Петиция "В помощ на майките"

• 10 461
  • 217
  •   1
Отговори
# 135
Да се включа и аз. Петицията е за увеличаване на детските надбавки, за вдигане прага за получаването им и за навременното им получаване. Бяха дадени и други предложения, но в такъв случай много се смесват нещата и постигането им става още по-трудно. Така, че моля, който желае да подкрепи петицията да го направи. Всички, който не са съгласни с исканията, нямам нищо против да изкажат мнения, но е желателно нещата да не отиват в толкова различни посоки от първоначалния им вид.
Нещата са взаимно свързани, следва да се подходи комплексно, а не на парче. Със спонтанни, еофорични мероприятия нищо не се постига. Ако наистина ние родителите  искаме да подобрим условията за отглеждане на деца в тази страна, на база на подобни на настоящата дискусия, събраните предложения и посочени проблеми, следва да бъдат систематизирани. Самите искания и предложения следва да бъдат оформени със съдействието на хора имащи познания в правната сфера, сферата на публичните финанси, в сферата на детското здравеопазване.
По повод на частния проблем, който сте поставили, моето мнение е, че не искам да ми се изплащат детски надбавки, искам да ми бъде предоставени данъчни облекчения. Защо да ми ги взимат с данъците тези пари, а после да чакам да се наканят да ми платят "надбавка". А да не говорим, че това наименование ми звучи, все едно съм застанала с паничката на някое кюше и прося. 

# 136
Да се включа и аз. Петицията е за увеличаване на детските надбавки, за вдигане прага за получаването им и за навременното им получаване. Бяха дадени и други предложения, но в такъв случай много се смесват нещата и постигането им става още по-трудно. Така, че моля, който желае да подкрепи петицията да го направи. Всички, който не са съгласни с исканията, нямам нищо против да изкажат мнения, но е желателно нещата да не отиват в толкова различни посоки от първоначалния им вид.
Нещата са взаимно свързани, следва да се подходи комплексно, а не на парче. Със спонтанни, еофорични мероприятия нищо не се постига. Ако наистина ние родителите  искаме да подобрим условията за отглеждане на деца в тази страна, на база на подобни на настоящата дискусия, събраните предложения и посочени проблеми, следва да бъдат систематизирани. Самите искания и предложения следва да бъдат оформени със съдействието на хора имащи познания в правната сфера, сферата на публичните финанси, в сферата на детското здравеопазване.
По повод на частния проблем, който сте поставили, моето мнение е, че не искам да ми се изплащат детски надбавки, искам да ми бъде предоставени данъчни облекчения. Защо да ми ги взимат с данъците тези пари, а после да чакам да се наканят да ми платят "надбавка". А да не говорим, че това наименование ми звучи, все едно съм застанала с паничката на някое кюше и прося. 
Ами многократно Перличка призоваваше мами, които имат познания в тази област да се включат, за да помогнат да се напише петицията както трябва

# 137
bebkakrasi : поздравявам те за смисления и полезен пост!  Peace

Ето за такива мнения сме се събрали тук.

# 138
И аз предлагам да се обърнем към ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА!Най сериозни са и доста раздухват проблема,а и не се оставят,докато не излезе добър ктай!Вярвам,че ще ни подкрепят!

# 139
И аз предлагам да се обърнем към ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА!Най сериозни са и доста раздухват проблема,а и не се оставят,докато не излезе добър ктай!Вярвам,че ще ни подкрепят!
В края на краищата знаете ли какво искате, някоя и друга стотинка в паничката/протегнатата просешка ръка или отглеждането на дете в Б-я да си дойде на мястото, родителите и детето да получават подобаващото отношение от страна да държавата или просто искате да правите клоонади.

# 140
БебкаКраси допълних анкетата с твоите предложения.Съгласна съм с теб,че трябва да има повече места по яслите и градини,защото недостига им е голям проблем за нас родителите.Ето сега и аз искам да почна работа,защото не смогваме,но няма места.Казаха ми евентуално септември 2010г.  ooooh! Само с едно не съм съгласна,че това е просене.Не може да плащаш редовно,а за сметка на това да не получаваш нищо.Плащаш винетки,застраховки,данък за кола,а пътищата?Плащаш здравни осигуровки.Особено бременните жени,които започват да се осигуряват на по-висока заплата,за да взимат малко по-нормално майчинство.Имам една комшийка,която се осигурява на 2000лв и плаща осигуровки 800лв. почти половината.И в крайна сметка не получаваш адекватно обслужване,нормално раждане пък за лечение да не говорим  ooooh! Изобщо в БГ нещата са много сложни,живеят добре само тези,които имат.Имат от сенчестите си бизнеси.Имаше преди време една статия която ме разплака.За първия учебен ден 1-ви клас.2 случая-едното дете е от бедно семейство,техните търсили пари на заем,за да може да купят хубави и нови дрешки на детето за празника,да купят цвете за госпожата,да намерят кола да го закарат/лада/,а другия случай детето пристига с Ламборгини,маркови дрехи и последен модел мобилен телефон......е какво да кажа.Също така говориха как в училище,ако има някое богато дете и то се сприятели с теб,това се зачита като не знам какво.Все едно е Бог.И сега го има,деленото в училищата на бедни и богати.Забелязвам и че тези,които имат пари,а са пълни двойкаджии,пълни с отсъствия и с отвратително отношение към другите,дори и учителите,са повече на почит от колкото "зубарите" Изобщо какво да говорим,то е чсно,че няма как да оправим бъкиите на цяла БГ,но все пак можем да опитаме.Ще се радвам,ако наистина някой ми помогне,за това сме заедно и се подкрепяме.Аз искам да се боря,но сам човек е немислимо.Първо,че ще ми се изсмеят и медиите и министри и всичко.Точно защото повечето си мълчат и доста малка част от хората се наемат да се борят,точно за това драгите управляващи ще продължът да ни се качват на главите и да ни тъпчат и командват както си искат  Peace

# 141
Много смесихте нещата -майчинство-размер ,че и удължаване на времето през което е платено ,размера на детските ,детските градини .Хванете си едно примерно детските и работете по него.
.::Перличка::. иска ти се комунизъм ама няма .Останалото от поста ти няма да коментирам ,че ми става хем смешно хем тъжно.
Осигуровките  ,които си плаща комшийката ще си ги получи под формата на майчинство и нямат нищо общо с пътищата и мед.услуги.
А и да допълня такова майчинство едва ли има в друга държава .

# 142
Пак поредните празни,негативни и прочие изказванйя.Това в "Помощ на майките" ли е?Това е много-грозно! Confused ooooh! ooooh! ooooh!
В края на крайщата като не ви харесва темата -не пишете.
Живеете и работите- кой добре, кой зле.

Така не помагате нито на себеси нито на околните.

Перличка -   УСПЕХ НА ВСИЧКИ ВАС newsm10 newsm10 newsm10

# 143
  • Ямбол
....
....

Напротив. Точно, защото искахме да помогнем, посочваме слабите страни, даваме своето мнение. Но явно не ви трябва помощ и мнение различно.

Разберете, че тази Държава не е бездънна яма и не е Слънце, че да огрява навсякъде.
И аз искам много неща да се променят, всеки иска.
Помислете малко, опитайте се да погледнете нещата без емоция.
Към момента много малко неща могат да се направят.
Представете си, че вашият семеен бюджет е от 100лв. и имате две деца. Едното вече работи, а другото е още ученик. Всеки месец трябва да давате около 50лв. на ученика, ще давате ли пак толкова и на работещия? Не за подаръци, а за ежедневни нужди. И да кажем, че намерите баланс някакъв, после едното дете започва, ама аз искам и 1, 2, 3, 4, .....

# 144
Пак поредните празни,негативни и прочие изказванйя.Това в "Помощ на майките" ли е?Това е много-грозно! Confused ooooh! ooooh! ooooh!
В края на крайщата като не ви харесва темата -не пишете.
Живеете и работите- кой добре, кой зле.

Перличка -   УСПЕХ НА ВСИЧКИ ВАС newsm10 newsm10 newsm10
Тъпо е да мислите че постове "с вас съм " са много изпълнени със смисъл .
Тъпое да мислите ,че като накачулите една камара искания и правите нещо съществено или ,че 10-15 майки ,които пишат някаква повърхностна петиция вършат работата на всички майки в БГ.
Ако това ,че аз самата не желая детски добавки е грозно за вас за мен не е.
Като ви казвам ,че с тази петиция няма да имате реален успех освен запълване на свободно ефирно време просто съм обективна.
Според мен хващайте детските добавки и работете само в тази насока колкото повече разнопосочни искания имате толкова повече локуми ще ви разтягат и ще ви прехвърлят при този и онзи.
И тук трябва да се разберете първо на кого ще искате да се полагат:
1.На всички деца / и евентуално ще намалее размера им/
2.Вдигане прага на дохода от 350 на ????
Как ще се изплащат :
Под формата на данъчни облекчения  или както досега.

Вдигане размера на детските добавки :От 35 лв. на ???
И стриктно спазване на срока с фиксирани дати за изплащане примерно на 15-16-17 число всеки месец при забавяне лихви.
Тъй като на този етап някакви генерални промени не могат да се направят може да се борите само  за увеличение и спазване на сроковете за изплащане.

# 145
  • Panagyurishte
Напълно подкрепям Илияна, трябва исканията да са конкретни, ясни и не на последно място изпълними.

# 146
В края на краищата знаете ли какво искате, някоя и друга стотинка в паничката/протегнатата просешка ръка или отглеждането на дете в Б-я да си дойде на мястото, родителите и детето да получават подобаващото отношение от страна да държавата или просто искате да правите клоонади.
Всеки има право да изкаже мнение!Не бъдете толкова остри.Все пак това не е борба за надмощие между нас тук във форума.

# 147
Точно защото всеки има мнение и предложение пуснах анкетата.След това 3-4 от исканията с най-висок % ще бъдат сложени в молбата с исканията.Аз също мисля,че трябва да сме в една посока,но ето казват това е по-важно,за местата в ясли и градини и наистина е така.За това допълвам анкетата и ще видим какво ще се реши.За мен са основни няколко искания.Фиксирана дата,редовно изплащане и вдигане на прага за получаване на детски.От 300 примерно на 1000.Или изобщо всички деца да получават без значение от дохода  Peace

# 148
Точно защото всеки има мнение и предложение пуснах анкетата.След това 3-4 от исканията с най-висок % ще бъдат сложени в молбата с исканията.Аз също мисля,че трябва да сме в една посока,но ето казват това е по-важно,за местата в ясли и градини и наистина е така.За това допълвам анкетата и ще видим какво ще се реши.За мен са основни няколко искания.Фиксирана дата,редовно изплащане и вдигане на прага за получаване на детски.От 300 примерно на 1000.Или изобщо всички деца да получават без значение от дохода  Peace
Детските градини не са ли към общините?

# 149
  • СОФИЯ
Детските градини не са ли към общините?

Общински са.

Общи условия

Активация на акаунт