Коледа идва! - 2

• 84 483
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте,

Издирвам под дърво и камък рецептата на mama viki за меденки.
Цялото ми семейство и всички приятели са влюбени в тях, но съм изгубила рецептата, а искам тази година отново да ги направя.
Може ли някой да ми съдейства?

Благодаря ви!  Hug

На първа страница има линк Peace.

# 586
Здравейте,

Благодаря ви!  Hug

Виктуалия, ето - меденките на mamaviki в поста на Полина.

# 587
Здравейте!

Пак един въпрос...ако сега направя тестото за Шоколадовите бисквитки Трюфел, може ли да престои в хладилника до довечера?Или не е хубаво да стои там толкова дълго?  newsm78

# 588
Здравейте!

Пак един въпрос...ако сега направя тестото за Шоколадовите бисквитки Трюфел, може ли да престои в хладилника до довечера?Или не е хубаво да стои там толкова дълго?  newsm78
Няма проблем. Само покрий купата с фолио.

# 589
Момичета,дайте ми идея  Wink Hug

В у-щето на синковеца ще си правят коледен базар.Всеки ще продава нещо ръчно изработено .Събраните парички отиват в касата на у-щето .На добра воля ,който иска може да занесе и `лакомства`.

Кои сладки да направя ,та и количеството да не  е по-малко от 30-на бройки  newsm78

# 590

В у-щето на синковеца ще си правят коледен базар.Всеки ще продава нещо ръчно изработено .Събраните парички отиват в касата на у-щето .На добра воля ,който иска може да занесе и `лакомства`.

Кои сладки да направя ,та и количеството да не  е по-малко от 30-на бройки  newsm78
Сещам се за тази рецепта на Тандури, защото за тях Ани е писала, че ги е правила за подобно събитие в училището на детето си.

# 591
  • София

Меденките на Джули, джинджифиловите сладки.

# 592
Благодаря ти много, Сладка хапка  Hug Ще ги мятам значи   chef

# 593
Момичета,дайте ми идея  Wink Hug

Кои сладки да направя ,та и количеството да не  е по-малко от 30-на бройки  newsm78

Аз ти препоръчвам ето тези сладки на Диди http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=346860.msg9578050#msg9578050

Пише, че се получават около 40 броя.А и мисля, че са доста вкусни и подходящи за целта

# 594
  • Бургас
Момичета събрахте ми очите....чета, разглеждам....Браво на Вас - почти се навих да правя медена къщичка!  Peace

# 595
Благодаря момичета! Вие сте супер!

Здравейте,

Благодаря ви!  Hug

Виктуалия, ето - меденките на mamaviki в поста на Полина.

# 596
Здравейте, щом и аз съм захванала да правя Колднеи сладки, значи сте успели да заразите абсолютно всички  Wink  Laughing

Сега и въпросите,

- имам една тефлонова тава с  коледни формичи( като мъфини)- моля Ви дайте някоя рецепта за нея-- предполагам че трбва да е някое течно тесто...

Последна редакция: пн, 07 дек 2009, 15:31 от anamar

# 597
  • Отвъд алеята зад шкафа
Вчера направих 2 неща - браунис по рецептата на Блонди и меденките на Джули. Браунисът стана страхотен, направих го във форма за кекс, а не в отделни формички и затова го пеках 10 минути повече. С меденките обаче.....май не бих повторила втори път. В крайна сметка станаха вкусни, но ....такава хамалогия не съм изпитвала през живота си....отиде ми един ден почти. Първо тестото беше изключително трудно за месене, включих мъжа ми, даже той с огромни усилия успя, второ - поне 200-300 гр. брашно изобщо не се пое, беше очевидно, че е прекалено много брашното, а спазих пропорциите от рецептата 1/1. Самото тесто стана много рохко, но не лепеше. Количеството меденки се събра в 3 тави, докато изпека всичко, докато го гланцирам, докато го украся с глазурата.....бях капнала. От трите тави идвадих следните изводи - тестото трябва да е по-дебело разточено, най-вкусни стават с 1 см дебелина, и по-малко време за печене. Първата тава ги направих както пише в рецептата - 5 мм и 15 минути печене - станаха абсолютно сухи и хрупкави, твърди. Чак 3-та тава, които ги направих по 1 см и ги пекох 12 минути станаха мекички. Глазурата стана много вкусна, защото използвах пудра захар, омесена с ванилия (така я купих). С рисуването с глазурата не успях да се справя много добро - първо отворът на шприца беше по-голям от необходимото, второ не изчаках да стегне малко глазурата, но поне с глазурата ми стана ясно къде е проблемът.Това ми беше 1-ят опит за меденки и ако изобщо повторя ще е по друга рецепта.

Ето и снимки:
http://picasaweb.google.co.uk/gadamers/Razni#5412452209544694498
http://picasaweb.google.co.uk/gadamers/Razni#5412452239982773618
http://picasaweb.google.co.uk/gadamers/Razni#5412452282720006818
http://picasaweb.google.co.uk/gadamers/Razni#5412452317205189954
http://picasaweb.google.co.uk/gadamers/Razni#5412452342131431170
http://picasaweb.google.co.uk/gadamers/Razni#5412452376219595922

# 598
Gadamer, при мен се получи нещо подобно с меденките на Джули. Много трудно замесих тестото с толкова брашно, а спазих рецептата точно (меря с електронна везна). Тестото трудно се разточваше, а меденките ми станаха твърдички. Чудя се дали ще омекнат, или да правя и други Laughing Прибрах ги в кутия с парче ябълка, ще видим... Украсата с белтъчната глазура оставих за по-нататък, засега са само с какаовата и се надявам върху нея да може да се рисува Simple Smile

# 599
Здравейте отново!

Темата става още по-Коледна и вкусна Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Благодаря на всички, които ми помогнаха с идеите си!

От всички вкусотии си избрах и смятам да се пробвам със следните:

Меденките на Джема
Ванилени кравайчета
Линдерови сладки
Шоколадови бисквити трюфел

Дано ми се получат.

Имам и няколко въпроса Simple Smile

Първо май повтарям някъде от горните постове - но все пак. Времето ми не е много и си мислех за някоя от горните рецепти да замеся тестото тази вечер, да го сложа във фолио и в хладилника.. чааак до утре вечер. Може ли да издържи толкова много за която и да е от рецептите, или да не си правя експерименти?

А какво масло и шоколадползвате - препоръчайте ми марка?

За шоколадовите бисквити пише че от една доза излизат 40 бройки, но май толкова ще са ми много. Предполагам мога да намаля всички продукти на половина ида получа половин доза, нали?

Благодаря предварите;но!

Общи условия

Активация на акаунт