Коледа идва! - 2

  • 84 520
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Ами понеже тестото бавно втасва, затова започнах рано. Тежко е и у нас не е много топло (в смисъл около 20 -22 градуса е), та сега втасват вече оформените щолени. Ще ги пека след малко.

Днес ми пристигнаха формичките за снежинки, купих ги от продавача, който дадохте в темата:
http://djemma.snimka.bg/hobby/formi-za-pechene-formichki-i-drugi … i.166067.16132291
http://djemma.snimka.bg/hobby/formi-za-pechene-formichki-i-drugi … i.166067.16132297

Последна редакция: чт, 26 ное 2009, 15:31 от Джемма

# 136
  • Мнения: 4 116
Щолен съм яла готов, от Германия пратен. Много беше хубав! Тези, които продават тук не съм сигурна, че са хубави. Но може да пробвам.
Да правя собственоръчно щолен ...  newsm78 дайте насам най- сполучливата рецепта, може и да се излъжа  Laughing

# 137
  • Мнения: 175

SZA, приличат ми на украсени с онези химикалки, с които се пише върху тесто и сладки.Виждала съм такива в един специализиран сладкарски магазин в София.Аз съм си купила само една и правя с нея разни надписи по тортите.Но имаше във всякакви цветове.

lightblue - кажи моля те къде е този магазин, плийййз  Praynig И на каква цена са ако помниш?

# 138
  • София
  • Мнения: 2 649

SZA, приличат ми на украсени с онези химикалки, с които се пише върху тесто и сладки.Виждала съм такива в един специализиран сладкарски магазин в София.Аз съм си купила само една и правя с нея разни надписи по тортите.Но имаше във всякакви цветове.

lightblue - кажи моля те къде е този магазин, плийййз  Praynig И на каква цена са ако помниш?
аз съм си купувала от Кадемлия преди година и половина.Бяха 30 лв май и цветовете са лилаво, цикламено, оранжево, зелено и черно. Приличат съвсем на фулмастри, но са хранителни. Не знам дали ще ти свършат работа.

Поред мен спокойно може да се оцвети глазурата и с нея да се действа. И даже според мен е рисувато точно по този начин. Иначе с фулмастрите може да се оцвети, ако отгоре е сложен фондан.

# 139
  • Мнения: 175
petia_tag - много много ти благодаря   bouquet Май е време да отида до този магазина на "Кадемлия" - от кога се глася....

# 140
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
Бони- и аз мисля да направя коричките -но от сега дали ще издържат  newsm78
някой би ли споделил

# 141
  • Мнения: 165
А къде се намира Кадемлия? Embarassed

# 142
  • Мнения: 2 142

Коледните звезди на баба

Позволявам си да се самоцитирам от стара тема и да предложа на всички, които не са си направили още меденките за Коледа да опитат тези. Препоръчвам ги от все сърце не само защото са ми много скъпи, като спомен, а защото са много ароматни и вкусни.
МИШЕЛ,колко брашно горе-долу поемат сладките? newsm78А содата за хляб ли трябва да е ?Извинявам се за глупавите може би въпроси,ама не съм голяма сладкарка Laughing

може би поемат около 600-700-800 гр.
Другата седмица, ако ми остане време мисля, да ги направя и ще мога да съм по-конкретна. Содата е хлебна- да.
Извинявам се за закъснелия отговор :0)

# 143
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Ето ги двата щолена, ъгълът на снимане май не беше подходящ, не се вижда добре формата, ама като ги наръся със захар, пак ще ги снимам.
http://djemma.snimka.bg/family/razni.166535.16132943

# 144
  • Мнения: 175
А къде се намира Кадемлия? Embarassed

кв. Редута.  Това е сайта им

МИШЕЛ - и аз набелязах твоите звездички - много апетитно ми изглеждат  bowuu Благодаря за рецептата   bouquet
А излизат ли доста от една доза - чудя се дали ще ни стигнат или да направя две?  newsm78

Последна редакция: чт, 26 ное 2009, 18:51 от Душко

# 145
  • Мнения: 366
Джемма ,прекрасни са ти щолените .А като ги напудриш със захар,къде ше ги държиш? В хладилник  или в неотоплена стая  Praynig

# 146
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
В неотоплена стая. Peace

# 147
  • Мнения: 305
Джемма, майсторка си ти  Peace  Моето тесто втасва вече 3 часа и не се е надигнало особено. Дали нещо не се получава или е нормално  newsm78  Кога ще втасва втори път, кога ще го пека ....... май по нощите

# 148
  • Мнения: 366
Джемма ,благодаря ти ,явно ти си дежурната за помощ    bouquet  bouquet  bouquet

bonni , и аз нямам опит с този вид тесто ,но то е много маслено ,не е като козуначеното,

и според мен не очаквай тестото да е пухкаво и много бухнало...Тези,които са правили и друг
 
път, моля ви споделете...,за да се радваме и ние на сполучливи щолени... Simple Smile

# 149
  • София
  • Мнения: 2 649
Джемма, майсторка си ти  Peace  Моето тесто втасва вече 3 часа и не се е надигнало особено. Дали нещо не се получава или е нормално  newsm78  Кога ще втасва втори път, кога ще го пека ....... май по нощите
ама не очаквай да ти стане двойно като нашенския козунак. Три часа, може и да е станало. Аз се ориентирам така, като натиснеш с пръст, тестото веднага изпълва дупката обратно. Аз второто втасване го правих във фурната на 40-50 гр. за половин час и после печене. Peace

Общи условия

Активация на акаунт