Бяла техника - климатици, сушилни, съдомиялни, перални, хладилници!

  • 380 017
  • 2 714
  •   1
Отговори
# 2 370
  • Мнения: 4 987
Мнения за този блендер Star-Light BD-600BS, 600W, 1.5 л, 5 Скорости + Pulse, Черен
 http://www.emag.bg/blender-star-light-600w-1-5-l-5-skorosti-puls … dMCFYOfGwodJfoApA

че нещо от Емаг съм с едно наум

# 2 371
  • Мнения: 615
Здравейте, дойде времето, в което трябва да се захващаме с обзавеждането на кухнята ни..
Насочили сме се към електроуреди на whirlpool и бих била благодарна, ако споделите мнението си.
Харесах хладилник , който е с електронно управление , има nofrost и като дизайн много ми допада.
Също така на същата марка съм набелязала и фурна и мисля да я комбинирам с котлони , които да сахс врътки , а не с електроника. Относто котлоните единия ден, един от консултантите каза, че и той ми препоръчва котлони с врътки , а на следващия ден, друг консултант ми каза, че под врътките се насъбирало мръсотия и гумите отдолу бързо се износват. За хладилника казаха, че бил най-добрия на пазара , но може ли да имаш вяра на тези консултанти.
Хладилника е този https://www.tehnomix.bg/edra-bjala-tehn ... nf-9782-ox
Фурната е тази https://www.technohit.bg/products/2014/ ... kp20601ix/
А котлоните тези http://m.emag.bg/el-plot-za-vgrazhdane- ... EVGS7BBBM/
Нагоре

# 2 372
  • Мнения: 4 987

Харесах хладилник , който е с електронно управление , има nofrost и като дизайн много ми допада.


Може ли повече информация, каква е идеята на електронно управление и nofrost на хладилник? Може и да съм невежа, но съвсем сериозно питам, нашият от както сме го купили сме му задали една температура и до там, никога не съм изпитвала нужда да го управлявам електронно както пералнята, миялната и т.н.

# 2 373
  • Мнения: 615

Харесах хладилник , който е с електронно управление , има nofrost и като дизайн много ми допада.


Може ли повече информация, каква е идеята на електронно управление и nofrost на хладилник? Може и да съм невежа, но съвсем сериозно питам, нашият от както сме го купили сме му задали една температура и до там, никога не съм изпитвала нужда да го управлявам електронно както пералнята, миялната и т.н.
Да, не е нужно непрекъснато да се променя температурата на хладилника. Мисълта ми беше такава , че уж като по-качествени се водят хладилниците без електроника , а с механично управление.

# 2 374
  • Мнения: X
Насочили сме се към електроуреди на whirlpool .
Харесах хладилник , който е с електронно управление , има nofrost и като дизайн много ми допада.
Виждала съм хладилник whirlpool, на 3г вече започнал да ръждясва.
Как се обработват ламарините-не знам.
Тук са споделяли съфорумци:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=317925
Това са чекмеджета, в които темературата е около 0 градуса и в които се запазва някаква влага.
Именно, да се запазва влагата, понеже No Frost изсушава.
Ако ги няма чекмеджетата,
то на най-долно ниво в хладилната част в кутии се съхраняват такива продукти.
Много добре систематизирано:
NO FROST или класическа статична система за охлаждане, какво да изберем ?
Скрит текст:
"Системите за охлаждане използвани в стандартните битови хладилници могат да се разделят на две – статична (класическа система за охлаждане); отвеждането на топлината от продуктите в която става чрез естественни конвекционни потоци въздух : топлината от продуктите отива нагоре, контактува с изпарителя , отделя се в системата за топлообмен , изстуденият въздух по естествен начин слиза надолу. Понякога за ускорение на процеса на отвеждане на топлина и създаване на равномерна температура на въздуха в хладилното отделение се използва вентилатор,такава система се нарича статична система за охлаждане със система за динамично разпределение на потоците въздух, вентилаторът работи периодично - от момента на повишаване на температурата до достигане на зададената.
Кондензът, образуващ се на изпарителя в хладилното отделение при поставяне на продукти със стайна температура и периодическото отваряне на вратата автоматически се отделя от време на време в процеса на работа чрез изкапване от хладилното отделение по специална тръба и в последствие автоматично се изпарява за сметка на топлината , отделяна при работата на компресора .
Кондензът образуващ се във фризера трябва да се отделя в някакъв период , зависещ от топлоизоляцията на хладилника , обикновенно 9 месеца , за старите модели от 2 седмици до 6 месеца. Расчетната температура на окръжаващия въздух, средно +16 С +32 С (климатическите класове могат да варират в зависимост от модела на хладилника и пазарът за който е предназначен, увеличение на допустимите температури за експлоатация се достига по пътя на удебеляване на топлоизолацията ,а това води към намаляване на вътрешния обем за сметка на дебелината на стените , или до увеличение на външните габарити , при запазване на вътрешния обем).Страните с най подходящ климат за използване на статична система за охлаждане са Европа ,Русия, Северната част на САЩ, Канада ,т.е. климатически условия – умерен по температура и средногодишна влажност климат.

Система NO FROST (без лед) е предназначена главно за топъл и влажен климат , така наречения субтропически тип , характерен за Азия , Южна Америка, Южната част на САЩ , и други места с тропически и субтропически климат , който се характеризира със средногодишна температура от +18 до +43С при повишена влажност.
В момента на отваряне на вратата на хладилника в такъв климат влагата кондензира интензивно и за статичната система за охлаждане е нужно не само усилена топлоизолация , но и по често изкапване , което лесно се решава при използване на динамична система за охлаждане NO FROST , топлообменът се осъществява по стандартна схема, но конвекционните потоци се създават за сметка на блок вентилатори , изпарителят се намира в отделна камера , контактът с вътрешния обем се осъществява чрез постоянна работа на блока вентилатори , образуващ се в процеса на топлообмен кондензатът се отделя автоматично с използване на нагревател , включващ се от таймер , в процеса на работа водния конденз се отлага във вид на лед се натрупва върху изпарителя, по сигнал от таймера се включва нагревателя и стопява леда , водата се стича по тръба в съд върху компресора и от топлината която компресора отделя в процеса на работа , водата се изпарява.
Конструкцията на класическия хладилник със статична система на охлаждане няма постоянно работещи части , такива като вентилаторите в системата NO FROST и съответно нагреватели , конструкцията е по проста, отвеждането на топлината от продуктите и от обема на камерата става за сметка на изпарители, разположени непосредственно във фризерната и хладилната камери , от техническа гледна точка простота на конструкцията - това е фактор за надежност при едно ниво на използваните технологии и материали.
Класическия хладилник работи само до достигане на зададената температура и след нейното повишаване , т.е през по голямата част от срока на експлоатация той е изключен , хладилникът със система NO FROST има подвижни части ,които работят както при достигане на зададената температура така и след това , което съкращава срока на използване на изделието до първия ремонт.
При запазване на продуктите при използване на описаните системи също има някои различия , продиктувани от техническите различия на системите за охлаждане ,потокът въздух създаван от вентилаторите в системата NO FROST способства за намаляване на влажността в хладилника , това не е важно за фризера в който продуктите като правило се държат опаковани и има доста голямо значение при запазване на продукти в хладилното отделение ,това е особенно актуално за плодовете и зеленчуците , за които е нужно определено ниво на влажност .
В хладилниците със статична система за охлаждане режимът за съхранение на влажността в продуктите се осигурява по естествен начин и създава така наречения "ефект на мазето" с ниска температура и висока влажност.
За хладилниците със система NO FROST е характерна ниска влажност , при която продуктите е по добре да се държат опаковани , проблема обикновенно се решава с наличие на специални закрити отделения с повишена влажност , в зависимост от модела , в които могат да се съхраняват продукти в продължение на седмица.
Всички досега изброени особенности са продиктувани от климата в който се предполага че ще се използва хладилника и характерни за дадения потребител , или група потребители тип продукти и обеми на закупените продукти.
Системата NO FROST е ориентирана към потребители , купуващи продукти "за един ден" и като правило опаковани : полуфабрикати или готова храна или хранещи се през седмицата в заведения за общественно хранене (ресторанти , кафенета и пр.)
Особенните климатически режими за запазване на продуктите в този случай не са важни , макар че има модели със специални отделения , които осигуряват такава възможност както понижена до 0+3 С температура (т.н. «нулеви камери» и «зони за съхранение на плодове и зеленчуци») , така и по повишена влажност (закрити отделения за плодове , в зависимост от модела с регулировка на достъпа на сух въздух от основната част на хладилното отделение ).
Хладилниците със статична система за охлаждане подхождат повече в случаи , когато продуктите се купуват за седмица и повече, за самостоятелно приготвяне на храна в домашни условия и възможност някои от неизползваните веднага при приготвянето на храната ингридиенти трябва да се запазят продължително време без загуба на влажност и съответно вкусови качества."
http://www.tehcomservis.com/forum/topic.php?forum=6&topic=36

# 2 375
  • София
  • Мнения: 12 006
Скрит текст:

Харесах хладилник , който е с електронно управление , има nofrost и като дизайн много ми допада.


Може ли повече информация, каква е идеята на електронно управление и nofrost на хладилник? Може и да съм невежа, но съвсем сериозно питам, нашият от както сме го купили сме му задали една температура и до там, никога не съм изпитвала нужда да го управлявам електронно както пералнята, миялната и т.н.
Да, не е нужно непрекъснато да се променя температурата на хладилника. Мисълта ми беше такава , че
уж като по-качествени се водят хладилниците без електроника , а с механично управление.


E те това пък е голяма глупост, казвана за всякаква техника /миялна, пералня, хладилник, печка и т.н./, измислена от разни гаражни майстори, които не могат /защото не знаят как и нямат необходимото техническо оборудване/ да поправят такива "сложни неща". Освен това днешната бяла техника е основно с електроника. А хладилник без електроника не съм виждала.
За котлоните с врътки - за мен първо са грозни /лично мнение/, второ наистина се прецакват бързо, т.к. както са ти казали под врътките се насъбира мръсотия и гумите отдолу бързо се износват. Отделно електронните имат модели на които задаваш време и не стоиш на го "вардиш".
За nofrost е писамо много. В нета също има много инфо. С две думи  пренахва леда от хладилника и фризера, пести електроенергия и запазва храната свежа по – дълго време, спестява и време, тъй като хл. не се нуждае от размразяване. В общи линии много полезна функция. Ама и тя е електронна  Laughing.

ПП: оправи си линковете.

# 2 376
  • Мнения: X
С две думи  пренахва леда от хладилника и фризера, пести електроенергия и запазва храната свежа по – дълго време, спестява и време, тъй като хл. не се нуждае от размразяване.
На изображението(синя отсечка) съм отбелязала "пътя" на водата, която отива във ваничка в/у компресора.
Водата(конденз) остава в хладилната част, натрупва се лед (не се вижда),
понеже е зад видимата вътрешна част на хладилника.

Скрит текст:

# 2 377
  • София
  • Мнения: 12 006
С две думи  пренахва леда от хладилника и фризера, пести електроенергия и запазва храната свежа по – дълго време, спестява и време, тъй като хл. не се нуждае от размразяване.
На изображението(синя отсечка) съм отбелязала "пътя" на водата, която отива във ваничка в/у компресора.
Водата(конденз) остава в хладилната част, натрупва се лед (не се вижда),
понеже е зад видимата вътрешна част на хладилника.

Скрит текст:

Във видимата част на хладилника лед няма, а във вътрешността, ако се натрупва, как се маха, като тези хладилници не се размразяват, както едновремешните с опразване и разтапяне по естествен път?

# 2 378
  • Мнения: X
Конденз-лед (малко), докато работи компресора.
Спира да работи, леда става на вода и се изтича във ваничка, която е над компресора.
Хладилниците имат и нагревател.
Какъвто и да е хладилника не трябва да се натрупва много лед.
Ето No Frost, който е натрупал много лед,
който не може да се размрази за времето, докато не работи компресора, т.е. е с проблем.
Скрит текст:
Аналогично както климатиците през зимата влизат в режим на дефрост.

# 2 379
  • На земята, която е всъщност звезда.
  • Мнения: 2 542
Бях писала по- напред в темата какво ме посъветва ел.техник, когато си купихме нашия хладилник преди три години: веднъж годишно да се изключва за 24 часа.   

# 2 380
  • София
  • Мнения: 12 006
Бях писала по- напред в темата какво ме посъветва ел.техник, когато си купихме нашия хладилник преди три години: веднъж годишно да се изключва за 24 часа.   
А какъв е смисъла? Това се прави, ако електрониката почне за прави грешки.

# 2 381
  • На земята, която е всъщност звезда.
  • Мнения: 2 542
Бях писала по- напред в темата какво ме посъветва ел.техник, когато си купихме нашия хладилник преди три години: веднъж годишно да се изключва за 24 часа.   
А какъв е смисъла? Това се прави, ако електрониката почне за прави грешки.

Смисълът е, че No frost системата все пак създава минимално количество лед, което трябва да се изчиства веднъж годишно.

# 2 382
  • Мнения: 1 594
Ор 21 години имама Уестпойнт Но-фрост , стои в една безкрайно гореща кухня. Никога не е изключван и работи като пушка.

# 2 383
  • На земята, която е всъщност звезда.
  • Мнения: 2 542
Е, и на мен предишният ми хладилник беше съвсем обикновен, замразяващ и никога не съм го размразявала, защото ме мързеше. На 17 години е, още работи в един офис. И?

# 2 384
  • Мнения: 1 594
Вселена коментарът ми беше по повод необходимостта от зиключване на Но-фрост хладилниците. Според мен не се налага.

Общи условия

Активация на акаунт