Коледа идва! - 2

• 84 400
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
Момичета,можете ли да ми пуснете линк за направа на захаросани портокалови корички,защото не мога да ги намеря  bouquet
 Ето тук е обяснено как се правят http://nojivilichka.wordpress.com/2008/11/08/portokalovi-korichki-s-shokolad/   bouquet

danip и аз това питах преди около седмица и ми казаха , че издържат около 3-4 дни забравените сладки, така че ще ги правя на 20.12.  Hug

# 721
danip и аз това питах преди около седмица и ми казаха , че издържат около 3-4 дни забравените сладки, така че ще ги правя на 20.12.  Hug
Благодаря за отговора  bouquet

# 722
Момичета,моля ви ако някоя от вас е правила от Коледните къщурки имам нужда от спешна помощ  Praynig  Искам да я направя за сина ми за училището ,защото ще правят Коледен базар на който ще продават неща които са приготвили и събраните пари ще дарят на детенце в нужда.Много се чудих какво да направя и сега като разгледах темата ви реших,че една добре направена и украсена къщичка ще е супер!Моля ви да ми съдействате за да се справя с тази не лека задача за мен  Embarassed Ако някой ми каже подробно -рецепта за тесто и тн. ще съм му много благодарна.Искам да се представим добре за да купят продукта ни -МОЛЯ ВИ ЗА ПОМОООЩ!   bouquet

# 723
Момичета, благодаря за съветите за паркета на къщичката ми  Hug

Аз имам Забравени сладки от около 10 дни и повече в една скрита кутийка и още са си вкусни.

Сега ще слепвам Звездите с капучино. Много са ми трудоемки, ама съм ги опекла вече ....  Tired

Мама нели, аз я правих от меденото тесто на Джули дадено от Наталина, но мисля, че от всяко медено тесто ще стане. На първа страница има подробни обяснения, аз по тях се ръководех. А от там вече всичко е фантазия.  И аз правя за първи път.

# 724
  • София
Галка,говори за ето тези,от Кауфланд за 7 лева са Peace

Може ли да ми предложите някакви сладки или кекс, които да мога да приготвя в тези формички - елхичките и снежния човек.
Много ми харесаха, но не знам какво да приготвя в тях. Не трябва да са мъфини, че се надуват, за сладки пък са много големи... newsm78.А иначе е толкова хубав снежния човек - направо си представях как го давам на детето да го украси.
Моля за съвет.

# 725
Момичета,можете ли да ми пуснете линк за направа на захаросани портокалови корички,защото не мога да ги намеря  bouquet
  Ето тук е обяснено как се правят http://nojivilichka.wordpress.com/2008/11/08/portokalovi-korichki-s-shokolad/   bouquet

Много благодаря  bouquet  bouquet

# 726
  • София
mama nely , аз бих те посъветвала за всеки случай да приготвиш и някакви лесни сладки, в случай, че не си доволна от резултата. Peace Така няма шанс да се изложиш, пък и съм сигурна, че всичко ще ти се изкупи. Харесай си някоя от най-коментираните рецепти, пък оже и две, направи си двойна доза и в целуфанени пликчета с червена панделка. Пък, ако ти стане добре къщичката, супер, ще ни се похвалиш. Simple Smile

# 727
mama nely , аз бих те посъветвала за всеки случай да приготвиш и някакви лесни сладки, в случай, че не си доволна от резултата. Peace Така няма шанс да се изложиш, пък и съм сигурна, че всичко ще ти се изкупи. Харесай си някоя от най-коментираните рецепти, пък оже и две, направи си двойна доза и в целуфанени пликчета с червена панделка. Пък, ако ти стане добре къщичката, супер, ще ни се похвалиш. Simple Smile

Даже и ще снимам само да стане  ooooh! Много съм се притеснила  Embarassed Къща ще правя та каквото ще да става.Трябва да я занеса на 21 така ,че имам време да се уча .Сега ще чета подробно темата,че да видя тестото как да приготвя.Стискайте палци и давайте наставления-който е правил,какви грешки е допуснал и тн..

# 728
Здравейте, мили дами.Имам нужда от помощ.Решила съм днеска да правя меденките на Джули, късно ли е вече? Как се съхраняват след това и може ли да ги украся малко преди Коледа?
А медената къщичка може ли да я сглобя към 20 декември (примерно), а не веднага след като я изпека?
Благодаря предварително  Hug

# 729
  • София
Здравейте, мили дами.Имам нужда от помощ.Решила съм днеска да правя меденките на Джули, късно ли е вече? Как се съхраняват след това и може ли да ги украся малко преди Коледа?
А медената къщичка може ли да я сглобя към 20 декември (примерно), а не веднага след като я изпека?
Благодаря предварително  Hug

Не е късно, може да се украсят преди КОелда (и аз така ще правя). Може и да си опечеш частите за къщичката сега,а а да я сглобиш по-нататък (и аз така ще правя  Grinning ).

# 730
Здравейте мили мами!

..........И още нещо да питам - очите ми останаха в къщичките, които сте показали. Четох, мислих и си представих блесналите очи на малкия ми син, ако му направя такава..
Предварително ви благодаря!

vessinka, ето  Коледна къщичка стъпка по стъпка,  тук също с видео, как се сглобява къщичка (с видео), украсяване на меденки (от Наталина), прегледай първа страница на темата с линковете, сигурна съм, че ще намериш доста неща, които ще ти бъдат от полза. Пък и синчето ще ти е стимул!  bouquet

Мама Нели, в този пост на Лабрекс има много полезна информация за къщичките. Дано ти се получи.

# 731
catty m много ти благодаря   bouquet

# 732
danip, вече са ти отговорили, но и аз си поствам поста, че така или иначе го писах дълго  Embarassed

Разбира се, че рецептата, ще стане и без коричките, но защо не си направиш?
Стават много лесно. Мисля, че тук имаше някъде по професионална рецепта, но ето как ги правя аз и си пазя едно бурканче през цялата година. Така има за Великденските козунаци, мммм няма по вкусен козунак от този с портокалови и лимонови корички, или за други сладкиши. Приказка...
Ето моя начин, като сладко горе-долу. Събирам в хладилника в пликче, корите на 3-4 портокала, като предварително добре ги измивам с четка (обикновено е достатъчно едно хапване с децата Simple Smile ). Кората на портокалите нарязвам на еднакви по ширина ивички (ок. 5мм) и ги накисвам в студена вода за едно денонощие. Сменям водата 1-2пъти, както се сетя.
В малка тенджерка или касерола кипвам 1чаша вода с 2 чаши захар. Варя докато сиропа се посгъсти. Накрая изсипвам отцедените корички и ги оставям на слаб огън да се  варят докато станат стъклени или количеството на сиропа стане съвсем малко. Внимавай да не стане много малко количеството и да се карамелизират. Тогава стават твърди и леко жилави, но пак са вкусни. Харесвам миризмата на индрише. Слагам по един лист в бурканчето в което, ще ги наредя. Изсипвам горещи и затварям. Това е цялата философия. По същия начин правя и лимоните. В последно време обаче направо ги правя с портокалите, че даже и мандарини сложих тази седмица. Simple Smile

Последна редакция: чт, 10 дек 2009, 11:36 от МИШЕЛ

# 733
Да се отчета за Линцерите...Наталина, още веднъж огромно благодаря за рецептата Hug
От една доза ми излязоха 40 двойни сладки, т.е. 80бр. формички. Направих и шепа дребни формички, които няма да слепвам, защото много ми допадат и само така, чисти...Малката се смля да ги обикаля и да подръпва от дребните, че не се забелязва толкова Joy

Сега да кажа и за моите добавки по рецептата, с което мисля, че се получи още по-удивителен резултат...Накапах половин флаконче течна есенция ванилия, много ми харесва аромата й. При омесването на тестото оставих яйцата за най-накрая..При брашното и захарта сложих маслото и втривах докато стане на фини трохички. Чак тогава прибавих яйцата за спойка на сместа...Така или иначе тестото е чудесно за работа и беше истинско удоволствие Hug

Последна редакция: чт, 10 дек 2009, 11:37 от Narina

# 734
  • Бургас
Интересува ме какво представлява хартията за готвене (печене) и от къде мога да се снабдя с такава, цена? Преди години имаше една полу-прозрачна, която наричахме "оризова", вероятно заради подобния цвят. Виждала съм и силиконови за многократна употреба, но не успях да се си купя.

Благодаря Ви предварително!  Flutter
Приятно готвене!

Общи условия

Активация на акаунт