Бяла техника - климатици, сушилни, съдомиялни, перални, хладилници!

• 380 045
  • 2 714
  •   1
Отговори
# 75

[/quote]
Ами ясно е, че има и по-евтини, ама климатик Електролукс.... Иначе имам хладилник с техен компресор и е ОК.
Да разбирам ли, че е не е добра идея тоя климати  newsm78
[/quote]
Определено.

# 76
И аз искам съвет за пералня....
След като пералня Whirpооl на 3г и няколко месеца сдаде багажа (гръмна програматор, а нов струва 200лв) сме решили да купим нова пералня.
Въпроса ми обаче е каква?
Категорично не искам електронен програматор и всякакви подобни електронни джаджи по пералнята като дисплеи и др. подобни. Само че не съм сигурна дали изобщо вече има други програматори освен електронни.
И следващото е, че този път бих дала максимум 500лв за пералня.....след злополучният опит със скъпа пералня от известна марка....която уж трябваше да е здрава, а изкара 3г, предпочитам да давам на всеки 3г по-малко пари, но да знам, че пералнята ще работи.

И накратко изискванията, цена до 500лв (даже за предпочитане 450лв). Не ми се дават 1000лв за нещо, което ще се скапе след 3г.
без дисплей и др. подобни
по възможност да не е с електронен програматор

Втор употреба ,внесена от германия или холандия !!!! Гаранция ,че ще усетиш разликата  Simple Smile

# 77
dimov, то може и да не е втора употреба, в момента в Германия вървят разпродажби и пералня е към 160Е. )))) Но със сигурност пералните правени за Германия не са като тези правени за БГ...

# 78
Напоследък забелязах, че докато центрофугира барабана много се отклонява и тресе. Паралелно с това се подмокря отдолу. Някой има ли идея какво може да й е?
Никой ли няма идея?

# 79
  • София
Напоследък забелязах, че докато центрофугира барабана много се отклонява и тресе. Паралелно с това се подмокря отдолу. Някой има ли идея какво може да й е?
Никой ли няма идея?
Щом се отклонява и тресе, може да са заминали амортисьорите. Много вибрации също се получават при центрофуга , когато прането не се разпредели равномерно в барабана и стане на топка.
За подмокрянето може да опиташ с памперси за 10-годишна.  Joy
 Hug

# 80
  • Русе
Никой ли няма идея?
Малко неясно си го написала,при така споменатите проблеми-повредите може да са много-спукване,скъсани амортесьори,лагери и други такива "екстри"
Задължително се обърни към сервиз.Колкото по-дълго я експлоатираш така,толкова по-скъп ти става ремонта.

# 81
...Много вибрации също се получават при центрофуга , когато прането не се разпредели равномерно в барабана и стане на топка...
Ще ми покажеш ли как се разпределя равномерно прането в пералнята при центрофуга?

Малко неясно си го написала,при така споменатите проблеми-повредите може да са много-спукване,скъсани амортесьори,лагери и други такива "екстри"
Задължително се обърни към сервиз.Колкото по-дълго я експлоатираш така,толкова по-скъп ти става ремонта.
Благодаря за помощта, DjastaPrasta, за сервиза ясно.
Ще се опитам да го опиша по-ясно:
Пералнята е 10 годишна Уърпул и досега е работила перфетно, като само сме почитвали филтъра.
От известно време насам се получава подмокряне отдолу по време на работа на центрофугата.
Забелязах, че тресе повече от обикновенно и барабана като че ли се отмества доста в страни при работа на центрофугата.
Лагери не съм чул да вият или ромолят.

# 82
  • с/у ОколоМръсТното
Никой ли няма идея?

Лагери, амортесьори, скъсан носач и подобни "благини".
Вече можеш да се оглеждаш за Коледни промоции на перални.

Опс, не бях прочела, че е Уърпул. Тогава вероятността от скъсан носач на барабан нараства до повече по 50%.
Ремонт в порядък 180лв.+

# 83
Здр-те, ако си сложа сушилнята в/у пералнята от вибрацийте (които не са много леки) при центрофуга, на сушилнята може ли да й стане нещо?  Thinking Знам, че в книжката пише, че може, ама.. добра ли е идеята  Thinking

# 84
  • София
...Много вибрации също се получават при центрофуга , когато прането не се разпредели равномерно в барабана и стане на топка...
Ще ми покажеш ли как се разпределя равномерно прането в пералнята при центрофуга?

Доколкото знам, доста от пералните имат опция 'наместване' на прането преди центрофуга - започват да въртят бавно и ускоряват постепенно. Ако се е получил сериозен дисбаланс на прането и се появят по-големи вибрации от допустимото, пералнята спира, превърта няколко пъти барабана наляво-надясно и отново започва да ускорява. Wink

# 85
първи въпрос-пералнята ми,марка daewoo,започна да шуми много силно,когато центрофугира.Преди беше по-шумна когато изпомпваше водата/ужасен шум за домакински уред/,а сега имам чувството,че когато е на центрофуга е още по-шумна от изпомпването?От какво може да е,да викам ли текник ?
втори въпрос-спорим с колегите и моля за реферско мнение-има ли готварски печки/да речем от по-новите модели сега/,на които не може да се регулира горният и долен реотан,т.е. и двата работят едновременно и не може да се изключи само единия?

# 86
Лагери, амортесьори, скъсан носач и подобни "благини".
Вече можеш да се оглеждаш за Коледни промоции на перални.

Опс, не бях прочела, че е Уърпул. Тогава вероятността от скъсан носач на барабан нараства до повече по 50%.
Ремонт в порядък 180лв.+
За тази Коледа се отчетох със съдомиялна. Пералнята дори и да е пътник, ще я цедя до край.
Шани, имаш ли идея колко струва само носача, ако предположим, че той е проблема?
Някакъв гумен чарк ли е?

# 87
  • София
Здр-те, ако си сложа сушилнята в/у пералнята от вибрацийте (които не са много леки) при центрофуга, на сушилнята може ли да й стане нещо?  Thinking Знам, че в книжката пише, че може, ама.. добра ли е идеята  Thinking
Не върху всяка пералня може да се сложи директно сушилня. Върху тези, които може, доколкото знам се слага някаква приставка, да държи крачетата на сушилнята, за да не изпадне от вибрациите. На самата сушилня нищо не може да й стане.
По принцип над всяка пералня може да се сложи сушилнята, ама да е на отделен рафт и да не опира в пералнята.
 Peace

# 88
От познат електротекник знам,че от масовите модели перални с добро качество са Горение,но пълнят много шумно вода.Препоръча ми Бош,но те са скъпи.Ние имаме вече пета година Аристон,купихме я 2004г.Малко преди да й изтече гаранцията почна да изтича вода,старая се да нея претоварвам и оттогава не съм имала проблем.С  дисплей е,1000оборота,но от самото начало перем на 800.Хладилника ни е Либхер-никакъв проблем.

# 89
URE ELIXIR, да, има такива печки, Горение имат такъв модел и още една марка, но в момента не се сещам.
При който и двата реотана работят, няма опция да се изключва само горният.

Общи условия

Активация на акаунт