Бяла техника - климатици, сушилни, съдомиялни, перални, хладилници!

• 386 723
  • 2 724
  •   1
Отговори
# 2 205
  • оттам, откъдето започва България
Весели празници и на теб!

# 2 206
У дома използваме прахосмукачка на марката. Много сме доволни. Само от година и половина я имаме, но все пак - никакви проблеми досега  Peace

# 2 207
Здравейте,купих си пералня от черния петък.Самсунг еко бубъл, а+++,8кг,1400 оборота.Пере добре, вади ми дрехите почити сухи.Миналия ден прах, и пералнята  зацикли на последните 9 мин.Прави опити да центрофужи, но спира.Накрая се включи на 1 мин и прането приключи без да е центрофужено.След това си помислих, че може би прането е било по-тежко/имаше 1 яке+други дрехи / и може за това да не е могла. Днес пускам пак, не е пълна пералнята имаше място за още дрехи.Когато стигна пак до последните 9 мин, пак прави опити/10мин/ преди да започне да центрофужи и да превключи на числото 8.Дрехите обаче не излязоха толкова сухи колкото при предишните пранета. а центрофугата беше на 1400оборота.Къде би могъл да е проблема, защо така зацикля ?И защо не можа да ми изцентрофужи хубаво дрехите?

# 2 208
Усеща че неможе да разпредели добре дрехите и прави опити но не успява и или въобще не центрофугира или ще но на по-ниски обороти. На стабилен и равен под ли е и добре либе нивелирана?

# 2 209
Всяка пералня си е различна. Моята например при избор на определена програма ми изписва и максимума обороти на центрофуга. Аз в повечето случаи ги намалям, рядко съм ползвала 1400. Твоята пералня има ли опция за ръчно задаване на центрофугата и да не би да задаваш повече, отколкото по принцип е за определената програма. Имаш ли книжка, в която да погледнеш?

# 2 210
Здравейте! Имам нужда от някакъв съвет  Praynig
Септември месец си купихме климатици - 2 броя, Фуджитсу. Единият, който е в детската, нещо не ми се струва, че работи правилно  Confused Някакъв по-бюджетен вариант беше, но не мога точно да цитирам модела - 12-ка, за около 1250лв. Стаята е ок. 16кв. метра.
Проблемът - няколко пъти вече го засичам, че работи, т.е. отоплява, въпреки, че Т в стаята е над зададените му градуси - оставям го на 19гр., а термометърът показва 22 и климатика си се включва  Shocked Имате ли идея на какво може да се дължи това  newsm78 Чух, че е възможно датчика за Т да е прашасал и да трябва да се забърше, но 1-во, че не ми се вярва това да е така, и втор - въобще идея нямам къде е този датчик  Rolling Eyes
Още нещо - когато включва, се чува един шум като тракане /от вътрешното тяло/, който спира след около 10 сек. Когато изключва - по същия начин срибуца. Иначе си работи доста тихо, но при вкл/изкл е много дразнещо. Викахме човека, който поддържа гаранциите и каза, че това бил кондензаторът /дано не бъркам/ и на някои модели така било, нормално един вид   Rolling Eyes Някой с подобно Фуджитсу да сподели, моля - нормално ли е наистина? Защото Нокрията в другата стая няма такъв проблем - включва и изключва без да се чува така ....
Ще съм много благодарна, ако някой се включи с мнения за ситуацията  Praynig bouquet

# 2 211
От нашето Фуджицу също от известно време се чува пукане даже и като не духа, но доколкото съм чела е от пластмасата - нагряване-изстиване. Принципно Фуджицу са и по-шумни, но и ние сме купили 12-ка за малка стая, което не е правилния вариант. Бяха ни други сметките, но без кръчмар и затова взехме по-мощен. А в хола сме с подов Дайкин, който въобще не се чува. Забравих да пиша, че нашето Фуджицу е на 3 години и нямам спомен в началото да сме чували такова пукане.

# 2 212
Дидка, такова пукане, каквото описваш, го има по-осезаемо на по-скъпия климатик - Нокрията, но аз за съвсем друг шум говоря. Това за пластмасата, казаха, било нормално при новите модели - като се нагрява и изстива, пука. А скрибуцането при другия е съвсем различно  Thinking

# 2 213
Усеща че неможе да разпредели добре дрехите и прави опити но не успява и или въобще не центрофугира или ще но на по-ниски обороти. На стабилен и равен под ли е и добре либе нивелирана?
Значи единият път прави опити може би 10 мин и изобщо не можа да центрофугира.После пуснах само на центрофуга , и пак нищо.
Вчера като я пуснах успя да центрофугира ,макар че 10 мин се застоя и прави опити,но дрехите не бяха така сухи.Възможно ли е да е от нивелацията,защото наистина бутаха крачетата да я нивелират по добре.Понеже е мушната в шкаф, и немогат добре да я нивелират.
Твоята пералня има ли опция за ръчно задаване на центрофугата и да не би да задаваш повече, отколкото по принцип е за определената програма. Имаш ли книжка, в която да погледнеш?
Да мога ръчно да задавам оборотите.За тази програма си ми излизат тези обороти.Аз прах на тази програма няколко пъти, и си ми  вадеше прането перфектно.Слагам по-високи обороти, защото по-бързо ми съхнат дрехите после.

# 2 214
  • На земята, която е всъщност звезда.
...
Проблемът - няколко пъти вече го засичам, че работи, т.е. отоплява, въпреки, че Т в стаята е над зададените му градуси - оставям го на 19гр., а термометърът показва 22 и климатика си се включва  Shocked ...

Може би в този случай не отоплява, а охлажда?

# 2 215
  • с/у ОколоМръсТното
 галя76 - скоро ще си хвърлиш пералнята. В шкаф, без да е нивелирана добре, без да има място да се лашка... и на 1400 оборота  ooooh! И Самсунг, за връх на сладоледа...

# 2 216
...
Проблемът - няколко пъти вече го засичам, че работи, т.е. отоплява, въпреки, че Т в стаята е над зададените му градуси - оставям го на 19гр., а термометърът показва 22 и климатика си се включва  Shocked ...

Може би в този случай не отоплява, а охлажда?

Опс, съжалявам, че чак сега отговарям - не, на режим "топло" е включен. Явно  е било доста тмпло поради времето вън, а той просто се е бил включил, за да измери и е спрял после. Абе чудна работа, май само много се впрягам, според ММ  не бил развален. Ще видим как ще я кара зимата, ама мерника му е вдигнат  Naughty

# 2 217
Здравейте. Знам ,че комбинираните уреди не са най-удачния вариант но нямам място място за два. Пералнята ми се повреди, а имам нужда и от сушилня. Някой може ли да ми каже мнение за този модел  http://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines%26Dryers/Washing-m … -49-EU-B/p/682512  или поне за тази марка в магазина ни препоръчаха нея и BEKO ?

# 2 218
  • София
Скрит текст:
Здравейте. Знам ,че комбинираните уреди не са най-удачния вариант но нямам място място за два. Пералнята ми се повреди, а имам нужда и от сушилня. Някой може ли да ми каже мнение за този модел  http://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines%26Dryers/Washing-m … -49-EU-B/p/682512  или поне за тази марка в магазина ни препоръчаха нея и BEKO ?
Един върху друг не можеш ли да ги събереш? Аз бях пуснала Тази тема и повечето са категорични, че отделно е по-добре.

# 2 219
За съжаление в момента нямам такова пространство. Кухнята ни е много малка, след време сме предвидили преместването на пералнята и евентуално на сушилнята в коридора. Но за сега приключихме с ремонтите, чакаме бебе до няколко дни, а пералнята ни изненада и трябва бързо да вземем решение.

Общи условия

Активация на акаунт