 2 365
# 2 366
В крайна сметка купих Електролукс, тази:
http://www.technomarket.bg/pechka/electrolux-ekc-6430aow-09126804
Има ли някой такава, много ги сменят, конкретно за модели отзиви трудно се разменят..
Искаше ми се да имам вкъщи и един уред на Горение, но все нещо друго харесваме.
За хладилници съм за Либхер
Миялната е Whirlpool, защото в сервиза казаха, че не много рядко някой носил за ремонт ( или не се развалят, или хората не ги купуват, според мен...)
Втората ми сушилня е БЕКО ( не ми харесва, не препоръчвам), но ми е подарък...
Електролукс ми беше първата миялна, развали се след гаранцията
Зануси ми беше първата фурна вградена, няма такова нещо... уникална беше
Зануси ми е и сегашната пералня, ок е, обаче е на 10г., малка ми е, нещо взе да се мори, като я чувам..Да гледам ли перални на Горение?

# 2 367
 milittana,
статията е от 2004г
Скрит текст:
Цитат
Стойността на инвестицията все още не е известна, но компанията планира персоналът му да е 2000 души. Заводът най-вероятно ще бъде на площ от 40 хектара. "Електролукс" в момента преговаря за концесионните права върху земята, която се намира в близост до изграждащата се Трансилванска магистрала
Явно не са се "получили" преговорите, понеже в Румъния към момента служителите са 818.
Ако в БГ се внасят полско производство ще е добре, но дали то не покрива техния пазар?
Ето по продажби (държави):
https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1& … Q0NE3ih2SG_84XW1A
Бихте ли снимали етикета, който е с бар кода.  bouquet

# 2 368
  • София
Има ли някой такава, много ги сменят, конкретно за модели отзиви трудно се разменят..
Скрит текст:
Искаше ми се да имам вкъщи и един уред на Горение, но все нещо друго харесваме.
За хладилници съм за Либхер
Миялната е Whirlpool, защото в сервиза казаха, че не много рядко някой носил за ремонт ( или не се развалят, или хората не ги купуват, според мен...)
Втората ми сушилня е БЕКО ( не ми харесва, не препоръчвам), но ми е подарък...
Електролукс ми беше първата миялна, развали се след гаранцията
Зануси ми беше първата фурна вградена, няма такова нещо... уникална беше
Зануси ми е и сегашната пералня, ок е, обаче е на 10г., малка ми е, нещо взе да се мори, като я чувам..Да гледам ли перални на Горение?

Мога да кажа за модела, че е супер. Няма много екстри, но пък пече отлично, почиства се сравлинетно лесно /по стария познат начин с препарат и гъба, няма спец. функция/, плота също много лесно се чисти, не се драска. Най-хубавото е, че използваня обем е 74 /л/ и че има таймер сама да изключва.  Машината за която говоря се ползва активно от около 4г.

# 2 369

[/quote]
Бихте ли снимали етикета, който е с бар кода.  bouquet
[/quote]

Не знам как да кача снимка тук , мога само онлайн изображения да прикачам
ако това върши работа: артикул номер РО9126804
ЕКС-6430 AOW

Общи условия

Активация на акаунт