гръмна ни стъклото на фурната горение

• 52 128
  • 173
  •   1
Отговори
# 150
Абе хора направо се облещих като чета, щото ми предстои избор на фурна макар и да не съм се ориентирала точно към Горение... #Crazy Е те тия стъкла като гърмят на 250*, как ли ще издържат на 500* при фурни с функция пиролиза се питам????  Shocked

# 151
За пиролизата са подсилени, съвсем друго е. Те са няколко, май 3 стъкла, вратата е друго нещо. И аз уплашена от тази тема, избрахме фурна с пиролиза, че като е предвидена да деяни на 500- 600 градуса, да сме сигурни, че няма да се пръсне на 250. На наши познати също им е гръмнало стъкло, но май Аристон беше фурната, не е Горение.

# 152
  • София
И моята е Горение и на моята и гръмна вътрешното стъкло  Laughing Казвайте дали може да се оправи. Аз си я ползвам и така де  Joy

Мидля, че това става от нещо паднало или капнато на стъклото...което в течение на времето и многократно позване все ще ви се случи  Mr. Green И като се нарани стъклото и като се загрее фурната и се разширява стъклото-пукнатинката и няма как да не гръмне  newsm78

# 153
Момичета, това е до късмет, а не до марката на печката. Моята е Горение, имам я от година, фурната съм я пускала и на 300 градуса и стъклото си е цяло. Всичко си е до късмет.

# 154
  • София
И моята е Горение и на моята и гръмна вътрешното стъкло  Laughing Казвайте дали може да се оправи. Аз си я ползвам и така де  Joy

Мидля, че това става от нещо паднало или капнато на стъклото...което в течение на времето и многократно позване все ще ви се случи  Mr. Green И като се нарани стъклото и като се загрее фурната и се разширява стъклото-пукнатинката и няма как да не гръмне  newsm78

Излъгала съм ви, Индезит е моята  Blush Обаче я ползвам едно 10-годинки вече. Wink

# 155
  • Варна
Виждам, че по темата не е писано отдавна, но и аз имам проблем с гръмнало стъкло на фурна от прехвалената марка Еуролукс. В гаранцията пише, че не се подменят само външните стъклени части, което ми дава надежда, че вътрешното стъкло подлежи на гаранция. Имал ли е някой проблем с тази марка?

# 156
  • Sofia
Виждам, че по темата не е писано отдавна, но и аз имам проблем с гръмнало стъкло на фурна от прехвалената марка Еуролукс. В гаранцията пише, че не се подменят само външните стъклени части, което ми дава надежда, че вътрешното стъкло подлежи на гаранция. Имал ли е някой проблем с тази марка?

Случи се същото с фурна Електролукс  - гръм и стъкла на 3 метра от фурната и то при изключена фурна. От компанията не бяха изненадани, но казаха , че гаранцията не поема стъкла. Мога ли да ги осъдя? Къде осжен КЗП мога да подам жалба?

# 157
Бих посъветвала да пишете до производителя, често те разрешават проблемите по-добре от местните сервизи и вносителите. Един мейл на английски до централата на Електролукс мисля че ще има добър ефект.

# 158
Здравейте, имам фурна на  whirlpool, която въобще не е евтина и си я взех основно за пиролизата. Ползвам я от 4 месеца и днес реших да използвам въпросната фунция за почистване. 1 час след като стартирах програмата се чу звук все едно е паднала бомба,  и какво да видя-вътрешното стъкло се е пръснало , а самата вратичка деформирана от високата температура. Направо съм бясна, моментално писах ,  и няма да ги оставя на мира. Може ли да продават уред с функциии, за които въобще не е пригоден.
Има ли дружи такива случаи с пиролиза?

# 159
моментално писах ,  и няма да ги оставя на мира.
Къде писахте?
Тръгнете по процедура, гаранция И след като ви е отказана от сервиз писмено,
то пишете на производителя.  Peace
Писмото го придружете със снимков материал.
Преди месец-два се реши гаранционно (безплатно) такъв проблем с фурна whirlpool на съфорумка.
Вие погледнахте ли на сайта им(se)  дали нямат обявена акция относно проблемна партида?

ПП Проследете случая на vaflichka  3 авг. 2018, 22:36 ч # 1 938
http://www.bg-mamma.com/?topic=723249.1935

Последна редакция: нд, 18 ное 2018, 19:42 от Анонимен

# 160
Писах директно до whirlpool българия. От известно време действам така, като имам проблем, се свързвам директно с производителя.
За съжаление в чисто нов апартамент съм, не съм пестила от нищо, защото исках да е хубаво , а с абсолютно  всеки уред съм имала проблем. Качество под всякяква  критика.
Това , че стъклата се пръскат е безумно опасно. Имайки предвид , че се счупи вътрешно стъкло, имах изхвърчали стъкла на поне 2 метра от фурната.
Дано се разреши проблема. Аз настоявам за смяна на цялата вратичка, тъй като не само стъклото се пръсна а цялата вратичка отвътре е нагъната на вълни.
Отказах се да  се свързвам с магазините, защото се започва едно звънене, охкане, не било гаранционно и тн., а когато да дадеш 1000 лева ти казват, че било най-доброто на пазара.
Имах случай с продукт на самсунг и ми беше отказана гаранцията. След това с писмо до самсунг бях изпратена директно в техен сервиз и оправиха всичко за 2 дни.
Къде мога да видя за въпросната акция?

# 161
Писах директно до whirlpool българия. От известно време действам така, като имам проблем, се свързвам директно с производителя.

Централата на производителят е в Швеция.
В БГ е само представителство, т.е. БГ фирми.

Относно дали има акция, официално обявена - търсих, но не намерих на сайта им.
https://www.electrolux.se/faq/#191727

Интересни неща прочетох относно закалените стъкла, никеловия сулфид и спонтанното счупване:
Скрит текст:
Цитат
Закаленото стъкло е четири до пет пъти по-силно от темперирано стъкло със същия размер и дебелина спрямо удара. Закаленото стъкло има по-висока термична якост и може да издържи на високи температурни промени до 250 ° C. Закаленото стъкло се счита за безопасно стъкло. Трудно е да се счупи и дори в случай на счупване, се разпада на малки сравнително безобидни глобули. Температурата не променя основните характеристики на стъклото, като например светлинното предаване и слънчевите лъчисти топлинни свойства на нормалното стъкло. Стъклената повърхност след термична обработка има същата устойчивост на увреждане на повърхността, както и темперираното стъкло. Закаленото стъкло не може да бъде изрязано или променяно.

Един проблем, който може да съществува и при закалено стъкло, е спонтанното счупване, където стъклото може да се счупи без видима причина. Спонтанно счупване се получава, когато камъните с никелов сулфид се увеличават по размер поради повторно нагряване и охлаждане.
http://bg.brillantevidrio.com/info/processing-glass-25697997.html
http://bg.askt-home.com/news/reasons-for-the-self-explosion-of-t … -gla-7694650.html

# 162
Поради повторно нагряване и охлаждане , а пише че издържат до 250 градуса. Само че пиролизата  е около 500 градуса и  стъклото не се пръсна веднага , а след час работа. А сега печката ми е толкова зле, че цял ден търкам и нищичко не пада.

# 163
  • Sofia

Централата на производителят е в Швеция.
В БГ е само представителство, т.е. БГ фирми.

Относно дали има акция, официално обявена - търсих, но не намерих на сайта им.
https://www.electrolux.se/faq/#191727

Интересни неща прочетох относно закалените стъкла, никеловия сулфид и спонтанното счупване:
Скрит текст:
Цитат
Закаленото стъкло е четири до пет пъти по-силно от темперирано стъкло със същия размер и дебелина спрямо удара. Закаленото стъкло има по-висока термична якост и може да издържи на високи температурни промени до 250 ° C. Закаленото стъкло се счита за безопасно стъкло. Трудно е да се счупи и дори в случай на счупване, се разпада на малки сравнително безобидни глобули. Температурата не променя основните характеристики на стъклото, като например светлинното предаване и слънчевите лъчисти топлинни свойства на нормалното стъкло. Стъклената повърхност след термична обработка има същата устойчивост на увреждане на повърхността, както и темперираното стъкло. Закаленото стъкло не може да бъде изрязано или променяно.

Един проблем, който може да съществува и при закалено стъкло, е спонтанното счупване, където стъклото може да се счупи без видима причина. Спонтанно счупване се получава, когато камъните с никелов сулфид се увеличават по размер поради повторно нагряване и охлаждане.
http://bg.brillantevidrio.com/info/processing-glass-25697997.html
http://bg.askt-home.com/news/reasons-for-the-self-explosion-of-t … -gla-7694650.html

Whirlpool е с централа в САЩ - поне гугъл това казва Simple Smile

# 164
Whirlpool е с централа в САЩ - поне гугъл това казва Simple Smile
vaflichka, разбира се,
ама аз "чета" Електролукс и давам линк към тях.  ooooh!
Благодаря за поправката!  bouquet
Та, за Whirlpool > https://www.whirlpoolcorp.com/contact/
Седалището им за Европа е в Перо, Италия.

ПП Има случаи на сменен цял уред.
https://www.google.bg/search?biw=1280&bih=699&ei=mWLyW-- … s-wiz.OuNSJeyxuYk

Последна редакция: пн, 19 ное 2018, 09:17 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт