Бяла техника - климатици, сушилни, съдомиялни, перални, хладилници!

• 384 179
  • 2 722
  •   1
Отговори
# 810
bgroza, http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=358387.135;topicseen
Тази е най-обсъжданата . Имам я. Не е чудо, на чудесата, но й намирам приложения .
`GHOst whisSpeRer* ~, за теглилката може й да е вярно. Вчера я пуснах на деликатни, която е един час, но го изпра за около 50 мин. , малко пране бях сложила. Но на памук-икономично вчера гледах, дава 4 мин. седи седи и накрая 0. и изключва Confused

# 811
BacuTy , мерси! На мен ми трябва за чистене на фуги в плочки, дали ще ми върши работа?

# 812
BacuTy , мерси! На мен ми трябва за чистене на фуги в плочки, дали ще ми върши работа?
Както ти казах не е върха на сладоледа, става за поддръжка,но според мен не и за основно почистване и захабени фуги. Прочети темата и така ще се ориентираш. Все пак е не малка инвестиция Simple Smile. Аз я използвам много като подочистачка за теракота и ми допада Simple Smile доста

# 813
Спешно ни се налага да купуваме пералня. Изобщо нямам представа кои марки имат хубави перални. Ако може да ме насочите към някоя марка , да гледам моделите, че така на сляпо хич не обичам  Rolling Eyes

# 814
Какво имаш предвид под "хубави перални"?

# 815
 Laughing ами да е здрава, да не ми се наложи след 1 година да я нося на ремонт, защото нещо е протекло .
Нали по принцип определени марки са добри в произвоството на някой уреди,  а за други не им се получават толкова добре нещата. Това имам долу-горе предвид  Peace

# 816
Имаш предвид някои.
Ами аз съм ползвала повече от една година: Нео, Силтал,  Зануси и Аристон и нито една от тях не се е развалила. Не съм ги сменяла. Просто всички те са на различни места, където съм живяла и живея сега.

# 817
nikolovi, моят съвет е да си вземете пералня от уредите с транспортни дефекти или тези втора употреба. Ние преди половин година купувахме пералня, взехме си Сименс втора употреба и съм много доволна. Здрава, не се чупи (според мъжа ми), икономична, работи без отказ. С компютър е, изчислява си сама колко вода, ток и т.н. Това е моето мнение, немските уреди грешка нямат.

Аз по друг въпрос обаче искам да питам. От една седмица сме със сушилня, AEG Lavatherm 59800. Два пъти вече я пускаме на две различни програми и двата пъти сама спира някъде около 40тина минути преди края на програмата, а цялата програма е да кажем 140мин (т.е. започва да мига старт/пауза бутона). Нормално ли е това, така си е програмирана ли и сама ли ще тръгне после или нещо й има? Някой с такава сушилня има ли да каже при неговата така ли е?

Последна редакция: ср, 15 фев 2012, 11:26 от dion

# 818
  • с/у ОколоМръсТното
dion, не не е нормално. Ако е гаранционна, звънкаш в сервиза. Виж си филтрите все пак... нищо че е нова.

# 819
nikolovi, моят съвет е да си вземете пералня от уредите с транспортни дефекти или тези втора употреба. Ние преди половин година купувахме пералня, взехме си Сименс втора употреба и съм много доволна. Здрава, не се чупи (според мъжа ми), икономична, работи без отказ. С компютър е, изчислява си сама колко вода, ток и т.н. Това е моето мнение, немските уреди грешка нямат.

Аз по друг въпрос обаче искам да питам. От една седмица сме със сушилня, AEG Lavatherm 59800. Два пъти вече я пускаме на две различни програми и двата пъти сама спира някъде около 40тина минути преди края на програмата, а цялата програма е да кажем 140мин (т.е. започва да мига старт/пауза бутона). Нормално ли е това, така си е програмирана ли и сама ли ще тръгне после или нещо й има? Някой с такава сушилня има ли да каже при неговата така ли е?

Аз мисля че е нормално, все пак е със сензори и сама определя кога да спре. Peace

# 820
  • София
Не знам дали въпросът ми е за тук, но да попитам: някой знае ли от къде мога да си купя маркуч за прахосмукачка? Скъса се, а самата прахосмукачка много си харесвам!

# 821
Питай в сервиза на фирмата.

# 822
  • София
Ще взимаме готварска печка. До скоро бяхме на Раховец, а от 1г и керамичен плот.

Решихме да е класическа /въпреки че 4 котлона едва ли ще го ползвам срещу два, ако беше плотче), а и е по-практичен вариант. Не съм много запознат, затова ако ме упътите и към материал за избор на печка, ще съм благодарен.

Бюджета е 300-350лв.

Искам да има независимо управление на горен и долен реотан на фурната, евентуално и вентилатор (за да пека 2-3 неща накуп).
Таймер, терморегулатор - струва ли си? /на старата съм го игнорирал, че тиктакаше/. Но не искам да има излишна електроника.
Има ли плотове с поне 3 различни диаметъра на котлоните, гледам че са все два по два?
50-55литра достатъчно ли е? 60см ли е по-често срещаният размер (ширина), за да преценя каква мивка да взимаме?

Не се сещам какво още ще ми трябва. Whistling
Функция самопочистване - заслужава ли си?

Като гледам явно ще е втора употреба (от магазин с гар-я) или такава с транспортни дефекти!?

Кои марки да избягваме?

Поздрави

София  bouquet

# 823
Ne намерих по-подходяща тема за питането си, за това ще го пусна тук, пък дано някой даде съвет  Praynig

Имаме хладилник gorenje (подобен на този, може би по-стария модел) от около 5-6 години. От известно време се събира на дъното страшно много вода. Мъжът ми почти всяка седмица "ръчка" дупката за отичане, но вода продължава да се събира/
На какво може да се дължи?
Как да действаме?
Викали сме и майстор и той каза, че е запушен, отпуши го на момента, но след 2-3 дни пак същата работа.

# 824
red shoe, продухайте дупката с нещо като по-дебела сламка или маркуче. Аз така правя като съм си запазила една по-дебела сламка от шейкър точно за тази цел. Правя го долу горе по един път в месеца. Иначе "ръчкането" отпушва само горната част на каналчето и надолу нищо не се отпушва.

Общи условия

Активация на акаунт