гръмна ни стъклото на фурната горение

• 52 104
  • 173
  •   1
Отговори
  • Sofia
Момичета, ако знаете какво ми се случи  с фурната горение #Crazy #2gunfire #Cussing out
вътрешното и стъкло гръмна, чу се невероятен гръм, добре че не бяхме в кухнята и добре че не се спука и външното, но цялото вътрешно стъкло се разби на хиляди малки частички докато си готвя нещо на около 250 градуса.
Фурната е на не повече от 2 мсеца и сега се обадих в сервиза и те казаха, че 1 - това не се поемало от гаранцията  #2gunfire #2gunfire  Money Sickи 2 - нямало как да гарантират че това няма да се случи отново. Попитах за външното стъкло, ако и то се счупи и има хора наоколо - та това може да убие човек!!! Казаха че не било възможно да дадат гаранция, че стъклата няма да се пръстват. УМА МИ НЕ ГО ПОБИРА!! как е възможно това??
моля, кажете ако някой е имал подобен проблем. как мога да се доверя от тук насетне на тази фурна? очевидно стъклата им не поддържат температурата, която самата фурна е направена да развива..  newsm78

# 1
  • кв.Изток
Много съжалявам за това, което се е случило.Ползвам печка на Горение вече 5-6 години.Понякога  слагам градусите на максимума 270, за да загрее по-бързо.Вече няма да съм толкова смела.И преди имаше тема за счупено стъкло и авторката се нервираше , че гаранцията не го покрива.Само не мога да се сетя дали беше за същата марка Thinking

# 2
Мисля, че  Гуш се беше оплакала от същата неприятност с печка Горение. Иначе и на мен старата ми беше такава и не съм имала проблем, което още повече затвърждава мнението ми, че новите уреди са със занижено качество, спрямо старите от същата марка.

# 3
Ужас! Аз имам печка Горение, още неизползвана.
Искам да те питам кой не иска да ти поеме гаранцията, от фирмата, или от магазина от който си я купила?

# 4
  • Countryside
Помня, че Рокси се оплакваше, че й се е пукнало стъклото, но фурната беше АЕГ по спомен. Не й се покриваше от гаранцията, а струваше колкото половин фурна. Така, че явно не само Горение имат този проблем. То по тая тяхната логика(на сервиза) пиролизата не трябва да се ползва, че видиш ли вдига 500градуса  ooooh!

# 5
  • Countryside
Ужас! Аз имам печка Горение, още неизползвана.
Искам да те питам кой не иска да ти поеме гаранцията, от фирмата, или от магазина от който си я купила?
Ако имаш проблем с уреда магазина няма нищо общо. Само в сервиз.

# 6
В студентските си години работих едно лято в магазин за бяла техника.Същото се бе случило с най-скъпия модел на АРИСТОН на едни клиенти .Изглежда че никой не е застрахован.Според мен се касае до дефект в стъклото  и за това не влиза в гаранцията.

# 7
  • София
Оф и аз имам Горение от към 4 години още няма поражения пу пу. |Стъклата наистина не се поемат от гаранцията за съжаление ама аз с печка на 2 месеца сигурно щях да вдигна олелия до небето. Дано просто е било дефектно и да нямаш проблеми вече

# 8
100% е било дефектно и точно за това потребителят няма вина!

# 9
  • Бургас
Моята фурна ми го спретна този номер преди 2 години, само че се счупи външното стъкло.
Идея нямам защо, имаше гювеч, но го топлех, не го печах в момента. В сервиза не съм си търсила гаранцията,поръчва се и го доставят, след няколко месеца. Мислех,че само аз съм с такъв проблем.

# 10
  • Sofia
ох явно не е отделен случай моят проблем, ама може ли такова нещо!
не се поемало от гаранцията, ама как не се поема? аз каква вина имам за това, че се е случило?? чудя се дали да не се обърна към Комисията за защита на потребителите. не можели да ми гарантират че и новото стъкло нямало да се пръсне, ама как така бе?? как не могат да гарантират, та закона ги задължава да гарантират те не можели!  #Cussing out

Обърнах се към сервиза на Горение, магазините нямат нищо общо, те само продават и това е нормално де, аз съм купила Горение заради марката и няма значение кой търговец ми я продал.

Просто се притеснявам да не стане пак това нещо и да няма някой в кухнята, защото е много опасно..

# 11
Скоро си купих печка и в магазина изрично ме предупредиха, че гаранцията не включва стъклата.

Виж внимателно какво пише в ЗЗП. Мисля, че ако се появи дефект в срок до 6 месеца от момента, в който започне да тече гаранцията, се смята за фабричен и търговеца/производителя са длъжни да ти заменят стоката или да ти върнат парите. Провери го. Пиша по памет.

Виж и в комисията какво ще ти кажат.

В краен случай можеш да направиш един хубав панаир и да заплашиш, че ще натрошиш магазина, от който си купила печката! Mr. Green

# 12
Олее, това е доста абсурдно! Би трябвало да се поема! Според мен трябва да се обърнеш към КЗП! Поне можеш да опиташ!

# 13
Моята печка не е Горение, а е БОШ, но и аз имам неприятности с нея, безкрайно съм разочарована и ми е доста криво, защото ако си бях взела фурна за 300 лева (сега имаше промоция на СНЕЙГ) нямаше да се ядосвам така. Моята фурна съм я ползвала всичко на всичко 3 пъти като при третото печене видях, че вътре има пукнатина на задната част, която затваря вентилатора. Докато яденето се изпече, тая пукнатина се отвори и падна част от покритието, поразената част е с размерите около 10 х 0,5 мм  Shocked, веднага им се обадих, това се случи миналата седмица утре ще дойдат от сервиза за да видят какво точно се е случило, но за тях било необяснимо, подозирам какво ще кажат... Фурната има 5 години гаранция, аз съм пекла в нея 3 пъти, мъчно ми е да си помисля какво ще й се случи ако я ползвам 5 години #Crazy

# 14
  • София
Предполагам не го поемат, защото стъклото и сама можеш без да искаш да го счупиш и няма как да се докаже, че е било фабричен дефектът. Интересно ми е какво ще кажат в КЗП.
На твое място няма да се ядосвам много ( колко е лесно отстрани) бих си закупила новото стъкло, но определено бих пуснала писменна жалба до комисията.

Тинта, как така се е пукнала  #Crazy е това вече трябва да се поеме от сервиза, или според тях си направила пукнатината с флекс да речем......

Общи условия

Активация на акаунт