гръмна ни стъклото на фурната горение

• 52 463
  • 173
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Това е просто ужасно! Аз тъкмо окончателно се спрях на фурна от серията Ora-ito! Как може да се случват подобни идиотщини и то за уреди струващи 1000 лева?! В тази връзка - ня мен пък ми казаха, че дисплеите на пералните Аристон много се разваляли. Имала ли някоя от вас подобен проблем? То май като гледам не останах марки, от които да избираме  Cry
За тези пари си вземи Сименс или Бош и няма да съжаляваш.
Аз така направих.  Hug

много правилен съвет.
Какво въобще им се чудиш като се знае, че правят дефект.

Гуш, такава ли  - http://www.gorenje.bg/gorenje_ora-ito_white, иначе и аз искам беличка, ма сега незнам освен да си взема Бекото  newsm78
да, първия вариант.

# 121
  • Талант на 2012,2013 г.
Моята печка "Горение" е от преди пет-шест години и съм много доволна. Peace

# 122
Момичета, а някоя от вас случайно да си е купила този модел на Горение - http://www.gorenje.bg/ovens?c=236782 и ако да какви са ви отзивите доволни ли сте?

# 123
  • Варна
Моята печка "Горение" е от преди пет-шест години и съм много доволна. Peace

И аз Peace

# 124
Доколкото виждам стъклото на бялото горение е оцветено-бяло, по принцип от стари стъклари зная, че оцветени стъкла, трудно се закаляват и дават дефект, даже мисля когато трябва да е термоустойчиво някое стъкло то никога не  е цветно Rolling Eyes
Както е  и с лакобела красиво, да , но термоустойчиво - не!

# 125
  • София
Доколкото виждам стъклото на бялото горение е оцветено-бяло, по принцип от стари стъклари зная, че оцветени стъкла, трудно се закаляват и дават дефект, даже мисля когато трябва да е термоустойчиво някое стъкло то никога не  е цветно Rolling Eyes
Както е  и с лакобела красиво, да , но термоустойчиво - не!

на нас ни гръмна вътрешнот& … 82;ло

# 126
Момичета купихме вече тази фурна на горението - http://www.gorenje.bg/ovens?c=236782 и силно се надявам, че не е като на Гуш от серията Ора-Ито и няма да имаме проблем със стъклото, дано не сме изгорели и да имаме късмет  Praynig

# 127
Аз ползвам проста тъпа стара печка, българска, нагрявала съм я едва ли не до максимума и нищо й няма. Тези са направо престъпници, ами то човек може да пострада, дете да се нарани. Според мен следващата печка си я купи просто от друга марка. Абсолютна безотговорност!!!

# 128
  • Варна
Охх, стига сте параноясвали. Две - три момичета се оплакаха от счупени стъкла и айде марката била боклук, ама стискайте ми палци да нямам проблем и бла-бла. И за АЕГ се споменават случаи, но никой не ги заклейми. Ако не знаете стъклото е крехък материал, чупи се сравнително лесно, колкото и да е закалено, поне по-лесно от колкото ламарината, случва се.
Аз пък да ви се оплача, от десетина години ползвам един сервиз Дуралекс. Колко пъти съм изтървала чинии в мивката и дори на пода, топат се, подскачат, но са здрави. Обаче веднъж изпуснах една на 3 сантиметра от плота и се пръсна на парчета, в рамките на една седмица друга пък се пръсна ей така както си седеше в миялната, която дори не беше пусната. Голяма веселба докато изчистя всички микроскопични стъкалца. И това е, други поражения няма, за десет години зверско ползване.
Пак от десет години имам Горение, първо печка, после я смених с вградена фурна и плот и съм си доволна (да чукна на дърво Wink ) Не мога да ги сравнявам с други, защото не съм ползвала.
Мисълта ми е, че от единични случаи обявихте Горение за пълен боклук. А всъщност се оказва, че не производителите а сервизите тук в БГ куцат яко Peace

Хайде, на всички ползващи готварски фурни, пожелавам здрави стъкла, добър сервиз и по-малко нерви  Peace

# 129
Охх, стига сте параноясвали. Две - три момичета се оплакаха от счупени стъкла и айде марката била боклук, ама стискайте ми палци да нямам проблем и бла-бла. И за АЕГ се споменават случаи, но никой не ги заклейми. Ако не знаете стъклото е крехък материал, чупи се сравнително лесно, колкото и да е закалено, поне по-лесно от колкото ламарината, случва се.
Аз пък да ви се оплача, от десетина години ползвам един сервиз Дуралекс. Колко пъти съм изтървала чинии в мивката и дори на пода, топат се, подскачат, но са здрави. Обаче веднъж изпуснах една на 3 сантиметра от плота и се пръсна на парчета, в рамките на една седмица друга пък се пръсна ей така както си седеше в миялната, която дори не беше пусната. Голяма веселба докато изчистя всички микроскопични стъкалца. И това е, други поражения няма, за десет години зверско ползване.
Пак от десет години имам Горение, първо печка, после я смених с вградена фурна и плот и съм си доволна (да чукна на дърво Wink ) Не мога да ги сравнявам с други, защото не съм ползвала.
Мисълта ми е, че от единични случаи обявихте Горение за пълен боклук. А всъщност се оказва, че не производителите а сервизите тук в БГ куцат яко Peace

Хайде, на всички ползващи готварски фурни, пожелавам здрави стъкла, добър сервиз и по-малко нерви  Peace
Пи принцип съм съгласна с това, но тук се писа,
че АЕГ веднага са подменили  безплатно счупеното стъкло на фурната, за разлика от дефектите на Горение дето трябва да ги чакаш и молиш с месеци. Затова тук се плюе по тях, а не по АЕГ, иначе всичко се разваля - да. И е вярно това, сервизът е ужасен, но какво значение има кое на Горение куца, като в крайна сметка това влияе на марката и на потребителския избор.

# 130
  • Варна
АЕГ веднага са подменили  безплатно счупеното стъкло на фурната, за разлика от дефектите на Горение дето трябва да ги чакаш и молиш с месеци.
Май не беше веднага след разговор със сервиза, а чак след писане до официалния сайт Peace

И е вярно това, сервизът е ужасен, но какво значение има кое на Горение куца, като в крайна сметка това влияе на марката и на потребителския избор.
Тук не мога да не се съглася  Peace
Дано да четат и да си вземат поука. Още повече в кризата, при тази засилена конкуренция, сериозно трябва да се замислят. Всички.

# 131
През май 2002 г. си купих печка с фурна Gorenje K7702 W (голяма фурна, 2 котлона на ток и 2 на газ). Не беше никак евтина (651.00 лв.), но бях чувал добри отзиви за марката. Работеше отлично, само дето котлоните й много бързо започнаха да корозират. А и не само котлоните. Но това беше малкият проблем. Три месеца след закупуването й се разкачи дръжката на фурната, а около 1 месец по-късно гръмна външното й стъкло. Тъй като печката бе с 3 години гаранция се обадих в официалния сервиз на фирмата. Оттам ми казаха, че стъклата не са част от гаранцията и ако искам мога да си поръчам (закупя) за моя сметка ново. Тогава не си поръчах. Почти до края на 2009 година я използвах само с вътрешно стъкло и без дръжка. Иначе си работеше отлично. В началото на 2009 година се наложи да се смени долния й реотан, но след толкова години употреба е донякъде нормално да изгори. Лошо впечатления ми направи при смяната на реотана, че много части са вече сериозно корозирали вътре в печката...

През декември 2009 г. най-после си закупих ново външно стъкло (52.20 лв. без ДДС) и каучуково уплътнение (29.35 лв. без ДДС) за фурната от оторизирания за горение сервиз "Г СЕРВИЗ" АД - София (на ул. Вежен № 25). Печката отново стана като нова, но за много кратко. Само след 3-4 използвания на фурната чисто новото уплътнение на 1 място прегоря и се скъса чисто новото уплътнение (старото се амортизира едва за 7години!). Обадих се в сервиза на Горение, откъдето го бях закупил, в София на ул. "Вежен", но оттам ми отговориха, че уплътнението няма сервизна гаранция. Да съм си поръчал и закупил ново. Аз естествено отказах щом не ми гарантират, че няма всеки месец да го сменям с ново, а и го чаках 1 месец, заедно със стъклото. Но бедата не дойде сама. След още няколко използвания на фурната през януари 2010 гръмна сега и вътрешното й стъкло. При приготвяне на сандвичи на невисока температура! Стана на малки кристали. Стъклата на тази марка не се обслужват гаранционно! Това бе отговора на сервиза още през 2002 г. Вече се чудя дали си струва изобщо да я  пак.

Моят съвет от натрупания горчив личен опит към вас е: НЕ СИ КУПУВАЙТЕ УРЕДИ ГОРЕНИЕ, ЩОМ НАЙ-ВАЖНИТЕ ИМ И ЧУПЛИВИ ЧАСТИ НЕ СА ЧАСТ ОТ ГАРАНЦИЯТА!

Последна редакция: вт, 15 фев 2011, 14:16 от gost2011

# 132

моя приятелка има същия проблем с фурната, пак на горение е, уж не е чак толкова години в експлоатация -след две години работа и стъклото се пукна, явно самите стъкла не са качествени.
аз ще се похваля с моята фурна и керамични котлони , които ползвам от 1997г. не са мръднали, работят си безотказно,няма да правя реклама на марката, но когато ги купихме си спомням че ги имаше само в София и струваха сериозни суми, всичко в момента на пазара е с ниско качество и произведено в Китай, ама за източния пазар не за Западна Европа , параметрите на уредите са надписани и какво ли още не ,нека всеки сам да си прави изводи , когато се доверява на прехвалените марки- уреди

# 133
Явно е имало ефект от моето писмо до Горение, т.к. днес от сервиза ми се обадиха и казаха, че ще дойдат в понеделник да ни монтират стъклото и всичко ще бъде безплатно и ще се поеме от гаранцията!! Йухухууу! Това е истинска победа на справедливостта!
Поздравления за всички вярваши в каузата и кураж за отстояване на гражданските ни права! Peace

Peace

Преди около месец най-после си закупих ново външно стъкло и каучуково уплътнение за фурната.  Обадих се в сервиза на Горение, откъдето го бях закупил, в София на ул. "Вежен"  Стъклата на тази марка не се обслужват гаранционно!

Не е вярно! Гаранционни са!
gost2011,прочети стр.6  Sunglasses
ПП Може би си имала проблем с документацията  newsm78

Последна редакция: вт, 15 фев 2011, 16:44 от Анонимен

# 134
Аз имам Горение от 2005 година и засега съм доволна. По време на гаранцията изгоря вентилаторът,но от местния сервиз веднага го подмениха.

Общи условия

Активация на акаунт