Бяла техника - климатици, сушилни, съдомиялни, перални, хладилници!

• 383 780
  • 2 722
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Открих и теча от къде идва. От чекмеджето за препарати. Някой би ли ми казал защо тече там?
Чекмеджето за препарат трябва да има маркуч към казана. Може да е от връзката, или пробив в този маркуч.  Друга възможна причина, за която се сещам, е много високо налягане на входната вода и евентуално да прелива в някой момент. Пробвай, да врътнеш донякъде кранчето за водата.
 Peace

# 166
Чекмеджето за препарат трябва да има маркуч към казана. Може да е от връзката, или пробив в този маркуч.  Друга възможна причина, за която се сещам, е много високо налягане на входната вода и евентуално да прелива в някой момент. Пробвай, да врътнеш донякъде кранчето за водата.
Няма пробиви по гумените съединения.

# 167
Здравейте,
имам проблем с хладилника - след изключване за почистване - не ще да се включи. Хладилника е с фризер, с един компресор. Фризера работи без проблем, а хладилника не се включва. Ще съм доволна и ако ми препоръчате добър техник. Благодаря предварително
Какъв ти е хладилника, за ремонт може да се обърнеш в София към Роял електроникс
02/ 873 36 60. Не вярвам да има проблем, който не биха решили. Според мен може да е термостат, но нека го види техник.

# 168
Ще направя още един опит - някакви мнения за Baumatic уреди ? Simple Smile
Благодаря на ДжастаПраста за коментара, но ще ми е от полза още някое мнение...
Много съжалявам, но нямам мнение за тази марка уреди и не мога да ти помогна, но ще помоля всички, които имат наблюдения да се включат.

# 169
  • с/у ОколоМръсТното
Няма пробиви по гумените съединения.

може би няма видими пробиви. Но щом има теч, то той е отнякъде. Самата пластмасова кутия да не е пробита, провери ли? С горно зареждане ли беше или с люк твоят Уърпул?
И защо ти се струваш смешни твоите амортесьори? Добри са си.

# 170
По празниците се наложи да местя пералнята и взех, че погледнах какво представлява.
Няма тампон около барабана. Барабана седи върху два амортисьора и виси на две пружини. Другото са гумИни съединения. Амортисьорите са доста смешни: две тръбички влизащи плътно една в друга, смазани с грес.
Открих и теча от къде идва. От чекмеджето за препарати. Някой би ли ми казал защо тече там? Имам приятел, чиято пералня тече от същото място. Марката май е различна от уърпул. Има ли начин да се оправи проблема? Образува се малка локвичка на пода, все едно имаме домашен любимец.
Първо си направи хубава профилактика на чекмеджето за препаратите, виж дали няма наслагвания от прах за пране който става като маджун с времето. Има скоби, които с времето се прецакват, може да ги смениш с пластмасови опашки и т.н. Според мен най-вече почисти чекмеджето!

# 171
Самата пластмасова кутия не съм я проверил обстойно, защото ако не я демонтирам видима е само част от нея.
При работа се стича тънка струя вода отпред на пералнята от долната част на кутията, между нея и корпуса.
Как е обезпечена зоната на свързване кутия-корпус?
Да не би уплътнението да ми прави номер?
С люк е.
Представях си по-сложни да са амортесьорите, но щом са ги сложили явно са добри. Имат достатъчно смазка и се движат като по учебник.

Чекмеджето не го търпя да е мръсно. Повдига ми се, като го видя нечисто.
Скобите са в идеално състояние.
Като цяло състоянието на пералнята за 10 годишна експлоатация е перфектно. Явно теча е отдавна, защото има лека корозия по ръба на корпуса от горе до долу под чекмеджето.

# 172
Точно сега е времето да се включа и с моя въпрос за теч от пералня уърпул: съвсем е нова, на 1 месец, но тече от кутията за препарат върху вече изцентрофугираното пране, т.е. след като я отворя (тя е с горно зареждане). Кутията е ок - снех я да я разгледам. Версии за причината и предложения за отстраняването на теча?

# 173
  • с/у ОколоМръсТното
... Версии за причината...

този модел са така... няма да се плашиш  Joy

Как е обезпечена зоната на свързване кутия-корпус?

захваща се за лицевия панел посредством крепежи.
А кутията посредством ГГМ (горен гуфриран м-ч) с казана. И има скоба от долния край на кутията. Към казана се залепва.
Свали ГГМ и го разгледай хубаво с/у светлината. Може да има малки пукнатини в гуфрето, които не ги виждаш. Или да се е разлепил към казана. newsm78

# 174
...захваща се за лицевия панел посредством крепежи.
А кутията посредством ГГМ (горен гуфриран м-ч) с казана. И има скоба от долния край на кутията. Към казана се залепва.
Свали ГГМ и го разгледай хубаво с/у светлината. Може да има малки пукнатини в гуфрето, които не ги виждаш. Или да се е разлепил към казана. newsm78
Благодаря, Шани!
Ще прегледам ГГМ и сглобката му с кутията.
Не вярвам да е от снадката с казана, поради мястото, където подлизва и капе.
Дано е от ГГМ, че лесно се сменя.
Опасявам се, че е от сглобката с корпуса (лицевия панел).
Ще видя колко време ще издържим на теча, че пералнята е завряна под кухненския плот като в к*чи г*з.

# 175
  • Пловдив
Аз малко ще променя темата и ще я насоча към хладилниците.
Решили сме да си купуваме нов хладилник. Старият ни работи, но сметките ни за ток са огромни и смятам, че се дължи основно на хладилника, затова решихме да го сменим. Съответно трябва да е клас А или А+.  До тук добре. Обаче нямам никаква идея какво друго да гледам. Моите изисквания са да е бял  Mr. Green
Силно ме притеснява това, което прочетох на няколко места, че новите хладилници не можели да работят на студено. Печка само на хладилника определено не смятам да му пускам   Rolling Eyes Когато попитах консултанта за това, каза, че за първи път чува такова нещо, а пък бил ходил на охооо, колко много обученияааа ...
Като марка съм се насочила към Liebherr.
Моля ви, ориентирайте ме какво да гледам.

# 176
  • София
Аз малко ще променя темата и ще я насоча към хладилниците.
Решили сме да си купуваме нов хладилник. Старият ни работи, но сметките ни за ток са огромни и смятам, че се дължи основно на хладилника, затова решихме да го сменим. Съответно трябва да е клас А или А+.  До тук добре. Обаче нямам никаква идея какво друго да гледам. Моите изисквания са да е бял  Mr. Green
Силно ме притеснява това, което прочетох на няколко места, че новите хладилници не можели да работят на студено. Печка само на хладилника определено не смятам да му пускам   Rolling Eyes Когато попитах консултанта за това, каза, че за първи път чува такова нещо, а пък бил ходил на охооо, колко много обученияааа ...

Сега се сещам, че на нашия Аристон май пишеше такова нещо - да му се осигурява над 14 градуса!

# 177

Аз днес купих Liebherr CTNes 4753.
Дано да съм случила - исках да е голям и да няма електроники по вратата. Има много бели - повечето са с камери горе, не с фризер.
Обаче сега ми предстои всичко останало - фурна и котлони май ще са АЕГ /или Бош/, пералнята и тя, че не намерих друга под 50 см в дълбочина, обаче миялна и аспиратор не можах да харесам....

Последна редакция: сб, 16 яну 2010, 02:10 от Гретел

# 178
Относно работата на хладилник в помещения с температура под 15 градуса- Liebherr имат един ключ до термостата, който трябва да се включи, и няма проблеми. Април-май месец го изключвате- и така до следващата зима...
Liebherr за мен е най-добрия избор.

# 179
Здравейте ,имаме си проблем с един климатик Панасоник ,9-ка.
Значи като го включа ,мсичко е нормално..задала съм 22-23 градуса. Вдига си температурата, включва изключа и идва едни момент в който светва еднна червена лампа "Таймер" климатика спира, и вън и вътре. Мига само лампата, не може да се спре по никакъв начин освен от контакта. След като го изключа от контакта, го оставям малко време и пробвам пак да го пусна,но не тръгва. Започва да върти перката, вътре подухва хладен въздух и това е. След няколко часа може и да тръгне, на студено духа обаче няма проблем.
Ресетнах дистанционото,пробвах да анулирам всички там разни, часове за пускане и спиране ...нищо.

Някой да е насочи, какво може да е. Извиках фирмата която го е поставяла,направи профилактика ,казаха че за тях климатика е работещ и това е.

Общи условия

Активация на акаунт