Тръпне майчино сърце, през ДЕКЕМВРИ ще съм с бебче в ръце!

• 27 145
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
За обезболяване допълнително към банката ,която поставят след раждането,за така нареченото
"оводняване" /предполагам физ. р-р/добавят- аналгин, аулин и едно със странно
име ,за което не се сещам, по желание нош-па на инжекция в задника

Преполагам в това се крие ключа от бараката - след 2рото и 3тото ти раждане е имало система-коктейл, evil-че.
Ако бяха нормално 100% щеше да усетиш разликата с първото  Wink

Всъщност, мен ме боля силно 2-3 нощи (странно, определено нощи, през деня се търпеше)

Поздрави на дясната цица, добре се справяш  Grinning

# 91
evil , портман - радвам се на включванията ви.
Разгледах новите бебенца в албумчето ! Приказни са  Heart Eyes малките душички !
портман, страхотна семейна снимка от изписването !   bouquet
Много красиво семейство. А Лия, от къде ги взе тези хубави сини очи ?

# 92
Ехо, мацки, пак съм аз,някой ще ми каже ли за тези подготвителни контракции, какво е усещането. И парола за албумчето - да се запознаем накрая Simple Smile
Гледам, че русенки са на линия, къде ще раждате, момичета?

# 93
Ехо, мацки, пак съм аз,някой ще ми каже ли за тези подготвителни контракции, какво е усещането. И парола за албумчето - да се запознаем накрая Simple Smile
Гледам, че русенки са на линия, къде ще раждате, момичета?
Съобщението не може да бъде изпратено. 'ggvass' е изчерпал лимита си и е запълнил кутията си за входящи съобщения.

Иначе за мен контракциите все още си остават мистерия.
Защото имам от време на време две различни усещания.
Едното е  като менструални болки, а другото - краткотрайно стягане на корема.

# 94
  • Варна
За обезболяване допълнително към банката ,която поставят след раждането,за така нареченото
"оводняване" /предполагам физ. р-р/добавят- аналгин, аулин и едно със странно
име ,за което не се сещам, по желание нош-па на инжекция в задника
Преполагам в това се крие ключа от бараката - след 2рото и 3тото ти раждане е имало система-коктейл, evil-че.
Ако бяха нормално 100% щеше да усетиш разликата с първото  Wink
Не, пиле, питат дали искаш, ако кажеш "да" слагат /да не забравяме, че е криза  Wink/
ако не искаш не те насилват изобщо, не настояват да те обезболяват, но пък питат...
Всъщност, сега като се връщам назад във времето и се сещам, че с нормалното
всичко ми се струваше в реда на нещата,  болката и всичко, с първото секцио, изтърпях,
пак без обезболяващи, сега обаче, имаше един момент в които ми се щеше да изхленча
на глас от болка пред още 3 женки, досрамя ме да рева и си поисках обезболяващо.
Дали пък не е от ЕГН-то че толкова почнаха да ме боли дъртото месо... вече
не съм рибица ей, не съм агнешко, на овца ...взех да намирсвам  Laughing

# 95
Честит празник на katring и всички именници
Благодаря на тези дето се включиха по темата за моето кръвно, измерих си го вечерта-80/120, явно това, че се разхождах по улиците си казва думата с кръвното.
Амбър – дано бързо ти се оправи кръвното
Евил – добре завърнала се вкъщи! Страхотна идилия са малките (и големите дечица).
Ета честити ти придобивки за малкия мъж.
Дарлин – честито ти девето квадратче.
Ангелчето – все така успешно да се справяш на тестовете, ти няма ли вече да заверяваш и да си почиваш?
Rumito – стискаме палци и да се похвалиш с добри новини.
стискам палци и за Jennie, чака ме я скоро с добри новини

За дрешките аз знам от майка ми, че не трябва да замръкват навън, а също знам, че и бебето до 40 дни не трябва да замръква, а поред мен това за дрехите е и мн.практично, нали знаете особено зимата как замръзват и се овлажняват.
Благодаря за поздравленията – днес си носех книжката и си взех последните подписи и я оставих за заверка, след 2-3 дни ще отида да си я взема и официално завършвам семестъра (ако случайно родя може и друг да ми вземе книжката).
Днес имах час на стадиона, времето беше чудесно (само дето си забравих одеалцето) иначе и аз си полегнах на пистата като Колибри, а мой те колежки през цялото време се опитваха да ме изгонят да не ми било студено, а аз се радвах на приказното време ( е естествено си бях облякла дебели дрехи и ми беше много добре).

Котката ми се е разгонила и сега е лудница при наште (имам и мъжки котарак) та само се гонят и мякат и т.н.

# 96
Ла Фий, благодаря за отговора! Аз само вчера май усетих нещо такова - стяганя като при мускулна треска, мн за кратко. Като гледам с теб сме за един ден определени  Simple Smile

# 97
Последно по темата, ама миналия път (трето раждане) ги питах на визитацията, защо толкова силно боли след? Нямах спомен чак за такава болка.
И ми отговориха "Е, след трето раждане какво искаш?  Mr. Green Матката е разтягана няколко пъти и по-трудно се прибира, за това боли повече"
Но че е субективно, две мнения няма.
Нищо не съм приготвила сега, ще питам дали ще им се отпусне от душата, а пък ако не, поне да ме посъветват какво да взема, че на своя глава не смея  Simple Smile

# 98
  • в огледалото на живота
Здравейте майчета!Още едно бебче се появило!Честито Ласи,за момченцето Максим.Нека голямото юначе расте здраво,силно и щастливо!Честит имен ден на всички празнуващи,да ви е живо и здраво именцето!ggvass,писах ти на лични но кутията ти е пълна,ще се радвам да се чуем!Хайде ,отивам  пак да полегна,цял ден съм с едни тъпи болки/менструални/ниско долу,търкам  си кокалите,ама накрая не издържах и взех един спазмалгон,абе и на мен вече ми се ражда ама ще видим//Колибрито,къде се губиш,не си мн.активна,как е настроението? smile3503

# 99
Честит син Максим на  мама Ласи!Да расте здрав и силен мъж!

Чакаме новинки и от Джени!
Евил , добре завърнала се!
И аз да се включа по темата за матката.Веднага след секциото не помня какво са ми сложили, но имах банка с нещо да тече.Болеше ме задника и после установих че ми били мускулно инжекции.По късно ми казаха че са окситоцин примесено с течен аналгин.Две три ми удариха, матката усещах как се прибира ,но съвсем лека болка.После ме питаха дали искам още течен аналгин аз отказах, защото не ме болеше.

# 100
Честити СЛАДКИ бебоци на Милейди, Недалинчи и Ласи!   smile3504

Портман, на снимката от изписването сте много хубави и толкова щастливи!   bouquet
Желая от все сърце семейството ти да е винаги така сплотено и задружно като на тази снимка!

Ета, много са прелестни дрешките, които е избрала майка ти! Личи си, че са купувани с много любов и желание!  Heart Eyes

Момичета, днес сутринта имах кръвнисти нишки в течението, звънях на моята приятелка в Майчин дом /тя там работи/ и ми каза, че може би това е тапата и ако е тя, съм щяла да родя до седмица. Ама сега като моето малко момченце е с температура от два дни, хич не ми е до раждане или някакви приготовления... За сега нямам някакви признаци за раждане де, ама... Дано бебето почака братчето му да се оправи и после да се ражда, че няма да знам в болницата за какво по-напред да мисля и да се притеснявам...  ooooh!
Утре съм на преглед и тонове, та ще видим как стоят нещата...

Чао от мен и  Hug

# 101
ЛААААСИИИИ, ЧЕСТИТ ЮНАК МАКСИМ!!! Нека е здрав и щастлив, силен, храбър и работлив! хехе - много се радвам за вас!!!  Hug

На Ласи бързо възстановяване и скорошно завръщане у дома!!!

Портман, много сте хубави!!! Сияеш на изписването!! И Лия и Мъника са страхотни! Ама той Алекс да не е със сини очи?! Така ми мяза на мен  Grinning

Девичка, чак сега се прибрах от сутрешното ми шматкане! Ходих до ТК - оправихме документацията вече и изследвания и съм готов да раждам отвсякъде...
Посетих нашата прекрасна Милейди  Hug - ама красива както винаги! Не можеш да кажеш, че вчера е раждала ... малко се натресох... щото изведнъж реших да намина да я видя. Та там беше й мъжа й. А тя нашата прелестна с черната секси нощница и едни дълги секси чорапи - тип жартиерести  - с една диадемка на диамантчета - аххх, красавица!  Hug Flutter - направо си щъка напред назад, просто все едно не е раждала. Бианка я видях отдалечко, да не я притеснявам - спеше съкровището с едни бузки сладки!
Разправя и тя, че доста я боли свиването на матката, не може да спи нощем от болки. Водите й били зелени, та сега чакаха изследвания на бебката за инфекции, но видимо си изглежда добре детенцето.
Може би от усукването на връвта са станали зелени тези води?!
Каза че е имала доста силни контракции преди да роди. Но е много доволна от протичането на раждането.
Поздрави на всички от нея!
А питах и Рени Ковачева за обезболяващи при прибиране на матката - и тя вика - ааа , твоите приятелки вече са ти казали хахаха - много й е забавно как всички сме някаква мафия тук форумки ... хаха - каза, че по принцип не препоръчва да се пие каквото и да е, защото това е редно да се случи - да контрахира матката. Пък че болките би трябвало да се издържат. Но ако много трябва те дават обезболяващи  - аналгин например.
Не е хубаво май да се взимат тези неща от рода на спазмалгон и но-шпа - щото точно пречат на матката да се свива, а това трябва да се случи за да излезнат всички гадости от нас.
Така че, вече сме всеизвестни  - форумките декемврийки как тайно си разпространяваме всякакво инфо  Mr. Green

Евил
, много са ти сладки 4те броя!!! Кажи ми сега - второ секцио боли ли много? Или по-малко - разправяй - че и мен това ме чака.

Ета, маниашки дрешки!! Особено ме изкефи ризата боди - хихихихи - супер сладуранско  Mr. Green не бях виждала. Иначе почти същите бебешки коледни костюмчета има в Джъмбо!  Peace от 0 до 3 м. Може да си вземете оттам  Grinning

Разходих се днес подобаващо из софийските дебри, видях си колегите, обядвах с тях, после се шматках на пазар и така добре се разтоварих от еднообразието иначе вкъщи.

На финала сме ей! Лека на всички! Сигурно съм пропуснала много неща да кажа, но нали затова пак ще се пише!  Grinning

# 102
Ангелчето – все така успешно да се справяш на тестовете, ти няма ли вече да заверяваш и да си почиваш?
Ами незнам как е при вас, но при мен няма как да стане това с приключването. На мен семестъра ми приключва февруари, след което следват изпити и пак семестър. Явно са различни политиките на университетите.
Аз малко се посъвзех от гадния задух, който ме мъчи, явно с настъпването на вечерта и ми минава.
tamarisk дано по-бързо се оправи баткото  Praynig

# 103
Да мина на отчет, но първо да се скарам! Къде са новите бебета? Трябваше да има поне едно докато се върна от ЖК-то Crazy
Нашта беба порастнала цееели 2750 гр Peace Доки вика: "Едричка върви, ама ти имаш възможност и за 4кг-мово бебе да родиш нормално" Shocked Хахаха.. е да - определено по-добре да е едричко, отколкото дребосче. Само дето почнах да се притеснявам някои дрешки дали въобще ще бъдат поне веднъж сложени... Tired
Всичко е ОК, взеха ми секрет, другата седмица и течности ще ми точат (кръв и урина) и на 4-ти пак на ЖК и доки вика "после чакаме" ...  Peace Лелелееееее!!! Днес е много активна - оплаках й се, казва, че било нормално. Ама нали вече и е тясно .. Как така ще шава толкова. Ама нека - че да съм си спокойна.
Та тъй... това от нас за сега.  Hug

# 104
  • Варна
Цитат
Имам към вас и едно въпросче-тук от няколко дни забелязвам че корема ми плавно започва да се спуска надолу и усещам вече бебето някяк по различно. Това знам че е нормално, но при мааалко по дълга разходка после имам едни гадни болки ,приличащи на менструални / които съм имала и преди/ но сега са съпроводени от стягане на корема. Дали трябва да се притеснявам
udis5 , мила, ако четеш темата от това се оплакваме всички, а за дългите разходки, нормално е все пак се натоварваш, затова хората казват почивка, почивка. Обезпокоително е вече ако имаш болезнени контракции заедно с менструалните болки, някакво течение (0водите или тапата). Засега мисля, че не е тревожно Hug
електра, как така последна консултацийка мила Shocked Ти ме шашна, имаш още 20 дни след това, няма ли да те наблщдават все пак newsm78
Колибри, благодаря за разказа и поздравите от Милейди, не се и съмнявах, че не е  оставила нощничките. Виж за жартиерите не беше споменала, дали обаче е раждала с тях Mr. Green Хубавица наша, защо не щракнахте Бианка?
tamarisk , дано стане като Милейди и при теб, тя от това се опасяваше, но ето че каката й се оправи и тя роди веднага след това. Hug

Общи условия

Активация на акаунт