Бяла техника - климатици, сушилни, съдомиялни, перални, хладилници!

• 381 482
  • 2 714
  •   1
Отговори
# 2 685
Не мога да се съглася с такова мислене

Според него отговорността на магазина свършва в момента в който дадеш парите и излезеш през вратата

И сервиза не е гаранция за нищо. В друг форум сервиза изпързаля клиент като му върна дефектен ( ударен в ъгъла) телевизор. И сега се измъкват че куриера го е счупил и дотам. Нито искат да го поправят повече, нито замяна или връщане на парите. Има в тях един кашон пълен с безполезна пластмаса и 1500 лева на вятъра. Мога да дам линк към темата

Така се изпокарахме в оная тема за оня телевизор, кой крив кой прав ( сервиза или магазина ) че не е истина Simple Smile

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 20:35 от dsfds

# 2 686
За да могат да използвам “гаранцията”, казаха, че трябва да отида на място в магазина, от където е закупен въпросния уред и писмено да подам рекламация. След което те се свързвали със оторизираните сервизи. Ако прескоча тази стъпка, пак трябва аз да си платя, даже след като вече разбрах каква е ситуацията, им казах, че ще отида в сервиз да си я поправя, отговора беше, че гаранцията се прекратява. А то каква гаранция, като и те искаха да си платя “почистването”, което беше ремък, и пак да я сеаляме наново и да я качваме. А, забравих да кажа, че я държаха 1 месец първия път, а като си викнахме ние сервиз я оправиха за 3 дни 😂🤫 Общо взето въртят и сучат и ти пробват нервите и търпението на макс, накрая ми писна и им казах, че ще лонтактувам с КЗП, лелката на телефона ми се изсопа и каза, че щяла да ме съди, защото й казах, че нейното кпд е под нулата 😂😂😂 Плюс поздрави за майка й(за което не ми прави чест сигурно), ама сигурно защото вече ми бяха паднали нервите тотално… Голямо разиграване с тея батали, 2 месеца………
Общи взето, тази пълна гаранция е да ти замажат очите. Въртят те с месеци, накрая пак уж нещо си не влизало в пълната гаранция

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 21:26 от posh95

# 2 687
  • Сф
Последно един Тефал Оптигрил, купуван от ТМаркет- развали се 2 седмици преди края  а гаранцията. Директно го занесох на оторизиран сервиз, издадоха ми протокол, че не подлежи на ремонт и с него отидох в магазина да ми върнат парите. За 1ви път чувам, че гаранцията не важала, ако се прескочи магазина.

# 2 688
Нямам причина да си измислям, защо да бия път до магазина, ако мога да звънна на един телефон? Казвам ви какво ми се каза още първия път… И все пак са две различни вериги. Преди тази случка масово пазарувах от тях, дори онлайн (малки електроуреди)…. След въпросната, е ясно, че прекратих пазаруването от тях 😆

# 2 689
Технополис от който взех телевизор имат прикрепен офис към магазина. Наложи се ремонт и занесох тв-то там. Имаше 5/6 човека които чакаха с кашони с  различни дефектирали уреди.
Оставихме всички там нещата и си тръгнахме. След един месец отиваш в същия офис за да разбереш развръзката на цялата епопея Sweat Smile

Телефона в гаранцията беше на този офис. Беше посочен като сервиз. Оттам после ги разпределят кое къде ще ходи за поправка

# 2 690
Здравейте, момичета!
Местя се в нова квартира,но за съжаление без пералня,хладилник, печка.
Ако някой има в излишък  на прилична цена,моля да пише.
Благодаря:)

# 2 691
Здравейте, момичета!
Местя се в нова квартира,но за съжаление без пералня,хладилник, печка.
Ако някой има в излишък  на прилична цена,моля да пише.
Благодаря:)
От магазин и нови да вземете дори най -евтините всички са направени да работят докато им изтече гаранцията. Скъпите просто имат повече есктри или са с по-голям обем. Като електроника са едни и същи.  Новите модели естествено са на висока цена ,а старите модели намалени. Другия вариант е магазин втора употреба. От часни лица нямате никаква гаранция.

# 2 692
Технополис, всичко развалено се носи на крак! Дават протокол след точно 29дни се обаждат и отиваш пак, да си го вземеш на крак.
2 поредни пъти по 29 дни, седя продукта при тях!! С един и същи проблем. На третия път го занесах пак и казах искам си парите, дефекта е неотстраним, дадоха  ми ваучер за сумата. Купих си нов същия.

# 2 693
Съгласна съм, че всяка бяла техника вече се прави на този принцип - с кратка гаранция живот. Малко отклонение, но в къщата на родителите ми, пералня candy, купувана 95г, все още си работи, майка я е оставила в мазата, чак й е жал да я изхвърли. Единствено центруфугата вече не е толкова силна, но няма ръжда, изобщо изглежда като пералня на 5-6 години… Дори се чудих дали да не се спра и аз на този модел, ама айде, нали самсунга уж водеща марка… дадох близо 2к за моята, за сега държи фронта, но силно се съмнявам да ме изкара повече от 5-6 години още. Поне още толкова се надявам да не я сменям, де. 😆

# 2 694
Старите италиански марки бяха железни! След като ги изкупиха разни ****, станаха еднодневки.
Самсунг никога не е бил водеща марка в домакинската техника  ( а пък надеждна- изобщо) с изключение на някои модели хладилници.

# 2 695
  • Сф
В гаранцията ( книжката)
 на всеки продукт има координати на сервиза ,който обслужва. Последно брах нерви с печка Горение от Техномаркет. Взех я с дефект явно. Бучеше при вентилатор. Първо ме разпитваха като малоумна по тел в сервиза( оторизирания), като че ли не мога да различа обичаен от необичаен шум. Както и да е . Благоволиха да ме запишат за след около месец. Мина един човек в уречения ден ,отбеляза какъв е дефекта и след около още толкова мина да смени частта. Питах го, ако не работеше пак ли толкова време ще ги чакам, вика ми - ами да, докато изпишат частта. Нямало било. Дрън ,дрън. После при следващ проблем, викнах приятел майстор от съседния вход , за половин час се оправи с все вентилатора ( нов), тоя път това беше. Предишният беше нещо с напрежението с долния реотан  него смениха. Сега гледам ,няма и три години, уплатнението не е ок. Приключих с марката. Предишната ми беше Индезит, куча марка дето се вика за печки, много бях доволна.
Купувам вече освен това уреди само от Технополис. Имам такива боклуци от Зора - водят ми класацията по анти магазин. Не знам моделите ли са кофти, какво ли.. И вече гледам по - стойностни марки за конкретния уред. Примерно абсорбатора ми е Тека, пералнята бош. Да, по- скъпичко излиза ,но по- добре.
Последният ми експеримент е с климатик Бош, 12 ка,  просто не устоях на много по- ниската цена, която ми се върза-1000лв. с монтажа ,сравнено с горе долу същата конфигурация на Грее -1600. Трябваше спешно да взема. За отопление ми е предимно. Нямам забележки за сега. Иначе ясно за Дайкин и Мицубиши са лидер. . Не съм гледала тоя клас. Дано циганийката ми се отплати Simple Smile. С 5 години гаранция.

# 2 696
Относно старите италиански уреди. Хвалила съм пералня Аристон, купена през 2006 година. Железна! Майстор не е виждала. Чакам нещо да ѝ се развали, за да я сменя. Преди месеци почна да стърже и хърка при центрофугиране и си рекох- а, тъкмо. А то какво излезе - банела от сутиен, стояла кой знае колко време удобно в казана /а как не съм забелязала нейната липса- не знам/ и сега решила да се размести и се показа между барабана и уплътнението.

# 2 697
  • оттам, откъдето започва България
За старите уреди и аз съм споделяла мнение, че са железни. Затова не ги сменям, докато те не ме оставят.

PureLove , а как са сметките за ток с Боша? Енергоспястяващ ли е?

# 2 698
  • Сф
За старите уреди и аз съм споделяла мнение, че са железни. Затова не ги сменям, докато те не ме оставят.

PureLove , а как са сметките за ток с Боша? Енергоспястяващ ли е?
Не съм сигурна. Вероятно по- високият клас е по - икономичен. 200 лв ми е сметката за ток миналия месец. Отопляваме се на ток ,но топлата вода е през тец.  А, мм каза- да, инвенторен. Имам и радиатор в детската и ето тази печка в кухнята. Сега я взех ,френска, 7 г.гаранция , цял ден работи заедно с климатика, който и нощем не се спира. В доста студен апартамент сме, север ,въпреки изолацията.  Отдолу няма никой,  външен . А и в това крило никой не пуска парно и тръбите са лед. Само ги плащам зимата с топлата вода по 70 , лв 80 лв мисля. Мисля че това е климатика
https://www.technopolis.bg/bg/Klimatici/Invertoren-klimatik-BOSC … 4?tab=featuresTab
А печката за отопление
https://www.technopolis.bg/bg/Konvektori/Konvektor-AIRELEC-TACTI … RO-1500W/p/498510
Най- накрая ми е топло.
В крайна сметка , не съм търсила най- икономично решение точно. Може би всеки си преценява.  A++ ли е по - икономичното за климатик?. Тук е А+ за отопление, не ме бърка.

# 2 699
  • Sofia
Техмарт донесоха на майка ми (извън София) пералня мостра. Поръчката беше онлайн и не мисля, че като е на промоция е редно да се праща мостра освен ако не е изрично упоменато. Тя е възрастна и няма как да се разправя, но ако Бах там щях да им я върна директно и да си търся правата.

Общи условия

Активация на акаунт