МАРТенчето щом пълзи куп бели ще сътвори

• 20 053
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте и от нас след вчерашния тежък и изморителен, но пък прекрасен празник!

Много благодаря от името на Ники за честитките! Също така искам и аз да честитя (вече на патерица) всички празнуващи Никулден малки и големи и да им пожелая да са много здрави и благородни като светията, чието име носят.

Ние прекарахме много хубаво празника. Е, аз постоях около печката има-няма 4-5 часа, но пък вечерята стана чудесна и всичко беше одобрено и опустошено (в рамките на възможностите на стомасите ни, разбира се). Правих сьомгата в бутер-тесто, което беше най-лесната част от цялото готвене, а и отново ужастно вкусна.

Зелено човече, ако стискането на палци беше за Козлодуй, то честито! Ама как така от днес за утре се местите в Козлодуй? Аз не бих направила таквоз нещо, но аз все пак живея в родния си дом, дето се вика - съвсем различно е. За Калин - съжалявам, че новините са такива, надявам се да имате по-голям напредък след прегледа при хематолог и Калинкат ада прояде най-накрая пустите му пюрета!

Вероники, ти за пореден път ме уби! Просто не знам как се справяш с толкова много неща - две деца, работа, правене на такива прекрасни неща, които сте измайсторили с Ники, а сега и тортата - много е хубава, наистина! Къде намираш енергия, време, желание, мотивация - абе всичко? Моля те сподели тайната си!

Варицелата и мен не ме притеснява, защото Гого я изкара през февруари, а Ники е на кърма и съответно - смятам защитен засега. Аз си правих тогава изследване (заради Ники, точно се беше родил) и се оказа, че въпреки, че не съм я карала видимо, всъщност имам антитела. Мънки, вероятно твоят случай е същият - ако си била контактна с болни от варицела продължително време, съществува така наречената клинична болест или нещо подобно, където караш варицелата, но без видимите признаци (пъпкио основно). При епидемия с варицела, както става обикновено (тъй като варицелата минава и през вратата, нали знаете), може да се случи да си контактен със заразен без да знаеш по всяко време. Варицелата е заразна 2-3 дни преди да избият пъпките и толкова след избиването им. Така че няма как да знаем дали детето на площадката е с варицела или не Simple Smile

# 601
  • София
 Хмм, аз не съм карала нито една шарка, но зная, че майка ми нарочно ме е събирала с такива деца, за да се разболея, но пък не е станало. Само че не зная от какви шарки са били болни. Току виж и аз имам някакви антитела, та и Влади е защитен и ще можем да дойдем на партито и без да се обаждам на педиатърката за мнение Peace

# 602
Здравейте...отново  Twisted Evil От 18 ч. съм започнала да публикувам, с цел да успея да изчета всичко и да си напиша всичко, за което съм си наумила и докато приспивам децата, батерията паднала и всичко отишло по дяволите  Twisted Evil А доста бях писала и много ме е яд.За това сега ще е по-накратко, че нямам нерви вече.

За лунния пясък, споко, чисти се. Минах с прахосмукачката и няма и следа, дори килимите не са лилави  Crazy Мънки, няма как, ще се ограмотяваш и ти, няма само ние да чистим  Mr. Green, виж Веси как услужливо ти е дала и линк  Laughing

Тони, честита кола!!! Леко и безаварийно да си я ползвате!!! А ще кажеш ли и каква марка е? А най-добре и снимков материал да дадеш Flutter Какво стана с вашето заминаване?

Форумският чийзкейк стана страхотен, аз обаче направих 3 тави, та още има.Наистина е много бързо  Peace

ЗА ПРОХОДИЛКАТА, и аз нямах намврвние да купувам, но вчера едни познати направо ни донесиха от тяхното детенце. Е, сложих я, нон радостта и беше 5 мин. , като изобщо не се светна за основната и функция  Mr. Green, а си игра с копчетата отпред и повече не пожела да влезне вътре.Изправя се от външната страна и я бута като уолкър, но вътре тц  Naughty Няма и да настоявам.

Зеленко
, ама наистина ли сте се преместили там?!? Аз също предполагам, че е заради работата на мъж ти?Предполагам, че това сте искали или ?  newsm78 Стискам палци и за Калинчо, дано се оправи без лекарстеа  Praynig

За варицелата - Никол ми я изкара в градината, доста леко.В общия случай май е най-леката шарка, не е страшно.Хм, не знаех, че има ваксина за варицела  newsm78

Давам обикновени бисквити, също и Чичибебе.Общо взето вече от всичко давам,колкото и да се дърпах до скоро.Е, повечето неща са само за запознаване, но като нищо не ще и пробвам от всичко.Дадох и кисело мляко с бисквити, ама и там успехът беше умерен и колеблив  Crazy

И да се оплача, че и моето послушно дете някъде изчезна и на нейно място дойде един голям каприз. Ама яко я е друснала нервата, нито яде, нито спи, нищо.Не иска вече бебешка храна, иска от нашето ядене и по възможност от ръка,а ако може и да не е на столчето, още по-добре.Всичко е борба - не дава да се сложи памперс, моментално се врътва по корем с дупето нагоре  Crazy, решила е, че ще се къпе права, в количка не щв да стои също така, пълзи като за световно и подрежда цялата къща.Изобщо, от както стана на 9 месеца и  много и порасна работата нещо  Crazy И май вървим към еднократно спане, първото и заспиване е към 13ч. и после като ми заспи към 17-18ч. и вечер е купон.

Хм, а щях да пиша малко...  Laughing

Последна редакция: пн, 07 дек 2009, 23:08 от *Nikita*

# 603
Ей, Зеленко много ми стана криво! Знам , че е за ваше добро ама все пак!   Sad Както и да е де - пожелавам ви успех и късмет и най-вече на Калинчо много здраве и дано да  не е това за което се притесняваш!  Hug

Вероники направо ме изуми!  Party  Браво на теб , страхотна си!
При нас нищо интересно няма.

# 604
  • София
Хм, не знаех, че има ваксина за варицела  newsm78
Да бе, и на мен ми стана странно за коя ваксина става въпрос , ама забравих да пиша. На 13 месеца се слага  МПР или казано на българки морбили, паротит (заушка) и рубеола, а не против варицела  newsm78

SZA, тортата става бързо, с готови блатове, плодове и някакво кремче, а тези неща сме ги правили с Ники преди да се обебя. Сега почти не ми остава време за подобни занимания  Sad и много ми е криво. Що се отнася до мотивацията, само като си помисля как ще му грейне личицето на детето при вида на тортата и съм готова и цяла нощ да не спя. То така и стана де, почти не спах, за да успея да се приготвя, но важното е, че всичко мина добре. Даже се оказа, че съм прекалила и остана храна за "дояждане", но по-добре да остане, отколкото да не стигне.

# 605
вероники, много мерси за рецептата  Hug Ще забъркам един тези дни. Че Маги все "меси беници" я на бюрото, я на някоя маса и става супер гнусно от купения  ooooh!
И аз съм възхитена какви готини нещица сте сътворили  Grinning

Мерси, момичета, за споделения опит с варицелата. И аз попрочетох из нета за нея. Общо взето се успокоих, че минава сравнително леко. Само при бебетата не е много ясно как е и явно при всяко бебе е индивидуално  Rolling Eyes Ама каквото-такова.
И да, Маги не е била директно в контакт с разболялото се дете, защото не беше на ДГ. Днес, като отидохме ни казаха, че има едно дете болно. А и аз така или иначе нямаше да я водя на партито, защото щеше да ми е трудно да я гледам къде какво прави с толкова бебета наоколо. Но, за да няма полемики, няма да идваме и с Мира  Wink Тъкмо вече си има един купен подарък за Коледа  Peace
Така, че Бодливка може да е спокойна, че ще може да си уползотвори купените рога и шапки, и няма да разочарова дъщеря си...

Зеленко, дано ви хареса Козлодуй. Братът на мъжа ми живее там и работи в централата. Общо взето е доста спокойно  Laughing Ти, ако няма да идваш на партито, се разбери с някоя мама, която ще ходи да ти върнат парите по банков път  Simple Smile

# 606
Я и аз да напиша за ваксината, че забравих в предния пост. Нали покрай разболяването на Гого много се шашнах за Ники, че за новородени е по-опасна варицелата, та поизчетох доста. Значи, ваксина за варицела има, но в България не е одобрена официално и не се внася по никакъв начин. А ваксината на 13 месеца е тази, която е писала Вероники - няма нищо общо с варицелата. Варицелата наистина е най-леката шарка и се кара колкото си по-малък, толкова по-леко. Това е като цяло - изключения винаги има.

Лунен пясък и ние имаме, чисти се много лесно, а Гого доста се занимава с него. Има замъка и сега ме навива да му взела тухлите, но не съм решила още.

Вероники, то и аз не съм била винаги бременна и с две деца, но не ми оставаше много време за такива занимания преди с Гого. Но то е така като се прибирах всяка вечер от работа най-рано в 19.00-19.30 ч. Намирах време най-вече събота и неделя и то след като съм поприключила с домакинската работа за цяла седмица  Embarassed Като цяло правехме доста от нещата по списанията (като Бърборино и Мечо Пух примерно), а и често готвехме заедно, както и сега де... Но винаги съм искала да имам повече време за него (а сега и за двамата). Това е и една от причините сега толкова много да съм в чуденка какво да правя с работата  newsm78 , но това е друга тема.

Веси, аз си мисля, че след като няма да водиш Маги, няма опасност и спокойно можете да дойдете с Мира на партито. Все пак ти пое цялата организация, а сега да те няма! Мисля, че и Бодливка ще е по-спокойна като няма да идва Маги (все пак Мира ще е била контактна с контактна с контактни деца, т.е. като всеки втори на улицата Simple Smile) и така всички ще са щастливи! Айде сега да сме по-добри заради Коледа  Hug

# 607
  • София
 Crazy  Crazy Crazy  дали този емотикон ще покаже най-добре впечатленията от четеното днес в темата  Laughing
Зеленко, честито!  Hug Да сте щастливи там! И на мен ми е мъчно, не че много ходех по срещи, но сега хич няма и да има  Rolling Eyes Дано Калин е добре  Praynig
Вероники, с удоволствие разгледах красотите в албумчето - децата ти са късметлии с такава мама  Hug , аз не обичам да се занимавам  Embarassed
За шарката и аз това щях да пиша - ваксината на 13м не включва варицела.
За партито  Rolling Eyes някак ми стана кофти. Ясно е, че всяка майка се притеснява за децата си, но пък не намирам голям проблем в ситуацията - наистина няма как да се знае дали детето, с което играе твоето навън не е заразно, та в случая не виждам защо Веселина да не ходи с Мира Rolling Eyes

# 608
Здравейте,

Тази вечер ходихме на гости в Панагюрище и Петя заспа в колата на връщане, после къпане  и АМ в къщи и като се разпя до 23ч! После се чудих как да  я приспивам, че и тя като малката на Никита нещо се е променила! Като излезем на разходка ако не се движа писва и трябва да ми  е в ръцете!

Зеленко, пожелавам ви късмет и от личен опит такива на юруш действия винаги са за добро! Стискам палци и с Калин нещата да се оправят и да е добре детето!

Тони, честита ви кола!Леко и безаварийно пътуване ви пожелавам!

Вероники, шапка ти свалям за произведенията, които си сътворила! Такива красоти си направила! На мен ми се занимава, но много малко време имам за такива неща! Преди седмица една вечер правихме с Личката гирлянди от гланцови блокчета! Толкова му беше интересно и много ми помага! После се хвалеше на всички в къщи какво сме сътворили!Утре ще купя сладкарски бои и ще направя пластелин защото този от магазините е ужасен и скъпият и евтиния, а Личката обожава да готви с него!

Лека нощ ви пожелавам!

# 609
Бодливка, с какво точно съм проявила несъобразителност не разбрах  Shocked Да не съм искала да има шарка точно сега в ДГ  newsm78 Просто споделих и потърсих мнение на по-запознати и преминали шарката, защото на нас това ни е за сефтето  Rolling Eyes
И да ти кажа тогава последна грижа ми беше Коледното парти  Naughty Аз се чудех какво да си правя двете деца и как ще е най-добре да постъпя. За това исках да прочета преминали през това. Говорих и с двамата педиатри на децата, за да ги питам какво да правя. И двамата казаха, че е по-добре да се карат шарките сега, ако въобще се заразят. Няма смисъл да ги изолирам една от друга. Пък и аз със сигурност няма как да ги изолирам на 100%  Rolling Eyes Казаха, че не е проблем да се виждат с други деца, защото не се знае дали въобще са заразени.
Но аз така или иначе мислех да питам, след разговора с докторите, дали някоя майка има против да идваме в събота  Tired Просто сутринта, като разбрах, първо исках да видя какво трябва да си правя моите деца, преди да се притеснявам за чуждите  Whistling Явно някои са си направили изводите веднага  Crossing Arms
Явно е, че няма да идваме, след като има притеснени. Ще дам разписката за капарото или на Ели или на васида.

На това мнение съм,защото никъде в първия ти пост не прочетох че се притесняваш за варицелата:

Между другото в ДГ са казали на мъж им, че има варицела. Ама той решил да я пусне. Че по-добре да изкара шарките докато е малка. Та някое лапе карало ли е тази шарка? Че хич не ги знам как са тези неща  Rolling Eyes

Значи това да я оставите в групата си е ваше решение,не виждам смисъл от чуденки как да постъпиш по-натам.Или ще се зарази или няма.Вярно,че не се знае дали е заразна-ще се разбере след една до три седмици-колкото е инкубационният период.Аз изобщо нямаше да питам има ли някой против да дойдем на партито,при положение че детето ми е в група под карантина не бих си позволила да карам останалите родители да хвърлят на боб, за да разберат дали ще се заразят децата им.Иска ми се да бъда разбрана правилно,а не както ме оприличаваш на "някои хора".Защото аз не се чудя какво да си правя децата в такава ситуация,а взимам решение което ще е добре за тях и другите околко тях. Peace

# 610
  • София
Честито на всички с поводи и на тези, който сме пропуснали!  bouquet
При нас от зъби ли, от кво ли, но Вики се буди по 3 пъти нощем да суче. Сещайте се колко се наспивам  smile3507 Като чели почвам да свиквам на този график  Tired
Тони, леко и безаварийно!  car003
˙·٠●Бодливка●٠·˙, майка ми е спец на погачите. От 2-3 години сестра ми/тя е 3г по-малка/ прави питката за Бъдни вечер, но сега е сложила едни нокти  ooooh! Майка каза, че на мен ми било ред да меся. То със содена питка май няма как да се изложиш, но аз съм способна на всичко  Mr. Green
oki4, да не ти пука от съседите. Бебе е и неможеш да му кажеш да мълчи  Naughty
Nagaina, не се притеснявай, до дете си е. Виктория откакто стана по подвижна в леглото, я пуснах на земята и пролази. По цял ден няма да ви казвам за какво препускане из всекидневната става въпрос. Като готвя, тя седи изправена до мен, хваната за крачола ми. Прави малки стъпчици заедно с мен.  Simple Smile
*Elle*, защо не пускаш Влади на земята? Аз също съм фен на рецептите на Звездев. Почти винаги ми се получават манджите   chef
добро настроение, аз взех направо грейка с яке. Ако е само с чувал, като се размрънка как ще я извадя от количката да прави крачки заедно с 2-3 бебчета на площадката? Иначе имаме чувалче към количката за крачетата и винаги нося одеалце.
veroniki, много ме радваш. Трябва да работиш с деца или да имаш поне 4-5 твои. Това е талант, не всеки умее, а пък и му се занимава. При теб си личи, че нещата се случват с много желание. Браво!  smile3501
mama_bebcho, казвали са ми, че за да стане хубава питка, трябват хубаво брашно и много хубаво измесване.
След поста на GalinaG24 и аз се замислям сериозно, дали да не пропуснеме партито в събота  Rolling Eyes Предлагам да се пусне анкета ЗА и ПРОТИВ присъствието на veselina_s_p и Любомира на партито.
зелено човече, точно жилищен проблем ми се въртеше, че имате. На Калин да му нацелуваш бузите.
Elg, моята свекърва на 40г неможа да се промени, па каму ли вашата бабет предполагам към 80г. *Elle*, жените са си създали определен начин на живот и ние като по-млади трябва да се съобразяваме с всичко  Crossing Arms
*Nikita*, аз за това пиша и запаметявам, пък като ви изчета го публикувам  Mr. Green
На Вики няколко пъти й давам да си ръфа коричка хляб, сухар, бисквита, морков. Във всеки от случаите след десетина минути се дави с парченце, в следствие на което много ме плаши. Как става при вас номера?
 Между другото, знаете ли къде в София е елхата? В неделя бръмнахме до партийния дом, нали уж там я слагат, между ЦУМ и Шератон, но нямаше
Лека и спокойна smile3524

# 611
  • Варна
Вероники, прекрасен ти е албума. Прекрасен!  Направо ми се прииска да дойда у вас и да ви погледам как майсторите и се забавлявате заедно. Предполагам, че имаш страхотно семейство и невероятно уютен дом  Hug  Аз напоследък все по-често се размечтавам как ще си майсторим разни неща с Ния като коледни играчки например. Не ми иде много отръки, но се надявам да ни е забавно. Като се замисля, това ми е един страшно хубав спомен от детството, макар че с майка ми никак не се разбираме сега.

Зеленко, дано всичко е за добро и дано Калин да е добре.

# 612
Добро утро!!!

Тези дни не съм ви писала и едва успях да прочета всичко!!!
Честити първи зъбчета на Стела и Борис!!!

Зеленко, дано преместването ви в Козлодуй да ви донесе много щастливи мигове там. И аз съм шашната, че толкова набързо успяхте да се преместите. Стискаме палци, Калин да нормализира хемоглобина си!

Здравейте,

Тази вечер ходихме на гости в Панагюрище и Петя заспа в колата на връщане, после къпане  и АМ в къщи и като се разпя до 23ч!

Zora, като идвате на Панагюрище се обади да пием по кафе. Ще се радвам да се запознаем!!! Hug

# 613
Добро утро и от нас!

Цвети, ние идваме по някакви поводи на гости на едно приятелско семейство на нашите! Рядко за повече време през деня, но имам ли възможност ще ти пиша!

Слънце, с удоволствие бих пила кафе с теб в Пз-к, но на датите на които ще си тук се събираме сейството, после на гости по кумове, приятели и няма как да стане!Пък и толкова са ми малко дните, в които сме заедно с мъж ми и децата!

Лек и приятен ден от нас!

Последна редакция: вт, 08 дек 2009, 09:18 от Zora*

# 614
Здравейте,

Вчера забравих да Честитя колата на Тони. Със здраве да си я карате и лек пот натам. Hug
Зеленкото- честито ви местене. И още едни стиснати палци за Калин.

Ел и Крисче- ма как само ще я променя бабетката. Аз съм си тра ла ла и не ми пука да излезна и да им кажа на гостите и да се събуват. На всичкото отгоре вчера и свеки я насмете. Хич ми и не дреме да се сърди колкото си иска, аз дете гледам. Не съм кой знае какво чисница, ама най- мразя да ми влизат с обувките, да ми е разхвърляно и да ми мирише на цигари.  #2gunfire

Хайде от мен лек и усмихнат ден. Аз се залавям с основно чистене.

Общи условия

Активация на акаунт