Много благодаря от името на Ники за честитките! Също така искам и аз да честитя (вече на патерица) всички празнуващи Никулден малки и големи и да им пожелая да са много здрави и благородни като светията, чието име носят.
Ние прекарахме много хубаво празника. Е, аз постоях около печката има-няма 4-5 часа, но пък вечерята стана чудесна и всичко беше одобрено и опустошено (в рамките на възможностите на стомасите ни, разбира се). Правих сьомгата в бутер-тесто, което беше най-лесната част от цялото готвене, а и отново ужастно вкусна.
Зелено човече, ако стискането на палци беше за Козлодуй, то честито! Ама как така от днес за утре се местите в Козлодуй? Аз не бих направила таквоз нещо, но аз все пак живея в родния си дом, дето се вика - съвсем различно е. За Калин - съжалявам, че новините са такива, надявам се да имате по-голям напредък след прегледа при хематолог и Калинкат ада прояде най-накрая пустите му пюрета!
Вероники, ти за пореден път ме уби! Просто не знам как се справяш с толкова много неща - две деца, работа, правене на такива прекрасни неща, които сте измайсторили с Ники, а сега и тортата - много е хубава, наистина! Къде намираш енергия, време, желание, мотивация - абе всичко? Моля те сподели тайната си!
Варицелата и мен не ме притеснява, защото Гого я изкара през февруари, а Ники е на кърма и съответно - смятам защитен засега. Аз си правих тогава изследване (заради Ники, точно се беше родил) и се оказа, че въпреки, че не съм я карала видимо, всъщност имам антитела. Мънки, вероятно твоят случай е същият - ако си била контактна с болни от варицела продължително време, съществува така наречената клинична болест или нещо подобно, където караш варицелата, но без видимите признаци (пъпкио основно). При епидемия с варицела, както става обикновено (тъй като варицелата минава и през вратата, нали знаете), може да се случи да си контактен със заразен без да знаеш по всяко време. Варицелата е заразна 2-3 дни преди да избият пъпките и толкова след избиването им. Така че няма как да знаем дали детето на площадката е с варицела или не