Тръпне майчино сърце, през ДЕКЕМВРИ ще съм с бебче в ръце!

• 26 960
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
Добро утро дами,
оо голямо бебе се е появило сред редиците, честито на Paoa, да расте здрав, да радва семейството си!

# 406
Добро утро мамчета
mayanka - мерси за кафенцето. Изглежда супер.
Collibri   - големи премеждия си имала. То с този трафик в София много гадно, не че и в Пловдив вече не е така, но там е ужасно. Аз затова не се тревожа, болницата е на 10 мин пеша. Все ще се дотътря, само да дойде този момент....
Чакането е ужасно. Ти поне знаеш, ако не тези дни във вторник със сигурност. А аз само се ослушвам за симптоми и освен придърпване ниско долу, нищо друго... ooooh!

# 407
mayanka [/i Благодаря ти за кафенцето Hug
Добро утро и от нас.....моите бръмбъзъци спинкат и сядам да се отчета Wink
Павката са го налегнали едни колики милия и само се напъва и свива и препраква.....дано не го тормозят дълго,въпреки че уж кърмените бебета нямали колики но ето на имаме си и ние.....
Честито бебче на Paoa-Да им е живо и здраво за радост на мама и тати Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Гледам че другите още сте 2 в 1,ами хайде вече мамета наближава и вашата радост,че да правим вече нова бебешко-ноемврийска тема Peace
Искам да попитам мамчетата с бебоци вече,по колко мл приемат вашите мъници,и какво давате за тия пусти колики newsm78
Павел като се изцедя и пие по 60-90 гр. но всеки път е различно Peace

# 408
  • Варна
Добро утро  мамчета!
Маянка супер кафе, ей така го ообожавам, че това е нещото, което ме кара да се надигна сутрин Heart Eyes
mama_AJ , миличка, напълно те разбирам ,преносвала съм седмица, търпението ти се изчерпва верно, аз накрая изпаднах в нервна криза, защото мъжо не искаше да ходи да ми купува сладолед, но не какъв да е,а Рафи. И то големи сълзи и сополи за един сладолед Blush, че чак ми изтекоха водите на другия ден Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Стискам ви палци, да не преносвате Praynig
* Mimi_T * , много неприятно с коликите, на нас предния път ни се разминаха много леко, така, че не мога да ти дам адекватен съвет. Мен ме съветваха главно за чай от анасон, а от медикаментите бяхме на Саб Симплекс (дано не бъркам). Давате ли вече витамин Д на малките? Ще правим и тема бебешорска, но декемрйска Wink

# 409
  • София
Mayanka, благодаря за кафенцето.
Иначе аз само да се отчета, че още съм си 2в1 и не усещам въобще никакви наченки ситуацията да се промени скоро.
Май беше права Krasoni като каза, че не ставало толкова лесно  Grinning
ХУбав и слънчев ден, предлазполагащ към приятни разходки и хубави емоции от мен.

# 410
Добро утро от мен!!! Наспах се като пич тази нощ! Разгеле...

Честито бебче на Раоа! (дали да пожелавам голям да порастне) Peace

Гледам пишете за бибите - ето една полезна статийка относно тях - полезни съвети, видове, мнения и т.н. http://papa-bebe.com/zalagalki%20saveti.html На мен ми беше много полезна да се ориентирам.
Пише, че каучука по-се доближава до истинското усещане и е по-предпочитан от бебетата, но по-добре първоначално да се предложи силиконова биба, ако приеме. http://papa-bebe.com/zalagalki%20vidove.html

# 411
Честито ново бебче! Да е живо и здраво! newsm51

Маянка, мерси за кафенцето!
Момичета, много благодаря за подкрепата  Hug, имах нужда, че от вчера ми е много сдухано... Всичко що прочетох, че предизвиква контракции и раждане съм го изпробвала по 100 пъти вече, снощи и зехтин гълтах  Sick - кьорав признак няма  ooooh!
Хубав ден на всички  bouquet

# 412
Здравейте мамета, аз да се похваля тази нощ, като изключим пикането, спах и то до пред 30 мин. Благодаря за кафенцето! Днес деня изглежда пак хубав така че действайте по разходки!
Тоав е от мен за сега!

# 413
От няколко дни се опитвам да пиша, но немога да ви изчета. Hug
Маянка, имах нужда от кафенце Hug
ЧЕСТИТО ЗА НОВОИЗЛЮПИЛИТЕ СЕ БЕБЕШОРИ НА НОВИТЕ МАМИ. ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ.
She_R и аз исках да задам същия въпрос. Давате ли витамин Д? Някъде четох, че зимните бебета имат по-голяма нужда от него.
Евил беше споменала, че ще пробваш многократните пелени. newsm78 Какво ти е мнението за тях? И аз си мислех дали да опитам.
Моят син неможа да свикне с биби, но и не настоявах много и сега немисля да купувам.
Добре завърнала се на Милейди. Чакаме разказа ти с нетърпение, дано ти остане време да споделиш.
 zlitova  и Ета, спокойно те бебетата най-добре си знаят кога и как.

# 414
  • Варна
Добро утро и от мен!!
Честито бебче на мама РАОА. Пожелавам бързо възстановяване и скоро да се включи да разкаже, как се ражда такова голямо съкровище.
Маянка, току що приключих с почти същата закуска, е без ягодите и малините.....
Darlin` благодаря за полезната статийка. Аз имам една залъгалка на Нук (подарък от една лекция), та нея мисля да пробвам първоначално. Ако не я хареса, ще я сменяме.

* Mimi_T * педиатърът не ви ли изписа нещо за колики? Дано бързо да преминават.
katrin_bb Митето е голям сладур. Пораснал е вече, че той нали е първото ни бебче след Паола.
ellica11 радвам се че си сред нас. То нали не е хубаво да се насилват нещата, по-добре неусетно да стигнеш поне до 3-4см. разкритие.

Сега ви оставям, че ме чака малко домакинска работа. Няма как...

# 415
  • Варна
Първо да вметна нещо за залъгалките.
"Какъв биберон да избера: силиконов или каучуков?Препоръчват се бибероните от естествен каучук, макар че имат по-къс живот от силиконовите. Каучукът е по-мек и еластичен от силикона и бебето използва по-малко усилие да суче. Освен това каучукът запазва температурата на течността. Изборът на биберон зависи изцяло от вашите предпочитания. Много по-добре за бъдещите зъбки и захапка на бебето е да свикне да се успокоява с биберон-залъгалка вместо с пръстче (най-често палеца)." от тук
[/url]http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=2137[/img]

Започна да проявява интерес към тях в периода на интезивен зъборастаж,
до тогава не съм и давала биберон, не имала нужда сигурно Confused
Аз лично ползвах тази
с Агафия, защото ,като я изпуснеше вечер не й убиваше или впиваше в лицето,
продължаваше да си спи без да мрънка. Тези http://smehurko.com/catalog/images/05423-4.jpg
силиконовите също са удобни поради тази причина , а и са добър вариант за
майките недолюбващи каучука .
* Mimi_T * идея нямам колко изпива, а и не мисля да го превръщам във фикс идея,
яде ,колкото му се яде, понякога прави паузи от по 5 часа, после наваксва, за коликите...
нищо не съм давала на нито едно от бебета си и сега няма да прибягвам до капки и пр.
Като страничен наблюдател, мога да кажа, че с капки и без капки докато не отмине
този период спасение няма. Облекчават временно, и след това отново, идва един
момент в който горката майка ,започва да се върти в един омагьосан кръг от капки ...
То се започва една смяна, от едни на други, та през трети...луда работа.
Гушкане и люшкане  Peace
zlitova  Hug
rush от понеделник живот и здраве ще сме на тях, ще пиша подробности.

# 416
Добри утро и от мен - двама сме заедно  Peace.

Днес се улях със спането - до 10.30... но вчера легнах в 1ч, щото гледах най-накрая Ле премиер кри... Хубаво филмче, да.

Нямам нищо ново, същата историйка.

zlitova , само ще си излезне бебчето, спокойно, малко остава! Пожелавам ти търпение и всичко ще мине и премине...  Hug

Елица и на теб леки последни финални метри. Май се очаква нова доза бебевалеж съвсем скоро...
Да видим днес дали някой няма да ни изненада, а да не говорим за утре - утре много ми допада датата, някаква джиджана  Flutter

# 417
Благодаря ви момичета Hug......В понеделник сме на консултация и предполагам ще ни каже педиатърката какви капки за колики да купим,за витамин Д тя ни каза че е рано още и предполагам след 1 месец и тях ще почнем Peace
evil да ти кажа и аз не робувам на точните количества и затова и ние сме като вас,всеки път е различно Peace
Каката не е имала колики като бебе и затова сега се сблъсквам за първи път с тях и ми е гадно като немога да му помогна на малкия си мъж.....
Чао за сега от нас wavey

# 418
Добро утро ,все още  сме двамца Wink, аз и не бързам никак ,като не можах за вчера ,ще си чакам декември подаръка.Благодаря на всички ви за пожеланията за моя любим  bouquet, надявам се този път бащинството да му идва от вътре ,че вече сме по-големи и по с акъла си уж....
Честито на мама PAOA, [/size] тъй ли се пише  ???, голям син е отгледала,да и е жив и здрав и много послушен , то направо отгледано бебе!
Аз съм взела една залъгалка на Нук ,силиконова , то бебче ще си покаже какво иска.
Искам да се похваля ,благодарение на ЕТА , да си жива и здрава и успех с раждането , вече си имам БАБА Слинг, много съм доволна smile3525
Сега отвам да поизчистя банята че много ме кефи като е чисто из къщи ,явно и мен не ме подмина гнезденето , а иначе не съм такава чистофайница.Малката ми още е болничка ,доста кашля дано да се оправи докато се роди бебо Praynig Praynig

# 419
Добро утро. То стана ден, ама до като нахраня домашните, чак сега остана ред за кафето.

zlitova, това са и моите страхове  Confused Като знам колко свежа и розова излезе дъщеря ми в средата на деветия месец, сега миличкия кой знае каква стафидка ще е! Не ми тежи, карам много леко бременността, ама за детето се притеснявам много.

Дори мисля понеделник да насиля дотора да индуцираме вече раждането, ако почвата е благоприятна и позволява (последно бях със скъсена шийка и 2см разкритие)
Не го искам вече напълно натуралното  Crossing Arms ако ще го чакам седмица след термин! Още повече четох, че в моя случай е възможно да не протече гладко и бързо, поради намаляване на тонуса на матката от предишните бременности и раждания.

Мацки, ей сега ще почнете лека по лека да ме разбирате.
Имам ужасно изнервени моменти, дето да не си ми пред очите. Слава богу, въздушно-огнената ми натура не го държи дълго, и после пак съм същата. Но няколко практични съвета от мен:
- на съобщения в скайпа от рода "включвам се само да видя какво става, и изненада, още си тук!  Simple Smile" НЕ ОТГОВАРЯМ! Игнор и толкова. Който иска да ми се обижда! Мисля, че малко такт и съобразителност в ситуацията не са излишни - винаги може от други места да се осведомят как съм.
- по тела също отговарям избирателно - предимно на мъж ми и майка ми, и на няколко приятелки, с които се чуваме всекидневно.

Абе изобщо, пазя си нервите. И без дразнители ми е достатъчно напрегнато.

за залъгалката Хем искам да давам, че много лесно се успокояват така, хем знам, че в началото до като не отрегулира сученето не трябва. Купила съм, ще действам "според зависи" Моите харесваха силиконови тип "капка", като на Авент.

Щях да пиша поименно, но забравих на кой какво? Моля празнуващите да не се обиждат и да се чувстват поздравени! Останалите с добри новини също! На притеснените и болните желая всичко най-хубаво и то по скоро!  Hug

Честито бебе-гигант на Paoa!    bouquet

Последна редакция: сб, 28 ное 2009, 12:08 от eta

Общи условия

Активация на акаунт