Отговори
# 360
Добро утро! То вече е добър ден, ама ние преди малко станахме  Blush , така че за мен е утро!
Лиле не знаех, че са минали 12 дни, нашия рекорд е 9 дни, и обикновенно се отчитаме на 5-6-7 или през 3-4 дни - всеки път е различно. Аз не се тревожа, така сме от 40-тия ден. В начлото помогнах веднъж с термометър и от тогава го чакам сам да си реши кога. Не давам Био гая, само понякога хапвам круши и киви, но не винаги има ефект при него. Надявам се като започнем захранване това да се промени   Mr. Green
Гале   bouquet браво за обстойния отчет! Браво на Теди, че си хапва, и дано бързо излезнат тези зъбки, дето и нас ни мъчат! За падането дано е било само уплаха  Hug
Оличка  Heart Eyes
Честито на всички именници, както и на малките ни пораснали децица  newsm51
Аз изчезвам, че едно дупе ме чака да го мия  Wink

Последна редакция: пн, 30 ное 2009, 11:18 от bobito2

# 361
  • София
Леле колко съм изпуснала за 2 дни  ooooh!
АД - взехме си обратно кучето още като стана малкия на 4 месеца, четох на много места, че съжителството с куче помагало много, според педиатрите също е така, та го пропуснахме. Ако имате приятели с куче може да им ходите на гости, стига да е чисто и обезпаразитено разбира се.
katrrinka  Joy не бях видяла датите. От ноември и октомври са снимчиците, но ги е снимала майка ми като бяха на гости, ще им се скарам за датите
Обличам го дебело вече. Аз съм много зиморничава, а таткото е кекав и малкия май е наследил и двете. Вече беше болен веднъж и втори път се опита даже та на тия 15 градуса ако не е слънчево ходим и с чорапогащник и панталон и с 3 блузки и яке.. И чувалчето слагам на количката и пак са му хладни ръчичките и като каже някой "разходки от поне 2 часа" лошо ми става  Sick

Проходилки можем ли да ползваме вече според вас? Харесах една на Чико 6+ много, а малкият все иска да го държа прав и да ходим преплитайки крака по килима. Даже като се хване за масата и сам си стои. Мислех след 7 месеца да му вземем и се чудя дали да се доверя на това "6+"  newsm78

Пюретата - и ние сме на Ганчев. Откак захранвахме още пробвах с Хип и морковите са повече в "картофи и моркови" и хич не го ядеше, та минахме на Ганчев. Много съм доволна. Плодово следобед изяжда цяло 190грама. 9 пюрета - 11 лева - малкият пресметлив. Но мрази всичко с месо  Shocked Нито телешко, нито пилешко, нито свинско.. А мама е мноого месоядна..
И всички дори и с мънички бучици сякаш се опитва да ги дъвче и после след малък опит за гълтане отваря уста и започва едни звъци сякаш ще повърне..кучето ги изяде  Mr. Green

Не съм запозната как става, но дали Танчето ще има против да се свържем с някои медии? Не малко хора търсят помощ по телевизията, когато изпаднат в такива ситуации.. С удоволствие бих написала няколко писма и до някои предавания..

Сужалявам за ужасно дългия пост  Crazy
Някой за разходка около Герена?

# 362
Oli4ka това пюре го дадох за първи път на 29.10 - значи 6 месеца и 6 дена е бил Рости; той е захранен от 5 месечна възраст и първото плодово му дадох на 12.10 (11 дена преди 6 месеца да направи). Давала съм вече и боровинката, бяло грозде, ягоди, горски плодове. С една дума всичко.

bebzz скарай се на майка си вярно, че детето като си гледа снимките като порасне, ще се обърка Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Проходила ползваме от 6 и половина месеца - по 30-60 мин на ден сумарно. Почнах да го слагам като почна да се изправя на крака държейки го за ръчички и да се задържа. Според мен не е лошо да се направи консултация с ортопед. Щом си решила да го слагаш в проходилка да каже той. Simple Smile

# 363
Бърз заис и от нас. Няколко дни изобщо не съм се докосвала до нета и ето вече съм назад с 25 страници  Whistling но ще ви догоня и ще се включа по темите, които се обсъждат. Сега една почерпка за първият имен ден на моето малко съкровище Андриан.

Честито и на всички, които празнуват днес - имени, рождени дни или месечинки! Бъдете здрави, щастливи и обичани   bouquet Хубав празник!!!

# 364
  • София
Честито на Валчето със закъснение, на Стелито за голямото юначе! И на Дари за именника й! Все така да празнуваме, момичета. Здраве и късмет на всички!
Лиленце, много мило, че си се сетила. Мина добре, Слава Богу. Чакам резултати другата седмица. Браво на Ванчо! Сега ще прави при всеки удобен случай това упражнение. Дано сте се регулирали с ачкането, не спирай с масажчетата на тумбака.
И ОТНОВО СИЛНИ МОЛИТВИ ЗА МАЛКАТА КУКЛА НА ТАНЯ!преведохме и ние малко парички
Галя, ама вие сте много напреднали с движенията! Браво!
Хубав ден от нас!

# 365
Хей Дари да ти е здрав именника и с гордост да си носи името! Simple Smile
Честито на всички именници/именнички - бъдете щастливи! Simple Smile

Мария - много ти е сладък фотомодела! Simple Smile

# 366
Първо да се извиня за ужасно дългия пост, и второ обещавам за последно да пиша за темата - алергени и захранване. Не тези, на които с право е омръзнало, да не четат средната част на постинга. Няма да пиша цяла седмица, обещавам! Изчерпах си лимита и ме хваща срам. Blush  Blush Blush Ако изобщо не ми четете постинга, също няма да изпуснете, кой знае какво.

Бебз и аз мислех за това с телевизиите. Двамата сурикати Иван и Андрей, като споменаха въвВИпДенс за Анджи, помогнаха доста. Но според мен трябва да си изчакаме Таня. Като се върне тя ще си прецени, ние ще помагаме.
 Честито Дари, да ти е жив и здрав хубавеца и гордо да си носи името.
Честито и на всички от вчера за именниците и месечнковците.
Валче, все така красива да расте малката госпожица, а на Стела момъка - голям и силен.
Лято дано нещата скоро се нормализират със запеченото положение.

Само за ягодите и другите проблематични храни да кажа - не бих дала на Рада преди първата годинка. Защо да бързам и съзнателно да я излагам на дори минимален риск, като мога и да не я излагам.
Denri, ми те и свинското месо го водят силен алерген (виж списъка, който пусна Немирница), в една категория е с ягодите, пък доколкото си спомням, ти каза, че си давала на Рада. Не се заяждам, просто искам да кажа, че всичко е изкривено през някаква странна призма. С какво ли си захранват децата ескимосите, като нямат плодове и зеленчуци? Отделно, мен като са ми давали кисело мляко и мед, както и на сигурно поне половината ми приятели, пък никой от нас няма силно изразена алергия -освен може би към прах и полени, то май всеки, като си направи тези тестове, ще бъде с положителна алергична реакция. Говоря за днешните деца, които имат проблеми с фъстъци, белтъчини и т.н... И пюре със захар и генно модифицирано нишесте е добре, или сок със добавена захар, а плод - не. Това е някаква световна конспирация, да знаете  Laughing
Ох, КайРен беше права. Къде се набърках и аз в алергиите, да ми излезе име на човек дет` обича да спори... Mr. Green
Катилиас, харесвам те и ми допадаа светоусещането ти и начина на мислене. Не визирах ягодата заради вашия случай, а просто защото е силен алерген. Сори, ако съм те засегнала. Всички си имаме теории за това как да си отглеждаме децата и обикновено трудно се съгласяваме (а и не е нужно) с чуждите методи. Аз не искам и не мога да наложа моето захранване на някоя друга мама, а само споделям какво бих направила и какво бих избягвала на първо време.
Таблици всякакви, тук си права, че има изкривени неща и несъотетствия. Влияние има и географската ширина.
Все пак между свинското и ягодата има различия, според мен.
- свинското се препоръчва около 12 месец, а ягодата след 2-та, а в някои таблици след третата година
- ягодата е по-силен алерген от свинското, според моите ровения в нета, през безсънните бременлийски нощи.
- Рада я захранвам педагогически (е, с леки класически елементи, като това да избягвам най-силните алергени). При ПЗ някои условности в храненето отпадат, защото се дава храна в микродози. Около три микродози от вид храна (1 микродоза е колкото главичката... тук Рони ще се изсмее Mr. Green ... на кибритена клечка). При този метод детето яде, не за да се наяде горкото  Laughing а да опита вкус, мирис, консистенция, да пробва как е да държиш лъжичка и какво е да мацаш мебелите на мама. Храни се от кърма, а същинското захранване започва около 9-10 месец (ако ми се получат нещата).
- има разлика между свинско и добре опечено свинско - мога да ти дам линк към тези допълнения, но няма смисъл да досаждам прекалено по темата.
Ето и една таблица от мен и спирам с линковете. Има я и ягодата, има го и свинското:
http://s639.photobucket.com/albums/uu120/dendrinna/?action=view& … .jpg&newest=1
И още нещо да ти кажа, за случката с ягодата на двора Grinning
Станалото - станало. Пък и половин ягода може да се преосмисли като микродоза. Grinning Ей тъй, за собствено успокоение ще наблюдавам за реакции ден-два - обрив, пъпки, подсечено дупе, разстройство, запек, повръщане. И това е... вярвам, че няма да има нищо, а детето ще е успешо захранено с този вкусен плод. thumbsup
Преди са ни захранвали с мед и кисело мляко, но сега алергиите за съжаление с в много по-големи размери. Киселото мляко не е това което беше, а меда винаги си е бил пробламатичен. Да не дадеш няколко по-проблемни храни не е болка за умиране за мен и не го разбирам като гледане под похупак. На Рада не и пука и няма да усети липсата на едно яйце например. Абе който иска да се информира за алергиите, храните, захранването - чичо Гошо, бг-мамма знаят всичко, пускаш една търсачка и четеш. Подбираш си квот` ти допада на разбиранията и така...
Иначе и моето захранване не винаги върви по план нито пък е идеално. Вчера свекървата (след всичките ми забрани и обяснения)докато се усетя, захрани Рада най-брутално с крайчето на една солена бисквитка. Tired Набута и с нинджа-движение бисквитата, а Рада това и чака... Същото се повтори с едно свекино нокътче краве сирене (ослужливо подадено към притреперващите от желание ръчици и гладната уста на мойто гардже  Mr. Green). Тук вече се намесих и тя виновно му искара тъкмо дадената храна. Обясних и хубавинко, да не се меси в захранването на Рада. Ще има бан за нея  nono- до Коледа никви близки срещи с третия вид. Laughing
 Ето така детето опита две храни, които се водят алергени.

Стискам палци на Таня и Лили.
Диана много сила и на теб и възможно най-добър развой на събитията.
Мигла радвам се, че прегледа ти е минал добре. Хубави изследвания ти желая.
Моето лечение приключиоще миналата седмица. Чувствам се по-добре, но АГ-то ми се оказа в отпуска и насрочихме час за преглед на втори. Имам добро усещане. Simple Smile
Днес сестра ми Рая, има рожден ден. Моля, почерпете се мислено, с каквото ви допада, за нейно здраве. Снимки и емотикони няма да слагам още, че прекалих жестоко. Blush

# 367
  • гр.Стара Загора
Честита 8-ма месечинка на най-голямото и силно момченце Ради!!!Бъди жив и здрав мило дете  Hug
Честит имен ден на всички носещи това пракрасно име Андрей/ана и др му производни !
Бебси добре завърнала си се при нас включвай се по-често за да сме в течение и с радостите и тревогите ти около Дани както и всички други  Peace
Dendri,на мен никога няма да ми омръзнат твоите постове защото винаги поднасяш информацията по най-добрия начин не напразно сме те номинирали за златно перо  smile3523Аз също не искам да коментирам видовете и начини на захранване защото повечето педиатри са на различно мнение а камо ли ние които черпим инфо от интернет и книги.Всеки си предценя за своето дете!Аз например вече давам сокчета на Еви а за Сиска и може би още мами,това е едно от нещата които ще се въведе в доста късен етап но пак казвам всеки си шета на акъла и предценя сам за себе си и детето си.Тук сме за да обменяме опит и това което ни харесва като теория на друг я попиваме или видоизменяме а не да се заяждаме и спорим  Peace
Днес при нас е слънчево но доста студено а пък и ми е отпаднало заради МЦ така че разходка ще има само за мен  Mr. GreenЩе ходя до Билла да пазарувам а Евитка ще се гледа с баба си  Crazy

# 368
Felinka, какво пиеш? Огромно черпене имаш от мен!!!!!!!!!!!!!!!!! Heart Eyes

# 369
Къде се загуби луничка.... newsm78

# 370
  • София
Олеле, то докато изчета всичко, и забравих половината неща...  Blush Значи, честита месечинка на Ради, голям мъж вече!  Simple Smile Честит рожден ден на сестрата на Дени! Честит имен ден на Андриан и останалите именници! И честито на всички останали, които ми изфирясаха от главата...   bouquet
Галя, най-сетне включване, и то какво! И аз се чудех къде се загуби.  Simple Smile
Валчето, мерси,  Simple Smile дано все пак не се отчитаме скоро и ние с падане, че като гледам Галя какви перипетии са минали...
Бобито, на мен ми втръсна вече от круши и сливи, а ефект, както казваш, не забелязвам особен. Сега съм възложила надежди на БиоГаята.
Зайо, Гюлечица (аз така го знам) ни беше ежегодното място за семейна зимна ваканция в детството  Grinning. Много хубави спомени имам оттам!! Завиждам благородно  Simple Smile, снимки има ли?
Мигле, радвам се, че е минало добре, и дано всичко е вече приключило! И за Дени стискам палци!!

# 371
  • София
Лято! мила, и вас днес ви поздравявам като месечинковци!  Hug Heart EyesДа сте все така сладки и да растете здрави и силни!
На Божко морковчето също му хареса. Пожелавам ви като опитате следващ вид храна да имате истински успех!
Днес в парка беше доста мразовито, Божко изобщо не заспа и правейки балончета и изснасяйки концерт си се прибрахме на топло.

# 372
  • София
Мерси, Мигле, то този месец нямаме точна дата, но много мило!  Hug И аз се надявам след няколко дни, като се пробваме с картоф, да има по-голям успех! Браво на Божко! В парка явно сме се разминали, Ваньо поспа малко и после с бърз ход към вкъщи.

# 373
  • Елин Пелин
Честит имен ден на всички малки и големи именници!!!
Честито и на месечинките , вчерашни и днешни! Лято и на Иванчо честито, че не съм на ясно днес или утре ви се пада половин годинката!   bouquet
Да растат здрави,щастливи  и много обичани!
Честито и на сестрата на Дени!
   ura  bigdance2 baloni

# 374
Да се разпиша и аз по-подробно.
Честит имен ден на всички именници. Много късмет, здраве и щастие им желая Hug
Честито на Ради. Да има щастливо детство и винаги усмивка да грее на прекрасното му личице Grinning Направо не е за вярване кога минаха 8 месеца Shocked
Лили, много е лошо това запичане и се надявам по-бързо да се справите. Не съм специалист, но при нас действа и тиквата. Мисля си, че Био гаята ще помогне да му олекне на малкия сладурко.
Честит ден ден на сестричката на Дени  bouquet
Фелинка, и аз искам да те черпя. Присъединявам се към целият ти красноречив пост thumbsup
За захранването и алергиите - в голяма чуденка съм ooooh!
Преди да започна изчетох къде що намерих и накрая установих, че съм стигнала до великата мисъл, че "Аз знам, че нищо не знам"
И така.... Започнах по собствено усмотрение и според апетита на детето. Не избързвам с някои храни(които според мен са алергени), други вече давам на"корем" Grinning Надявам се да нямаме проблеми с алергии защото ще се гръмна ако съм и причинила нещо с невежеството си ooooh!
И още исках да пиша ама изключих. Пък и да не се оливам Laughing
П.П Минолта, благодаря, че ме информира за линка. Ужас Blush

Общи условия

Активация на акаунт